![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako je tako od početka zasnivanja tvog pretplatničkog ugovora... što ih nisi zvao i rekao da ti net ne radi? Ako krenu da smaraju da je tvoj OS prso, pun virusa, bla bla i bla... samo negiraj i da želiš da se to sredi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma da već sam prošao kroz tu torturu, kao i moj ortak koga sam pomenuo, morali smo da objašnjavamo da smo sve dobro povezali, da je samo 1 telefon na liniji i da je povezan na njihov spliter, da je isprobano sa više Kompjutera i više OS-a uključujući i Linux, tako da su na kraju gospoda iz tehničke službe zaključili da je problem udaljenost od centrale, i da treba "da se malo sredi oprema" u centrali i da će se u skorije vreme poboljšati situacija. Doduše to prilično kašnjenje, pad brzine i i ponekad pucanje je primetno u popodnevnim i večernjim satima, dok noću posle 12 i pre podne pa sve do nekih 15h radi krajnje korektno. E sad videćemo dalje šta će biti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka
|
![]()
E svih tih stvari se ja i plasim,jer ADSL treba da mi stigne pocetkom nedelje.
Ja sam iskreno navikao da mi wireless uvek radi punim kapacitetom i nikad takvih problema oko zagusenja tamo nisam imao,tako da ne volim sve ove price oko lelekoma,al jbg. Da je wireless malo jeftiniji ne bi ga nikad menjao. Iako sam u startu odmah pitao sta ako ne bude radio adsl kako treba,al oni me naravno uveravaju da ce sve raditi bez problema.Znaci ko ne bude radio,motku u ruke pa u poslovnicu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
Jedan od razloga za spor ADSL je katastrofalno spor odziv DNS-a (barem na Sezamu). Da li je po sredi nesposobnost, manjak resursa ili želja da se tako smanji protok i broj zahteva u jedinici vremena - ne znam. Ne zaboravite da kad otvarate neku stranu vi često nemate jedan poziv DNS servera, nego na desetine (reklame su na jednom, skriptovi na drugom, pa neki YouTube video na strani itd, sve ima svoj sopstveni domen i traži da se pozove DNS).
Ovo sam rešio tako što sam umesto Sezamovih stavio adrese za Google DNS i OpenDNS, i to ovako: 8.8.8.8 208.67.222.222 8.8.4.4 208.67.220.220 Znači, primarni je Google DNS, pa alternativni OpenDNS (jer i Google ume da uspori nekad), pa drugi Google DNS, pa opet OpenDNS. Pogledajte pod advanced, tako možete da stavite više od dve DNS adrese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Jel ovako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Veteran
|
![]()
Npr. tako. Ali ako klikneš na ono advanced dugme možeš da ubaciš više od dve DNS adrese i da im menjaš redosled po želji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Novi član
|
![]()
I ja muku mucim ponekad sa Adsl-om ,Sezampro ,2Mb, nekad radi besprekorno ponekad kocenje,diskonektovanje i sl ,zvao sam ,kazu usko grlo ,kad skidata nasto ogranicite Upload i dawnload......Mislim se u sebi ...ne placam usko grlo nego protok...i aj da vam ne platim posto mi je uzak dzep ali imacu nekad:-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo je sad ping i trace ka google sa novim podesavanjima
Seems Ok, Hm? Ili da se ne radujem prerano, verovatno posle podne i uveče, ponovo će biti po starom |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Veteran
|
![]()
Ping ne bi trebalo da ima veze sa DNS jer se pinguje numerička adresa. U praktičnom surfovanju DNS je problem jer vi čekate dugo da vam DNS vrati numerički ekvivalent. Kad pingujete onda se ping šalje direktno na numeričku adresu, vama nije bitno koliko je pre toga trajao resolving.
Ovo je bezobrazan odgovor. No, pošto Sezam od 23. decembra ima novog vlasnika, neki investicioni fond, čak i mi koji smo tamo više od decenije nemamo više razlog da na Sezamu ostajemo iz nekog pijeteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]()
Nešto mi se ADSL čudno ponaša. Imam 1mbs, kod Sezama. Juče je celog dana download sa file sharing sajtova išao izuzetno sporo (drži na svega 5-6KBs, pa povremeno skoči na 20-ak, retko više). Znam da je često problem sa serverima tih hostera, ali sam probao i Rapidshare, i Megaupload, i Filefactory, i Hotfile. Sa svima je išlo isto - izuzetno sporo. Takođe je slušanje internet radija postalo nemoguće. Ide streaming 10-ak sekundi pa se prekine i bufferuje, pa opet tako. Provereno sa više radio stanica. Merenje preko Speedtest je davalo približno iste rezultate kao i ranije, dakle gotovo punu brzinu. Takođe, sajtovi su se otvarali normalno, čak je i Youtube normalno streamovao.
Od jutros je sve bilo kao i juče, pa se kasnije download sasvim normalizovao. Međutim, radio streaming je i dalje nemoguć! Kako? Zašto? Dosta slušam online radio stanice i ranije je sve išlo OK, čak i ako bih istovremeno downloadovao. Samo bih ograničio dl na 90KBs i ostatak veze je bio sasvim dovoljan za slušanje radija na 128kbs. Sada i kad je isključim dl, i kad ne otvaram sajtove, opet radio na početku bufferuje i po 10-ak sekundi, a kad krene prekida se itd. Slušam iz Winampa. Pitanje postavljam u ovoj temi jer me ne interesuje prvenstveno kako da što pre vratim internet radio, već više teorijski, što se tiče ADSL veze: Šta to može da bude da neke "komponente" ADSL veze rade sasvim odlično, a druge očajno??? P.S. Posle dve godine korišćenja generalno sam do sad vrlo zadovoljan Sezamom. Problemi su mi se dešavali baš retko, tehnička podrška im je sasvim OK itd. EDIT: Ponovo je i download skroz usporen kao i juče! Pada na 1-2KBs, pa povremeno skoči na maksimalno 20-ak KBs ![]() EDIT2: Download radi promenljivo, nekad sporo, nekad brzo. Fora je što brzina ne varira tokom samog downloada, nego kako krene tako će da drži. Ili krene sa punih 100+ KBs i odradi do kraja, ili se muči između 1 i 20. Ali nije samo kod mene, tako je i kod prijatelja sa kojima sam razgovarao, na različitim provajderima smo. Par poruka ispod su novije informacije ![]() Poslednja ispravka: star-duster (19.2.2010 u 22:43) |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Do Telekoma je, dolazno/odlazni link. Preopterećenost linka, štekare, klasične.
Ostali, kako ide? Bez ozbira na provajdera (dsl, wifi, wimax...). SBB se izuzima jer ima svoje linkove. Poslednja ispravka: dzonihsv (19.2.2010 u 15:10) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
star-duster (19.2.2010) |
![]() |
#532 |
Veteran
|
![]()
I ja imam isti problem star-duster! Da probamo sa podrskom?
Edit: Rekli su da je problem sa Telekomom i da treba da se resi do vikenda, Telekom bi trebao da udvostruci pakete. Poslednja ispravka: Lich_king2 (19.2.2010 u 21:39) Razlog: Zvao podrsku |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Lich_king2 na korisnoj poruci: | ||
Nestor (21.2.2010), star-duster (19.2.2010) |
![]() |
#533 | |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku star-duster na korisnoj poruci: | ||
Lich_king2 (19.2.2010) |
![]() |
#534 |
Veteran
|
![]()
Videćemo. Sinoć je i kod mene net bio katastrofa. Download je išao jedva malo brže nego na dialupu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da Sinoć je bila katastrofa, nisam nista skidao ali surf je bio kao na dialup-u na analognoj tel. centrali, šta god da rade, ne moraju da povećavaju brzinu, neka samo povećaju resure
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Što je najgore, nemaju samo Telekomovi korisnici te probleme, već svi kojima je Telekom nadprovajder.
Aj što mi se ne otvara pola sajtova pa se moram zezati sa proxy-jem, nego ništa ne mogu skinuti, skida kao da sam na 512kbit/s u vr' glave... mada dobro, valjda će da srede to. Samo ne mogu da verujem kako je najveći srpski gigant (monopolski, naravno) dopustio sebi nešto ovako, dok čitam neke vesti tačnije o nagradama koje je Telekom dobio za izuzetan rad i kvalitet. E pa, kakim vam se u kvalitet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Veteran
|
![]()
Telekom je problem. Osakatio nas je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Starosedelac
Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka
|
![]()
Мени је синоћ одлично радио... провајдер Беотел.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Veteran
|
![]()
Ja sam vrlo nesklon da verujem u tu priču o skorom povećanju brzine ADSL-a kao uzroku problema.
Prvo, i do sad su se povećavale brzine (ne samo u Srbiji, još više i češće van nje) pa nisam čuo da je ikada to izazivalo slične probleme poput ovih o kojima govorimo. Uostalom, zar nadprovajder koji planira skoro dupliranje brzine nema debeo višak resursa, a ovde kao da imamo manjak?! Drugo, prošli put je nekoliko meseci pred povećanje brzine bilo i zvaničnih informacija na sajtovima provajdera. Forumi su bili prepuni (polu)insajderskih informacija o povećanju brzine. A sad ništa od toga. Meni se čini da je priča o skorom povećanju brzine samo zgodan način da se umire nezadovoljni ADSL korisnici. A ako oni misle da ću ja još dugo za dialup-like brzinu plaćati više nego što se u Rumuniji plaća za 24 kbps flat vezu - grdno se varaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]()
I ja sam veceras kod ptt-a imao problema sa netom! Nisam primetio u gledanju foruma i drugih sl. sajtova, ali sam zapazio da mi se klipovi na youtube-u ocajno ucitavaju, a onda da proverim i download je isao sporo!
Sada se malo popravila situacija! Do sada nisam nikad imao probleme sa provajderom ili brzinom! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, internet |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||