Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.10.2012, 16:38   #201
Sima
Član

Član od: 30.11.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom

To je ili bag ili problem sa grafičkom (drajverima).
Sima je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2012, 17:10   #202
Sakiboj
Deo inventara foruma

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 380
Zahvaljeno 271 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Sakiboj
Određen forumom Re: XCOM: Enemy Unknown (nova igra)

Hebem li ga, najnovije nvidia drajvere za win8 sam turio, jedino da ih reinstaliram
Sakiboj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2012, 17:20   #203
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Citat:
Sakiboj kaže: Pregled poruke
Hebem li ga, najnovije nvidia drajvere za win8 sam turio, jedino da ih reinstaliram
Mozda bas zbog toga
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2012, 17:29   #204
Sakiboj
Deo inventara foruma

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 380
Zahvaljeno 271 puta na 230 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Sakiboj

E bas sad izadjose novi draveri za nvidia win8, sada cu da ih skinem i da probam

Nece, nekako mi je grrafika uz***ana skroz, uopste se ne vide teksture onog spomenika, puta, mora da je do igre koju sam nabavio onda
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	XComGame 2012-10-10 17-53-19-98.jpg
Viđeno:	76 puta
Veličina:	83,3 KB
ID:	44290  

Poslednja ispravka: Sakiboj (10.10.2012 u 17:55)
Sakiboj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2012, 18:55   #205
Arcibalde
Veteran

Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka

Nego klase vojnika se dobijaju nasumicno??? Ne mogu da imam klasu pre nego sto napuni prvi LVL? Poceo sam CLASSIC sa tutorijalom, odigrao prve dve misije i klasu vojnika nemam pre nego sto vojnik napuni prvi lvl...
Arcibalde je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2012, 21:15   #206
dragomix
Deo inventara foruma

Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka

Izgubio sam danas podosta vremena sa igrom, i moram priznati da je vrlo zanimljiva. Ima manjih problema kad je u pitanju taktika i to kako neprijatelj moze bez problema da ubije vojnika koji je u zaklonu, ali sve ostalo je ok. Nisam naisao na bagove, igra izgleda poprilicno dobro.

Nekoliko saveta za sve koji zapocinju. Bitniji su inzenjeri od naucnika. Imam grdnih problema, istrazio sam nove oklope, ali ne mogu da ih napravim jer nemam inzenjere. Ljudi mi ginu na terenu, a ubedjen sam da bi verovatno sve uspeo da izvucem da imam napravnjene nove oklope. Bitniji su oklopi od oruzija, barem na pocetku igre. Dakle ulazite u oklope, pa kad tu dostignete neku zeljenu vrednost jacine oklopa, okrenite se oruziju.
dragomix je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 2:04   #207
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.088
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
Arcibalde kaže: Pregled poruke
Nego klase vojnika se dobijaju nasumicno??? Ne mogu da imam klasu pre nego sto napuni prvi LVL? Poceo sam CLASSIC sa tutorijalom, odigrao prve dve misije i klasu vojnika nemam pre nego sto vojnik napuni prvi lvl...
Jup. Tako je od pocetka. Bilo je i u previews receno. Mora da nisi opazio taj detalj ranije.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 2:13   #208
perablenta
Deo inventara foruma

Line of sight i cover sistem stvarno traze navikavanje. Svakome preporucujem da NE igraju Iron man mod dok nepredju bar 10tak misija u normal modu gde imaju save i load.

Takodje, onaj free move koji dobiju vanzemaljci kada ih otkrijes, pa jos kad je njihov sledeci potez, moze da se zavrsi pogubno za skoro ceo tim. Treba vremena dok se usemis za kretanje da bi predvideo prostor za situacije koje ce se dogoditi u sledecem turnu.

Bagova ima, tipa izadju iz letelice i vise u vazduhu dok i ne pomeris, vidis neprijatelja i cujes ga a oni jos uvek stoje kao nisu te spazili, texture jednog od vanzemaljaca iz gupe se preklapaju za onim spravama sto su ispustili na ulice u toku one kratke scene kad ih spazis prvi put, trepere nekada texture zidova dok ti je kamera na nekom polozaju, cut scena pucanja bude kako lik puca ispred sebe, ili baca bombu desno, a pucanj ili bomba zavrse na neprijatelju levo.

Eto ja ostade do 2 ujutro igrajuci, zadnjica mi je zaspala a sad cu i ja. Za mene je igra fenomenalna bez obzira na bilo kakve bagove ili navikavanje jer to moze uvek da se sredi/nauci.
Stara 11.10.2012, 12:25   #209
Arcibalde
Veteran

Malo je iritantno sto se moze gadjati kroz ivice struktura. Uglavnom ako stojite na ivici ili je neka ivica izmedju vas i vanzemaljca koji vas gadja on ce gadjati kroz tu ivicu i pogodice vas. Malo bezveze... Treba se navici... IZGINUSE MI SVI LJUDI ZBOG TOGA!!!!
Stara 11.10.2012, 12:31   #210
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

To je bag, koji nisu uspeli da isprave, iako su rekli nece biti u konacnoj verziji. Morace ovo dosta da se pegla..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 13:36   #211
Arcibalde
Veteran

Nego ljudi jel su i vasi vojnici seka-perse? Cim neko pripuca na njih krenu da histerisu i da se gube po bojnom polju cesto upucavajuci svoje saborce? Ala im je elitna jedinica jbbt pa odakle regrutuju te ljude? S ulice? To sa tim histerisanjem mi je malo preterano.Aj kada sabiju skoro ceo tim pa taj jedan sto je ostao krene da se gubi ili tako nesto a ne ovo cim prvi sektoid zapuca i pogodi nekoga ovi moji krenu da se gube -.-
Stara 11.10.2012, 14:31   #212
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Haha, dosta se ljudi zale na tu panic mehaniku, trazeci da se malo to nerfuje, sto ce se verovatno i desiti. Ovde je problem sto pucaju na saborce, a ne to sto panice, to je postojalo i u originalu. Inace kada malo rankujes vojnike manje ce biti takvih situacija..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 14:32   #213
dragomix
Deo inventara foruma

Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka

Citat:
Nego ljudi jel su i vasi vojnici seka-perse? Cim neko pripuca na njih krenu da histerisu i da se gube po bojnom polju cesto upucavajuci svoje saborce? Ala im je elitna jedinica jbbt pa odakle regrutuju te ljude? S ulice? To sa tim histerisanjem mi je malo preterano.Aj kada sabiju skoro ceo tim pa taj jedan sto je ostao krene da se gubi ili tako nesto a ne ovo cim prvi sektoid zapuca i pogodi nekoga ovi moji krenu da se gube -.-
Meni je lik tako ubio najaceg vojnika, pucao mu u ledja. Majmuncina, iznervirao sam se, hteo sam da ga gadjam sa necim.
dragomix je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 14:43   #214
Arcibalde
Veteran

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Haha, dosta se ljudi zale na tu panic mehaniku, trazeci da se malo to nerfuje, sto ce se verovatno i desiti. Ovde je problem sto pucaju na saborce, a ne to sto panice, to je postojalo i u originalu. Inace kada malo rankujes vojnike manje ce biti takvih situacija..
Ma o kej al b'ate al takvu sisicu ni u komunalnu policiju ne bi primili JBT!
Stara 11.10.2012, 15:09   #215
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.587
Zahvaljeno 3.914 puta na 2.438 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Meni se samo 2 puta desilo sa najobicnijim regrutima i to u ekstremnoj situaciji kada mi izgine par vojnika i naprave flank. Igram na normal ali nista mi se ekstremno nije desilo...mozda je to clasic diff?
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 15:51   #216
perablenta
Deo inventara foruma

Desavalo mi se skoro u svakoj misiji, na classic tezini, cak i sa veteranima, jednom mi je i Major poceo da panici i sjaperom mi odvalio supporta po ledjima. Bolelo je.

Mogu da pucaju na neprijatelja, sto se dogagdja sa sve vecom verovatnocom sto je neprijatelj blizi u trenutku panicenja. Kad nemaju nikoga blizu najcesce idu hunker down. Primetio sam nekad i da nista ne urade samo pise panicked dva puta. U svoje pucaju ako su bas blizu, na par kocikca i ako nemaju neprijatelja blize.

Kao sto sam pre rekao, obavezno igrati Classic da bi se stvarno igra iskusila u pravom balansu ALI igrati prvi put normal mode, NE iron man, jer cete dosta gresiti i takodje treba se naviknuti na brojeve, na pokrete, na sistem pokreta i dodatne pokrete vanzemaljaca. Pogotovo su nezgodni dok se ne nauci koliko kockica moze koji da se krece.

Full cover u odnosu na partial cover je MASVINA razlika. Znaci ako se krijte u partial cover to znaci da ce vas vanzemaljac najverovatnije pogoditi sa plazma pistoljem a sigurno pogoditi sa plazma puskom i sa velike udaljenosti.
Full cover je bar 3 puta bolja opcija.
Stara 11.10.2012, 17:09   #217
Arcibalde
Veteran

Granata, scope, teaser (ono elektricno za slogiranje vanzemaljca), medkit, prsluk (onaj beli prvi sto dodaje +2HP) idu na ISTO MESTO!?!?!? WTF???

Pa to cak i nema nikave logike, pa valjda scope ide na pusku JBT a onaj teaser ide umesto pistolja, prsluk ide ispod armora a eto, medkit i granatabi trebalo da se menjaju. ovo je potpuno besmisleno s logicke tacke gledista.

Jer se povecava broj slotova za dodatnu opremu posto je ovo prilicno... ogranicavajuce...
Stara 11.10.2012, 18:34   #218
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.587
Zahvaljeno 3.914 puta na 2.438 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Granata, scope, teaser (ono elektricno za slogiranje vanzemaljca), medkit, prsluk (onaj beli prvi sto dodaje +2HP) idu na ISTO MESTO!?!?!? WTF???

Pa to cak i nema nikave logike, pa valjda scope ide na pusku JBT a onaj teaser ide umesto pistolja, prsluk ide ispod armora a eto, medkit i granatabi trebalo da se menjaju. ovo je potpuno besmisleno s logicke tacke gledista.

Jer se povecava broj slotova za dodatnu opremu posto je ovo prilicno... ogranicavajuce...
Pa jbg morali su nekako da izbalansiraju stvar, zamisli kada bi sve to islo posebno, pa mogao bi citav arsenal da poneses. Uostalom scope ide snajperisti uglavnom, a njemu ne trebaju toliko frags zar ne . Pravili su ili jak napad ili jaka odbrana, neki balans postoji mada za to sluze ostali vojnici. Dobijas dodatni slot kada se vojnici apgrejduju, ja sam dobio dodatno mesto na heaviju.

Nego pitanje, da li je moguce vratiti zemlje koje su izasle iz projekta ili je to nepovratno? Napustise me Japan, Francuska i Nemacka, oni sateliti izgleda ne deluju kako valja
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2012, 19:24   #219
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
Vici na Xbox, PS3 so on... zbog njih nema inventara nego "slotovi"
Stara 11.10.2012, 19:26   #220
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Nego pitanje, da li je moguce vratiti zemlje koje su izasle iz projekta ili je to nepovratno? Napustise me Japan, Francuska i Nemacka, oni sateliti izgleda ne deluju kako valja
Mislim da nije moguce, ja sam bas dosta igrao, meni su isto otisle 3 nacije jer nisam hteo na vreme da uradim jedan od story misija i nisam znao da ce posle te misije da se smanji panic globalno...

Live and learn.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ufo, xcom

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
World of Tanks BigBadVuk Mrežne igre 32071 8.4.2025 20:23
Wolfenstein Enemy Territory - Open Source TheDushan Mrežne igre 2 1.6.2011 12:28
Slackware pomoć Mr.Eco Slobodni softver 169 13.1.2009 15:09
UFO: Enemy Unknown Vladimiros Stare igre 15 4.7.2006 3:23
Ponovo problem sa TV-om HacKing Slobodni softver 3 5.5.2006 19:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:30.