![]() |
![]() |
|
ŠDK - Konfiguracije Saveti u vezi sa kupovinom konfiguracija |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Pozdrav svima!
Ovako, pošto imam PC star 6 godina i LoL igram na low i opet mi secka, odlučio sam se za kupovinu novog PC'a. Uskoro će mi 18-ti, tačnije 17-tog. Pa sam planirao da od tog novca kupim nov komp. To u prevodu znači da ne znam koliki mi je budžet. Ipak već jedno nedelju dana pretražujem online prodavnice (WinWin, Gigatron, Emmi, List..), da vidim šta bi bilo lepo uzeti. Želeo bi kompjuter prvenstveno za gaming, novije igrice i slično. Ne mora da to bude sad sve igrice na Ultra, ali da radi normalno jer mi je dosta igranja sve na low + lag. Razmišljao sam koliko bi otprilike moglo da bude budžet, i preračunao sam se oko 35.000 din (295e). Tu naravno može biti varijacija na gore ili dole. Našao sam par zanimljivih ponuda, meni lično je ova najbolja: 1: Matična ploča: MB LGA1155 H61M, PCIe/DDR3/SATA2/LAN/DVI/7.1 Procesor: Intel® Pentium® Dual-Core G2030, 3MB BOX 22nm Takt procesora: 3.0GHz Memorija: DDR3 4GB Kapacitet hard diska: 1000GB Grafička kartica: AMD Radeon R7 260X 1GB, GDDR5, DVI, HDMI, DP, 128bit Optički uređaj: DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB Zvučna kartica: Integrisana Kućište: ATX Midi Tower, Black Šta mislite? Ima dobru grafičku, al zato dual core procesor. Ipak, ni on nije smrt, mogu ga posle zameniti za intel i3, i5, i7. I čak postoji varijanta da smanjim hard disk na 500gb i da izbacim dvd player (imam ga iz starog kompjutera) i dodam bolji procesor, čitao sam među komentarima. Samo ne piše cena, jbg. Trebao bi im poslati mail da mi oni odgovore tačnu cifru. 2: Matična ploča 'MB FM2 A55, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB2 Procesor CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 740, BOX 32nm Takt procesora 3.20GHz Memorija 4GB Kapacitet hard diska 500GB Grafička kartica AMD Radeon R7 240 2GB/DDR3,/DVI/HDMI/DP/128bit/ Optički uređaj DVD+/-RW /SATA/ black, 22XDVD/12xDVD-RAM Zvučna kartica Integrisana Kućište ATX Black Matična ploča 'MB FM2 A55, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB2 Procesor CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 740, BOX 32nm Takt procesora 3.20GHz Memorija 4GB Kapacitet hard diska 1TB Grafička kartica AMD Radeon R7 250 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128bit/ Optički uređaj DVD+/-RW /SATA/ black, 22XDVD/12xDVD-RAM Zvučna kartica Integrisana Kućište ATX Black I našao sam jedan u drugoj radnji koji mi je onako najvise privlacan. Takođe su rekli da će mi dati popust povodom rođendana, hehe. Sve zavisi od finansija, ali planirao sam da zamenim procesor na AMD 750k i grafičku na r7 260x 1 gb. Sta mislite? Dobar pc za Gaming? Procesor Klasa procesora AMD® Athlon™ II X4 Model 740 Broj jezgara procesora 4 Radni takt procesora 3.2GHz Procesorsko ležište (socket) AMD® FM2 Matična ploča Model ASUS A55BM-K Čipset AMD® A55 RAM memorija Memorija / RAM 4GB Tip DDR3 Radni takt memorije 1.600MHz Model Kingston Grafika Grafika AMD® Radeon™ Grafički procesor R7 250 Količina memorije 1GB Tip memorije GDDR5 Hard disk Kapacitet diska 1TB Interfejs hard diska SATA III Ostalo TOSHIBA DT01ACA100 Optički uređaj Optički uređaj DVD±RW Dual Layer Kućište / Napajanje Model kućišta Spire Lugen Snaga napajanja 500W Tastatura KME Black Miš KME Black Eh sad, bilo je tu razmišljanja. "Mogao bi možda prodati svoj stari PC." Evo performanse: ![]() ![]() Koliko bi mogao da dobijem za njega? Sad vas molim za savete, da li uzeti nešto od gore navedenog ili postoji nešto bolje za isti-približan novac? Znam da je ovo planiranje i da još ni tačan novac koji imam na raspolaganju ne znam, ali ne kupuje se PC svaki dan, tako da vas molim za razumevanje. Hvala unapred na pruženoj pomoći. ![]() Poslednja ispravka: 9nino6 (10.9.2014 u 18:48) |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Savet za kupovinu | RaleBG | ŠDK - Osnovne komponente | 16 | 23.8.2009 16:55 |
Savet za kupovinu... | Dejan Trabak | ŠDK - Osnovne komponente | 8 | 4.5.2009 21:55 |
Potreban savet za kupovinu novog računara | miljannna | ŠDK - Osnovne komponente | 25 | 2.3.2009 23:22 |
Savet za kupovinu laptopa | majk | ŠDK - Prenosni računari | 50 | 10.2.2007 18:44 |
Savet ako planirate kupovinu | shonebg | Šta da kupim? | 1 | 2.2.2006 23:24 |