Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.9.2011, 17:10   #281
Mr.Simpson
Veteran

Član od: 7.11.2008.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 189 puta na 157 poruka
Određen forumom Re: Htc hd2

Citat:
duka89 kaže: Pregled poruke
Ja stvarno ne znam ni kako da vidim koji rom koristim?
Onda ovo ne vazi:
Citat:
Ma nije mi prvi smart telefon,niti mi je prvi android telefon...
Predlazem da prvo steknes neko osnovno znanje o Android telefonima pre nego sto se upustis u bilo sta...
Mr.Simpson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2011, 15:10   #282
joximovic
Veteran

Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 62 puta na 52 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku joximovic

Citat:
Mr.Simpson kaže: Pregled poruke
Ja koristim Dorimanx-ov ROM kao bazu, izmenjam sve i svasta kako meni odgovara i onda flesujem.

Ne da funkcionise bez problema, nego je i brzi od nativnih Android telefona, recimo Desire HD itd. (sa njim sam ga uporedjivao)
Симпсоне, ако сам добро разумио, ово значи да си промјенио HyperDroidX? Ако јеси, како ти је мишљење, тај нови РОМ vs HyperDroidX? И ја бих да мењам нешто мало, али не знам шта...
joximovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2011, 15:26   #283
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Ako znas STO menjas onda ces lakse da shvatis i STA treba da promenis...

Ja recimo ono sto radi kako treba ne menjam tek da bih zamenio osim ako to novo ne nudi nesto prilicno bolje...
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2011, 21:44   #284
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
joximovic kaže: Pregled poruke
Симпсоне, ако сам добро разумио, ово значи да си промјенио HyperDroidX? Ако јеси, како ти је мишљење, тај нови РОМ vs HyperDroidX? И ја бих да мењам нешто мало, али не знам шта...
Da, vec dva i po meseca, otkad je Dorimanx postao kuvar a ne samo tweaker. Njegovi ROM-ovi nisu bas uvek olicenje stabilnosti (zavisi od verzije) ali su najbrzi, najvise tweakovani, fleksibilni i uvek su "latest", vazi za ROM koji ima najkvalitetniju kameru i najveci internet protok. HighEnd verzija ovog ROM-a je jedina za HD2 koja koristi swap funkciju za prosirenje RAM memorije (i po tome je ROM specifican, ali ja ne koristim tu funkciju). HyperDroid GBX nije updateovan od 12 aprila i Pongster se vise ne bavi kuvanjem. Njegov rad je nastavio njegov tim na HyperDroid CM7-ici ali nekako mi nije to - to. Jedina stvar koja mi se bas svidja kod HyperDroid serije je to sto je jedini ROM koji nije port - direktno je "build from source" (AOSP) za HD2. Sto znaci da nema nepotrebnih linija koda i zato vazi za jedan od stabilnijih (najstabilniji je Rafpignin RafDroid, ali je on i dalje na Froyo-u).
Inace sada ima bas dosta Android ROM-ova za HD2, sto Sense, sto MIUI sto CM7 i poneki AOSP, dakle izbor je veliki...
Stara 3.10.2011, 16:03   #285
dile
Starosedelac

Član od: 20.1.2008.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 226 puta na 164 poruka

Ja sam sve više počeo da razmišljam da nije pametno kupiti HD2 ili Desire, zbog ovog pregrevanja na koje se mnogi žale. A ni ne daje mi se 400e za nov...
dile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 16:12   #286
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Ja ne osetih neko preveliko a cesto pregrevanje tako da mi stvarno nije jasna ta prica al' dobro sad... OK, ponekad se desilo da bude topliji nego inace ali to se desavalo toliko retko da prakticno nije ni vredno spomena...
Stara 3.10.2011, 16:58   #287
dile
Starosedelac

Ma pročitao veoma mnogo iskustava, tj. da je bilo slučajeva da se pregrevaju. Procesor jak, dosta se greje, pa onda počne matična da riknjava ili već u nekim slučajevima i ekran. E sada uredu je to ako kupiš nov telefon u garanciji, međutim ukoliko sam planirao polovan.

Baš sam se bio opredelio za ovaj telefon, a sada razočarenje.
Stara 3.10.2011, 17:08   #288
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Ne znam sta da ti kazem. Ja inace izbegavam da kupujem polovne stvari mada sam sasvim svestan da nema pravila i da nesto koristeno moze da radi i brze i bolje nego nesto novo tj. da se desi da sa necim koristenim ne bude nikakvih problema a da sa necim kompletno novim pocnu problemi vec od trenutka kuovine... Sve je to stvar principa.
Stara 4.10.2011, 11:50   #289
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
dile kaže: Pregled poruke
Ma pročitao veoma mnogo iskustava, tj. da je bilo slučajeva da se pregrevaju.
Pa dobro, samo da ne uzmes u obzir komentare vlasnika sirom sveta, vec sa naseg podneblja tj. barem za Evropskog tla.

Citat:
Procesor jak, dosta se greje, pa onda počne matična da riknjava ili već u nekim slučajevima i ekran.
Tom pregrevanju jos i kumuju razni "overklokovani" ROM-ovi, mahom Android.

Kao sto rekoh ranije, kapacitivni touch paneli su jako osetljiva stvarcica i kada se telefon poprilicno zagreje tokom koriscenja ili jos cesce tokom punjenja baterije, pozeljno je (kada se ne koristi) da se okrene naopacke tj. ekranom na dole (kad se puni, stavis ga na neku adekvatnu podlogu, npr. futrolu), da bi toplota "otisla" preko zadnjeg poklopca, a ne napred na ekran...

Uglavnom, ne koristimo svi telefone na identican nacin u identicnim uslovima, ne izlazemo ih istim opterecenjima, pa zato uvek ima razlicitih problema...
Stara 4.10.2011, 12:25   #290
dile
Starosedelac

Razmisliću ponovo o ovome što si napisao.

Reci mi da li si ri rešio problem sa svojom pločom i da li si se brinuo adekvatno o njemu kao što i nas savetuješ?
Stara 4.10.2011, 12:47   #291
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
Reci mi da li si ri rešio problem sa svojom pločom i da li si se brinuo adekvatno o njemu kao što i nas savetuješ?
Nisam ni imao problem sa plocom vec sa ekranom. Touch panel je jednostavno prestao da radi, zbog cega - ne znam. Telenor mi je to resio za dve nedelje (sve manje delova jbg).
Brinuo sam se tipa non-stop je u futroli, nikad bez nje po dzepovima, rancu itd, nisam ga izlagao direktnom jakom suncu kada su letos temeperature bile visoke i sada ga manje punim preko USB kabla na poslu jer mi je komp na poslu katastrofa - losa ploca, lose napajanje i nikakva zastita pa koliko toliko eliminisem los napon na USB konektoru.
Sto se ostalih preventiva tice, uopste ga nisam stedeo. Flesovan je cime sve ne, po hiljadu puta i sa razlicitim OS-ovima.
Par puta sam ga i okretao naopako pri punjenju ali se ne setim uvek da nastavim sa tom praksom. To moze biti kao neka vrsta preventive, malo dosadne, ali sirim dalje ako neko hoce da primeni/proba...
Stara 4.10.2011, 15:30   #292
joximovic
Veteran

@Марти
Знам што бих хтио да мјењам... прво, због тога што бих хтио да пробам неки други РОМ, да мало промјеним... а друго, због пар багова... типа када се препуне поруке, хоће мало да штекају, па ми се знало десити чак и да се саме избришу некако све.. па онда пар апликација с времена на вријеме једноставно се убагују и неће да раде, добијем оно опцију "force close", неки фазон грешке као на компу што је send i dont send. Галерија ми има типа 30-40 слика, и не знам како, мислим да то није велики број, али некад јој треба по 30 секунди да ми учита те слике.
Све у свему, није да се нешто претјерано жалим на овај РОМ, скроз је ок, бољи ми је од било кога Windows-oвог што сам користио... али ипак сам размишљао да га мало промјеним.

@Симпсон
Све у свему, пошто ти имаш искуства сигурно више од мене, који би ми РОМ препоручио да пробам сада? Да узмем и ја тај Dorimanx мало па да пробам, или имаш и неку бољу препоруку?

@Диле
Ја јесам имао 2 пута проблем са овим телефоном, можеш то прочитати у старијим постовима ове теме... али са прегревењем - скоро никад. Некада када се дуго пуни од нуле, осјетим да је мало топлији телефон (а ни то није ништа страшно топло било), али ван тога - никада.
Stara 4.10.2011, 16:19   #293
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
Галерија ми има типа 30-40 слика, и не знам како, мислим да то није велики број, али некад јој треба по 30 секунди да ми учита те слике.
Bez obzira na broj slika ovo je manje-vise standardan problemcic kesiranja kod Androida ali ne bi trebalo da traje 30 sekundi, kod mene je neki maksimum 12-15 sekundi...

Citat:
Све у свему, пошто ти имаш искуства сигурно више од мене, који би ми РОМ препоручио да пробам сада? Да узмем и ја тај Dorimanx мало па да пробам, или имаш и неку бољу препоруку?
Ako ti ne treba swap mogucnost i ako iz uputstva za instaliranje ne provaljujes kako da instaliras Light verziju Dorimanx-ovog ROM-a (verzija bez swap-a) onda bolje nemoj da pucas na taj ROM. To cak i sam Dorimanx kaze: "Ako niste entuzijasti predjite na neki drugi ROM".
Tebi bi recimo preporucio Tyween-ov Typhoon ROM koji je najpriblizniji stock verziji CyanogenMod-a i uvek azuran - trenutno na najnovijoj verziji Androida - 2.3.7, pa eto probaj malo kako izgleda...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mr.Simpson na korisnoj poruci:
joximovic (6.10.2011)
Stara 6.10.2011, 17:04   #294
joximovic
Veteran

А шта значи када имам ту swap могућност? Не знам, нисам читао, тј налазио те инструкције за инсталирање, али ако се тај Dorimanx инсталира слично "тешко" као овај HyperDroidX онда не видим проблем?

Што се тиче Tyween Typhoon ROM-а, сад на брзину га нађох на xda. Јел то овај пост http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951 ? На брзину сам прелетио пост... али не видим нигдје линк за download овог РОМ-а? Јел његово инсталирање иде исто онако просто, преко Magldr-a и CMW-a?
И да... да ли при овом мењању Андроид РОМ-ова треба да радим ТАСК29, или поновни реинстал Magldr-a или CMW-a?
Stara 7.10.2011, 12:20   #295
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Zna li neko gde se moze ikako nabaviti ploca za ovaj fon? I dali uopste htc kod nas ima neki ovlasceni servis?
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2011, 15:34   #296
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
А шта значи када имам ту swap могућност? Не знам, нисам читао, тј налазио те инструкције за инсталирање, али ако се тај Dorimanx инсталира слично "тешко" као овај HyperDroidX онда не видим проблем?
High-End varijanta Dorimanx-ovog ROM-a se setuje malo drugacije od "obicnog" CWM instaliranja i "odrzava" se na, za sada, jedinstven nacin. Rekoh ti, ako ne shvatis iz njegovog objasnjenja sta je sta, onda zaobidji taj ROM...

Citat:
Што се тиче Tyween Typhoon ROM-а, сад на брзину га нађох на xda. Јел то овај пост http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951 ? На брзину сам прелетио пост... али не видим нигдје линк за download овог РОМ-а?
To je zato sto si na brzinu preleteo...

Citat:
Јел његово инсталирање иде исто онако просто, преко Magldr-a и CMW-a?
Tako je.

Citat:
И да... да ли при овом мењању Андроид РОМ-ова треба да радим ТАСК29, или поновни реинстал Magldr-a или CMW-a?
Ne moras. Jednostavno iz CWM-a uradis factory reset, obrises cache i dalvik cache i instaliras nov .zip.

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
Zna li neko gde se moze ikako nabaviti ploca za ovaj fon? I dali uopste htc kod nas ima neki ovlasceni servis?
Telenor ih servisira u Begramu.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Mr.Simpson na korisnoj poruci:
flamingos (7.10.2011), joximovic (7.10.2011)
Stara 7.10.2011, 16:07   #297
joximovic
Veteran

Нашао сам мјесто за скидање, да.

Ок, значи овако, пошто већ имам то све (мислим на magldr и CMW), јел могу ја да уопште не форматирам СД картицу? Значи, само набацим РОМ на картицу, уђем у CMW, одрадим ресет и то... и онда му само покажем на нови РОМ да га инсталира? И то је то?

И да, Фламингосе... ја сам имао проблема са матичном, и мени су је замјенили. Додуше, имао гаранцију.. а сервис као што рече Симпсон, ради управо тај Беграм сервис, у Земуну се налази.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku joximovic na korisnoj poruci:
flamingos (7.10.2011)
Stara 7.10.2011, 16:52   #298
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Hvala momci,cenim vasu pomoc mnogo. Nista,videcu da se dogovorim sa ljudima pa da im posaljem. Valjda ce biti pozitivnog ishoda.
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2011, 20:34   #299
Mr.Simpson
Veteran

Citat:
Ок, значи овако, пошто већ имам то све (мислим на magldr и CMW), јел могу ја да уопште не форматирам СД картицу? Значи, само набацим РОМ на картицу, уђем у CMW, одрадим ресет и то... и онда му само покажем на нови РОМ да га инсталира?
Naravno da moze. Tako ces moci da sacuvas podesavanja za programe (aplikacije) koji cuvaju ista na SD. Inace, aplikacije i njihova podesavanja mozes da sacuvas pomocu samog CWMa ili, recimo, Titanium Backup-a, ali nemam iskustva u tome jer stalno skidam nove verzije...
Stara 7.10.2011, 21:08   #300
dile
Starosedelac

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
Hvala momci,cenim vasu pomoc mnogo. Nista,videcu da se dogovorim sa ljudima pa da im posaljem. Valjda ce biti pozitivnog ishoda.

Ajde flamingos molim te napiši koliku će ti novčanu svotu tražiti za zamenu ploče. Veoma me zanima.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:19.