![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Banned
|
![]()
Niste me razumeli...Ok..ti i simke...ko je sledeci?Da vam objasnim sta sam mojom prethodnom porukom hteo da porucim.Znaci, vas 10-15-20 u odnosu na broj aktivnih korisnika, ne znam da li predstavljate 1%.Time porucujete da zbog 1% korisnika treba da ispastaju ostalih 99%, a to ni jedan administrator ne zeli.
@illidan ne znam da li si upucen, ali ja koliko znam, SK trosi trecinu zarada od reklama samo za hosting!Hostuju na domacem profesionalnom serveru (necu da kazem ime zbog reklame), koji je svojim cenama veoma papren, ali kada se bolje sagleda, daju ti za velike pare, kvalitetan hosting.Tako da zbog prostora za licne poruke da se povecava hosting... P.S. Za sve ostale koji hoce veci prostor za LP.Stavite se u situaciju da vi imate ovako veliki forum za koji placate velike sume novca.Da li zelite da udovoljite 1% clanova i pritom date vecu sumu novca? |
![]() |
![]() |
#2322 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
Moram priznati da ne ide, glupo bi bilo dovoditi sigurnost servera u pitanje radi konfora članova. ![]() Lepo i vaspitano mi je objašnjeno (bez seksističkih izraza i fraza, jel'te) pa iako deluje da sva ta priča uopšte ne drži vodu, nemam razloga da ne verujem VojaM-u i Holodocu. PS. Ne dopada mi se što prilikom iznošenja predloga i sugestija postoji opasnost od ignorisanja, pljuvanja, provociranja i navlačenja bede na vrat, otprilike tim redom iako sam možda ponešto preskočio. Iznošenje predloga, sugestija i bilo kakvih ideja u korist poboljšanja rada foruma i htenja da ovo mesto bude bolje, kvalitetnije, prijatnije i konfornije mi se ne čini ni malo poželjnim. Svako drugačije mišljenje, drugačija ideja, drugačiji pogled na stvari su jako opasni po onoga ko se samo usudi ... rekao bih da ne vredi, ne treba misliti, ne treba govoriti ... jednostavno nije poželjno, ako je imalo drugačije. |
|
![]() |
![]() |
#2323 | |
Član
|
![]() Citat:
Jao, pa kako ne drzi vodu, lepo ti je PeTkO rekao kolko para daju da bi sve bilo ok. I ja imam 50 poruka pa bas me briga, brisacu ih kad bude trebalo. A ako su ti toliko vazne onda brate skini ih i snimi na cd, a ne da ih cuvas ovako. A i ko ovde pljuje i vredja, meni se cini da samo ti to ponavljas. poz ![]() Poslednja ispravka: Bojan (23.1.2008 u 10:27) Razlog: quote |
|
![]() |
![]() |
#2324 | |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Budimo tolerantni. Inat nikome dobro nije doneo. Ma koliko to neverovatno zvučalo, i redakcija ima dušu. ![]() |
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku urke na korisnoj poruci: | ||
Marko (23.1.2008) |
![]() |
#2325 | |
Starosedelac
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 352 puta na 254 poruka
|
![]() Citat:
ako je novac problem neka se otvore clanovi, svako da da kao donaciju 100 dinara i moze da se skupi novac za extra host na barem godinu dana. |
|
![]() |
![]() |
#2326 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
Jedan oglas 1/1 strana 44 'iljade , 1/2 strane 24 ' iljade itd, pa ti otvori sk i prebroj oglase, mislim trecina para od reklama ,evo ja sam na brzaka izbrojao 51 stranu oglasa, nek racunamo da je svaka cela zakupljena od jednog oglasivaca (sto je jeftinija varijanta iako ima negde po 2 na strani) i recimo da odbijemo sitnije oglase kao neki popust koji daju ovim velikim oglasivacima (ako im uopste i daju popust) ,dobijemo 51 str X 44 000 = 2 440 000 din, ili 2 miliona 400 ' i kusur' hiljada dinara. Podelimo to sa 80 i dobijemo 28 hiljada i nesto evra. Trecina toga je 9 hiljada i nesto, i ti nama pricas da neko toliko para daje za hosting ovog foruma. Kratko receno, bulaznis. Tj mozda je i moguce da neko daje te pare, ali uzevsi u obzir pricu kako cu kukali da im se povecava ram na serveru, te pare ne zavrsavaju gde trebaju vec negde drugde, po principu nase 'transparentne' privatizacije, ali to su vec nagadjanja i teorije zavere u koje ni ja ne verujem (za hosting, ne za privatizaciju
![]() P.S. Sta oni rade sa tim parama je njihova stvar, oni su ih i zaradili,pa mogu i da placaju hostig koliko god hoce (ili nece), a opet se neko drugi javlja da bude 'drveni' advokat iako to niko od njega ne trazi. |
![]() |
![]() |
#2327 | ||
Senio®
|
![]() Citat:
![]() *********************************** Citat:
Ti sada tvrdiš da redakcija ima dušu, čuvaj se ... iako tebe niko neće napasti. Razlika u dušama evidentno postoji, iako verujem da ćemo se složiti oko tvrdnje, kako su i jedna i druga - makar bila nepostojeća, poptuno u istoj funkciji. PS. Izvinjavam se supermoderatoru/administrtoru koji je već brisao tvrdnju o paprenoj ceni hostinga, ali fazončić mi se dopada pa ne mogu tek tako da ga zaboravim, ako Vam je istina toliko problematična treba je brisati na svakom koraku. Poslednja ispravka: Bojan (23.1.2008 u 10:31) |
||
![]() |
![]() |
#2328 |
Novaković
|
![]()
Simke, ja stvarno ne mogu da verujem šta gledam poslednjih dana od tebe. Ja nigde u pravilima ne vidim da je zabranjeno brisati postove Simketu. Iz geografije sam učio da se svet okreće oko sunca, a ne oko tebe, te bih te zamolio da prekineš sa kontstantnim bunama protiv svojih bivših kolega i "drugara" kako nas nekada znaš lažno nazvati.
|
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bojan na korisnoj poruci: | ||
PeTkO (23.1.2008) |
![]() |
#2329 | |
ex Laki pingvin
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
@nebojsa986: Od cifre dobijene na oglase i za prodate primerke časopisa, odbij _sve_ manipulativne troškove (honorari, plate, porezi i doprinosi, struja, voda, građevinsko zemljište, iznošenje smeća, internet, sredstva za rad, kancelarijski materijal, troškovi štampe i repromaterijal, i svi ostali troškovi. I tako svakog meseca u godini, godinama. Dodatno, od tih 51. strana sa oglasima, odbij oglase drugih izdanja kuće Politika, pošto se to, čini mi se, ne naplaćuje. Mislim da je dovoljno što redakcija plaća licencu za legalnu potrebu softvera za forum. |
|
![]() |
![]() |
#2330 | |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2331 | |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2332 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Pa verovatno i ne bi... Da se razumemo, ja takodje nisam za bilo kakav oblik pretplate.
Samo sam hteo da kazem da ima itekako privrzhenih chlanova koji su spremni da daju nesto malo kinte zarad funkcionisanja njihovog omiljenog foruma. |
![]() |
![]() |
#2334 |
Član
|
![]()
Sve je to lepa ideja ali neostvariva je. Sto bi ja dao ne znam koliko da bi radio forum!? Mislim, i meni je omiljen forum ali ako ga ne bude bilo ici cu na elitesecurity ili sta vec. Necemo valjda da budemo prvi u istoriji koji bi placali pretplatu na forum ili davali donacije kako ti to nazivas. Osim toga casopis sk pravi dosta para + nasi dobri admini i moderatori = "zivjece ovaj sajt"
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Veteran
Član od: 12.5.2006.
Zahvaljeno 203 puta na 162 poruka
|
![]()
@urke, jasno je to meni, poenta je bila u prici u hostingu, a ne u vasim zaradama, i u tome da sam iritiran kolicinom cepulja na ovom forumu. Da ne bude zabune, ima ih na svakom forumu, kao i bukadzija kojima nista nije po volji, ali ovde bas bodu oci koliko ih ima i koliko su orni u nabijanju glave tamo gde sunce ne sija.
|
![]() |
![]() |
#2336 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.7.2007.
Zahvalnice: 703
Zahvaljeno 888 puta na 379 poruka
|
![]()
da ne otvaram novu temu za dz ,zasto je ovde zabranjena piraterija\??mislim zanima me jel to zabranjeno uopste i kaznjivo ili vlasnici foruma jednostavno nedaju?posto kako opstaju warez sajtovi ako to nije dozvoljeno?
|
![]() |
![]() |
#2337 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka
|
![]()
Piraterija je ilegalna, i sve hosting kompanije u svom pravilniku imaju clan da je na sajtovima hostovanim kod njih piraterija zabranjena. Ukoliko otkriju sajt koji se bavi doticnom temom - sledi gasenja naloga. Cak i ako kompanija nema pravilo protiv toga (necu reci da podrzava/dozvoljava), vlasnik naloga nece napraviti pametan potez ukoliko dozvoli pirateriju, jer moze da mu/joj bude upucena tuzba.
|
![]() |
![]() |
#2338 | ||
Senio®
|
![]() Citat:
Iznošenje ličnog mišljenja ma koliko se ono ne slagalo sa tvojim ili mišljenjem administracije nije i ne može biti poziv na bunu. Sam besmisao bilo kakve bune protiv nečega što si i sam gradio trebalo bi da ti je jasan ali to se ne uči na geografiji, možda na nekim drugim časovima, a po nešto se nauči i u životu. Za neke ljude sam siguran da su mi bivše kolege i drugari ali iz obzira prema njima kao i prema ostalom delu moderatorsko/administrativnog tima neću više spominjati bilo kakvu svoju vezu sa vama. Citat:
Žao mi je što u toj trci za novcima nije pronađeno ni volje, ni moći (koja se ponekad iskazuje na nebitnim stvarima) da se obezbedi parčence prostora za priču o akciji članova foruma. Ova dečica su odvajala od užine, od džeparca da bi učestvovala u akciji zar ne misliš da bi im izuzetno značilo da su videli koje slovo o tome u svom časopisu. Šta misliš kako bi ga onda i koliko dugo čuvali. PS. Slobodno brišite sve iz mojih poruka što smatrate da nije za širu forumsku javnost, taj luksuz nećete još dugo moći sebi da dopustite. Još malčice i poruka neće biti. ![]() ![]() |
||
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Simke na korisnoj poruci: | ||
NjegovaWisost (26.1.2008) |
![]() |
#2339 | |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]() Citat:
Mislim, ako ćemo da se reklamiramo zašto onda ne odvojiti jednu svotu novca za reklamu? Bio to neki mesečni časopis, dnevne novine, štagod? Mislim da Politici nije obaveza da stavi reklamu akcije (osim ako se ne plati, jel) i ne znam čemu više ta priča. |
|
![]() |
![]() |
#2340 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Ako nešto jednom kažem, i lepo objasnim, pa onda još jednom kažem i lepo objasnim, pa još nekoliko puta kažem i još lepše objasnim, postajem veoma iritiran čak i ako neko nov postavi isto pitanje (on doduše ne zna za prethodnu prepisku, ali se nije ni potrudio da malko pretraži), a kamoli kada neko ponovo potegne isto pitanje kao da nikad o tome nije bilo reči. To onda mogu da protumačim na nekoliko negativnih načina, a može da se desi da postanem i neljubazan prema toj osobi, čak i na javnim delovima foruma. To važi za mene, a verujem da isto i za moje kolege. |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
forum, forum sk, predlozi, sugestije, svet kompjutera |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Promena izgleda SK foruma | Ivan-94 | Forum o forumu | 449 | 26.10.2011 21:13 |
Forum apgrejdovan na verziju 3.8.2 - bagovi, utisci, predlozi | M.C. | Forum o forumu | 195 | 7.11.2010 1:04 |
Pretplata (aprililililililililililili....) | GoranSTX | Forum o forumu | 342 | 5.4.2007 0:45 |
Avatari | illidan | Forum o forumu | 57 | 17.1.2007 14:15 |
Predlozi i sugestije za SK | ezenkiel | O SK-u uopšte | 1 | 6.10.2006 1:51 |