Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.1.2006, 17:10   #27
101st Airborne
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: "Qzmizam" - Da li su igre umetnost?

Citat:
3dM@niak kaže:
Znate shta ja planiram... Razradjujem scenario, i dizajniram svet u kome se odvija igra: svet se raspada, sve se krivi, prostor, vreme, ljudi.... sve... I ti u tome treba da se snadjes... i igru prelazish bez hintova bez icega, sa gomilom renderovanih prica, snimaka kamerom, razmisljanja... jednostavno potpuno originalno... i satresh se do KRVI da predjesh igru i spasesh svet koji puca... i kad predjes, sve se sje*e tako da, na kraju krajeva, nisi nista ni uradio... I onda ide kraj i to sve.. ocu da napishem pricu, jedno 2-3 meseca kolko bude trebalo vremena za pisanje, sve smisljam zadnjih 3 godine, i ima josh toliko... Gradim civilizacije iz korena, stvaram svet, stvaram novu vrstu stvarnosti od nule... I mnogi ce reci da je to SRAN*E od igre.. ali ce je mozda neki izvaditi iz konteksta igre za zabavu (jer i nece biti zabava bez granica, niti je to poenta), i shvatiti... I, ako cemo posteno, da li je to umetnost? Ne da bih ja ispao car i umetnik, neko kao primer da igru mozes shvatiti kao vrhunsko delo, u koje je ulozeno punnnnno truda i kreativnosti... Na primer, smisljam preplitanja dimenzija, smisljam nove vrste organa da bih stvoiro nova bica... To nije biznis, jer od toga nemam nishta. Nije nikakvo otaljavanje... Shta je onda?
Apsolutno te shvatam. Ja sam dosad smislio jedno tri sveta, sa sve istorijom i svim. To je daleko zanimljivije od bilo kakve igre. Ali sanse za objavljivanje svega toga su manje vise nula...
101st Airborne je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Tagovi
igre, umetnost

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Ultimate Fight igara - prva sezona Patton O igrama uopšte 102 9.5.2009 0:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:03.