Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 22.12.2005, 1:06   #241
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L
Određen forumom Re: 12/2005 "Bedni mali korisniče"

Citat:
E pa draga moja gospodo sa (A)DSl-om,Wireless-om,Kablovskim internetom i sl.,budimo objektivni vi ste trenutno privilegovani u odnosu na većinu,pa mora malo da trpite i zezanje pa i da pošteno platite jer vi za razliku od nas na dialup-u i imate nešto od interneta a to mora malo i da košta.Ako vam se ne sviđa vratite se na dial-up tamo je protok uvek "neograničen".
Nemoj da se uvrediš, ali veću glupost odavno nisam čuo.Znači, ti sad imaš para i mogućnosti da kupiš "mečku" i prodavac zbog toga ima pravo da ti uvali auto koji ima motor od Juga i točkove od Mini-Morisa, jer eto ti imaš para, pa moraš malo da trpiš zezanje.Ma daj, usluga je usluga, i ako neku uslugu platim, ja hoću da je dobijem, u kompletu i bez zezanja.Baš me briga ako im je malo para, nek povećaju cenu, ali ja ako platim FLAT, ja hoću FLAT i ima da skidam šta ja hoću i koliko hoću, ali ne može niko da me zeza.Predpostavljam da si ovo izjavio razočaran celokupnom situacijom vezanom za internet kod nas, pa te u neku ruku razumem, jer i sam sam još uvek ponosni korisnik dajalapa.Zašto se uzbuđujem oko ADSL-a onda ? Pa zato što valjda neću doveka biti na dajalapu, kao ni većina ostalih.Valjda čemo jednom preći na ADSL i šta sad, treba i nas da zezaju ?
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.12.2005, 2:21   #242
iurisvulgaris
Banned

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
Marko_L kaže:
Nemoj da se uvrediš, ali veću glupost odavno nisam čuo..Ma daj, usluga je usluga, i ako neku uslugu platim, ja hoću da je dobijem, u kompletu i bez zezanja.Baš me briga ako im je malo para, nek povećaju cenu, ali ja ako platim FLAT, ja hoću FLAT i ima da skidam šta ja hoću i koliko hoću, ali ne može niko da me zeza.Predpostavljam da si ovo izjavio razočaran celokupnom situacijom vezanom za internet kod nas, pa te u neku ruku razumem, jer i sam sam još uvek ponosni korisnik dajalapa.
Činjenica je da i ovakav ADSL kakav je kod nas uz sve nekorektnosti od strane provajdera predstavlja daleko povoljnije i jeftinije(ako se ima u vidu šta se dobija)rešenje od dialup-a.Pošto je ovakav pristup internetu tek počeo kod nas i još je nerazvijen ,a potražnja je mnogo veća od ponude,logično je da se provajderi tako ponašaju jer im se može,jedan ili više nezadovoljnih korisnika ne znači ništa jer će na njihovo mesto odmah uskočiti drugi.
iurisvulgaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.12.2005, 5:11   #243
mfritz
Član

Član od: 4.12.2005.

ADSL je majka znanja.

A sta vi toliko pisete ovde u stvari? Ja sam glup user, ne razumem. Sve sto je brzo i lepo je super. Znaci, adsl u poredjenju sa modemom odnosi sve medalje na svim poljima i kraj price. Sad kako je to ovde i zasto, bolje da napravimo forum "srbija: 21. vek" i da se tamo istresamo. Neki ljudi su losi, neki su glupi, ali sta mi imamo od toga? Zar nije najbolje iskoristiti to sto mozemo? Nije u redu da smanjuju protoke, da kidaju flat, da imamo pdv na kompjutere. Ali nemojmo zvucati kao Kalimero : " It's an injustice, that's what it is" ....

Nemojmo da se jedimo bez potrebe, zivi bili.
mfritz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.12.2005, 17:44   #244
Dobrica Dunat
Novi član

Član od: 20.12.2005.
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Dobrica Dunat Slanje poruke preko AIM-a korisniku Dobrica Dunat Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dobrica Dunat

Citat:
iurisvulgaris kaže:
E.ti ga stvarno pretera.Kakvu će to katastrofu sprečiti naš poštovani kolumnista Kuzmanović?
Na srecu, nisam nista preterao. Skoci pa kazi "hop". Stvar je u tome sto je Kuzma bio dovoljno hrabar da u novinama pokrene pitanje problema sa ADSL-om. Ovde u Makedoniji se dogodila ista, ali bas ista stvar, i jos uvek se dogadja samo zato sto ni jedan novinar nije imao hrabrosti javno da kaze kakve igre se igraju oko internet pristupa. Ocigledno u Srbiji vuku poteze pouceni iskustvom makedonskih provajdera. Meni je zao sto si ti na dial-up-u, verovatno cu i ja biti neko vreme kad se vratim u Srbiju jer necu ziveti u Beogradu... Ali treba spreciti internet lihvare iz starta da im ovakva stvar ne postane praktika.
Dobrica Dunat je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.12.2005, 23:34   #245
nexxogen
Član

Član od: 27.11.2005.

Da, i ja mislim da u ovom slučaju zaista može nešto da uradi. Dovoljno je da se to pročuje u narodu pa da dotični provajder pretrpi poveću štetu.
nexxogen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2005, 0:20   #246
Mpane
Novi član

Član od: 23.12.2005.
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Uh...ova tema sama po sebi je odlicna i Kuzmanovic je bez obzira na povremene promasaje tema ovaj put pogodio u centar mete. Meni je posle njegovog teksta upravo pala na pamet ideja da u slucaju da moj provajder pocne da me za****va oko protoka uzmem lepo tastaturu pod misku, odem im u prostorije i nalupam onog lika koji mi se svaki put javlja na telefon i kaze da bi trebalo da proverim da li sam lepo gurnuo zicu u zid (primer kada sam zvao zbog telekomovih radova), ili da legnem ispred maloprodajnog mesta, ulepim se izolir trakom i strajkujem gladju??..salim se naravno za ova dva primera. Prava ideja mi je bila da odmah odem na dva, tri chet kanala koje posecujem i na 7-8 jacih foruma i da ih napljujem toliko da ce im trebati kabanice na veliko i kofe da izbacuju vodu kroz prozor. Mislim, cak i da odvratim 10 korisnika od doticne firme ja sam im naneo na godisnjem nivou dovoljnu stetu )) zar ne?? Znam kako sam ja funkcionisao kada sam birao provajdera, posecivao sam forume, zvao ortake i kad god mi je neko rekao da je neko *****e jednostavno sam ga prebrisao u imeniku. Bravo za Kuzmanovica za ideju kojom bi svi trebali da se sluzimo jer ipak u eri interneta ne moras biti novinar da bi narusavao neciju reputaciju )
Mpane je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2005, 0:43   #247
Mr. Garrison
Deo inventara foruma

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka

tako je.
ja se sad razmisljam da uzmem ADSL, a cak i ako se odlucim na takvu avanturu, sigurno necu otici kod sezama ili beocity-ja.
ako neko zna neka napise koji jos provajder zakida na protoku i spijunira usere i posle im salje pisma upozorenja.
znate sta je jos bedak i monopolisticko ponasanje provajdera? cinjenica da ne mozes kupiti neki paket od npr. 150MB za par stotina dinara za mesec u kome ne mozes da odvojis kintu za flat.
bio sam na beotelovom sajtu koji vazi za boljeg ISP, i ako hoces da se skines sa flata na paket sa merenjem protoka moras da platis 850 din!? to je cist bezobrazluk. to ide njima u dzep i nikakvu uslugu ja ne dobijem za tih 850din. nemaju nikakvih cimanja sa telekomom, niti sa bilo cim. to je cist HARAC.
a sad malo matematike: 1GB protoka kosta 1090din, a flat 1790/ znaci, ako promenim paket, tj. ako predjem na paket sa merenjem protoka za odredjeni mesec, ispasce me jos skuplje nego da sam osta na flatu!!!! ovo se zove vrhunski bezobrazluk. moras bar dva meseca da koristis taj paket d bi ti se nesto isplatilo, a i ta usteda je mizerna. jednostavno hoce ljudi da te vezu za flat i da im mesecno placas 1790 i tacka.
nego, sto se tice protoka na ADSL-u, jel' moze neko da mi objasni zasto je kod svih ISP DL 25-28KB/s za paket od 256/64k? dal' je rec o kradji protoka, ili o nemogucnost dostizanja teoretskog maximuma od 32KB zbog tehnickih mogucnisti?
Mr. Garrison je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2005, 8:20   #248
][V][ A T R I X™
Novi član

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 1

Odlican text, samo mislim da je ipak bio malo previse ostar! Ipak novinar treba da poznaje granicu dobrog ukusa, ali on je pretio... Znam da je sve to fore radi, cela njegova kolumna je takva zezatorska, ali ipak... samo malo normalniji ton je mogao, that's all

A lepo im je zabiberio... heheh ono sto se odavno zna kao javna tajna... zasto su u stvari ta pisma i sta se krije iza njih.. go kuzma go
][V][ A T R I X™ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2005, 18:11   #249
drpiga
Novi član

Član od: 16.11.2005.

Pa ko misli da je tekst ostar,neka se pretplati kod provajdera da salju preporucene posiljke,u plavoj koverti,koje lice na one pozive pred krivicnim vecem i pretecim sadrzajem.Mene uopste nije znacajno sto je Sezam to poslao,oni su uradili ono sto su drugi mislili,tj rekli ono sto drugi misle a boje se da sprovedu.
Pa kome je u interesu da neko ko ima flat vuce i sakom i kapom ono sto je platio.Ali ovi su se ohrabrili,jer imaju mnogo korisnika pa ih nije briga ako izgube ove od kojih im je vise stete nego koristi.Pa taj ADSL je i tako planiran da pogledas brze neku multimediju kako kazu u reklami,zar ne?
drpiga je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2005, 18:31   #250
korisnik
Veteran

Član od: 12.11.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 76 puta na 69 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku korisnik

@Mr.Garison: Radi se o tome sto ne mozes doseci teoretski maksimum downloada upotrebljivog protoka, jer protok sastavlja i takozvani overhead. Znaci kotrolni paketi, kao i glave IP paketa. Kod ADSL pod PPPOE protokolom je jos dodatna enkapsulacija pakete u PPPOE. Sve skupa ti to uzme jedno 7-8% od deklarisane brzine.
korisnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.12.2005, 18:33   #251
sirNemanjapro
Član

Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 21 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku sirNemanjapro

OK. I sta sad? Pojeo vuk magarca. Same old story. Mi se ovde busamo i zaklinjemo u Quzmu (poneki i ne bas) a na kraju nikom nista. Kada ce taj Quzma da podigne tuzbu, da uradi nesto konkretno, ako vidi da nesto nije uredu. Pa Miodraze ako si znao da neko krade ili radi nesto suprotno nacionalnim interesima (namerno to kazem jer vidim da patriotizam kod nas ne postoji) zasto ga nisi na vreme raskrinkao.
Pa cita ovak SK jos neko pored klinaca i prestalerih entuzijasta... Videce neko. Neeee. To se tek desava kada covek ode sa funkcije.
A i za provajdere. Daj reci koji su. Sta imas od toga sto cutis?

Opet je sutra novi dan. Meni ce posta i dalje naplacivati impulse, provajder uzimati pare za net, Srbija ce biti bez zakona. Vidim da je neko spomenuo zakone u Srbiji.

Xaxaxaxaxa SRBIJA xaxaxaxaxaxa ZAKON XAXAXAXAXAXAXAXA !

Ljudi, roknuli su nam premijera (nisam nesto politicki opredeljen, ali hocu da istaknem sta se desava), politicari ovog puta otvoreno kradu i jos se zna koliko pre nismo znali, tu im pruzam ruku.

Gile je i dalje sampion! I ovde se nikada nista nece promeniti. Jer svi gledamo da bi nama bilo bolje drugima mora da bude lose. To ne prolazi...

MRTVO MORE part 224
sirNemanjapro je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2005, 2:30   #252
Spawn BG
V.I.P.

Član od: 26.12.2005.
Zahvalnice: 409
Zahvaljeno 344 puta na 280 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Spawn BG

Kod nas je sve moguće... i FLAT koji nije FLAT, i nekih 2KW na računu za struju kojih nema na brojilu a koštaju oko 1€ svaki (pa x broj brojila...) i još mnogo toga... Pitanje je samo da li će ovaj tekst bar nešto promeniti ili smo ga samo pročitali, da ne kažem džaba smo krečili...
Spawn BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2005, 2:35   #253
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Citat:
nesrulz kaže:
Ovaj, a ko je Kuzma na ovom forumu

Procitaj rubriku " ja, igrac" u Svetu Kompjutera odmah pre igara !!! On je taj lik a nema ga jos uvek zvanicno na forumu
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2005, 2:53   #254
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Mpane lepo veli !!!
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2005, 17:03   #255
Apostol
Član

Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka

Ma sve su to lopovi.
Apostol je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2005, 17:47   #256
Pantelija
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 3 poruka

Citat:
NikolaS kaže:
nema ga jos uvek zvanicno na forumu
Ima ga na forumu koristi user Kuzma, medjutim on je za sada aktivan u delu foruma koji je rezervisan za redakciju SK, ako te zanima kucaj u search members list Kuzma i dobices neke podatke.
Pantelija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.12.2005, 0:40   #257
bigbrother
Novi član

Član od: 25.12.2005.

Kuzma je skroz u pravu, samo cisto sumnjam da su se nasi ISP-ovi mnogo potresli oko toga.U Srbiji je to borba protiv vetrenjaca.
bigbrother je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.12.2005, 10:54   #258
LGdragon
Novi član

Ljudi overite malo elitesecurity i procitajte temu u vezi sa adslom i piraterijom koja je kuzmu inspirisala i sa koje je skinuo onu fotku pisma koje stoji u pozadini...Ima tu mnogo vise od onoga sto je on rekao...
Recimo samo da je provajder uradio sta je morao,a da korisnik nije bedni i mali nego GLUP,kad je dozvolio da ga uhvate sa rukom u tudjem dzepu..
A ona optuzba da provajderi tako hoce da nabiju 1000koristika na jedan link je samo delimicni razlog zasto su provajderi slali ta pisma...
Likovi su kacili i citave odlomke iz zakona u vezi sa ovom temom,tako da ako nekoga interesuje,pravac google pa potrazite
LGdragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.12.2005, 23:20   #259
iurisvulgaris
Banned

Citat:
sirNemanjapro kaže:
Pojeo vuk magarca. Same old story. Mi se ovde busamo i zaklinjemo u Quzmu a na kraju nikom nista. Kada ce taj Quzma da podigne tuzbu, da uradi nesto konkretno, ako vidi da nesto nije uredu. .
A i za provajdere. Daj reci koji su. Sta imas od toga sto cutis?
Ne podižu takvi kao Kuzmanović nikakve tužbe jer bi se provajderi naljutili pa ne bi više popunjavali oglasni prostor u SK-u a reklame čine 25-30 % Sveta Kompjutera.Ovako malo prozove uopšteno provajdere i svi srećni i čitaoci što se Kuzma kobajagi brine o njima a i provajderi jer niko konkretno nije pomenut pa nema razloga za brigu.Dobra taktika,malo prazne priče za sitnu "raju" da se nezadovoljstvo malo kanališe i kontroliše kroz Kuzminu kolumnu a s druge strane -srećan "brak" našeg dragog Kuzmanovića i SK-a sa tim istim provajderima.Ipak je to providno i neozbiljno a šta i očekivati od čoveka koji hoće večito da "sedi na 2 stolice"-da glorifikuje Microsoft i Intel a da istovremeno bude neki prevratnik,da kao napada provajdere a da od njih živi,da istovremeno bude i mainstream i alternativa.Sve u svemu ipak ima Kuzma i dobrih ideja kao što je ona o bacanju u Ibar(ili Savu,Dunav,Moravu uopšte ne pravim pitanje).
iurisvulgaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2005, 1:16   #260
Bansek
Član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 26 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Bansek Slanje poruke preko MSN-a korisniku Bansek Slanje poruke preko Skypea korisniku Bansek

A pogledajte ovo...
http://forum.sbb.co.yu/viewtopic.php?t=1856
Bansek je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:37.