![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#301 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
A sta fali kupiti Xp i ne emulirate nista, nego da sve lepo radi, ne vidim neku potrebnu prednost u emuliranju program pod linuksom, onda sta ce mi linux, kupis Win i teraj.
|
![]() |
![]() |
#302 | |
Novi član
Član od: 22.9.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
Ajde da vidimo kako to moze na Linuxu sa njegovim softverom. |
|
![]() |
![]() |
#303 |
Veteran
Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka
|
![]()
Grrrreee
Gospodo koristim Win2000pro(SP4) ![]() svidja izgled.To je valjda zato sto sam se smorio sa 11 godina Win95 izgleda. Meni je ovaj Win2000pro bolji od XP.Jer imam cel 830MHz,256MB RAM i RivuTNT2 M64. Ajde da se vratimo na temu WinXP vs. Linux Meni kao osobi koja koristi windows duzi deo svog zivota Linux je tesko svarljiv bez knjige, sto naravno ne znaci da je sistem los. Prica 1 Kada sam bio na srednjoskolskoj praksi radili smo SAU(sistem automatskog upravljanja) za termoelektranu.Ja sam lemio i rasvlacio instalacije.Prvo sto nam je bilo cudno je nepostojanje windowsa.Pomislio sam pa da hoce jos da zarade pa su uzeli free linux i to rekao glavnom sistem inzenjeru.On mi je ocitao lepu bukvicu.Pare koje dobijaju su velike da sam softver nije problem(tj. softver za kontrolu je njihov proizvod a on bi najvise kostao) uzeli su linux( konzolna varijanta) zbog sigurnosti,stabilnosti i otvorenog koda sto po njihovim recima bi mnogo teze postigli upotrebom windowsa. Prica 2 Moj rodjak je malopre bio u poseti(radi kao elektricar na tankeru) i hvali automatske sisteme nezavisne od PC jer da nije njih ko zna sta bi bilo.Par puta im je vec padao windows ![]() Prica 3 Na mom ex-faxu smo dobili vrlo oziljnu donaciju od nemacke firme koja se bavi simuliranjem T.D. procesa. Jel znate koji je softver LINUX. ![]() PRica 4 Koji softver se vrti u ozbiljnim svetskim firmama UNIX. ![]() Zakljucak Windows vlada obicnim korisnicima ali ako treba da poverite zivote softveru tu necete naci windows. P.S. koliko sam cuo MS serveri za internet rade pod linux?Moguce da je laz, ali... Mnoge firme koriste linux servere tako da virusi se pisu i za linux ali ih je mnogo teze uraditi jer je zastita (mnogo manje rupa u samom sistemu) par svetlosnih godina bolja nego kod win, citajte koliko je MS nadmetanje za brze odradjeni posao dovelo do preklapanje kodnih strana za win i sama politika MS da uvek ne napravi savrsen sistem(nece da procu ko OBODI frigideri) A taj AutoCAD je bitan arhitektama, za masince postoji WildFire 2 koji fura bolje na Linuxu nego na XP,samo je pitanje vremena kada ce neka ozbiljna UNIX arhi aplikacija da radi na Linuxu.To sto se u Srbiji smatra AutoCAD vrhom samo pokazuje nase neznanje(pogotovo u masinskim krugovima ljudi nisu culi za Katiju ili WF tj. PRoengineer) |
![]() |
![]() |
#304 |
Veteran
|
![]()
@patterfamilias: Koriscenjem proxy servera na Microsoft ISA platformi.
To sto sam rekao se ne moze podesiti na takav nacin na Linux okruzenju (barem ne sa tako malim administrativnim trudom), a ako se i da na Wins ne kosta nekoliko hiljada evram ne hiljadu evra. Ako ces to da mi uradis za 1000 € odma ti dam posao. U win domenu bi mi lepo samo kreirao politiku i poslao po mailu ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#306 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]() Citat:
Svuda dge sam citao o pitanju zasto je malo virusa za linux, glavni razlog je bio sto se ne koristi root nalog u slobodnom radu. P.S. E sad sto hakeri ne zele da se pate da prave viruse za onih 1% "glupih" korisnika linxua koji koriste root to je druga stvar. |
|
![]() |
![]() |
#307 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#308 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#309 | |
Starosedelac
Član od: 19.4.2006.
Zahvalnice: 235
Zahvaljeno 379 puta na 261 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#310 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#311 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#312 | |
Novi član
|
![]() Citat:
Citao sam da je nekad Microsoft koristio Amiga racunare za prezentaciju Windows sistema, a tih racunara vise nema, tako da ni to sto MS serveri rade pod Linuxom nista ne znaci. |
|
![]() |
![]() |
#313 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A vrlo sam siguran da su MS serveri meta hakera,pa ako su ljudi iz MS stavili Linux to govori da sistem ima manje rupa. Koliko vas koji pljujete Linux zna sta je Unix? Sta koristi ministarsvo odbrane SADa sigurno ne Windows pre ce biti neka verzija Unixa. Linux je beba Unixa a Unix je imao gomilu opcija koje XP64 ima danas jos 1995,samo kada se setim Digitalovih Alpha procesora sa 64 bitnom arihtekturom sa pocetka prosle decenije.Neogranicen broj hdd itd. Ja sam bio klinac kada mi je rodjak programer objasnjavao sta je Unix na kome je radio. |
|
![]() |
![]() |
#314 | |
Banned
|
![]() Citat:
ljudi koji nisu znali da instaliraju softmodem na Linuxu ,koji nisu umeli da konfigurišu sav hardver da im radi u linuxu,kojima je pravio probleme nedostatak mp3 i divx kodeka u nekim distribucijama,daju sebi za pravo da kritikuju nešto što dovoljno ne poznaju.Početnici u Linuxu(u najboljem slučaju)ili još češće totalne neznalice nešto dižu glas i ocenjuju sistem koji nikada nisu ozbiljnije koristili.Svi dežurni kritičari linuxa su veoma slabo upućeni u linux ili ga nisu koristili nikada ili samo sporadično,imaju skroman nivo znanja o linuxu a hteli bi da nešto kritikuju.Ne može početnik ili apsolutna neznalica da nešto kritikuje,treba imati elementarna znanja o linuxu pa onda nešto ocenjivati i kritikovati. Zato umesto što postujete gluposti na forumu,uzmite lepo knjižicu "Linux za početnike" pa malo savladajte gradivo pa se onda javite. |
|
![]() |
![]() |
#315 | |
Veteran
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 27 puta na 17 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#316 |
Veteran
|
![]()
@paterfamilias: Niko ne proglasava Linux inferiornim. Ja recimo samo velim da je on dosta neprikladan za veca resenja. Mi sada pricamo o tome sta je sad u realnosti a ne dali je Unix imao preneke tehnologije koje ima sada WnXP64. WinXP je klijent, koji je samo deo jednog veceg integriranog sistema u kojem je i Linux. Ali linux tu ima dosta ogranicenu funkciju. Zasto? Verovatno jer nema taktirke razvoja, koje su inace potrebne za razvoj tako kompleksnih resenja. Evo pogledajte malo kakvo je Linux resenje za funkcionalnost Exchangea. Ubraja velik broj dependenciea, kompajlanja da bi se to mogolo uraditi da se povezuje sa AD preko LDAPA, pravljenja baza. A kada to i slozis radi sporo. Ukoliko pa treba da to updejtujes, rad se prekida, jer mora da se ebes sa patchanjem raznoraznih sourca komponenti.
Sa moje strane je meni i mojim strankama irelevantno dali stvar kosta, vazno je da radi. I moramo da se prisetimo one koja u stvari i vazi: "Nisam tako bogat da kupujem jeftino!" |
![]() |
![]() |
#317 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Znam da postoji a gde u Srbiji mozes ga nabaviti to ne znam. Inace na netu ljudi ga hvale da je malo brzi nego na Windowsu. |
|
![]() |
![]() |
#318 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#319 | |
Veteran
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 27 puta na 17 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#320 | |
Banned
|
![]() Citat:
Mislim da si ti jedan početnik na Linuxu,kao i većina kritičara Linuxa,jer iz tvojih postova vidim da ti smetaju tipične "dečje bolesti" novopridošlica na Linuxu.Većina takvih možda malo zna da koristi i konfiguriše KDE/GNOME,pa misli da je to Linux.Takvi treba da sednu i nauče Linux,ako ih zanima,ako ne da lepo koriste samo Windows,a ne da kritikuju nešto što dovoljno ne poznaju. Što bi mišljenje bilo kojeg početnika bilo uopšte relevantno,to bi bilo isto kao da mladi lekar-pripravnik kritikuje neku granu medicine a još nije ni odradio staž i specijalizaciju samo zato što on to dovoljno dobro ne poznaje pa misli da ništa ne valja. |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema | Kostarum Rex Persia | Operativni sistemi | 5 | 26.12.2008 22:05 |
windows Vista! | Master Neo | Operativni sistemi | 316 | 5.11.2006 17:35 |
Windows Vista | Sale2322 | Operativni sistemi | 117 | 20.5.2006 1:42 |
linux i windows | kole racunic | Slobodni softver | 27 | 6.3.2006 16:44 |
windows Vista theme pack | Master Neo | Modovi | 1 | 6.12.2005 20:09 |