Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.8.2007, 0:07   #1
Apostol
Član

Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
Određen forumom Trust DS-3250 - Da podelim utiske

Kada sam prvi put video ovaj bezicni komplet, poceo sam da se dvoumim oko kupovine istoga. Zasto? Pre svega zato, sto po obicaju, kada je nesto dosta jeftino, ono obicno i nije nekog kvaliteta ( ok, obicno je krs ). Osim toga, iako sam cuo da Trust pravi ok tastature i miseve, cuo sam i procitao svakakva misljenja, bilo pozitivna bilo negativna, koja su se kretala od hvalospeva do komentara kako je sve to najobicniji krs iz Kine. Usput, Trust je valjda firma iz Austrije, ali nisam siguran. Ma nije ni bitno.
SA druge strane, najvise me je privuklo to sto je slim ( ma lazem, privukla me je cena ), pa jos bezicna... Plus ne izgleda lose, a jos u kompletu dolazi i opticki bezicni mis.
Avaj, odlucim ja da ipak kupim ovu tastaturu.
I tako odem ja do radnje, pazarim komplet, dodjem kuci, kada cvrc! Tastatura ne radi. Nece da se poveze sa bazom nikako. Vratim ja to lepo odmah, ljudi u radnji 1000xizvinjenje i odmah mi daju novu.
Dodjem kuci, i mislim se "E ako i ova ne radi, ovo je obicno djubre...". Ali ipak radi.
Dakle, u pakovanju dolazi tastatura, mis, cetiri AA baterije, sturo tj. skoro nikakvo uputstvo ( bolje da su spakovali rolnu toalet papira, to bih makar mogao da iskoristim ), i prijemnik koji se kaci na usb.
Da krenemo od prijemnika... Ne prvi pogled deluje jeftino, i usb kabl koji izlazi iz njega nije preterano dugacak, tako da ako vam kuciste stoji ispod stola ,verovatno ce tu biti i prijemnik ( mada wireless tastature i uzimamo da bi bilo manje kablova ). Na njemu se nalazi taster koji svetli plavom bojom kada je komp ukljucen i koji treperi prilikom koriscenja bilo tastature bilo misa ( mozda je i dobro sto ne moze da stoji na stolu, jer bi posle nekog vremena mozda postalo iritirajuce ). Postupak prikljucenja tastature je vro jednostavan, nema nikakvih drajvera, Win sve prepozna ( cak i Vista ), i onda ide mal osmesan deo. Da bi konektovali tastaturu i misa sa prijemnikom, potrebno je stisnuti prvo taster na prijemniku, potom taster za povezivanje na tastaturi a potom na misu. Tim redom. Inace nece da arbajta. To se moglo lepo resiti kao na nekim A4Tech tastaturama gde lepo imate sa donje stane prekidac i birate kanal na kome ce raditi tastatura a na kome mis. I nema mnogo cimanja.

Apostol je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Nokia 3250 WD-40 Aparati i oprema 1 23.3.2007 20:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:58.