![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 28 puta na 27 poruka
|
![]()
Ma jednom kompu je pukao win i pokusaj formatiranja je propao. Disk je bio podeljen na dve particije, pa sam pokusao da ga dxampujem kao slejv i da prekopiram drugu particiju. BIOS ga vidi, ali windows ne. Prijavi prilikom podizanja new hardware found ali nista dalje. Disk je stari maxtor od 40 gb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Vidi prvo preko Partition Magic-a kakvo je stanje sa particijama... mozda je hdd instaliran ali se ne vide particije ili tako nesto... a mozes i da pogledas u Control Panel>Administrative Tools>Computer Management>Disk Managment...
pa tu pogledaj da li nema samo particija ili uopste nema hdd-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Tako je,Rio. Hdd sam stavio u svoj komp. C particija je pukla ali sam sa D hteo da spasim podatke. Iako je disk prepoznat u biosu, win nece da ga prikaze, iako prijavi new hardware found i nista vise
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 20.10.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Program GetDataBack ti moze spasiti SVE podatke!
Ja sam spasio oko 25 gb! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Samo pažljivo, GetDataBack je ranije (sada ne znam) rađen u dve varijante: za NTFS i FAT32 sisteme.
I naravno, disk, tj. slobodan prostor diska na koji će se podaci vraćati mora biti većeg kapaciteta od onog sa kojeg se podaci uzimaju (u ovom slučaju mora biti veći od te particije diska - 25Gb). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.606
Zahvaljeno 524 puta na 179 poruka
|
![]()
Ako ti ga detektuje BIOS, možda bi mogao da probaš sa Partition Recovery-jem, kao i da probaš HDD Regeneratorom da vidiš (i eventualno popraviš) loše sektore na disku. Ovo drugo zvuči nevjerovatno, ali stvarno radi, ako su problem loši sektori. Rad sa programima je prost - kreira se butabilna disketa ili CD, pokrene sistem sa nje, i dalje će ti se sve samo kazati.
Jedino, HDD regeneratorom repariran disk nije preporučljivo koristiti u produkciji, nego u slučaju uspješne popravke bekapuj podatke sa njega. I, da, besplatne verzije ovih programa naravno nisu potpuno funkcionalne, ali, lako je naći punu verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Prvo cim ti je pukla particija C u njoj je upisan boot za particiju D i zato je ne vidis. Isto to bi bilo i sa win98. Cak i ako ne pukne particija i radis reinstal svezeg win-a na particiji C moras obavezno zadrzati velicinu iste. Ako promenis promenio si mape i onda neces videti particiju D. Jedina valjana i oprobana varijanta je Handy Recoveri 2 ili 3 sve jedno. ![]() Kako ae u njemu radi mogu ti napisati ako se odlucis za ovu soluciju. Sve vraca sa bilo kog dela harda osim tamo gde je zbog ostecenja klastera doslo do ostecenja fajla sto je i razumljivo. Inace to sto ti bios vidi hard znaci da ti je elektronika OK pa moze iscitati ukupnu velicinu harda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku AstraLogos na korisnoj poruci: | ||
bobanf (2.12.2008) |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Napisi pa da probam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako otvoriti sadržaj sa diska? | Bokynen | Operativni sistemi | 3 | 3.10.2008 4:14 |
Pomoc - formatirao sam particiju, kako da vratim podatke? | ivee | Operativni sistemi | 5 | 19.8.2008 21:45 |
Kako da prebacim dvd fajl sa dvd-ja u 3gp | NikolaCabrilo | Video/TV softver | 0 | 29.4.2008 13:57 |
Kako overklokovati MSI 6600 ViVo sa 256 VRAM | versus | Overklok | 9 | 29.1.2008 22:50 |