![]() |
![]() |
![]() |
#301 |
Član
|
![]()
Evo jednog od mojih radova sa studentske izlozbe koju organizuje moj fakultet... Stampa se na 1.1m x 0.6m... Ilustracija karaktera (autoportret :P) radjena u Illustratoru, ostatak u Photoshopu.. enjoy
![]() Poslednja ispravka: RaideR (8.6.2007 u 13:28) Razlog: slovne grescice :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
^jako lepo, svaka cast
![]() ![]() Inace, drugi rad mi se svidja najvise, mada je to subjektivno. Nije losa typografija, osim na trecem..gde nije bas citljivo. sve u svemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Sto se tice tipograifje na trecem, nije mi ni bio cilj da bude citljiva... Skapirao sam da bi posle prva dva rada, posto je u pitanju ""triptih"" (ajde da damo sebi slobodu da ga nazovemo tako ![]() ![]() hvala na pohvalama :P ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Drugi rad je najbolje odradjen,po mom misljenju.
Gotivan mi je nekako ovaj "spektar" boja a'la RED STAR ![]() Jos da si odradio logo kluba bilo bi total god-damn konza ![]() ____________________ btw,srecan mi 300-ti posting na forumu ![]() Poslednja ispravka: LoneWolf (8.6.2007 u 20:24) Razlog: 300-ti posting ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Veteran
|
![]()
Dakle ovako...
Treba da se zaposlim u lokalnoj televiziji i kao test (verovatno) dali su mi da odradim dizajn karata za ulaz u Dom Kulture (gde će se održavati karaoke party...) Evo nekih 4 rada koje sam uradio danas... inače karte treba da budu crno bele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
information junkie
|
![]()
Mislim da bi mogao malo više da se potrudiš oko ovih ulaznica. Za sve četiri koje si stavio ne treba više od 10min da se naprave. Ako hoćeš da ih zaseniš svojim kreacijama, mora da se vidi da si zaista radio a ne samo da si nabacao nekoliko redova teksta u illustrator-u.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Hm nisam graficki dizajner tako ne mogu da ti kazem tacno sta tu treba popraviti ali da treba nesto popraviti (ili skroz nesto novo uraditi) je sigurno. Sto kaze Highlander malo se vise potrudi.
P.S. U pocetku tj. kad kreces da pravis neku karijeru, sta god da radis, koliko god da je sitan posao (ili placen manje nego sto vredi) radi najbolje sto mozes jer sve to ce biti u tvom Portfoliu tj. prikazivaces novim potencijalnim klijentima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Heres another one... Mora da bude prosto i pregledno, da ne bude prepuno crne boje zbog glupe cene štampanja. Sad ja nemogu da izmislim rupu na saksiji i da uradim nešto neverovatno sa malo crne boje...pritom ne koristeći efekte tipa senke, gradent i ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
paparazzo
|
![]()
Heh, tnx Highlander-u sto je napisao ono sto bih upravo i ja rekao.
Zapravo, od tebe se i ne trazi da izmisljas rupu na saksiji, niti bilo sta revolucionarno, odavno postoji graficki dizajn, gde su ljudi, postujuci neka pravila, izmislili sve i svasta. Prvo, raspitaj se na kakvu stampu ce to da ide. Crno/belo...to je malo sirok pojam. Da li moze da se odstampa gradijent? Najbolje je da uzmes vec neku kartu sto je neko pre radio, tako da mozes da vidis sta moze da se odstampa, a sta ne. U nekim stamparijama razlika izmedju 100%crne i 90% se ne vidi. To je sasvim dovoljno da unisti dizajn letka. Sto se samog dizajna tice, ne koristi vise od dva fonta, posto je karta prilicno mala. Odluci se da li ce to biti dva serifna, ili ne serifna fotna. Ne valja mesati fontove. Isto tako, gledaj da budu slicni. Po meni, najbolja varijanta je koristiti jedan font, i kontrolisati kering (razmak izmedju slova) i "tezinu" slova, tj debljinu. Sa par elemenata mogu se dobiti skladne, citljive forme, prijatne za oko. Dakle, igraj se sa textom, samo, ne bih ti preporucio koriscenje iskrivljenih slova i sl..( tipa polu krug, zakrivljena slova...) Ne bi bilo lose ubaciti neku ilustraciju, recimo, stilizovani mikrofon. To uvek pali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Kakva glupost.
Umesto da te uče da radiš u premiereu, photoshopu, sound forgeu ili na nekoj mikseti, traže ti da im uradiš dizajn za vizitku, što nema ama baš nikakve veze sa bilo kojim poslom u TV-u. Prema njima treba oštro. Nema probnog rada! Nemoj da radiš ton, ako si kompjuterista. Nemoj da kompjuterišeš ako si montažer. Te privatne gazde uvek funkcionišu po fazonu "drugar sam ti" kad treba neko nešto da mu odradi; "nisam drugar" kada treba da ti platim. Ma teraj ih bre sve u ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Potpuno se slažem sa bobijem. Kao test za rad na televiziji su ti dali da "sklepaš" ulaznice??? Pre bih rekao da nekom buzdi koji ti je tu kao "mentor" treba taj dizajn za nešto lično nego za pravu televiziju.
Kao što reče bobi ako te odmah na početku počnu ovako da tripuju bolje bataljuj celu stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
paparazzo
|
![]()
Cek..cek....da ne ode u spam. Nije rekao sta bi radio na televiziji...Valjda imaju i graficke dizajnere na televiziji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
Televizije bi trebalo da sve špice, ili dizajnerska rešenja za, recimo, emisije kratke forme, kupuju od nezavisnih produkciskih kuća. Mada to opet zavisi od kuće do kuće, sve do jedne potpuno različito funkcionišu. U principu, televiziski kompjuterista mora da zna kako da promeni slova za vremensku prognozu i prerenderuje, a ne kao što su ovde debele gazde navikle da uradi sve. Ja nisam imao takvih iskustva, ali Niš je pun takvih malih gazdi i znam puno ljudi koji su se napatili sa takvima. A ovo mi miriše baš na to... pazi ti to... treba crno belo, jer se nema para za štampu... ako nema para za ulaznice, da li će imati para za tebe, a Nemose? Na stranu što od lokalnih TV kompjuterista ne možeš ništa da naučiš, tako da ni varijanta sa praksom ne prolazi. Odmah postavi uslove... toliko i toliko... pozovi se na 3D max... ne popuštaj i gotovo. Čak bi mogao gazdi da predložiš da ćeš pristati da za određenu sumu dođeš i da proveriš njegove kompjuteriste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
information junkie
|
![]()
Otkad se to flash koristi za televiziju?
![]() Flash laksi od maxa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Pazi ovde je scena jadna blago rečeno... al šta da radim... ako ovde na forumu postoje ljudi koji mogu da se razmeću sa parama ja nisam jedan od tih... moram po hiljaditi put da počinjem od nule i da gradim sebe i svoju karijeru... muka mi je opet i opet da počinjem od nule... radio sam sve i svašta u raznim gradovima po srbiji... poslednje dve godine sam bio u Beogradu i opet su mi ostali dužni takvi isti kreteni 800 eura... ni lomljenje ruke nije pomoglo da dobijem kintu nazad... takvi su svi... nema tu popravke... Nego da nebude offtropic guram ja ovako pa videćemo gde će se završiti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Sama pomisao da neko poredi max i flash mi povećava venu na čelu u ogromnoj meri... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
paparazzo
|
![]()
^Ne mogu da verujem..ali ne mogu da verujem. I ja sam pre radio sve i svasta sto se dizajna tice, ali da radim za tako neke indijance...uzas. Nije ni cudo sto onda sve propada.
Flash vs 3dsmax.....omfg, slobodno mozes reci tom liku da se upuca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
information junkie
|
![]()
Pa valjda znaš zašto im treba crno-bela verzija... da bi mogli jeftino da ih fotokopiraju posle. Samo poredjaju nekoliko ulaznica na fotokopir mašinu i to se kasnije štampa na taj način. Jeftino, zar ne?
![]() ![]() Ne znam koliko imaš godina, ali sigurno si punoletan i možeš da zasnuješ radni odnos. Gledaj da potpišeš neki ugovor gde će se oni obavezati na izvesne stvari: plata, radno vreme i dr. Ne znam kako je na televizijama, to može bobi bolje od mene da ti kaže. Ja samo znam da bih teško pristao da radim ono što je on radio. Čovek vodio celu televiziju za neku mizernu platu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.151
Zahvaljeno 4.208 puta na 1.264 poruka
|
![]()
QL ali
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
photoshop |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
3D galerija (finalni radovi, komentari) | 3dM@niak | 3D radovi | 1523 | 24.7.2020 22:29 |
Adobe Premiere Pro, Photoshop | zombi | Grafički softver i radovi | 8 | 23.1.2008 0:37 |
Photoshop CS3 lejeri | Oggy | Grafički softver i radovi | 8 | 2.6.2007 23:40 |
Besplatni Photoshop filteri (freeware) | oluja | Grafički softver i radovi | 3 | 9.2.2007 15:16 |