Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Osnovne komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.12.2009, 20:10   #1
Ready
Član

Član od: 15.12.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 75 puta na 30 poruka
Cool U velikom sam rebusu oko nove konfe - pomagajte

Prica kaze sledece:

Posle 6 godina kupujem nov komp, i kao sto pretpostavljate prilicno sam ispao iz IT tokova (mada ni pre nisam bio nesto previse upucen ).
Sve sto znam o trenutnim ponudama i performansama jeste ono sto sam ovde na forumu procitao u poslednjih 20ak dana, a to je da vecina ljudi koji se dobro razumeju u te stvari preporucuju da sam uzimam komponente i sastavljam konfu. Naravno ne mislim sam bukvalno posto veze nemam, nego da nadjem nekog ko zna.
E sad, taman sam mislio da uzmem nesto ovako...
Procesor: i5-750
Grafika: Sapphire HD5850
Ploca: ?
RAM: neki dd3
Napajanje: cft-600-14cs ili neki corsair
...i otprilike to bi bilo to. I onda, da jos negde potrazim savet, pozovem jednog lika koji se bavi kompovima (zivi od toga, i to solidno) vec 20 godina, i on mi kaze da on nikad ne bi uzimao nesto novo kao sto je recimo i5 i da se ne isplati uzimati po komponentama, posto tu valjda dobijes samo godinu dana garancije, vec da odem u neki shop i uzmem gotovu konfu. Znaci sve suprotno od onog sto sam ja mislio da uradim
Ajde neka mi neko od vas ljudi kaze sta da radim i kako je bolje uzeti dobar komp?
Budzet je tu negde oko 600-700e (bolje bi bilo da bude blize 600 ako moze). Monitor mi za sad ne treba, imam Samsung 19’’.

Hvala unapred.
Ready je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć oko nove konfe Pejkovic Zeljko ŠDK - Osnovne komponente 14 27.8.2009 18:22
Ljudi, pomagajte oko nove konfiguracije bojanh Šta da kupim? 186 14.6.2009 14:07
Izbor nove konfe xmaster Šta da kupim? 32 4.9.2008 14:07
Par pitanja u vezi nove konfe Partybreaker Šta da kupim? 78 26.12.2007 21:47
Kupovina nove konfe brainZ Šta da kupim? 9 13.3.2007 0:51

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:33.