Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.10.2014, 11:55   #23
bokela
Veteran

Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
Određen forumom Re: Starcraft II

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
EDIT. Ne znam koliko si pratio SC2, ali pre mozda godinu dana i pre par balansnih zakrpa je u ZvPu bilo popularno (narocito van koreje) da se igra jako defanzivno na obe strane. Partije su trajale izmedju sat i tri sata, dok se ne pokupi skoro i poslednji resurs na mapi i utrosi u jedinice i defanzivne strukture. Blizzard je uneo izmene zato sto nisu zeleli da taj stil igre bude dominantan. Manje akcije --> gledaoci se dosadjuju
Pa da, eto to je već onaj deo priče gde se uzima u obzir publika koja prati meč i naravno da neće da se smaraju već žele da vide akciju. Ali sve to uslovljava SC da bude drugačiji tip igre od ostalih rts igara. Njima je MP prva stavka pa tek onda razmišljaju o svemu ostalom, a npr priča i kampanja su poslednja rupa na svirali

Nego nije poenta da mi sad ovde diseciramo MP, nego smo koliko sam ja razumeo ušli u priču oko ličnih načina stilova igranja sa akcentom na SP misije i eventualno igranje protiv kompa. Ono kad sam sedneš prvi put pred igru pa kreneš da igraš i provaljuješ samostalno u hodu kako i šta ćeš da radiš, bez čitanja idealnih BO po netu, bez guide-ova kako da pokupite sve ačivmente u misiji na hard, šta da jurite prvo, šta drugo. Taj osećaj zadovoljstva kada se snalaziš sam u misiji, na mapi gde već.

Kao što je Yonai spomenuo, taj neki stil igre gde počinje misija a ti krećeš prvo da gradiš bazu od nule. Pa praviš prvi def. pa braniš prve talase napada neprijatelja koji po mogućstvu postaju sve jači i jači. Pa polako zauzimaš ekspanzije, pa držiš liniju. Pa npr čekaš neprijatelja da uradi u tvoj "dobrambeni zid" saniraš posledice pa krećeš u counter-attack, pa nisi dovoljno jak, pa onda tamo držiš liniju koliko možeš, dok šalješ pojačanje itd..

Citat:
LoshMeeBre kaže: Pregled poruke
Mass Effect Fields
Na njih sam skroz zaboravio! Dobro si me podsetio
bokela je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bokela na korisnoj poruci:
Yonai (7.10.2014)

Bookmarks sajtovi

Tagovi
blizzard, multiplayer, online, rts, starcraft

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Starcraft Inuyasha Strateške igre 258 21.2.2020 14:21
Starcraft vs Serial cable Devil Kvarovi 2 21.2.2006 0:13

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:41.