![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 31.3.2011.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 488 puta na 217 poruka
|
![]()
Tolkin, Martin, Džordan, Urslula Legvin i mnogi, mnogi drugi, koji se među sobom toliko razlikuju da je sasvim moguće da ti se neki baš dopatnu, a drugi ni malo. Što ne znači da je Sapkovski loš, naprotiv, dobar je, ali ne u poređenju sa najboljima. I po meni, treba ih sve pročitati.
Mislim da imaš negde temu na forumu za epsku fantastiku da ne idem u off, ima dosta dobrih pisaca i romana. Ako baš hoćeš ime, možeš da obratiš pažnju na Sandersona - Mistborn. Što naravno ne znači da je on savršen, jednostavno svaki pisac ima svoju jaku i slabu stranu. Ni Sanderson ni Sapkovski nemaju dobru karakterizaciju ali imaju druge kvalitete. A zašto je Sanderson bolji? Pa nije bolji nego je fora u tome što bolje piše romane od Sapkovskog. Snaga Sapkovskog su kratke priče, tu je on gazda i zato su prve dve knjige dosta bolje od drugih. U njegovim kratkim pričama možeš atmosferu da sečeš nožem, kao u prvoj igri, a osim toga, odlično oslikava kakvi su ljudi (u smislu morala a ne karakterizacije likova). Mada njegove kratke priče nisu na nivou Gejmena, Dika i sličnih, dosta su dobre. Mnogi kažu da nije baš neki pisac, jer od 8 knjiga o Vičeru samo su dve zbirke kratkih priča, ostalo su romani. Osim toga, porede ga sa onima iz mog prvog pasusa, što po meni nije fer. Ako nisi najbolji, ne znači da nisi dobar. Što ne znači da ne vredi pročitati, ja se nisam pokajala. Poslednja ispravka: mesomebody (26.11.2015 u 18:30) |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
fantasy, rpg, witcher |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
The Witcher 2 - Assassins of Kings | Psycho13 | Role-Play | 4767 | 21.7.2020 14:23 |
The Witcher | The mighty Boo | Role-Play | 3333 | 6.5.2018 23:01 |