Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.12.2012, 1:53   #221
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.924 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil
Određen forumom Re: Hobit

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke

Necu da kazem da je lose ali ipak bih savetovao svima koji nisu gledali jos uvek da ne idu u bioskop, vec da pogledaju kuci.
Pa valjda je bolje gledati u bioskopu nego kod kuce...pogotovu ovakve filmove
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 2:02   #222
xandar
Starosedelac

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka

Ok, nekome se svidja neko ne. Imate pravo na to, osim ako ne zivite u severnoj koreji.
Samo ne razumem cemu toliko ostrasceno pljuvanje po ekranizaciiji ove druge strane.
Film mozda nije savrseno remek delo, ali ne vidim da njegovi fanovi pokusavaju da diskredituju tolkina koji treba uziva status bozanstva. Na kraju krajeva ekranizacija u komercijalne svrhe je dovela do opste popularizacije njgovih dela, tako da je win za obe strane.
xandar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku xandar na korisnoj poruci:
dacajak (19.12.2012), Romantic (19.12.2012)
Stara 19.12.2012, 2:09   #223
Kidja
Deo inventara foruma

Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
Određen forumom

Citat:
dacajak kaže: Pregled poruke
Dobro je sto imamo ovako okerele kriticare na forumu, jer kad im se nesto ne svidja ,znaci da ce biti bomba od filma i da ga moram odgledati

Cekam HD izdanje filma.
Upravo.Ali svaki put ista stvar kad izadje neki film/serija koja je radjena po knjizi.
Valjda ce ljudi da skapiraju da film nikako ne moze da bude kao knjiga.
Da reziser shvata knjigu na svoj nacin dok ti shvatas na kompletno drugi nacin.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2
Kidja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Kidja na korisnoj poruci:
pentraksil (19.12.2012), Romantic (19.12.2012), Skenderevo (19.12.2012)
Stara 19.12.2012, 11:18   #224
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
Određen forumom

meni je i u 3d odlican film
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 14:29   #225
Bakster
Član

Član od: 24.11.2012.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 64 puta na 54 poruka

Citat:
Kidja kaže: Pregled poruke
Upravo.Ali svaki put ista stvar kad izadje neki film/serija koja je radjena po knjizi.
Valjda ce ljudi da skapiraju da film nikako ne moze da bude kao knjiga.
Da reziser shvata knjigu na svoj nacin dok ti shvatas na kompletno drugi nacin.
Jbg, ja hoću da snime onako kako sam ja to zamislio...
Šalim se, u pravu si.... ali ne možeš da kažeš da se ne razočaraš kad ti film/serija ni malo ne liče na ono što si ti zamišljao dok si čitao..
Ja se sećam, klinac sam bio kad sa čitao Beskrajnu Priču (Never-ending story) i onda negde početkom 2000tih je imala neka serija rađena po knjizi... toliko sam voleo tu knjigu, a toliko mi je serija ta odrađena d*bilno da mi se plače...
Bakster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 20:33   #226
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Mislim da najviše mašimo poentu kada kažemo da film nije urađen onako kako ga je bilo ko od nas zamislio. Nije to problem - problem je kada film nije urađen onako kako bi ga pisac zamislio. Naravno da ne mogu da budem 100% sigurna, ali verujem da bi Tolkin imao što-šta da kaže na temu Torina "sex-god" Hrastoštita, vilenjaka metroseksualaca i patuljaka-siročića...

I po milioniti put se ponavlja stvar da nije bitno koliko para, tehnologije ili CG-a imaš na raspolaganju, već šta imaš u tintari. Mislim da je nezahvalno ekranizovati bilo čije delo, posebno kada autor nije ni u mogućnosti da reaguje, i kada je svet koji treba da se dočara ovako kompleksan.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 21:51   #227
altec.gs
Starosedelac

Član od: 4.12.2010.
Zahvalnice: 201
Zahvaljeno 693 puta na 630 poruka

Idem sutra da gledam Hobbit-a u bioskop, ali nzm gde da odem da ga pogledam, odnosno u koji bioskop. 3D v 2D? Roda Cineplex, Tuckwood(centar), Kolosej.. Where?
altec.gs je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 21:58   #228
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Po meni nije.

CG efekti su isforsirani a film se iz sve snage upinje da bude epski ali to ne uspeva.

Mene je licno vec na pola filma pocela da zulja stolica i da mi smeta sto ne mogu da ispruzim desnu nogu, a to nema veze sa duzinom filma, vec sa cinjenicom da mi film uopste nije zadrzao paznju pa sam poceo da primecujem takve stvari.

Kao sto rekoh, film je osrednji. Ko voli tematiku moze slobodno da ga pogleda ali mislim da ce biti lagodnije i prijatnije uz pauzu po volji, lezeci polozaj i skip 5 seconds s vremena na vreme.

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Mislim da najviše mašimo poentu kada kažemo da film nije urađen onako kako ga je bilo ko od nas zamislio. Nije to problem - problem je kada film nije urađen onako kako bi ga pisac zamislio. Naravno da ne mogu da budem 100% sigurna, ali verujem da bi Tolkin imao što-šta da kaže na temu Torina "sex-god" Hrastoštita, vilenjaka metroseksualaca i patuljaka-siročića...

I po milioniti put se ponavlja stvar da nije bitno koliko para, tehnologije ili CG-a imaš na raspolaganju, već šta imaš u tintari. Mislim da je nezahvalno ekranizovati bilo čije delo, posebno kada autor nije ni u mogućnosti da reaguje, i kada je svet koji treba da se dočara ovako kompleksan.
Vidis, ja recimo nemam nista protiv ako reziser da neki svoj licni pecat i pokusa da prenese svoje vidjenje knjige, pogotovo ako je vec bilo puno ekranizacija (primer Guy Ritchie i novi Sherlock Holmes), ali ovo je vise pokusavanje da se napravi nesto epsko od price za decu sa strogim ciljem da se film napravi da bude sto vise "spectacular computer effects friendly".
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 23:48   #229
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka

Ja sam hteo posle Nove godine da idem sa devojkom da gledamo ovaj spektakl, ali nisam vise od decenije bio u bioskopu, pa me interesuje, posto najvise preporuka imam za Tuckwood, logicki, koliki su problemi sa kartama? Recimo da se ne prodaju pred pocetak filma ili tako neke stvari...? I kako je po pitanju buke...? Treba nam mir, tisina i uzivanje, pa zato. Konkretno, pitam za Tuckwood.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.12.2012, 23:52   #230
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Nije to problem - problem je kada film nije urađen onako kako bi ga pisac zamislio.
Ken Kejsi je prezirao (cak se i tuzio na sudu) ekranizaciju svog romana 'Let iznad kukavicjeg gnezda', upravo zato sto je imao razlicitu viziju od Formana, zbog cega su se i razisli; takodje, niposto nije zeleo Dzeka Nikolsona za glavnu ulogu. Da li ovde postoji neki problem? Da li je film los? Da li se Nikolson mozda nije snasao kao Mekmarfi? Meni su i roman i film fantasticni, podjednako ih volim, svakog na svoj nacin..

Ako ti mislis (a mislis) da svaka ekranizacija neke knjige mora biti stoprocentno tacna, onda veoma uskogrudo razmisljas..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 11 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
acaf (29.12.2012), altec.gs (20.12.2012), Andross (20.12.2012), Asmodeus (25.12.2013), Devet1 (20.12.2012), GojaS (21.12.2012), pentraksil (20.12.2012), Romantic (20.12.2012), simke85 (20.12.2012), Skenderevo (20.12.2012), xandar (20.12.2012)
Stara 20.12.2012, 0:02   #231
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Ja sam gledao u Cineplexu u NS, i nit mi je bilo neudobno, nit sam video ikakvih problema s 3D prikazom, a i sam film mi se veoma dopao. 3 sata cistog uzivanja, jedino sto kokice nestanu brzinom svetlosti
Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 0:23   #232
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.792 puta na 1.851 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Ken Kejsi je prezirao (cak se i tuzio na sudu) ekranizaciju svog romana 'Let iznad kukavicjeg gnezda', upravo zato sto je imao razlicitu viziju od Formana, zbog cega su se i razisli; takodje, niposto nije zeleo Dzeka Nikolsona za glavnu ulogu. Da li ovde postoji neki problem? Da li je film los? Da li se Nikolson mozda nije snasao kao Mekmarfi? Meni su i roman i film fantasticni, podjednako ih volim, svakog na svoj nacin..

Ako ti mislis (a mislis) da svaka ekranizacija neke knjige mora biti stoprocentno tacna, onda veoma uskogrudo razmisljas..
Da ne pricam sto je film prvenstveno za ljude koji nisu citali knjigu, jer koliko god knjiga bila popularna, velika vecina ljudi koja ce otici u bioskop nije citala knjigu i ne zna nista o filmu ili zna za konekciju sa LOTR...
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 0:51   #233
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Ken Kejsi je prezirao (cak se i tuzio na sudu) ekranizaciju svog romana 'Let iznad kukavicjeg gnezda', upravo zato sto je imao razlicitu viziju od Formana, zbog cega su se i razisli
Slično je bilo i sa Umbertom Ekom i "Imenom ruže". Zato sam i rekla da je
Citat:
nezahvalno ekranizovati bilo čije delo, posebno kada autor nije ni u mogućnosti da reaguje
Naravno da ne mislim da svaku knjigu treba doslovno prebaciti na filmsko platno, ali takođe ne mislim ni da režiseri/scenaristi treba da grizu više nego što mogu da progutaju. Po meni, upravo je to slučaj sa Tolkinovim svetom... Too much (for some) to handle.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 2:43   #234
Kidja
Deo inventara foruma

Određen forumom

A kao da bi bilo koji drugi reziser mogao to da "proguta" i da je neko drugi rezirao opet bi udario neki svoj pecat i opet se ne bi svidjalo odredjenom broju ljudi.
To sto ti hoces je moguce jedino kad bi sam Tolkin rezirao posto on najbolje razume taj svet a posto je to nemoguce moras da se zadovoljis sa ovom ekranizacijom

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Kidja na korisnoj poruci:
Skenderevo (20.12.2012)
Stara 20.12.2012, 3:59   #235
xandar
Starosedelac

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 405
Zahvaljeno 125 puta na 100 poruka

Hocemo li da zavrsimo sa dedukcijom pojedinaca? Vec smo apsolvirali svacije stavove i celu famu oko filma, koja sad rezultira besomucnim vrtljenjem u krug.
Anyway
In Defense of Fili, Kili and Thorin Oakenshield – an Appreciation Beyond Hot Dwarves.

http://thorinoakenshield.net/2012/12...d-hot-dwarves/

*Movie and end of book spoilers* – You’ve been warned!

Poslednja ispravka: Iris (20.12.2012 u 11:04) Razlog: upozorenje
xandar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 15:35   #236
Pumbaa
Član

Član od: 17.3.2010.
Zahvalnice: 175
Zahvaljeno 84 puta na 52 poruka

odgledao i film je sasvim dobar, ocena 4/5...

i nemam problem sa tim sto je Torin malo ulepsan, kralj i visoki patuljak(za patuljacke standarde) mora da izgleda malo bolje od ostalih - zar ne?
Pumbaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 18:14   #237
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Posto sam vec bio spustio standarde, film je bio bolji nego sto sam ocekivao. Ipak, to bi bila tek neka jaka 7. Dzekson je ovoga puta ciljao i decu, pa se javlja nekoliko usiljenih pokusaja humora. Malo sam vise ocekivao od "Dr. Watsona", ali mozda jedan Hobit u druzini i treba tako da deluje - skroz pogubljeno.

CGI nije nista napredovao za 10 godina. Takodje, ne znam da li je samo meni bio problem odnos velicina likova - npr. tri trola u trenutku deluju gigantski u odnosu na ostale, a vec u sledecem nesto manje (iako i dalje smatram da su veci nego sto bi trebalo). Great Goblin takodje, mada mu se mora odati na harizmaticnosti. Golum je nesumnjivo najbolji deo filma, uz neke retke izlive humora, poput Radagastovih zeceva.

Vilenjacki grad je mogao biti bolje prikazan a vilenjaci vise zastupljeni, dok je naseobina goblina lepo zamisljena i uradjena. Ako je Dzekson vec hteo da pravi ep i "kopira" format Gospodara i da dopunjuje original, onda je propustio veliku priliku da da vecu dimenziju sporednim likovima, pre svega patuljcima. U secanje se urezuju samo vodja, matori, mrshavi nosonja i debeli sa svojim "slapstick" situacijama. Zakljucak je da je ovo trebalo da bude ili jedan dosta solidan film od 3 sata, ili 3 filma standardne duzine sa manjim intervalima izlazaka.

Poslednja ispravka: dijego_ (20.12.2012 u 18:24)
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 18:57   #238
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
48fps verzija verovatno neće biti dostupna u svakom bioskopu
Bryan Fury je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2012, 20:44   #239
Kidja
Deo inventara foruma

Ispravi me ali mislim da nema ni u jednom nasem bioskupu 48fps verzija.
Stara 20.12.2012, 20:47   #240
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.769
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

I da ne bude zabune: 48fps verzija Hobita je samo 3D. Nema 2D projekcija sa 48fps igde u svetu.

A kod nas, mislim da su sve verzija sa 24fps.

P.S.
Cela prica oko sapunskih opera:
U Americi se koristi NTSC format sa televiziju koji je oko 30fps.
Dok je u Evropi 25fps. Tako da kod nas i nema "efekta sapunice", jer se sam cisti TV sadrzaj emituje u 25fps, koji se jedva razlikuje od filmskog 24fps.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:12.