![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#221 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 7.6.2009.
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Kod:
# add-apt-repository ppa:caffeine-developers/caffeine-dev # apt-get update # apt-get install caffeine # killall gnome-panel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Član
|
![]()
Boze dragi uopste nisam imao fglrx instaliran :S Probao sam sa AMD-ovog sajta drajvere da skinem, ali na ovoj kartici mi ne radi nijedan taj, nece preko terminala uopste da se instaliraju, sad sam instalirao ovo, posto sam video da ga nema uopste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Veteran
Član od: 18.6.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 121 puta na 106 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Veteran
|
![]()
Ne mora ništa da dodaje, samo neka podesi screensaver i power management.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Veteran
Član od: 30.8.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 87 puta na 75 poruka
|
![]()
Svoje putesestvije po linux svetu sam zapoceo sa Ubuntu 10.10.Uradio dual boot sa XP sve je bilo super.Iznenadio se koliko ovaj krs(no name netbook) brze radi sa Ubuntuom itd itd.
Elem, dodje vreme da se preinstalira XP. Sve prodje kako treba ali naravno windows ´´prepise´´ MBR, tako da mi se GRUb poremetio.... Ja kao klasicni balkanski experimentator, reko, daj da probam neki drugi distro. Pa ´´pregazim´´ ubuntu sa mandrivom. Tu nastuoaju problemi.Sad XP nece da se podigne,s oprostenjem....ntfs particije mandriva vidi ali nece da ih mountuje, napise sledece: An error ocurred while accesing Hard Drive,the system responded: org.freedesktop.Hal.Device.PermissionDeniedByPolic y: org.freedesktop.hal.storage.mount-fixed auth_admin_keep_always <----(action,result) Inace, Mandriva je up-to-date, KDE okruzenje....E sad, video sam da distro sam po sebi pomalo stuca i zaostaje...Dal da je batalim, i predjem na fedoru npr(hocu da probam jos nesto pored ubuntua) Drugih problema nemam.Jedino mi mikrofon(i ulaz)nece da rade, al ajde nije to sad krucijalno bas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Starosedelac
Član od: 26.8.2009.
Zahvalnice: 132
Zahvaljeno 221 puta na 199 poruka
|
![]()
Uzmi win xp instal disk i prepisi mbr. Potrazi na netu za uputstvo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Veteran
|
![]()
Znam ja to da uradim, ali zar nije lakse da se uradi iz linuxa....mislim u svakom slucaju ce trebati da se ´´popravi´´ GRUB zar ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Veteran
|
![]()
Vidim da ce tako na karju i biti. Jer, koliko vidim, sve ono sto je napisano o mandrivi uglavnom i stoji.
Elem, resio sam problem sa particijama(veoma jednostavno se mountuju u control centruu->local disc->manage partition delu),uspeo da ih mountujem. Ostaje mi jos jedan,tj podizanje Xp-a. Prilikom boot-a wina grub mi izbaci sledecu poruku: root(hd0,0) filesystem type unknown, partition type 0x7 makeactive chainloader +1 E sad, izguglao sam ja potencijalno resenje, koje ukljucuje editovanje boot/grub/menu.lst fajla. MEDJUTIM ni jedan text-editor(vi, nano) nece da mi ga otvori kako treba. tj 0d 10x koliko probam, 8 puta nece da ga otovori a 2 puta hoce. Da li ovo da pripisem bagovanju mandrive ili gremlinima ![]() P.S: u principu distro mi se svidja, prilicno je user-frendly, i laksi je za podesavanje cak i od ubuntua(barem meni).Ali da je baovit, to,izgleda, VEOMA,stoji. Ubuntu mi je bio bas stabilan. P.S.S: znaci smorim se kad vidim koliko distroi zahtevaju za instalacije...uglavnom izmedju 5-10gb....mnogo je kume ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Da bi se XP podigao, uradi Kod:
# fdisk -l Onda: Kod:
# nano /boot/grub/menu.lst Dodaj: Kod:
title WindowsXP rootnoverify (hd0,1) makeactive chainloader +1 ************ Što se tiče problema sa HAL-om. Kod:
# kwrite /etc/PolicyKit/PolicyKit.conf Kod:
<match user="$USER"> <!-- zameni $USER sa tvojim username-om, ili izbrisi tu prvu liniju ako hoces svima da das privilegije --> <match action="org.freedesktop.hal.storage.*"> <return result="yes"/> </match> <match action="hal-storage-mount-fixed-extra-options"> <!-- for internal devices mounted with extra options like a wished mount point --> <return result="yes" /> </match> <match action="hal-storage-mount-removable-extra-options"> <!-- for external devices mounted with extra options like a wished mount point --> <return result="yes" /> </match> </match><!-- izbrisi ovu liniju ako si izbrisao onu prvu --> Kod:
<match user="KorisnickoIme"> <return result="yes"/> </match> ************* Mikrofon. Probaj Kod:
$ alsamixer |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Starosedelac
|
![]()
Nisam se lepo izrazio, ovo bi trebalo da je tako: međutim, dosta ljudi je prijavilo ovaj bag sa Ubuntu 10.04 i 10.10 da se screensaver uključuje i pored toga što je podešen da se ne uključuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Veteran
Član od: 7.3.2008.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 69 puta na 64 poruka
|
![]()
Zbog cega mi se prilikom svakog pokretanja sistema ikonice u panelu pomeraju? Lepo sam ih sve zakljucao, ali nevredi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Veteran
|
![]()
Ovako: win xp particija na kojoj mi je sistem je /dev/sda1
znaci kod bi trebao da izgleda ovako: title WindowsXP rootnoverify (hd0,0) makeactive chainloader +1 Menjao sam bootloader, sa GRUB na LILO-bad idea,jedva sam podigao mandrivu ![]() A probao sam i direktno u grubu prilikom boot da u text modu izmenim kod i da rucno izmenim i butujem(sa kodom odozgo) Najbolje sto sam dobio(tj bilo kakak rezultat) je: Error 13: invalid or unsupported executable format E sad, da li moze da bude problem to sto je win sda1? Mislim logicno je da bude, ipak je on prvi sistem koji je bio na HDD |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Član
Član od: 4.3.2010.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 75 puta na 69 poruka
|
![]() Citat:
После тога не би требало да имаш проблема,. Чим избациш неку нову опцију на панел исту постави где желиш и закључај је... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linux za pocetnike | The Finest Serbian Since '82 | Slobodni softver | 116 | 30.8.2007 23:24 |
SuSE 10.0 i Dialup preko SMIN-a | Mirun | Slobodni softver | 5 | 10.12.2006 22:47 |
counter strike 1.6 for linux | komunista | O igrama uopšte | 2 | 18.11.2006 18:07 |
Kako putpuno izolovati Linux od Windowsa | The Finest Serbian Since '82 | Operativni sistemi | 9 | 31.3.2006 23:52 |