![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.6.2009.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 29 puta na 24 poruka
|
![]()
Pozdrav svima!
U narednih mesec-dva planiram nadogradnju/zamenu komponenti u racunaru, pa me zanima vase misljenje sta je (sta ce) najbolje i najisplativije biti. Bavim se modelovanjem (max, rhino, zbrush) i archiviz-om, dakle renderingom (max, vray), s obzirom na budzet, zamisljam sljedece: CPU: i7 4770k ili mozda nesto drugo ?? MOBO: ??? RAM: 16GB (kasnije u planu 32GB) VGA: GTX660Ti ili mozda 760 PSU: Trenutno imam CoolerMaster M620, (ostatak konfuguracije na profilu) hoce li biti dovoljno za novu konfiguraciju, ili ce mi trebati nesto jace? (dodacu da ce u racunaru biti 2 HDD-a i SSD) Nisam u zadnje vrijeme u toku sa svim desavanjima oko ovoga, pa bih zamolio za pomoc iskusnijih ![]() I sustini me zanima neka best buy kombinacija u ovom rangu, nije iskljucivo potreban i7 4770k (k sam stavio jer cu vjerovatno ici na overklok, ali nista pretjerano); sto se ploce tice, tu sam se bas izgubio, bitno mi je da moze podrzati 32GB RAM-a i pruza mogucnosti nekog ne pretjeranog overkloka. GPU: zasigurno nvidia; GTX 660ti, 760 ili mozda nesto trece? (igram i igre povremeno). Budzet oko 750e. Dosta pitanja, nadam se da nisam pretjerao, hvala u napred na pomoci! ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Upgrade komponenti ili kompletna zamena | bolevole | ŠDK - Osnovne komponente | 14 | 13.9.2011 21:53 |
Upgrade Complete 1 i 2 | Haker95 | Male igre | 6 | 20.4.2011 11:32 |
Anytime upgrade za windows 7 | misadeks | Operativni sistemi | 2 | 7.4.2011 13:11 |
Šta sad? To upgrade or not to upgrade? | Tornado | ŠDK - Osnovne komponente | 3 | 31.10.2008 0:50 |
Vodeno hladjenje - all in one / upgrade? | Pajo | ŠDK - Ostale komponente | 19 | 3.9.2008 20:11 |