![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 11.4.2006.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 32 puta na 19 poruka
|
![]()
Da li moze visoka temperatura u prostoriji da spreci dizanje operativnog sistema racunara?
Naime, imam jedan stari ali 100% funkcionalan i (za moje pojmove) "lepo" opremljen periferijama Pentium-II na 260Mhz sa malo vecim hard diskom te ima i Win98 i WinXP na dve particije. Retko ga koristim, npr. upalim ga jedanput u 7 dana. 100% je u ispravnom stanju (bio) zadnji put kada sam ga ukljucivao, a to je bilo pre nego sto su nastale ove VRUCINE sada sam ga ukljucio sinoc, dok je u sobi bilo PAKLENO vruce i nikakvi ventilatori nisu mogli puno pomoci ( u sobi je bilo nekih 38 stepeni celzijusa!) Racunar mi je radio normalno nekih 50-tak minuta nakon cega se samo restartovao, pa bi scan disk odradio "svoje" i taman da digne sistem (win98) onda bi se opet restartovao i tako u krug (gresaka na Hardu nije bilo) Onda sam bootovao WinXP na njemu, i njemu se desilo isto!!! Onda sam ugasio racunar i "pustio" ga nekih 2-3 sata, nakon cega sam ga ukljucio ponovo i tada je opet sasvim lepo radio!!! Sada, zivo me interesuje da li je jako sparan vazduh u sobi (do granice da je korisniku bilo jedva izdrzljivo!) moglo ovo da uzrokuje racunaru? Inace, svi hladnjaci u racunaru su funkcionalni bili, pitam se da li je moglo da mu "smeta" i prouzrokuje resete sistema to sto je u samom kucistu racunara zaista bio "vreo" vazduh iz "spolja"? |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kritična temperatura procesora | Predrag Stankovic | Osnovne komponente | 102 | 4.7.2010 0:44 |
Temperatura cak 85stepeni | Do@ OldSchool | Kvarovi | 3 | 17.3.2006 21:14 |
Velika temperatura procesora | Djordje Andzic | Osnovne komponente | 29 | 27.2.2006 23:53 |