![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 2.3.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam velikih problema sa kompom a neznam sta je a sto je najgore nema dobre volje od mastora gde sam kupila da ga nameste a da me ne oderu
komp je AMD semprom(tm) procesor LE - 1100 1.91 GHz,960 MB RAM ima mu 2 godine i radio je normalno do pre 5-6 meseci kad je poceo da zakucava i da ga sve cesce resetujem i na kraju nece ni da se upali ostane na onim plavim crticam koje idu a nece da proradi, e pa prvi majstor kaze napajanje jer kad je malo odstojo kod njega je proradio, prvi put je uradio 3D- mark i nije uspeo do kraja zakuco je, pa sam kupila novo napajanje sa kojim je isti test prosao, radio komp 2 meseca i opet isto, uzo ga drugi majstor kod njega se odma upalio i nije ni jednom blokirao za 2 dana, ja ga donela kuci i kod mene radio 1 mes normalno kad ono jovo nanovo opet blokira pa nece ni da se upali tj upali ali ne do kraja, e sad navodno je do napona kaze 3 majstor ja kupim UPS radi komp par dana bez blokiranja kad ono opet prvo je poceo ujutru nije ni 10 min bio upaljen on zakuco ja na dugmence 5 sek. on proradi ali uvece opet blok. pa danas ujutru upali se i malo opet blokada ja 5 sek on nece ja opet on nece ili proradi ali cim kliknem nesto ono program ne reaguje i nemogu nista mis radi tast. radi ali nista nece Ctrl,alt,delete ne reaguje nista sem da ga restartujem pa onda opet nece da se upali ostane na onom Windows i one crtice idu u nedogled ali nece da proradi a masina se cuje znaci i ups i novo napajanje je promenjeno ali nista nije uradjeno sta je po vasem misljenju sledece i ko bi to mogao da popravi u Novom Sadu a da me ne uniste finans. Inace komp sluzi za dec. igrice i meni za inter. nista nije zahtevno na njemu sem Simsa a virusa nema Uh isprica se ja jedva sam ga upalila pa reko ajd na brzinu da vas pitam dok nije zakuco. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 20.1.2008.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 226 puta na 164 poruka
|
![]()
Verovatno jedno 99% ti je otisao Hard disc.. Znaci to blokiranje itd... Uzmi hard disk od nekoga, pozajmi, i probaj da li ca da zakucava.
P.S Ne slusaj nase "strucne" servisere i prodave jer to uglavno nisu. Eeej pa cak si i UPS kupila stvarno bespotrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Za početak napiši da li je reinstaliran operativni sistem. Ako je promenjeno napajanje i isto se ponaša izvor problema je ili matična ploča ili hard disk. Za početa savet je HD formatiranje , deep format iz malog programa Fdisc. Ako ni to ne može da prođe, verovatno je matična ploča (prethodno proveri kablove za HD).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Pretpostavljam da koristiš XP, uradi za početak skeniranje i popravljanje grešaka iz wina (desni klik na primarnu ili jedinu particiju i opciju "scan disc i štikliraj opciju za popravku grešaka, zatim restartuj sistem). Ovo je optimističan savet. Teško da sama ako nisi vična možeš to uraditi skeniranje Fdiskom ili proveravanje kabla na HDu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Ma definitivno imas Bad Sectore na HDD-u. Lepo kao sto sam rekao pozajmi od nekoga HDD, nekog komsije ili sl. zamoli ga. PA izvuces svoj i taj prikljucis i malo proveri da li se zapucava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Dobar komšija kompjuteraš je bliži od najrođenijih (narodna)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Vidi za pocetak da ti taj komsija reinstalira Win. Ako se problem opet pojavi, onda je neki deo pred crkavanjem. Moze biti napajanje, hard disk, ploca... Najbolje je da prvo eliminises Windows, pa javi da li je uspelo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
e nista nije uspelo komsija ipak nije toliko vican pa nebi hteo da nesto zezne ipak sam osudjena na majstore pa ako nebude ovo bice ono a ako nebude ni ono bice ovo tako je to a ja cu da placam dok nepromenim sve komponente eto da je bio neki majstor nebi me ubedio da je do struje pa kupi napajanje pa ups eto kad sve to izmenjam javicu vam sta je bilo i hvala na odgovorima
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Joj ala ti je komsija... Nemoj ni njih da slusas. Nego im reci da ti stave drugi Hard disk i neka ti dignu sistem i puste da rade 3-4 dana i videces rezultate... Znaci insistiraj na Hard disku... i poslusaj nas, dosta nas ovde zna puno bolje od tih "kvazi" servisera i prodavaca...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Dile, kako mislis da win sa komsijino kompa proradi na njenom kompjuteru? A taj kosmija ce bas da se maltretira da reinstalira svoj sistem dvaput... nekaze se dzabe "da komsiji crkne krava".
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Veliki problem sa procesorom!!! Molim Vas pomagajte! | DukeN | Osnovne komponente | 6 | 27.9.2007 12:14 |
3d Rendering---> molim savete... | Devet1 | Grafički softver i radovi | 2 | 29.12.2006 0:13 |
Problem sa zvukom, POMAGAJTE MOLIM VAS! | PhaetoN | Slobodni softver | 3 | 6.12.2006 1:17 |
Molim za pomoc...(maticna ASUS TUEP2-M & 200GB HDD) | CakumPakumVakum | Nosači podataka | 1 | 4.2.2006 1:43 |
Ocu da poludim .... molim vas pomagajte :D | EreTroN | Kvarovi | 6 | 26.12.2005 16:53 |