![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Mozda ce ovo delovati kao "zastarela" tema, ali...
Elem, ovih dana sam se nekako dokopao originalonog dvd-a HalfLife2, odigrao sam ga u jednom dahu (sto se uzgred, desilo i kad sam igrao Half Life 1) i na kraju... Ne, nije poenta da je na kraju dvd "zviznu", da sam imao bug ili tako nesto... Poenta: Posle Half Life 2 bio sam pun svacega i nicega,sto se tice utisaka. 1. Atmosfera je stvarno na nivou - opsta propast, grad koji je preslikan grad iz postsocijalizma, opste sivilo i beda unaokolo, i naravno dr Freeman koga svi gledaju kao bozanstvo (doduse da je neko stvarno preziveo Black Mesu - HL1 - trebalo bi mu spomenik poici). ![]() 2. Staro dobro ucitavanje koje ne "jede" masinu, ne arci memoriju kao da je za dzabe i na mojoj sklopociji (AMD sempron 2500+, HD 40GB, 6200GForce, 512DDR...) sasvim lepo je radila u 1024x768 sa medium detalja - za svaku pohvalu. ![]() 3. Neke lokacije su stvarno organizovane bez smisla i ima objekata za koje se zapitate kako su tu dospeli (npr. prikolica za traktor u nekoj zabiti bez puta, kuda se pesaka tesko stize) - ali OK, ovo je za pedantne ![]() 4. AI - zauvek cu pamtiti dve stvari: a) Ranjeni marinac iz Half Life 1 - bezi od rafala, drzeci se za pogodjeni bok i zove pojacanja, sklanjaju se od granata... b) Vanzemaljci (Covenants) iz HALO-a Ovo su biseri sto se tice AI. Prvi je nastao krajem 98 (SK 12/98), drugi cini mi se 2003. Koliko su hvalili u prednajavama inteligenciju protivnika i saradnika u HL2, desilo se sledece - "tresla se gora, rodio se mis". Protivnici se jako predvidljivo i ponasaju i krecu, saradnici su glupi za medalju(jurcaju i ginu bez veze). Ovo potonje je narocito uocljivo u delu igre posle osvajanja zgrade koja lici na Saveznu skupstinu, kada se obracunavate sa tripodima - niko se ne sakriva i ne sklanja od protivnicke paljbe iako su inferiorniji. Mogli su iz Valvea da malo razmisle o ovom. ![]() 5. Gde je multiplayer? (da znam da postoji patch, ali HL1 je i bez patcha imao doticni) ![]() 6. Fizika - meni ne bas omiljeni predmet na fakultetu, ali u HL2 koliko odusevljava, ponekad ume da i iznervira. Naime, desilo mi se u jednom delu igre (We don't go to Ravenholm), da se zaglavim izmedju radijatora i kantice sa bojom!!! Morao sam da ucitam, jer ni gravity gun nije pomogao da iscupam doticnu kanticu ispod nogu. Strasno. ![]() Finale: Fenomenalna igre, stvarno treba da ponese titulu "Must have it". Sa druge strane, kad se strasti smire, ukapira se da je igra EVOLUCIJA prethodnika. Half Life 1 je REVOLUCIJA. ![]() Da, cuo sam da izlazi Half Life 1 u Source engine-u. bice lepo ponovo se vratiti u Black Mesa, ne? ![]() Pogodite sta sad igram? P.S. Zasto sam spomenuo na samom pocetku da sam nabavio original HL2? a) nisam zeleo da se zezam sa cuvenim "kopiraj me na HD" DVD-jem b) igram iskljucivo 2-3 igre godisnje |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
half-life, valve |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Half Life | Inuyasha | Akcione igre | 167 | 23.12.2023 3:31 |
Half life 3 | Bansek | Akcione igre | 97 | 27.8.2017 17:15 |
Half Life 2:Episode One | Garson | Akcione igre | 96 | 25.7.2008 22:19 |
Half Life 2; Node out of date-Rebuilding | Nicolas | Akcione igre | 40 | 26.6.2007 1:15 |
kako da skinem half life 2 sa neta | Crusader88 | O igrama uopšte | 15 | 26.8.2006 12:59 |