![]() |
![]() |
|
O SK-u uopšte Opšta rasprava o izgledu i sadržaju časopisa. Primedbe, predlozi i pohvale su dobrodošli! |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 28.1.2006.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 81 puta na 37 poruka
|
![]()
Citam sk od prvog broja. Tj, ucio sam slova iz bukvara i iz SK-a (koji je kupovao moj ćale) i mogu da kazem da sam bio svedok raznih faza SK-a. 80-ih je bio to strucan casopis sa textovima o programiranju raznim 'poke' forama i sl. Odrastao sam uz opise igara koje je pisao Nenad Vasovic & co. Sad mi je pala na pamet (po meni) legendarna rasprava iz cini mi se 91-92godine u rubrici 'sta dalje' (ili 'a sta da radim?') izmedju nekog bananamana i (cini mi se) zock tody-ja o igri 'formula one gran prix' gde su se oni kroz nekoliko broja prepucavali ko je bolji poznavaoc te igrice. Kao sto neko rece 'behu to romanticna vremena'
![]() Nego, da ne gnjavim, kako godine prolaze SK sve vise spusta nivo znanja potreban za pracenje casopisa. Ok to je dobro za nove citaoce, i klince koji se samo igraju, ali sta da radimo mi verni citaoci? Neki textovi su toliko 'decji' da im je pre mesto u 'decjim novinama' ili 'tik-taku' Npr. text u kome se predstavlja forum SK-a, se opisuje sta je to forum, kako da se registrujete, kako da postavite temu... Po meni, SK treba da bude casopis za zaljubljenike u kompjutere (kao sto je bio 80-tih) pun trikva, caka, strucnijih textova...a i malo programiranja nije na odmet...(naravno i igrice ![]() super je sto se pise o linuxu. Svaki broj jedva cekam najvise zbog toga, a onda dobijem opis desktop okruzenja koja svako ko ima linux moze da proba ili na netu da se informise o njima i gotovo.. Bolje je naceti vise manjih tema i ostaviti linkove (nesto kao linux hard/soft scena ili linux tip&tricks), a paznju posvetiti nekim tezim stvarima (kao sto je odlican clanak o win-modemima). Moje kritike su dobronamerne (i mozda ne bas objektivne) zato ne zamerite ako vam se ne svidjaju ![]() Uzgred, da napomenem da je i pored svega SK najbolji casopis ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Misljenje o Powercolor ATI x1950xt | mikele.st | Grafika | 4 | 12.2.2008 0:10 |
Vase misljenje! | Boris Zegarac | Šta da kupim? | 4 | 29.1.2008 20:21 |
Konfiguracija - vase misljenje??? | Vladimir Majakovski | Šta da kupim? | 46 | 25.12.2007 12:37 |
Misljenje o ovom laptop-u | Marko069 | Šta da kupim? | 9 | 10.4.2007 21:20 |
Misljenje o List computers | miksajlo | Šta da kupim? | 4 | 21.12.2005 23:14 |