![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Imam od skora nekih problema sa mojim dvd rezacom koji je od pocetka januara pa sve do pre mesec dana radio odlicno-narezao sam sigurno jedno 200 dvd-ova i par desetina CD-ova....
Problem je u sledecem-prilicno cesto je pocelo da mi se desava da kupim recimo 4 Verbatim dvd-a i da od toga dva nareze,a druga dva takodje nareze,rezanje(sve na 4x)prodje normalno,vidi se i otisak na samom dvd-u,ali kada isti dvd ubacim u rezac koji ga je malo pre narezao,on nece uopste da ga zavrti,kao da je disk prazan! Sto je jos interesantnije,ti "falicni" dvd-ovi su bez problema procitani kod druga koji ima isti rezac! To mi se uglavnom desavalo sa Verbatim-om,pa sam bio sklon da to pripisem felericnim diskovima,ali evo pre neki dan isto to sa dva Platinet dvd-a koji mi uopste dosad nisu pravili probleme i pokazli se kao sasvim OK.... Takodje,od skora sam primetio da ima problema i sa obicnim cd-ovima-recimo odaberem brzinu rezanja 16x,i one lepo krene,ali lampica na rezacu se prilikom rezanja non-stop pali i gasi umesto da konstantno svetli kao sto treba,a i treba mu jedno 10min da nareze obican cd od 700MB-inace,ovako narezani cd-ovi rade bez problema... Primetio sam i da mi ponekad nudi samo brzine 10 i 4x sa rezanje obicnih cd-ova,a nekad kao da se otkljuca i sve radi normalno i na propisanim brzinama Inace,nisam imao prilike da toliko rezem obicne cd-ove na dvd rezacu,jer sam za reznje cd-ova koristio moj dobri stari LG koji je sada kod mog brata,pa je mozda problem sa cd-ovima tu bio od samog pocetka.... Flashovao sam firmware,dvd rezac je prikljucen na 80-pinski kabal kao primary slave,DMA je ukljucen-ali je sve isto-koristim Nero 6.6,a slicnih problema sam imao i kada sam rezao ISO image preko Alcohol-a 120%(verzija 1.9.2)tako da nije problem ni do Nero-a kada se isto desava i u drugom programu.... Imate li neki predlog pre nego sto(iznerviran)odnesem dvd na reklamaciju,jer imam garanciju.... BTW dvd rezac cita i dvd-ove i obicne cd-ove bez ikakvih problema,tako da mogu da otpisem i da je socivo zaprljano Svi dvd-ovi koje sam narezao preko njega rade bez problema... Pozdrav i hvala unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Je li ti Pioneer sam na ATA grani?
Koji ti je firmware? Jesi li probao da rezes u Linux-u? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pioneer mi se nalazi na primary grani zajedno sa hardom-ne moze drugacije,jer na secundary master grani imam drugi hard-ono bolje da bude primary nego secundary slave-no,ne verujem da je zbog toga jer je i tako radilo sve dobro,do skora
![]() Mislim da se isto dogadja u Nero Linux-u kao i u njegovom Win kolegi-i za dvd-ove i za obicne cd-ove... Firmware koji koristim je verzije 1.41(najnoviji koji je dostupan na Pioneer sajtu i koji je izasao 26.maja) Fabricki firmware je bio u verziji 1.17 i bilo je problema i sa njim,jer sam skoro odradio upgrade firmware-a u nadi da ce situacija popraviti.... Sve se bojim da mi crkava rezac..... Bas sam iznerviran-bio sam spreman da se zakunem u Pioneer jer me je sve do sada sluzio dobro-uffff Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Neozbiljni kolega
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Liči na elektroniku koja lagano otkazuje poslušnost...JBG, šta da ti kažem, nosi na reklamaciju (ako ti uopšte prihvate jer si menjao firmware).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koristio sam oficijelni firmware,tako da ne vidim sto bi to bio problem
![]() Jeste bas bezveze-ono ocekujem da mi kazete nesto,a vec unapred znam koji su odgovori... Jbg.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Citat:
Verovao ili ne DVD-RW za koji ja znam da je narezao najvise DVD diskova (dalekooo preko 1.000) je proizveo LG ?! Poslednja ispravka: ATI` (7.8.2006 u 15:55) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 26.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pad kvaliteta uredjaja.....kolko para tolko muzike!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Neozbiljni kolega
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pioneer 110d | Benedikt | Nosači podataka | 3 | 29.6.2006 20:29 |
Pioneer 110D i UDF fajovi | EddieH | Nosači podataka | 9 | 4.6.2006 23:18 |
Pioneer dvd/rw dvr 110d PROBLEM?! | polarnimeda | Kvarovi | 12 | 31.3.2006 21:33 |
Pioneer 110D - DVD rezac PROBLEM | overlord | Nosači podataka | 16 | 5.2.2006 10:54 |