Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.3.2007, 16:00   #11
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
Određen forumom Re: 3/2007 „SBBuhahahaa”

Citat:
Marshall George kaže: Pregled poruke
Što se ADSL-a i ostalih internet usluga tiče kada poredimo EU,USA i Japan mi smo jad i beda..U Japanu oko 45 evra 50Mbit/s mesečno,u USA 10-30Mbit/s od 25-65$ mesečno uz naravno maximalnu podršku korisniku 24h svakodnevno.Ne moramo ići tako daleko,u Sloveniji i Hrvatskoj je 1Mbit/s(bez agregacije,flat) oko 15 evra mesečno..
Glupo je porediti našu državu sa Japanom i USA,naša infrastruktura je decenijama zaostala za ovim državama,a ipak imamo adsl,kablovski internet,wireless i uskoro dial up ide u penziju i u manjim mestima.Slovenija sa 2 miliona stanovnika ima veći društveni proizvod od Srbije sa 10 miliona stanovnika,što znači da su 5 puta bogatiji po glavi stanovnika.
Verovatno bi ti hteo 50 mb/s za 45 evra mesečno,ali ne može kod nas je ta infrastruktura nerazvijena i kada bi neko u državi gde se 7-8 puta manje troši godišnje na računare nego u Mađarskoj ili Sloveniji,uvodio 20-30 mb/s to bi bila promašena investicija,jer nema dovoljno zainteresovanih za takvo nešto.
Večiti nezadovoljnici kao MK ,koji sebi mogu da priušte da plaćaju 6000 dinara mesečno za internet,mogu da idu u Japan ili USA a ne da nas ovde večito smaraju sa svojim pljuvanjem čas po Telekomu,čas po SBB-u ili nekom trećem.
Ja sam pre par meseci prešao na wireless 128 kb/s za 1000 dinara,provajder je radio dosta amaterski,mreže nije bilo par puta po 2-5 dana,ali sam u određenim periodima dobijao od njih protok mnogo veći nego što sam plaćao,uglavnom 256 i 512 kb/s a nekoliko dana i 2 mb/s,kao naknadu za ove prilično česte prekide i kada su mogli da pute ovoliki protok jer su u tom periodu imali samo 5-6 korisnika.Mogu reći da je to pošteno i korektno i mnogo bolje od dial up-a.
Nakon toga sam prešao na Telekomov adsl od 512 kb/s i sve je OK.
Moji prijatelji i rođaci a ima ih nekoliko koji koriste SBB u beogradu su sasvim zadovoljni sa ovim provajderom i ne znam zašto MK ocrnjuje SBB,bez ikakvih argumenata.
Pošto MK može da plati oko 65 evra mesečno za internet,neka pređe na adsl a ne mora da ocrnjuje kablovskog provajdera,jer je trenutno kod nas adsl kao način pristupa interneta povoljniji od kabla,a to uopšte nema veze sa konkretnim provajderom.SBB je samo jedna firma koja ima ograničena sredatva za ulaganje u infrastrukturu,čak je i mnogo veći Telekom tek sada počeo da uvodi masovnije adsl a do sada ga je delio na kašičicu.
Sramota je kako MK javno ocrnjuje jednu firmu(SBB) a sve u korist Telekoma koji bi da uguši svaku konkurenciju.
paterfamilias je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 3/2007 oluja Sadržaj novog broja SK 107 20.3.2007 3:49

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:55.