Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.7.2007, 23:40   #3361
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo
Određen forumom Re: Sta slusate od muzike...

Propustio si vizuelni dozivljaj, muzicki vjerovatno nisi.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.7.2007, 23:46   #3362
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Zar je bitno?? Sve kvalitetne pesme su ionako radili tokom šezdesetih godina, kada se većina ljudi sa foruma nije ni rodila

Ja sam ljubitelj svega nekoliko njihovih pesama: Time is on my side (koja zapravo i nije njihova, ali su je obradili 1964. godine), Under my thumb (1966.), Jumpin' Jack Flash i Sympathy for the devil (1968.) i It's only rock'n'roll (1974.). Obzirom kada su komponovane, sumnjam da bi ih čula na koncertu. Dakle, ne vredi para i truda...

EDIT: Baš gledam njihovu diskografiju na Wikipediji i ne vidim da su išta kvalitetno komponovali posle 1978. godine. Dakle, pre gotovo 30 godina!

Poslednja ispravka: Iris (14.7.2007 u 23:56) Razlog: edit
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 0:07   #3363
Psyho_Whisper
Član

Član od: 31.12.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

Pa...za taj vizuelni me bas briga, ne palim se na mocne bine i efekte...

A uz to ja bi dodao mozda jos 2-3 pesme koje su dobre...ostalo, kao sto sam rekao vec negde, je bar meni bzvz...nekako mi zvuci po malo smesno...al jbg...
Psyho_Whisper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 0:15   #3364
ACHTUNG
Starosedelac

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 148 puta na 103 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Yahooa korisniku ACHTUNG Slanje poruke preko Skypea korisniku ACHTUNG
Exclamation Re: Sta slusate od muzike...

Paint it black mi se jedino svidja. Tezak halucinogen...
ACHTUNG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 1:40   #3365
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Citat:
bobi kaže: Pregled poruke
Čekamo utiske sa Stonse-a.
Izgleda sam ja prva prispela kući...
Evo kratak rezime: najprofesionalniji koncert na kome sam ikada bila. Šta ti je 1572 godine iskustva. Publika me prijatno iznenadila: bilo je dosta omladine među veteranima. A što je još bitnije, potukosmo Cecinu brojku posećenosti.
Starci su svirali preko 2 sata, a Mik Džeger je, kao protivteža ostatku mumija, prilično đipao i prilično dobro pričao srpski.
Izbor pesama, sad, kako za koga. Od masovnih hitova falio mi je samo "Ruby tuesday" i "Time is on my side". Nisu svirali one poznate ljige. Jedan veliki za crnkinju koja je pevala pozadinske, a povremeno, i vodeće vokale.
A što se tiče vizuelnog dela... Enterprajz je za onu binu malo dete, imali smo i vatromet (), ogomantan video bim + 2 manja. Malo su se Stonesi i šetali među publikom, sve sa binom. Moram samo da napomenem da je "Sympathy for the Devil" bio veoma lepo propraćen paklenim vatrama...
A inače, predgrupa je bio irski bend "The answer". Meni lično su bili super; vrlo veliki fanovi Led Zeppelina, po svemu sudeći.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
aerochivija (15.7.2007), Covenant (15.7.2007), hacker_aca (15.7.2007), Ice-Man (15.7.2007), M1los (15.7.2007), oluja (15.7.2007), vladale (15.7.2007), zoran845 (15.7.2007)
Stara 15.7.2007, 2:58   #3366
Insecticide
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 319 puta na 127 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Insecticide

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
Izgleda sam ja prva prispela kući...
Evo kratak rezime: najprofesionalniji koncert na kome sam ikada bila. Šta ti je 1572 godine iskustva. Publika me prijatno iznenadila: bilo je dosta omladine među veteranima. A što je još bitnije, potukosmo Cecinu brojku posećenosti.
Starci su svirali preko 2 sata, a Mik Džeger je, kao protivteža ostatku mumija, prilično đipao i prilično dobro pričao srpski.
Izbor pesama, sad, kako za koga. Od masovnih hitova falio mi je samo "Ruby tuesday" i "Time is on my side". Nisu svirali one poznate ljige. Jedan veliki za crnkinju koja je pevala pozadinske, a povremeno, i vodeće vokale.
A što se tiče vizuelnog dela... Enterprajz je za onu binu malo dete, imali smo i vatromet (), ogomantan video bim + 2 manja. Malo su se Stonesi i šetali među publikom, sve sa binom. Moram samo da napomenem da je "Sympathy for the Devil" bio veoma lepo propraćen paklenim vatrama...
A inače, predgrupa je bio irski bend "The answer". Meni lično su bili super; vrlo veliki fanovi Led Zeppelina, po svemu sudeći.
lol sve je receno.....u zvotu nisam video nesto slicno kao ovaj koncert,pa da je koncert RHCP bio upola kao ovaj onda bi i on bio dobar.Stojao sam 5m od Dzegerai kompanije™ kada je mini bina dosla u sredinu a cela bina je bila nesto stvarno super sweet.Lol ja (koji nisam neki ljubitelj stonesa )bio sam odusevljen
Pouka:Ko je ovo propustio ,puko' je
Insecticide je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 6:53   #3367
aerochivija
Veteran

Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka

Drago mi je što čujem i vidim vrlo pozitivne reakcije na koncert, pa tako i ovde... Nisam ni sumnjao da će sve biti cakum-pakum. Super što je posećenost nadmašila prošlogodišnju kod „Mlohavog D.peta“. Jesam, zloban sam i zlurad... Ponekad.
Long live R’n’R!

Kao „Beatlesovac“ i ljubitelj malo drukčijih tonova šezdesetih, nisam nikad preterano ginuo za „Stonesima“. Tačnije, jedini period njihovog stvaranja koji dobro poznajem je 1962-1973, dakle od prvog pojavljivanja, do „Angie“ (nije ta pesma toliko ljigava koliko su mi je (se) vajni muzički i ostali urednici radio-stanica popeli na glavu emitujući je. Kao da su „Kamenčići“ objavili jedan jedini singl u karijeri, a „Angie“ je bila na A strani).

Voleo bih kada bi neki ljudi u ovoj zemlji, koji misle da su mnogo važni, imali petinu kreativnosti i energije Jaggera i ekipe, i kada bi i ono malo što su započeli uradili do kraja i top sophisticated.
Još više bih voleo da „Rolling Stones“, voleli ih vi, ili ne, budu svima primer, mnogo univerzalniji nego što su to u muzici:
Može da se traje 45 godina (nadam se i duže) i da se bude popularan, institucija tako reći, može od toga i dobro da se zaradi, ali mora da se prolije mnogo znoja, potrebno je mnogo učenja, vežbanja, odricanja, neprospavanih noći (rif za „Satisfaction“ Keith Richards je smislio posle TRI zaredom neprospavane noći, ne puštajući gitaru).
I mora se ići u korak s vremenom (tehnologijom).

„Time is on our side! (Yes it is!)“
aerochivija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku aerochivija na korisnoj poruci:
oluja (15.7.2007), zoran845 (15.7.2007)
Stara 15.7.2007, 12:29   #3368
Ulmawen
Starosedelac

Evo, ja sam se naspavala, pa su i utisci sa koncerta prenoćili. A jutro je pametnije od večeri , pa da dodam još par impresija i zaokružim priču o Stonesima.
Prvo da kažem da sam uvek volela koncerte koji spajaju generacije. Na žalost, bila sam samo na 2 takva, od kojih je jedan sinoćnji koncert Stonesa. Tim prilikama, jaz generacija postaje zanemarljiv, razlike se ugl. ogledaju u prioritetnim temama. Da ne pominjem iščašen humor svojstven narodima i narodnostima brdovitog Balkana.
Sinoć sam imala sreću da stojim u krugu nekolicine pobornika Stonesa koji su porodično došli da odaju omaž legendama. Lepo sam se ispričala sa jednim sedamnaestogodišnjakom (slobodna procena), dok su njegov tata i stric živo ćaskali sa mojim tatom. Na časnu reč, ta je situacija bila kao u crtanom filmu (»B-e-n-z-i-n; kako čudno pišu reč voda!« ) i ubrzo smo mi »mlađi« vrištali od smeha na komentare »starijih« (»During the war...« ). Počevši od komentara tipa »Ma ova bina ne bi stala na Marakanu!«, preko raznežene opaske »Srce mi je puno što ima ovoliko omladine ovde...« pa do nestrpljivih komentara pred sam izlazak Stonesa. Naime, »dobro obaveštena« publika je znala da će Stonesi izaći na binu tačno u 21h, potom tačno u 21.15 i na kraju, »Sigurno u pola 10. Insajderska informacija! «....

(To be continued...)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
vladale (15.7.2007)
Stara 15.7.2007, 12:29   #3369
Ulmawen
Starosedelac

Približavanjem te satnice, ljudi su postajali sve nestrpljiviji. Tako je jedan kulturan gospodin prokomentarisao svoje nestrpljenje rečima »Trebali su da puste Beatles-e, brže bi izašli Stonesi!« (izvini Aerochivija : ) ). Komentari na samom koncertu zreli su za jednu celu knjigu »Beografita«. A bilo je tu i podsećanja na stare srpske mudrolije i davno zaboravljenje grafite. Tako su se »stariji« složili da »bez starca nema udarca« i da pravo zbori stara mudrolija »Džegera Mika za predsednika!«. Mlađi su imali da dodaju po koju i na ovo; tipa »Ričardsa Kita za glavnog bandita!« (ko je gledao »Pirate sa Kariba 3«, taj zna na šta se ovo odnosi ), »There's only rock 'n Ron« idr.
Jedna raznežena mama je svom sinčiću posle pesme »Brown sugar« rekla: »Ih, sećam se kad je izašao »Sticky fingers«! Bila sam, šta, peti, šesti razred....«.
Roni Vud se u jednom trenutku presvukao u kanarinac žutu majicu sa natpison »Iron lion Zion«, gde je ovo »Iron« bilo napisano u »Iron maiden« stilu. Tu su i najsumnjičaviji pobornici tvrđeg zvuka popustili. Počeli su da šuškaju »E ovi Stonesi, stvarno su profesionalci!«. A sa ovime smo se jednoglasno složili svi. I možete mi verovati na reč, jer nikada nisam bila neki ne znam kakav fan Stonesa, ali skidam im kapu za kontakt sa publikom. Niko ne može da kaže da su »odradili« koncert; kao što to i prečesto čine zvezde i umišljene zvezde kada dođu na ove prostore.
Izvinjavam se na iscrpnoj studiji, ali.. Bilo je jače od mene!
Za kraj, jedan citat iz »Blica«, na koji mogu samo da dodam- :

»Stonsi posadili drveće
Članovi grupe Rolingstons zasadili su juče sadnice drveća u Parku mira i prijateljstva na Ušću. Mik Džeger, Kit Ričards, Roni Vud i Čarli Vots zasadili su po jednu sadnicu na prostoru parka, po dolasku u bekstejdž. Park mira i prijateljstva podignut je u znak sećanja na Prvu konferenciju nesvrstanih zemalja, koja je održana u Beogradu, u septembru 1961. godine.«
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
aerochivija (15.7.2007), vladale (15.7.2007)
Stara 15.7.2007, 15:29   #3370
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Sta slusate od muzike...

Evo, Ulmawen vam je gotovo sve rekla! Nisam ni ja planirao da idem, ali da nisam bio, kajao bih se samo tako! Penzosi su otkinuli! Da mi je da u njihovim godinama imam par trećinu snage koliko je oni imaju, bio bih presrećan! Džegeru svaka čast, potrudio se da nauči mnooogo više od "Dobro veče Beograd" i "Laku noć" (standardno za većinu bendova). Čak je i dobar deo pratećeg benda predstavio na srpskom. Stvarno nisu "odradili" svirku, nego su se ljudski potrudili....valjda da bi im oprostili ovolike godine čekanja na svirku. Kako su ga odsvirali, mislim da su prevazišli MetallicA-u, a meni je taj cert do sada bio najbolji na kome sam ikada bio!
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 15:36   #3371
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Uvek se obradujem kad čujem da koncert nije tezgaroški odrađen, a najbolje je ako su imali dobar connection sa publikom.
Svaka čast ako je tako bilo.
Nego, kakve su bile predgrupe? I da li je bilo problema oko napuštanja lokaliteta na kraju koncerta, kao što je bilo za RHCP?
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 15:58   #3372
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
bobi kaže: Pregled poruke
Nego, kakve su bile predgrupe? I da li je bilo problema oko napuštanja lokaliteta na kraju koncerta, kao što je bilo za RHCP?
Predgrupe? Ovi britanci "The Answer" su bili odlični, mada ih je publika slabo ispratila a pre njih je bio "Električni Orgazam". Meni je muka pripala. Uvek su kukali na "Igra R'N'R" i kako ta pesma više nema smisla i kako je zloupotrebljavana, a juče su to prvo odsvirali. A za kraj, odjavili su se na engleskom : "This is Electric Orgasm, the greatest serbian R'N'R band in the world!" Em, prepotentno, em totalno glupo! Ne znam samo kome su se javljali, ali ovo "najveći srpski rok bend u svetu" je gramatički i stilski nepravilno, a da ne govorimo koliko je neosnovano!
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 18:35   #3373
Ulmawen
Starosedelac

Rocker je malo preterao. Pa i sam pevač benda "The Answer" rekao je kako mu je mnogo drago što je "danas tu sa nama, rame uz rame sa 2 najveća RNR benda na svetu-Električnim Orgazmom i Rolling Stonesima". A oni su svirali super; kao što već gore rekoh- totalni Led Zeppelin fazon.
A napuštanje mesta zločina bilo je veoma uzbudljivo. Srećom, ceo taj deo oko Ušća bio je zatvoren za saobraćaj, pa se masa brže kretala, ali je i ovako trebalo prilično vremena da se izađe odatle, jer je bilo baš mnogo ljudi. Naravno, jednom kad se izašlo, ni ona dodatna vozila na linijama gradskog saobraćaja nisu bila dovoljna da prevezu onolike ljude, taksiji su svi bili zauzeti, kako to obično i biva posle događaja kojima prisustvuje veliki broj ljudi. Ljudi koji su došli kolima probijali su se mic po mic kroz talase pešaka, ali cenim da su se ipak brže probili nego ostatak koji je išao prevozom.
Stara 15.7.2007, 19:00   #3374
Dru1D
Član

Član od: 8.1.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 16 puta na 4 poruka

Zao mi je sto ulecem u "red" postova (mrzelo me da citam 100 i vise strana), ali molim nekog odavde da mi napravi listu Albuma Metallica-e. pliiiiiz!Google sucks po tom pitanju.

Btw. El cuo neko za Grave digger? Nemacki heavy metal bend.
Dru1D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 19:05   #3375
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka

Citat:
Dru1D kaže: Pregled poruke
Zao mi je sto ulecem u "red" postova (mrzelo me da citam 100 i vise strana), ali molim nekog odavde da mi napravi listu Albuma Metallica-e. pliiiiiz!Google sucks po tom pitanju.
Ja znam samo do black albuma
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 19:07   #3376
Ulmawen
Starosedelac

Citat:
w. El cuo neko za Grave digger? Nemacki heavy metal bend.
Svirali kod nas sa Therion-om pre neki mesec.
Stara 15.7.2007, 19:19   #3377
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka

TNX@ Ulmawen, aerochivija, Rocker... niste ostavili mnogo mesta da se jos nesto kaze. Zaista sve najbolje utiske imam sa sinocnjeg koncerta. Domaci zadatak za sve bendove.
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 22:41   #3378
vladale
eat, sleep & blink

Član od: 27.10.2005.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 180 puta na 137 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku vladale

Citat:
  • 1983 - Kill 'Em All
  • 1984 - Ride the Lightning
  • 1986 - Master of Puppets
  • 1987 - The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited
  • 1988 - ...And Justice for All
  • 1991 - Metallica
  • 1996 - Load
  • 1997 - Reload
  • 1998 - Garage Inc
  • 1999 - S&M
  • 2003 - St. Anger
vladale je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 22:44   #3379
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Od ovoga nabrojanog prva tri rulaju, ali zesce
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.7.2007, 23:32   #3380
Dru1D
Član

Član od: 8.1.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 16 puta na 4 poruka

Hvala vam narode! \../
Dru1D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:48.