Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.8.2012, 14:20   #19
bg_ak89
Novi član

Član od: 31.7.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Određen forumom Re: Medieval II Total War

Za pocetak ti je najbolje da u svim gradovima stavis takse na MAX. Raspustis lose jedinice vojske,tipa seljake,neku Militiu,one prve strelce itd...ako imas brodove,i njih raspusti,il ako igras sa ostrvskom drzavom,ostavi jedan i cuvaj ga u luci,da ga ne rasture rebeli (desni klik na unit card i imas u donjem levom uglu opciju,a brodove mozes samo u luci da disband-ujes) .I pratis stavku FINANCE,mozes samo na mapi da stisnes F i izbacice ti,ili dole desno CUP sa parama ,i tu pratis koliko te sta kosta. Ja nikad ne premasim recimo da mi je army upkeep veci od prihoda taksi. Zeznuto je ,posto na samom pocetku, moras da napadas i da se branis sa jako malo vojske,al ces biti pun para ko brod, i naucices dobro da igras BITKE. I... posle 10,15 TURN-ova ,ces moci da im se ... keve . Gradi prvo PUTEVE i LUKE,pa markete i farme (al nmj zaboraviti ni na gradjevine za vojsku u tvrdjavama). Gledaj da se u svakom TURN-u,u svakom "naselju" gradi po nesto...A sa Merchantom,prihodi su za pocetak zanemarljivi,posto ima los FINANCE (jednu ili 2 'rpe para ,ono zuto gore), a merchant puno kosta u pocetku 500 mislim,tako da bi preporucio da ga u pocetku i ne regrutujes.
PRVO stvaras pare,pa ces posle moci da radis sta hoces. I to ti je jako bitno prvih desetak TURN-ova, da pazis ,ako dobro odradis,imaces para!!!
Mozes i sa diplomatom da deres...u pocetku vecina hoce savez,i ti im to naplati bar 1500!Ovako,prvo im nudis samo trade rights, pa odma map information (tvoj i njegov) i uzmes im 500,600,700 mozda i 1000,proceni, (ne vise,odbice), (ako je drzava sa manje teritorija,prihvatice 1000 %),pa onda savez i jos 1500. Uspeva jako cesto,s tim sto od nekih frakcija mozes i po 3000,4000 (ako im posle svega ovoga PRINCEZOM ponudis brak...za koji mozes da im uzmes jos 1500,2000),a od nekih nacija jedva 1000. To ti je u proseku 2000 (naprednije barake kostaju 2400 , znaci dobijes ih za dz ). Ovo sto sam ti pisao,moze da pomogne samo na pocetku kampanje i obecava DUGOROCNO da imas para. I tamo u finance,nmj nikad da ides u minus. Bolje u jednom gradu nmj da gradis nesto ,nego da ides u minus.
I jako ce ti pomoci da citas ...sve lepo pise . I za vojsku i za gradjevine.

Nadam se da sam POMOGAO...to je dobar nacin za SKUPLjANjE RESURSA .

PS: Ja na ovaj nacin oko 20-og TURNA imam preko 50,60 000,cesto i vise ,zavisi sa kojom nacijom igras ...Ima tu jos CAKI da ne duzim... (i ovako sam ga oduzio) ,al skontaces igrajuci. I nmj recimo da kad krenes sa regrutovanjem Feudal Knights da zadrzavas Mailed Knights. Svaku novu jedinicu menjaj za staru,tako ces uvek imati NOVU,JAKU,JEFNINIJU vojsku (npr upkeep Feudal i Mailed Knights je isti-250,a Feudal imaju jaci defence). I kako ti budu rasli gradovi i takse,tako polako povecavaj broj jedinica. Zagarantovano ... PARA KO BLATA !!!

Poslednja ispravka: bg_ak89 (8.8.2012 u 15:06)
bg_ak89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bg_ak89 na korisnoj poruci:
_Grotesque_ (25.10.2012)

Bookmarks sajtovi

Tagovi
medieval, patch, total war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval Total War + Viking Invasion DukeofSerbia Strateške igre 100 9.8.2012 11:25
Medieval II Total War - najava!!! DukeofSerbia Strateške igre 544 8.11.2006 21:33

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:24.