Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.4.2007, 17:15   #261
Ne$A
Veteran

Član od: 4.10.2006.
Zahvalnice: 293
Zahvaljeno 37 puta na 27 poruka
Određen forumom Re: S.t.a.l.k.e.r.

Citat:
njikolaj kaže: Pregled poruke
Fazon je baš u tome da igra NIJE dobro optimizovana, zato kod nekog ide ok na nekoj starijoj mašini, a kod nekog seče i na kompu sa ok komponentama...
Neverujem da je to moguce. Mislim, to je kao da meni radi na high (i radi), a nekome sa dualcore,8800 itd. secka i na 800x600.
Fora je u tome da je igra stara 4god. jer poceli su da je prave tek 2003 (ispravite me ako gresim) a uz to, vrlo dobro je optimizovana.
To sto nekima nece da radi krive su graficke kartice (ATI) ili ukljuce ono static light ( sto usporava). Bez ovoga zadnjeg igra radi ko podmazana.
Ne$A je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2007, 17:47   #262
njikolaj
Novi član

Član od: 30.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku njikolaj

Nažalost igra ne usporava i ne secka (barem to nije toliko primetno), nego se zamrzava i resetuje komp...
Ali stvarno da se ne svađamo, problem izgleda da je uočljiviji sa ATI karticama, ali opet mislim da za to nisu krive ATI kartice, nego što programeri igre nisu napravili normalnu podršku za ove kartice... Jel se tu slažemo?
njikolaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2007, 17:52   #263
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.t.a.l.k.e.r.

A da li ti se komp restartuje i smrzava u drugim igrama/programima? Može nije kriva sama igra. Jesi probao sa drugim drajverima?
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci:
Densetsu (10.4.2007)
Stara 10.4.2007, 18:21   #264
njikolaj
Novi član

Član od: 30.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku njikolaj

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
A da li ti se komp restartuje i smrzava u drugim igrama/programima? Može nije kriva sama igra. Jesi probao sa drugim drajverima?
Ne... Igram Test drive Unlimited, igram Infernal, završio sam Ghost Recon... Ne smrzava...

Nego baš sad sam probao sa Static Lightning, i izgleda pomaže... Imao sam par usporenja, ali mi se još nije resetovao a igrao sam punih 30 minuta!!! YEA
Možda je ovo stvarno rešenje!!
njikolaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2007, 19:57   #265
Loodi
Veteran

Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 111 puta na 103 poruka

E ovako...neko moje iskustvo sto se tice igre je fenomenalno.
Svidja mi se njena shirina, jer stvarno ima da se igra ako ne idete samo pravo po glavnoj prici nego i malo istrazujete i ispunjavate sporedne misije kojih ima vise nego dosta.

Sto se tice zahtevnosti veoma sam zadovoljan.
Kod mene radi na 1024x768 u MEDIUM podesavanjima bez problema a u 800x600 skoro leti, zna da stucne u 1024 samo kad pocne da ucitava nesto gde tek nailazim. Dok kod mog drugara radi glatko u 1024x768 u HIGH podesavanjima bez ikakvog stucanja.

Moja mashina kao sto sam vec napisao je:
Sempron 2800+ s754, 1GB DDR400 (2x512 dual channel), ASUS K8n (nForce3), MSI GF4 Ti4200 128MB DDR.

Moj drugar ima isto to samo sto se razlikuje graficka koja je Radeon 9600pro AGP i 1GB DDR400 koji je u "komadu", oba imaju PAGEFILE od 1GB.

Moguce je da je igra neoptimizovana u nekoj meri i da ne redi svima isto ali je u ovom slucaju razlika ocigledna i mogu da kazem da nije ALA kakvom je neki ovde predstavljaju.
Zauzima samo 5.5 GB na HDD a ne 10 kao sto pise mada nece da se instalira ako nemate bar 9645 MB slobodno ili otprilike nesto toliko ako se dobro secam.

Mislim da su ove dve neke prosecne masine ako ne ova moja i "slabija" za danasnje uslove sto se tice hardvera.
Znaci bezveze je neka prica da je ova igra preterano zahtevna.

Javicu vam za koji dan (ako bude uspelo) kako radi na jednoj slabijoj mashini ,ako bude uspela da se pokrene to jest.

Poslednja ispravka: Loodi (12.4.2007 u 0:05)
Loodi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.4.2007, 20:32   #266
kvare_cg
Član

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 50 puta na 43 poruka

Ljudi pomagajte, stiga sam do laboratotije, uzeo neka dokumenta, i sad nema sanse da izadjem, sve mi pise "someone blocking the door", a nidje nema izlaza, barem ga ja ne vidim, to je onamo kad moram iz x18 lab da ponesem barkeeperu ta dokumenta, a u sobu tu stalno mi se pojavljuju one vatre sto prze, kako da izadjem, zna li iko
kvare_cg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 0:35   #267
Mrmot
Veteran

Član od: 14.1.2006.
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka

ubij vatru
Mrmot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 0:37   #268
drgonzo
Član

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Najbolja igra u zadnjih 6 meseci. Završio sam je prošle sedmice, još sam oduševljen! Evo par slika koje sam napravio:

pogled sa krova 1

Duty vojnik

pogled sa krova 2

borba u Pripyatu

ispred sarkofaga - kraj igre je blizu

izgled inventory-ja

Poslednja ispravka: drgonzo (11.4.2007 u 10:05)
drgonzo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku drgonzo na korisnoj poruci:
Nicolas (13.4.2007)
Stara 11.4.2007, 1:14   #269
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.t.a.l.k.e.r.

OK, pošto vidim da vlada veliko interesovanje za ovaj sajt, zanemarićemo što je to off topic. Evo vam link na kome možete da naučite nešto o istoriji Černobilja. Kako je i zašto došlo do nuklearne havarije i kolike je to posledice imalo na životnu sredinu i ljude.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Rocker na korisnoj poruci:
M.Silenus (11.4.2007), Master Neo (11.4.2007), mmn2911 (11.4.2007), Ne$A (11.4.2007)
Stara 11.4.2007, 1:55   #270
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Samo kad pomislim na ta pusta mesta, gde ni vetar ne duva, gde je priroda mrtva... Muka mi je kad pomislim da je covek odgovoran za to! Nebitno, da ne sirim dalje offtopic, zbog ovoga sam pozeleo da odigram igru, sto cu naravno i uraditi u skorije vreme... Pozdrav
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 2:11   #271
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
OK, pošto vidim da vlada veliko interesovanje za ovaj sajt, zanemarićemo što je to off topic. Evo vam link na kome možete da naučite nešto o istoriji Černobilja. Kako je i zašto došlo do nuklearne havarije i kolike je to posledice imalo na životnu sredinu i ljude.
Moram da kazem jedno veliko vau, nisam imao ideju kolike su posledice tog dogadjaja. Pa to je uzasno!
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 5:12   #272
Maverick78
Veteran

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka

Zavrsio sam igru tako sto mi je pao krov na glavu ... igracu je opet,moram vidjeti i te dobre zavrsteke.
Btw. Rocker drago mi je da je postavljen link na onaj sajt o Cernobilju,fino je znati o onome sto se desilo i koliko sve to ima i jos jako dugo ce imati uticaja na prirodu i ljude.
I bas sto se tice igre,vidite slike na onom sajtu iz grada Pripjat,identicno je uradjen i u samoj igri....hotel,karusela,posta. meni licno je sve jos jezivije izgledalo jer sam malo ranije gledao slike stvarnog grada na sajtu,a zatim evo bas veceras prolazio kroz isti grad u igri. Dok sam isao onako onim pustim ulicama,kroz glavu mi je proslo da takav pust i avetinjski grad stvarno postoji,zardrzavao se na pojedinim mjestima da bih se prisjetio stvarnih slika koje sam malo prije toga gledao. I zato to ovoj igri daje posebnu vrijednost,ta jeziva autenticnost....
Maverick78 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 8:29   #273
kvare_cg
Član

Citat:
Mrmot kaže: Pregled poruke
ubij vatru
Daj brate, ne zezaj, ne mogu proc nikako, sinoc sam uspio, upao sam u neki trip bio, kako stojim na neku livadu i odjednom pocinje masa pacova da se krece prema meni i ja kao stojim sam i rokam iz puske po njima, i kad sam se kao probudio iz toga tripa nije vise bilo vatri, ni vrata nisu bila zaglavljena spolja, ali nisam stiga da sejvujem, jer me jedan oladio odma, nisam znao da cu sresti vojnike oklopljene mater im, zato ako neko zna kako sam dosa do toga tripa neka mi kaze, poludjecu vise u onuy prostoriju dolje, pih
Stara 11.4.2007, 10:00   #274
drgonzo
Član

Citat:
Maverick78 kaže: Pregled poruke
Zavrsio sam igru tako sto mi je pao krov na glavu ... igracu je opet,moram vidjeti i te dobre zavrsteke.
Hehe, najbolje je što Kuzma u recenziji nije otkrio ni ko je Strelok, ni ko traži njegovu smrt, ni tajnu sarkofaga....tako je to kad igraš na frku zbog recenzije za SK
Stara 11.4.2007, 19:08   #275
Maverick78
Veteran

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka

Citat:
kvare_cg kaže: Pregled poruke
Daj brate, ne zezaj, ne mogu proc nikako, sinoc sam uspio, upao sam u neki trip bio, kako stojim na neku livadu i odjednom pocinje masa pacova da se krece prema meni i ja kao stojim sam i rokam iz puske po njima, i kad sam se kao probudio iz toga tripa nije vise bilo vatri, ni vrata nisu bila zaglavljena spolja, ali nisam stiga da sejvujem, jer me jedan oladio odma, nisam znao da cu sresti vojnike oklopljene mater im, zato ako neko zna kako sam dosa do toga tripa neka mi kaze, poludjecu vise u onuy prostoriju dolje, pih
Jedini nacin je da ubijes onu vatrenu kuglu.... pucaj u nju, ne znam sta da ti kazem drugo. Probaj da se popenjes na one stepenice na drugoj strani,kao neki hodnik i imaju stepenice,na drugoj strani u odnosu na onu vatrenu kuglu,kad je ubijes bice opet taj filmic sa pacovima i nakon toga probaj odmah da napravis quick save. Ja licno nisam imao velikih problema sa tim djelom.
Btw. definitivno me vuce ponovo da igram dok ne saznam ko je Strelok,samo mi je igra malo konfuzna sada,ne kontam gdje sam sve grijesio pa je zavrstetak bio los i zasto nisam saznao ko je strelok. Bas mora dobro da se prati kako se igra odvija i sta tacno da radis.
Maverick78 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 20:17   #276
Ne$A
Veteran

Član od: 4.10.2006.
Zahvalnice: 293
Zahvaljeno 37 puta na 27 poruka

Citat:
Da li si video one letece-elektricne kugle. Isi provali da mozes da ih ubije?
Ovo je to isto samo je sada to vatra....
Ne$A je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 21:06   #277
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

E instalirao sam novi sistem samo za igre i ukljuci Stalker, radi sasvim fino i to bez klokova ikakvih, nema sezkanja, kocenja ni restarta do sada, da kucnem u drvo, igra je fenomenalna. Malo me smori noc i lose vreme ali dobro, realno je... imao sam takodje malo konfuznih situacija u pocetku sa questovima ali navikne se na sve, neke stvari mi jos nisu jasne ali leci ce i to vremenom nadam se.
To je to od mene za sad, steta sto ne moze da se vozi neka mehanizacija...

Javljam se cim zagusti.

♥ Sklapamo racunar za decu bez roditelja.
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2007, 21:06   #278
kvare_cg
Član

Presa sam laboratoriju, nesto mi je bilo nemoguce za svatit da mogu ubit vatru
E sad imam drugi problem ljudi, mislim da mi nema spasa vec sve iz pocetka, ovako, autosave mi je na prelaz iz nivoa u nivo, taman sam krenuo kod barkeepera, neki zadatak odradio sa vojnikom, ali mi je sad problem sto mi je "hazard radiation level" a ja nemam ni votke ni onih injekcija, a hrane sto imam odma pojedem ali mi ne izdrzi, i umrem posle sto metara, na koju god stranu krenem, ne znam sto da radim, pokusavam tamo sa vojnicima da trejdujem, ali ne stignem, iako kupim veliki medpack i jednu votku, opet umrem, znaci nema sanse da prezivim, ne znam sto da radim,kako cu to prec ljudi, ili kako cu loadovat neki point dje mi nema radijacije, a imam samo dva save-a, taj autosave i neki stari, jos sa pocetka igrice uf pooka sam sve mi se cini da cu morat ispocetka...
E sad ako budem mora ispocetka, je li ko probao patch sto je izasa, imam li ga sto instalirat, ispravlja li sto?
Stara 11.4.2007, 22:51   #279
drgonzo
Član

Citat:
NikolaS kaže: Pregled poruke
Malo me smori noc i lose vreme ali dobro, realno je..
Kad kupiš dobar oklop sa night vision-om, postaće ti svejedno da li je dan ili noć
Stara 11.4.2007, 22:55   #280
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.180
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Citat:
E sad ako budem mora ispocetka, je li ko probao patch sto je izasa, imam li ga sto instalirat, ispravlja li sto?
Patch ispravlja gomilu stvari al ti neće raditi stari sejvovi pa ćeš morati ispočetka.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Shadow Man caine Akcione igre 5 23.5.2014 20:28
Shadow Factory miša topola Male igre 4 20.12.2009 13:53
Shadow Quest Nash Knight Male igre 6 22.11.2008 17:29

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:31.