![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 14.12.2015.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
|
![]()
Zdravo.
U septembru prošle godine smo ovde na forumu sklopili moju mašinu (i5-4460, rx 470, corsair vs550) i sve je funkcionisalo kako i treba. Onda sam 1. januara instalirao tada novi drajver za grafičku kartu (mislim da je u pitanju bila verzija 17.1.1), da bi neke dve nedelje posle toga počeo problem. Naime, u igrama se dešava da se monitor ugasi i daje obaveštenje "No HDMI signal detected" i jedino što mi preostaje je restartovanje preko dugmeta. Trenutno igram War Thunder i The Witcher 3 i u obe igre se dogodilo i sad se dešava bar jednom dnevno. Slika se izgubi, ali se i dalje čuje zvuk akcije. Na desktopu i internet pretraživaču se ne dešava. Šta sam pokušao: 1. Prvo sam naravno proverio kablove. Sa te strane je sve u redu. 2. Proverio sve temperature, a sa posebnom pažnjom temperaturu grafičke. I tu je sve bilo kako treba. Pokušao sam preko MSI Afterburnera da uhvatim parametre u trenutku kada dolazi do gašenja i evo kako to izgleda. Na samom desnom kraju su parametri u momentu gašenja. http://prntscr.com/emrcl4 Jedino što mene tu zbunjuje je potrošnja, jer GPU-Z pokazuje da je maksimalna potrošnja oko 150W. Mada i nisam ekspert za čitanje ovog "grafičkog EKG-a". 3. Instalirao sam noviju verziju drajvera iz februara meseca (17.2.1) i postalo je još gore. Nijednu partiju u War Thunderu nisam uspeo da završim do kraja (a probao sam bar 4 puta). Zatim sam pokušao sa starijom verzijom drajvera (16.1.1) i činilo se da je problem bio otklonjen. I jeste na nekoliko dana, a onda je tokom gledanja filma u player-u ili prilikom gledanja youtube-a monitor počeo da "trepće", tj. izgubi se slika na sekund i onda se pojavi uz obaveštenje u gornjem levom uglu o inputu (HDMI). Par dana kasnije opet isti problem u igrama, ugasi se skroz i mora restartovanje. 4. Izvadio sam grafičku kartu i RAM memoriju iz slotova, očistio (iako nije bilo bog zna šta za čišćenje) i zatim vratio sve na svoje mesto, ali nije bilo nikakvog efekta. Takođe, primetio sam da u igrama iz grafičke dopire zujanje, zapravo više zvuči kao blago krčanje. Siguran sam da zvuk nema veze sa kulerima jer sam ih zavrteo na maksimalnom broju obrtaja van igre i nije bilo tog zvuka. Inače, kada igram bilo koju od pomenutih igara nema nikakvih promena u preformansama, sve radi kako treba dok potpuno ne stane. Moram da napomenem i da su sva podešavanja onakva kakva su bila i na početku, nije bilo nepredviđenih nestanaka struje, kao ni bilo kakvih mehaničkih oštećenja bilo koje komponente. Imate li možda neki predlog pre nego što pošaljem grafičku kartu na reklamaciju? |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Belkin N150 slab signal! | Master Joda | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 8.6.2010 10:44 |
Gašenje monitora | dijana87 | Kvarovi | 16 | 24.1.2010 22:27 |
Anti spy spider? Šta je to i da li je opasno? | taki | Zaštita | 4 | 12.6.2008 17:20 |
Sky star 2 (signal quality, signal strength?) - nema signala | milanp | Kvarovi | 3 | 31.3.2008 9:15 |
Wide monitor, da ili ne? | pavlaka | Grafika | 45 | 31.12.2006 15:25 |