Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Grafički softver i radovi > 2D radovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

2D radovi Radovi korisnika iz oblasti 2D rasterske i vektorske grafike, kao i video radovi...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.6.2007, 13:27   #301
RaideR
Član

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 40 puta na 15 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RaideR
Određen forumom Re: Photoshop radovi

Evo jednog od mojih radova sa studentske izlozbe koju organizuje moj fakultet... Stampa se na 1.1m x 0.6m... Ilustracija karaktera (autoportret :P) radjena u Illustratoru, ostatak u Photoshopu.. enjoy

Poslednja ispravka: RaideR (8.6.2007 u 13:28) Razlog: slovne grescice :)
RaideR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2007, 13:57   #302
kinteC
paparazzo

Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka

^jako lepo, svaka cast Nego..da nije to ilustrator

Inace, drugi rad mi se svidja najvise, mada je to subjektivno. Nije losa typografija, osim na trecem..gde nije bas citljivo.

sve u svemu
kinteC je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2007, 14:16   #303
RaideR
Član

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 40 puta na 15 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RaideR

Citat:
RaideR kaže: Pregled poruke
Ilustracija karaktera (autoportret :P) radjena u Illustratoru, ostatak u Photoshopu..

Sto se tice tipograifje na trecem, nije mi ni bio cilj da bude citljiva... Skapirao sam da bi posle prva dva rada, posto je u pitanju ""triptih"" (ajde da damo sebi slobodu da ga nazovemo tako ) citanje istog texta na trecem bilo malo dosadno.. Zato je treci i najeksperimentalniji
hvala na pohvalama :P
RaideR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2007, 20:23   #304
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf

Drugi rad je najbolje odradjen,po mom misljenju.
Gotivan mi je nekako ovaj "spektar" boja a'la RED STAR
Jos da si odradio logo kluba bilo bi total god-damn konza

Poslednja ispravka: LoneWolf (8.6.2007 u 20:24) Razlog: 300-ti posting ;)
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.6.2007, 22:55   #305
DarkNemos
Veteran

Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 191
Zahvaljeno 208 puta na 123 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku DarkNemos Slanje poruke preko Skypea korisniku DarkNemos

Dakle ovako...

Treba da se zaposlim u lokalnoj televiziji i kao test (verovatno) dali su mi da odradim dizajn karata za ulaz u Dom Kulture (gde će se održavati karaoke party...) Evo nekih 4 rada koje sam uradio danas... inače karte treba da budu crno bele i da imaju belu pozadinu zbog cene štampe al dobro... njihova stvar... hteo bih da čujem vaše komentare o radovima.. crno beli su al ipak da čujem mišljenja... veličina karte koja im je potrebna je 16.5cm x 5cm. Onaj deo sa leve strane treba da bude deo koji se cepa pri ulasku u Dom Kulture... Evo i radova:

DarkNemos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 14:54   #306
Highlander
information junkie

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Mislim da bi mogao malo više da se potrudiš oko ovih ulaznica. Za sve četiri koje si stavio ne treba više od 10min da se naprave. Ako hoćeš da ih zaseniš svojim kreacijama, mora da se vidi da si zaista radio a ne samo da si nabacao nekoliko redova teksta u illustrator-u.
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 15:01   #307
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Hm nisam graficki dizajner tako ne mogu da ti kazem tacno sta tu treba popraviti ali da treba nesto popraviti (ili skroz nesto novo uraditi) je sigurno. Sto kaze Highlander malo se vise potrudi.

P.S. U pocetku tj. kad kreces da pravis neku karijeru, sta god da radis, koliko god da je sitan posao (ili placen manje nego sto vredi) radi najbolje sto mozes jer sve to ce biti u tvom Portfoliu tj. prikazivaces novim potencijalnim klijentima
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 16:07   #308
DarkNemos
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku DarkNemos Slanje poruke preko Skypea korisniku DarkNemos

Citat:
galebns kaže: Pregled poruke
Hm nisam graficki dizajner tako ne mogu da ti kazem tacno sta tu treba popraviti ali da treba nesto popraviti (ili skroz nesto novo uraditi) je sigurno. Sto kaze Highlander malo se vise potrudi.

P.S. U pocetku tj. kad kreces da pravis neku karijeru, sta god da radis, koliko god da je sitan posao (ili placen manje nego sto vredi) radi najbolje sto mozes jer sve to ce biti u tvom Portfoliu tj. prikazivaces novim potencijalnim klijentima
I think this is the best i can

Heres another one...

Mora da bude prosto i pregledno, da ne bude prepuno crne boje zbog glupe cene štampanja. Sad ja nemogu da izmislim rupu na saksiji i da uradim nešto neverovatno sa malo crne boje...pritom ne koristeći efekte tipa senke, gradent i ostalo...
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	Karta_05_05.jpg
Viđeno:	26 puta
Veličina:	78,1 KB
ID:	8538  
Stara 12.6.2007, 18:18   #309
kinteC
paparazzo

Heh, tnx Highlander-u sto je napisao ono sto bih upravo i ja rekao.
Zapravo, od tebe se i ne trazi da izmisljas rupu na saksiji, niti bilo sta revolucionarno, odavno postoji graficki dizajn, gde su ljudi, postujuci neka pravila, izmislili sve i svasta.

Prvo, raspitaj se na kakvu stampu ce to da ide. Crno/belo...to je malo sirok pojam. Da li moze da se odstampa gradijent? Najbolje je da uzmes vec neku kartu sto je neko pre radio, tako da mozes da vidis sta moze da se odstampa, a sta ne. U nekim stamparijama razlika izmedju 100%crne i 90% se ne vidi. To je sasvim dovoljno da unisti dizajn letka.

Sto se samog dizajna tice, ne koristi vise od dva fonta, posto je karta prilicno mala. Odluci se da li ce to biti dva serifna, ili ne serifna fotna. Ne valja mesati fontove. Isto tako, gledaj da budu slicni. Po meni, najbolja varijanta je koristiti jedan font, i kontrolisati kering (razmak izmedju slova) i "tezinu" slova, tj debljinu. Sa par elemenata mogu se dobiti skladne, citljive forme, prijatne za oko. Dakle, igraj se sa textom, samo, ne bih ti preporucio koriscenje iskrivljenih slova i sl..( tipa polu krug, zakrivljena slova...)

Ne bi bilo lose ubaciti neku ilustraciju, recimo, stilizovani mikrofon. To uvek pali
Stara 12.6.2007, 18:56   #310
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Kakva glupost.
Umesto da te uče da radiš u premiereu, photoshopu, sound forgeu ili na nekoj mikseti, traže ti da im uradiš dizajn za vizitku, što nema ama baš nikakve veze sa bilo kojim poslom u TV-u.

Prema njima treba oštro.
Nema probnog rada! Nemoj da radiš ton, ako si kompjuterista. Nemoj da kompjuterišeš ako si montažer.
Te privatne gazde uvek funkcionišu po fazonu "drugar sam ti" kad treba neko nešto da mu odradi; "nisam drugar" kada treba da ti platim.

Ma teraj ih bre sve u ...
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 19:09   #311
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Potpuno se slažem sa bobijem. Kao test za rad na televiziji su ti dali da "sklepaš" ulaznice??? Pre bih rekao da nekom buzdi koji ti je tu kao "mentor" treba taj dizajn za nešto lično nego za pravu televiziju.

Kao što reče bobi ako te odmah na početku počnu ovako da tripuju bolje bataljuj celu stvar...
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 19:12   #312
kinteC
paparazzo

Cek..cek....da ne ode u spam. Nije rekao sta bi radio na televiziji...Valjda imaju i graficke dizajnere na televiziji.
Stara 12.6.2007, 19:25   #313
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Citat:
kinteC kaže: Pregled poruke
Cek..cek....da ne ode u spam. Nije rekao sta bi radio na televiziji...Valjda imaju i graficke dizajnere na televiziji.
Šta će im?

Televizije bi trebalo da sve špice, ili dizajnerska rešenja za, recimo, emisije kratke forme, kupuju od nezavisnih produkciskih kuća. Mada to opet zavisi od kuće do kuće, sve do jedne potpuno različito funkcionišu.
U principu, televiziski kompjuterista mora da zna kako da promeni slova za vremensku prognozu i prerenderuje, a ne kao što su ovde debele gazde navikle da uradi sve.

Ja nisam imao takvih iskustva, ali Niš je pun takvih malih gazdi i znam puno ljudi koji su se napatili sa takvima.
A ovo mi miriše baš na to... pazi ti to... treba crno belo, jer se nema para za štampu... ako nema para za ulaznice, da li će imati para za tebe, a Nemose?

Na stranu što od lokalnih TV kompjuterista ne možeš ništa da naučiš, tako da ni varijanta sa praksom ne prolazi.

Odmah postavi uslove... toliko i toliko... pozovi se na 3D max... ne popuštaj i gotovo.
Čak bi mogao gazdi da predložiš da ćeš pristati da za određenu sumu dođeš i da proveriš njegove kompjuteriste.
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2007, 20:52   #314
DarkNemos
Veteran

Citat:
bobi kaže: Pregled poruke
Kakva glupost.
Umesto da te uče da radiš u premiereu, photoshopu, sound forgeu ili na nekoj mikseti, traže ti da im uradiš dizajn za vizitku, što nema ama baš nikakve veze sa bilo kojim poslom u TV-u.

Prema njima treba oštro.
Nema probnog rada! Nemoj da radiš ton, ako si kompjuterista. Nemoj da kompjuterišeš ako si montažer.
Te privatne gazde uvek funkcionišu po fazonu "drugar sam ti" kad treba neko nešto da mu odradi; "nisam drugar" kada treba da ti platim.

Ma teraj ih bre sve u ...
Ja bih ali život drugačije diktira... treba da predjem obuku i za miksetu i za premier u nadoilazećem periodu... tako je ovde... nemožeš da radiš jednu stvar... moraš da radiš sve... i premiere, i sound forge, i flash, i photoshop, i corel, i miksetu... sve! Nemogu da odustanem od ovog posla jer mi znači dosta... znači mi odnosno po džepu... nije mi ovo prvo radno mesto... radim kod raznik retarda od 15. godine...

Citat:
bobi kaže: Pregled poruke
Šta će im?

Televizije bi trebalo da sve špice, ili dizajnerska rešenja za, recimo, emisije kratke forme, kupuju od nezavisnih produkciskih kuća. Mada to opet zavisi od kuće do kuće, sve do jedne potpuno različito funkcionišu.
U principu, televiziski kompjuterista mora da zna kako da promeni slova za vremensku prognozu i prerenderuje, a ne kao što su ovde debele gazde navikle da uradi sve.

Ja nisam imao takvih iskustva, ali Niš je pun takvih malih gazdi i znam puno ljudi koji su se napatili sa takvima.
A ovo mi miriše baš na to... pazi ti to... treba crno belo, jer se nema para za štampu... ako nema para za ulaznice, da li će imati para za tebe, a Nemose?

Na stranu što od lokalnih TV kompjuterista ne možeš ništa da naučiš, tako da ni varijanta sa praksom ne prolazi.

Odmah postavi uslove... toliko i toliko... pozovi se na 3D max... ne popuštaj i gotovo.
Čak bi mogao gazdi da predložiš da ćeš pristati da za određenu sumu dođeš i da proveriš njegove kompjuteriste.
Kada sam im pomenuo max samo što me nisu izbacili napolje... "max je loš program... mnogo posla se ulaže a malo je rezultata... postoje mnogo bolji programi koji rade brže i lepše a za mnogo manje vremena, kao npr flash" tako mi rekao čovek... bio sam narednih pola sata zabezeknut jer je poredio max sa flashom... ostatak dana mi je pričao kako je uradio sat u flashu sa reklamom za sponzora tačnog vremena i da ima manje od megabajt... kao da je to meni bitno...
Stara 12.6.2007, 21:00   #315
Highlander
information junkie

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Otkad se to flash koristi za televiziju?
Flash laksi od maxa? Babe i žabe! Baš bih voleo da vidim kako će da uradi kompleksniji 3d u flash-u...
Stara 12.6.2007, 21:01   #316
DarkNemos
Veteran

Citat:
kinteC kaže: Pregled poruke
Grafički dizajner na toj televiziji mi je dao primer ulaznice na kojoj je preko cele ulaznice bilo napisano "KARAOKE PARTY" a dopisano hemiskom ostalo.. čak nije ni znao koje dimenzije je ulaznica nego sam ja merio lenjirom da bi video... kad im budem pokazao ovo što sam uradio mislim da će pasti sa nogu... idioti...

Pazi ovde je scena jadna blago rečeno... al šta da radim... ako ovde na forumu postoje ljudi koji mogu da se razmeću sa parama ja nisam jedan od tih... moram po hiljaditi put da počinjem od nule i da gradim sebe i svoju karijeru... muka mi je opet i opet da počinjem od nule... radio sam sve i svašta u raznim gradovima po srbiji... poslednje dve godine sam bio u Beogradu i opet su mi ostali dužni takvi isti kreteni 800 eura... ni lomljenje ruke nije pomoglo da dobijem kintu nazad... takvi su svi... nema tu popravke...

Nego da nebude offtropic guram ja ovako pa videćemo gde će se završiti...
Stara 12.6.2007, 21:03   #317
DarkNemos
Veteran

Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
Otkad se to flash koristi za televiziju?
Flash laksi od maxa? Babe i žabe! Baš bih voleo da vidim kako će da uradi kompleksniji 3d u flash-u...
Pazi slike je radio u corelu i komponovao sa flashom... boje su UŽAAAAAASSSSSSSSSSSSS.....

Sama pomisao da neko poredi max i flash mi povećava venu na čelu u ogromnoj meri...
Stara 12.6.2007, 22:16   #318
kinteC
paparazzo

^Ne mogu da verujem..ali ne mogu da verujem. I ja sam pre radio sve i svasta sto se dizajna tice, ali da radim za tako neke indijance...uzas. Nije ni cudo sto onda sve propada.
Flash vs 3dsmax.....omfg, slobodno mozes reci tom liku da se upuca.
Stara 12.6.2007, 22:20   #319
Highlander
information junkie

Pa valjda znaš zašto im treba crno-bela verzija... da bi mogli jeftino da ih fotokopiraju posle. Samo poredjaju nekoliko ulaznica na fotokopir mašinu i to se kasnije štampa na taj način. Jeftino, zar ne?

Ne znam koliko imaš godina, ali sigurno si punoletan i možeš da zasnuješ radni odnos. Gledaj da potpišeš neki ugovor gde će se oni obavezati na izvesne stvari: plata, radno vreme i dr. Ne znam kako je na televizijama, to može bobi bolje od mene da ti kaže. Ja samo znam da bih teško pristao da radim ono što je on radio. Čovek vodio celu televiziju za neku mizernu platu...
Stara 12.6.2007, 22:27   #320
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.151
Zahvaljeno 4.208 puta na 1.264 poruka

QL ali ajmo malo o PS radovima
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
photoshop

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
3D galerija (finalni radovi, komentari) 3dM@niak 3D radovi 1523 24.7.2020 22:29
Adobe Premiere Pro, Photoshop zombi Grafički softver i radovi 8 23.1.2008 0:37
Photoshop CS3 lejeri Oggy Grafički softver i radovi 8 2.6.2007 23:40
Besplatni Photoshop filteri (freeware) oluja Grafički softver i radovi 3 9.2.2007 15:16

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:59.