Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Opšte teme > Forum o forumu
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Forum o forumu Pitanja, sugestije i problemi u radu s našim forumom

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.12.2007, 0:14   #2181
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
Određen forumom Re: Forum: predlozi & sugestije

Citat:
mciggzy kaže: Pregled poruke
ili jednostavno - zamlata
Citat:
illidan kaže: Pregled poruke
mislim da je bolja Has no life
Tako znaci.
PAIN je offline  
Stara 28.12.2007, 0:16   #2182
illidan
Starosedelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka

da se ja pitam ja bih svima preko 3000 dao da sami napisu nesto.
illidan je offline  
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku illidan na korisnoj poruci:
A M G (28.12.2007), PAIN (28.12.2007)
Stara 28.12.2007, 0:18   #2183
PAIN
Deo inventara foruma

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka

Barem zbog tolikog spamovanja smo zasluzili.
PAIN je offline  
Stara 28.12.2007, 0:22   #2184
illidan
Starosedelac

pa to... pa i oni preko 1000 nisu neki newcomeri
trebalo bi modovi malo da ispostuju ljudi koji vise na forumu i pisu

umalo mi izlete da dopisem i za a v a t a r e... pa da mi opet neko lupi warn
illidan je offline  
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku illidan na korisnoj poruci:
A M G (28.12.2007), PAIN (28.12.2007)
Stara 28.12.2007, 0:44   #2185
Telepatic
Starosedelac

Član od: 26.8.2006.
Zahvalnice: 769
Zahvaljeno 224 puta na 131 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Telepatic

Jel moze opet ona novogodisnja dekoracija na forumu?
Telepatic je offline  
Stara 28.12.2007, 0:48   #2186
Simke
Senio®

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka

Citat:
Chivan kaže: Pregled poruke
...

Ime ove teme je "Forum: predlozi & sugestije". Dakle, dajte predloge i sugestije za forum. Sve što je moguće i potrebno, biće i uvedeno. I da, o tome šta je "moguće i potrebno" odlučuje administracija foruma. Nemojte očekivati odgovor na svaki predlog koji postavite u ovoj sobi "to može", "to ne može", "to je baš pametan predlog", "to je baš glup predlog"... Sve poruke čitamo i sve uzimamo u razmatranje.

...
Primedba

Primećujem da se na skoro apsolutno sve beznačajne i manje važne predloge odmah odgovori. Mogu dati više od nekoliko primera za to, a možete to i sami utvrditi samo ako prelistate više od nekoliko strana u bilo kom delu ove teme.

Ne volim da kritikujem ljude koje cenim zbog njihovog angažovanja na forumu ali ne želim ni da ih štedim. Moram prvo spomenuti VojaM-a koji je pravi majstor u eskivažama da ne odgovori ni na jednu poruku koja je mene zanimala već prilično dug period, mogu i za to da dam više nego dovoljan broj primera ali ...

Možda se pitaš zašto sam prednost dao njemu jer ni ti ne odgovoriš na masu pitanja, pa razlog je što on često odgovara na sasvim beznačajna pitanja i učestvuje u sličnim razgovorima, dok se ti skoro svo vreme vešto držiš po strani.

Sugestija

Pokušajte da odgovorite u skladu sa vašim vremenom i obavezama na što više pitanja nas članova. Pokušajte da razgovarate sa nama opušteno, normalno i prijateljski, u skladu sa vašim kvalitetima koji su mi poznati, kao i u skladu sa pozicijama na kojima ste ... a ne, kao što je to ponekad slučaj, samo sa pozicija.

Predlog

Žao mi je što nije odgovoreno na par dobrih predloga do sada, mogu i za to da navedem primere ... zadnji od predloga za koji sam očekivao da bude komentarisan od strane administracije ako ne i usvojen je predlog o povećanju broja karaktera u poruci.
Najverovatnije meni kao članu to više nije ni bitno jer sumnjam da ću na ovom forumu ikada više unositi toliko teksta u jednoj poruci ali mislim da je predlog korektan, koristan i uveren sam da ga je potrebno usvojiti.

PS.
Kada sam pisao o neodgovaranju, moram da napomenem da nama članovima to često izgleda kao najobičnije ignorisanje od strane administracije ... Naravno da osim što izgleda, na žalost znam za mnoge poruke, predloge itd. da sam u pravu.
Pošto mi ponekad bude pomalo krivo kada vidim na šta se sve odgovara a na šta sve ne, napisao sam ovu poruku.
Simke je offline  
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Simke na korisnoj poruci:
A M G (28.12.2007), B@NE (28.12.2007), che daboli guz (28.12.2007), gagi_ns (28.12.2007), PAIN (28.12.2007)
Stara 28.12.2007, 13:30   #2187
Chivan
Deo inventara foruma

Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka

Citat:
Simke kaže: Pregled poruke
Pokušajte da odgovorite u skladu sa vašim vremenom i obavezama na što više pitanja nas članova. Pokušajte da razgovarate sa nama opušteno, normalno i prijateljski, u skladu sa vašim kvalitetima koji su mi poznati, kao i u skladu sa pozicijama na kojima ste ... a ne, kao što je to ponekad slučaj, samo sa pozicija.
Upravo je to i problem - napraviti sklad sa vremenom i obavezama. Svako od administracije ovog foruma ima svoj osnovni posao u okviru redakcije časopisa. Bavljenje forumom je volonterski, nauštrb slobodnog vremena, iz entuzijazma... Kada bih ja na poruke odgovarao u skladu sa vremenom i obavezama, ne bi me uopšte bilo na forumu.
Citat:
Žao mi je što nije odgovoreno na par dobrih predloga do sada, mogu i za to da navedem primere ...
Barem sam se od tebe nadao da ćeš, na osnovu iskustva, umeti da proceniš situaciju. Ali nije problem i da izričito kažem, da i ostali znaju - najčešče su oni predlozi na koje ne odgovorimo uzeti u razmatranje ili će biti prihvaćeni. Zato i ne odgovaramo na njih odmah - konkretno, ako mi se nešto učini kao dobar predlog, ja o njemu uživo prodiskutujem sa kolegama iz redakcije, kao i preko foruma sa ostalim kolegama iz moderatorskog tima. Zato to i potraje, a često potraje i sprovođenje promena.
Citat:
zadnji od predloga za koji sam očekivao da bude komentarisan od strane administracije ako ne i usvojen je predlog o povećanju broja karaktera u poruci.
Eto, kao što vidiš, dobro si očekivao. Da je imalo razloga da to ne bude urađeno, vrlo brzo bih ti odgovorio "Ne može, Simke, jer...". Ovako ti nisam odgovorio. A ako proveriš, videćeš da je broj karaktera po poruci povećan, odnosno dupliran.
Citat:
Kada sam pisao o neodgovaranju, moram da napomenem da nama članovima to često izgleda kao najobičnije ignorisanje od strane administracije ... Naravno da osim što izgleda, na žalost znam za mnoge poruke, predloge itd. da sam u pravu.
Na žalost, i ja sam svestan toga. Zato se i trudim da odgovorim na što više poruka.

Međutim, kao što i se vi osećate zapostavljenim, tako i ja ponekad imam osećaj da se borim sa vetrenjačama. Recimo, kad argumentovano odgovorim zašto neki predlog ne može da se izvede, a onda predlagač na to odgovori "Kako ne može, mora da može" i nastavlja da gura.

Nije stvar u tome da mi ne želimo da nešto uradimo, već koliko će to problema kasnije napraviti. Niko od vas ne zna koliko je vremena potrebno za svaki apdejt forumskog softvera. Niko od vas ne zna koliko je slobodnog vremena holodoc potrošio prošle godine za pravljenje skina, da sam ja ostao u redakciji do kasno uveče kako bih stavio taj skin na forum, koliko je vremena bilo potrebno da se izbace svi bagovi koje je taj skin napravio. Ali je veoma lako reći "Vi nećete da stavite novogodišnji skin! Vi ste lenji!". Odličan i svež primer za to imaš ovde. Nedelja, pet popodne, ali se ipak očekuje da budemo na radnim mestima.
Chivan je offline  
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Chivan na korisnoj poruci:
che daboli guz (28.12.2007), oluja (28.12.2007), Pelagijska Argosija (28.12.2007)
Stara 28.12.2007, 13:39   #2188
zoran845
Deo inventara foruma

Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 871
Zahvaljeno 2.574 puta na 1.456 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku zoran845

Citat:
A ako proveriš, videćeš da je broj karaktera po poruci povećan, odnosno dupliran.
"System works."
Lisa Simpson(ova)
zoran845 je offline  
Stara 28.12.2007, 14:58   #2189
JovanK
V.I.P. Phone Zone

Član od: 10.9.2006.
Lokacija: Trebinje @REPUBLIKA_SRPSKA@ Moja mašina:Fujitsu AH530
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 1.097 puta na 714 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku JovanK Slanje poruke preko Skypea korisniku JovanK

A mogli ste da ubacite i VIP članove, a i ovo strosedelac mi se ne svidja, pa nismo mi stari, toliko.
JovanK je offline  
Stara 28.12.2007, 15:58   #2190
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
A mogli ste da ubacite i VIP članove, a i ovo strosedelac mi se ne svidja, pa nismo mi stari, toliko.
Ajde sad još malo da zapomažemo. Bolje je što je i ovo ubačeno nego ništa.
Maladikt je offline  
Stara 28.12.2007, 16:32   #2191
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Mozda da ubacite neke diskretne pahuljice i neku slicicu jelkice i/ili deda mraza i mislim da bi to bilo mnogo lakse, oko 30-tak minuta, bar sam ja tako nesto sklempao na SMFu. Realno sat bi se izgubio sa svim zavrzlamama, a i mislim da se to posle lakse otkloni.

A oko ovih titula, o tome biste trebali da sednete i reorganizujete malo stvari kad budete imali vremena. Starosedelac bas i ne stoji, a ni deo invertara foruma vise.
Nicolas je offline  
Stara 28.12.2007, 16:40   #2192
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

Citat:
JovanK kaže: Pregled poruke
Mozda, Voja ima neke ideje na tu temu... videcemo uskoro.
oluja je offline  
Stara 29.12.2007, 1:22   #2193
BrutaLiS
Deo inventara foruma

Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka

ne znam da li je vec bilo,al da pitam...mozda bi bilo dobro da dugme ''brzi odgovor na ovu poruku'' izbacite te da ostanu samo tri : citiraj,odg sa citatima iz vise poruka i hvala,a da mesto predvidjeno za brzi odgovor bude uvek otvoreno,tj da se ne mora kliktati na dugme da bi se to polje otvorilo
BrutaLiS je offline  
Stara 29.12.2007, 1:25   #2194
nikola87
Deo inventara foruma

Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka

pa mora da postoji dugme, kako onda buletin da prepozna na koju poruku se odnosi brzi odgovor.
nikola87 je offline  
Stara 29.12.2007, 1:28   #2195
BrutaLiS
Deo inventara foruma

Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka

Pa ionako niko ne cita na koju se por odnosi,a u textu se to verovatno podrazumeva,a i nema citata,tako da ne mora da se odnosi na odredjenu por,vec kao uopsteno da se odg,??mislim ako moze to tako kako sam ja zamislio
BrutaLiS je offline  
Stara 29.12.2007, 1:33   #2196
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Pa, dugme za brzi odgovor je korisno, jer prebacuje odmah na polje, tako da ne mora da se skroluje.
caine je offline  
Stara 29.12.2007, 3:29   #2197
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Citat:
Barem sam se od tebe nadao da ćeš, na osnovu iskustva, umeti da proceniš situaciju. Ali nije problem i da izričito kažem, da i ostali znaju - najčešče su oni predlozi na koje ne odgovorimo uzeti u razmatranje ili će biti prihvaćeni. Zato i ne odgovaramo na njih odmah - konkretno, ako mi se nešto učini kao dobar predlog, ja o njemu uživo prodiskutujem sa kolegama iz redakcije, kao i preko foruma sa ostalim kolegama iz moderatorskog tima. Zato to i potraje, a često potraje i sprovođenje promena.
Ali bi mogli na svaki dati predlog da ti, VojaM ili neko iz moderatorskog tima kaže:

1. Uzeli smo predlog na razmatranje, javićemo sa rezultatom
2. Ne može zbog toga i toga

Naravno, ne treba da se odgovara na poruke u vezi reputacije, novih titula (već sam nekoliko puta video da ljudi pitaju za to), avatara i sličnih stvari o kojima je rečeno da nema priče.

Iako vi u vašem delu raspravljate o nekom predlogu to obični članovi ne znaju i onda se stiče utisak da ne vodite brigu o tome šta oni (mi) pišu.

Viđao sam neke poruke da ste ti ili VojaM odogovarali na predloge ali ne baš na sve ako se dobro sećam.

Jedan savet od mene.
hacker_aca je offline  
Stara 29.12.2007, 20:02   #2198
illidan
Starosedelac

da li bi mogli da u buducnosti ubacite neki dark skin?
illidan je offline  
Stara 29.12.2007, 20:13   #2199
DobroslaV
Veteran

Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 570
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka

Sad sam na raspustu,da li mi moze neko reci kako se prave skinovi za vb - uz pomoc kojih programa?
Po Chivanovom postu vidim da je za to potrebno puuno vremena,pa ako ne bude bilo do new year,onda stavimo za Bozic.....da ne bude "da bas nista niko nije uradio"

Pozdrav

P.S. Da li mogu u profilu da se omoguce smajliji - kod mene u biografiji sam stavio jedan pa pitam da li moze da se to vidi u vidu slike?
DobroslaV je offline  
Stara 29.12.2007, 20:14   #2200
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

I gore pri vrhu jednu fontanu da prska malo vodu okolo, voda kao izvor zivota, da malo ozivi forum. Pomrecemo bez vode ovde.

@ Dobrosav
Za kvalitetene je potrebno vremena i cima dosta, znanja pre svega, holodocov proslonovogodisnji je bio bas ispeglan sto se tice grafike a za probleme sa kodom ne znam, meni je sve radilo ok ali vidis da kazu da im je napravilo frku kasnije.
Nicolas je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nicolas na korisnoj poruci:
DobroslaV (29.12.2007)
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
forum, forum sk, predlozi, sugestije, svet kompjutera

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Promena izgleda SK foruma Ivan-94 Forum o forumu 449 26.10.2011 21:13
Forum apgrejdovan na verziju 3.8.2 - bagovi, utisci, predlozi M.C. Forum o forumu 195 7.11.2010 1:04
Pretplata (aprililililililililililili....) GoranSTX Forum o forumu 342 5.4.2007 0:45
Avatari illidan Forum o forumu 57 17.1.2007 14:15
Predlozi i sugestije za SK ezenkiel O SK-u uopšte 1 6.10.2006 1:51

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:39.