Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.9.2011, 13:19   #2601
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.402
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Ovaj film jednostavno morate gledati: URL="http://www.imdb.com/title/tt0070948/"]Zardoz (1974)[/URL]

Negde je u nivou sa Barbarellom - malo klasik, malo sprdačina, malo fantasy, malo low-budget wannabe sci-fi.
Više puta sam ranije hteo da odgledam ovo, ali nisam do sada... A sad mi je krivo što sam gledao ovakav užasno loš film. Praktično ništa mi se ne sviđa u filmu.

Ocena 2/10.
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2011, 13:22   #2602
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Ne sviđa ti se čak ni Šon Koneri sa pelenom?! Nikad od tebe hedonista...
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Levčanin (10.9.2011)
Stara 10.9.2011, 13:36   #2603
Levčanin
Starosedelac

Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka

Neka hvala neću ni ja da gledam, više mi se sviđa Barbarela i ostala mi je u lepom sećanju, neću da kvarim utisak
Levčanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2011, 13:54   #2604
ZoNi
Deo inventara foruma

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Ne sviđa ti se čak ni Šon Koneri sa pelenom?!
Hm, u filmu Šon nosi gaće, čini mi se... S druge strane, moguće je da danas nosi pelene
Stara 10.9.2011, 19:17   #2605
bela lampa
Veteran

Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka

About Schmidt

Filmom sam se prijatno iznenadio, dosta jednostavan i lagan, o zivotu, starenju sa odredjenom dozom humora i legendarnim Jack Nicholson koji je svojom glumom doprineo da film bude gledljiviji.
bela lampa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2011, 21:54   #2606
badza83
Novi član

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

13 Assassins, http://www.imdb.com/title/tt1436045/
dobar film, obrada 7 samuraja, http://www.imdb.com/title/tt0047478/
badza83 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.9.2011, 10:43   #2607
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.073 puta na 2.443 poruka

Pogledah par novijih blockbuster-a:

Thor (2011)

Na stranu crnci, azijati... film mi je bio relativno prazan i nesadržajan. Vrlo linearna priča sa uvodom, zapletom, dugim središnjim delom koji je prazan i dosadan, i raspletom. Moj utisak i zaključak: blah.

X-Men: First Class (2011)

Ovo je po mom mišljenju dobar ložački herojski film koji ni jednog trenutka nije bio dosadan. Dosta nama dragih mutanata i njihovi počeci su mi bili vrlo zanimljivi. U startu su mi novi glumci bili malo čudni i bio sam skeptik znajući da treba da zamene ekipu: Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Jensen, Rebecca Romijn... Međutim, posle nekog vremena sve legne na svoje mesto i mogu samo da pohvalim film, mislim da pruža sve što jedan X-man treba da pruži.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
acaf (12.9.2011), Nash Knight (12.9.2011)
Stara 12.9.2011, 12:27   #2608
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Prince Valiant (1954)

Najveca konkurencija po "cheesiness"-u filmovima ranih 80ih su verovatno istorijski spektakli Holivuda 50ih pa je Princ Valijant tipican predstavnik koji je popularni strip prebacio u malo pojednostavljenu radnju. Iako bi neki poznavalac stripa pronasao brojne mane, film sam po sebi nije los - ono zbog cega ljubitelji slicnih ostvarenja treba da ga odgledaju je svakako odlicna muzika i scenografija, od livada i zamkova do viteskog turnira, uz bogatu paznju detaljima. Film je usput i sniman tada naprednom "widescreen" CinemaScope tehnologijom, a pojavio se i Blu-ray.

I pored pojedinih glumatanja i Vikinga sa rogovima, preporuka uz zalihe grickalica uz opustajuce popodne tesko moze biti bolja.
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci:
Wolverine (17.9.2011)
Stara 12.9.2011, 16:28   #2609
darkelf
Član

Član od: 2.10.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 165 puta na 112 poruka

Attack the Block

Uh, uopšte mi nije legao. Možda sam imao prevelika očekivanja s obzirom na visoke ocene (89% na Rotten Tomatoes) i da su isti ljudi producenti Shaun of the Dead-a.
Najveću zamerku imam na glumu ovih klinaca. Nešto iritantnije nisam skoro video.
A dizajn vanzemaljaca je inovativan:
Spoiler za ...:
Crne mrlje sa flourescentnim zubima
darkelf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.9.2011, 17:41   #2610
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

The Guard (2011) - Imao sam veliku želju da mi se ovaj film dopadne i uđe u omiljene s obzirom da ga je režirao John Michael McDonagh brat Martin McDonagh (In Bruges, jedan od mojih omiljenih filmova) a takođe ima odlične ocene na IMDB i rottentomatoes. E sad film je ok dobar ali užasno precenjen, ni blizu ocena koje ima na IMDB i RT, ima odlične glumce ali samo Brendan Gleeson ima dovoljno vremena da zasija dok Don Cheadle, Liam Cunningham, Mark Strong su svedeni na neki stereotip i skroz neiskorišćeni. Radnja filma je u najboljem slučaju bušna i čini se zbrčkana tako da je gluma i karakter glavnog lika ono što po meni drži pažnju.
To se dobije kad se od mediocre filma na silu pravi a great one (tu mislim na reviews po raznim sajtovima)
Od mene 5/10
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	The-Guard-Movie-Poster.jpg
Viđeno:	18 puta
Veličina:	90,0 KB
ID:	41033  
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.9.2011, 19:08   #2611
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Green hornet [2011] - poceo malo bezveze, kasnije postalo interesantnije. Malo akcije, malo komedije (mada sam stekao utisak da je vise parodije). Simpatican film, ali nista vredno pamcenja, sem scena borbe kada se vreme uspori.

Dragonball: Evolution [2009] - ako ste ljubitelj Dragonball-a, zaobidjite ovaj film. A ako niste ljubitelj...opet zaobidjite ovaj film. Iako bi zgodne devojke i borbe trebalo da budu pun pogodak, ovde to pada u vodu. Sta li je odlicnom glumcu poput Chow Yun Fata trebalo ovo, zaista ne znam, cak ni njegovo ludiranje nije moglo da spasi ovakav film...

Street Fighter: The Legend of Chun-Li [2009] - mislim da je Street Fighter sa Van Damom remek-delo za ovaj film. Jeste, Kreuk je slatka mala tabadzijka (mada mi se i nije dopala u ulozi Chun Lee), interesantno je videti Bisona u MekDonahjuovoj izvedbi (nije losa ova varijanta biznis-Bajsona), lepo je videti Robin 'Mortal Kombat' Shoa. Ali film je i dalje los. Nekako je sve zbrda-zdola, cak ni borbe nisu nesto epske. Ovaj film mozete zaobici, cak i ako ste fan Street Fightera.

Dr.Horribles Sing-Along Blog [2008] - Joss Whedon (Firefly, Buffy, Toy Story) stvara od Neil Patrick Harrisa (Barni iz "How I met your mother") i Nathan Filliona (Firefly, Castle) arhineprijatelje. Veoma simpaticna miniserija/film. Pevanje i kreveljenje i parodiranje u jednom. Prica se da ce biti nastavak, sto bi bilo super. Preporuka!

Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer [2007] - po meni, bolji od prvog dela, vise akcije, komicnih situacija, efekata. Silver Surfer je extra uradjen. Kome se dopao prvi deo (a i ljubitelj je ovakvih filmova), treba da odgleda obavezo i drugi. Jeste da ima i boljih filmova iz ovog zanra, ali gre'ota je ne pogledati ovaj film.
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Red Dragon na korisnoj poruci:
Nash Knight (14.9.2011), uros@3D (13.9.2011)
Stara 14.9.2011, 19:30   #2612
B3l1
Član

Član od: 8.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka

Filmovi nikada da dosade,ma koliko bili stari ili mladi. Uvek nam treba tog nestvarnog sveta da nas motivise/rastuzi/razveseli/ili prosto nama koji imamo vremena na pretek i ne znamo sta cemo sa njim, da nam ga malo skrati.

Ne moze nedelja da prodje a da ne pogledam bar dva filma,ipak izgleda sam jedan od onih koji imaju vremena na pretek! Sto vise gledam filmove veoma je teze da naidjem na neki koji ce me ostaviti da se zapitam za neke stvari, koji ce prouzrokovati iskrenu toplotu u mom srcu, ili koji ce mi nakostresiti svaku dlaku na telu...

I ako nisam ljubitelj starijih filmova, nemam predsrasude o istima, na drugovoj preporuci odlucio sam da pogledam film, radjen davne 1947godine, stariji nego oba moja roditelja... Zbog tri stvari sam pogledao taj film.

1. Mogu reci da sto se tice poznavanja filmova, nema boljeg od mojeg druga,bar ja ne poznajem.
2. Ime filma je isto kao i ime jedne meni drage pesme.
3. Trebalo mi je nesto da ubijem vreme :-DD

A sad da predjem na stvar, radi se o filmu ''It's a wonderful life'' , od Frank Capre, jedna od stvari sto volim kod filmova meni nepoznatih autora, jeste sto uvek otkrijem bar jos 2-3 dobra filma.

It's a wonderful life ili ti zivot je predivan, me je stvarno dodirnuo.. i naterao da pustim onako jednu ali vrednu suzu, ako ste procitali da neko govori o onoj pravoj toploti u srcu kada pogledate neki film, onda je definitivno ovo jedan od tih. Na kraju sam se prosto rastopio..

Radnja je prilicno interesantna, evo u nekim kratkim crtama da ne bi otkrivao potpunu radnju onima koji zele da ga pogledaju.
Bog ( koji je u obliku neke zvezde u svemiru ili mlecnog puta..nisam toliko ni obratio paznju ) a inace se zove Joseph poziva andjela da spreci coveka da izvrsi samoubistvo, i ako ga spreci dobice svoja krila.. I andjelu 'pokazuje' detaljan zivot ovog coveka, od samog detinjstva pa sve do tacke kada krene da pocini samoubistvo.

Jeste da zvuci kao bajka za malu decu,ali ne sudite po koricama, inace film je i dobio izuzetnu ocenu na imdb-u..
http://www.imdb.com/title/tt0038650/

Svi koji vole stare filmove a nisu ga gledali,topla preporuka,a i onima sa predsrasudama .. vreme je da se otklone te predrasude..
U zdravlje! :-)
B3l1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku B3l1 na korisnoj poruci:
Marshall George (29.9.2011)
Stara 14.9.2011, 20:15   #2613
darkelf
Član

Član od: 2.10.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 165 puta na 112 poruka

Fenomenalan film.
Ima ga i na Blu-Ray-u u boji i izgleda fantastično.

darkelf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku darkelf na korisnoj poruci:
B3l1 (14.9.2011)
Stara 14.9.2011, 20:23   #2614
B3l1
Član

Član od: 8.3.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 16 puta na 11 poruka

Ne treba nista vise da napisem a da ide u prilog filmu,cim su ga i u boji odradili znaci da je dobar.. :-) Ja sam ipak gledao staru varijantu,ima neki svoj smek,ali za one koji bas-bas ne mogu da podnesu 'crno-bele' filmove,neka skinu tu varijantu..
B3l1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.9.2011, 21:13   #2615
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.073 puta na 2.443 poruka

Somewhere (2010)

Spora drama Sofie Coppole sa stilom koji liči na Lost in Translation (jedan od mojih omiljenih filmova) ali je kvalitativno u svakom trenutku daleko od njega. Prosto deluje kao da je neko uzeo sve prave sastojke za ukusan obrok i nevešto ih zbućkao u nešto od čega nećete povraćati ali u čemu nikako nećete uživeti.

Cashback (2006)

Ovo je engleska drama/komedija/romansa, od čega je najmanje romansa. Da ne otkrivam puno detalja, reći ću samo da se radi o dečku koji zbog problema sa snom odlučuje da radi u supermarketu, u trećoj smeni. Film je nepretenciozan i zaplet je relativno prost, ali je vrlo zabavan i duhovit. To što servira, ovaj film radi na tako lagan i prirodan način da može da postidi većinu holivudskih filmova ovog tipa. Od mene dobija bezrezervnu preporuku.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Leonida (19.9.2011), mp3lopov (17.9.2011), Nash Knight (17.9.2011), Wolverine (27.9.2011), ZoNi (17.9.2011)
Stara 17.9.2011, 0:23   #2616
ZoNi
Deo inventara foruma

Bridesmaids (2011), http://www.imdb.com/title/tt1478338/

Picked as her best friend's maid of honor, lovelorn and broke Annie looks to bluff her way through the expensive and bizarre rituals with an oddball group of bridesmaids.

Odlična komedija. 8/10.
Stara 17.9.2011, 0:25   #2617
mp3lopov
Starosedelac

Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka

^ Daj reci nesto vise. Deluje kao zenski film, mada sam procitao da je OK komedija.
mp3lopov je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2011, 0:34   #2618
Highlander
information junkie

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer
Konačno sam ga odgledao sinoć. I nije nešto, iskreno. Jedan od lošijih super-hero filmova, likovi su neubedljivi skroz, a ni priča nije nešto.
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2011, 2:09   #2619
Shadowfax
Veteran

Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka

Slazem se za Cashback. Bas sam ga gledao pre par dana. Preporuka i od mene!
Shadowfax je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2011, 23:05   #2620
ZoNi
Deo inventara foruma

Citat:
mp3lopov kaže: Pregled poruke
^ Daj reci nesto vise. Deluje kao zenski film, mada sam procitao da je OK komedija.
Pa... Jedna devojka se udaje, a ima gomilu čuknutih deveruša.

Film je na prvi pogled ženski, ali realno nije - fore su prilično nekulturne, oštar humor, sex-related i slično
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoNi na korisnoj poruci:
mp3lopov (18.9.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:21.