![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#3361 |
Starośeđelac
|
![]()
Propustio si vizuelni dozivljaj, muzicki vjerovatno nisi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3362 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Zar je bitno?? Sve kvalitetne pesme su ionako radili tokom šezdesetih godina, kada se većina ljudi sa foruma nije ni rodila
![]() Ja sam ljubitelj svega nekoliko njihovih pesama: Time is on my side (koja zapravo i nije njihova, ali su je obradili 1964. godine), Under my thumb (1966.), Jumpin' Jack Flash i Sympathy for the devil (1968.) i It's only rock'n'roll (1974.). Obzirom kada su komponovane, sumnjam da bi ih čula na koncertu. Dakle, ne vredi para i truda... EDIT: Baš gledam njihovu diskografiju na Wikipediji i ne vidim da su išta kvalitetno komponovali posle 1978. godine. Dakle, pre gotovo 30 godina! Poslednja ispravka: Iris (14.7.2007 u 23:56) Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#3363 |
Član
Član od: 31.12.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Pa...za taj vizuelni me bas briga, ne palim se na mocne bine i efekte...
A uz to ja bi dodao mozda jos 2-3 pesme koje su dobre...ostalo, kao sto sam rekao vec negde, je bar meni bzvz...nekako mi zvuci po malo smesno...al jbg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Starosedelac
|
![]()
Paint it black mi se jedino svidja. Tezak halucinogen...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3365 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Izgleda sam ja prva prispela kući...
Evo kratak rezime: najprofesionalniji koncert na kome sam ikada bila. Šta ti je 1572 godine iskustva. ![]() ![]() Starci su svirali preko 2 sata, a Mik Džeger je, kao protivteža ostatku mumija, prilično đipao i prilično dobro pričao srpski. ![]() Izbor pesama, sad, kako za koga. Od masovnih hitova falio mi je samo "Ruby tuesday" i "Time is on my side". Nisu svirali one poznate ljige. ![]() ![]() A što se tiče vizuelnog dela... Enterprajz je za onu binu malo dete, imali smo i vatromet ( ![]() ![]() A inače, predgrupa je bio irski bend "The answer". Meni lično su bili super; vrlo veliki fanovi Led Zeppelina, po svemu sudeći. |
![]() |
![]() |
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (15.7.2007), Covenant (15.7.2007), hacker_aca (15.7.2007), Ice-Man (15.7.2007), M1los (15.7.2007), oluja (15.7.2007), vladale (15.7.2007), zoran845 (15.7.2007) |
![]() |
#3366 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Pouka:Ko je ovo propustio ,puko' je |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3367 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
Drago mi je što čujem i vidim vrlo pozitivne reakcije na koncert, pa tako i ovde... Nisam ni sumnjao da će sve biti cakum-pakum. Super što je posećenost nadmašila prošlogodišnju kod „Mlohavog D.peta“. Jesam, zloban sam i zlurad... Ponekad.
Long live R’n’R! Kao „Beatlesovac“ i ljubitelj malo drukčijih tonova šezdesetih, nisam nikad preterano ginuo za „Stonesima“. Tačnije, jedini period njihovog stvaranja koji dobro poznajem je 1962-1973, dakle od prvog pojavljivanja, do „Angie“ (nije ta pesma toliko ljigava koliko su mi je (se) vajni muzički i ostali urednici radio-stanica popeli na glavu emitujući je. Kao da su „Kamenčići“ objavili jedan jedini singl u karijeri, a „Angie“ je bila na A strani). Voleo bih kada bi neki ljudi u ovoj zemlji, koji misle da su mnogo važni, imali petinu kreativnosti i energije Jaggera i ekipe, i kada bi i ono malo što su započeli uradili do kraja i top sophisticated. Još više bih voleo da „Rolling Stones“, voleli ih vi, ili ne, budu svima primer, mnogo univerzalniji nego što su to u muzici: Može da se traje 45 godina (nadam se i duže) i da se bude popularan, institucija tako reći, može od toga i dobro da se zaradi, ali mora da se prolije mnogo znoja, potrebno je mnogo učenja, vežbanja, odricanja, neprospavanih noći (rif za „Satisfaction“ Keith Richards je smislio posle TRI zaredom neprospavane noći, ne puštajući gitaru). I mora se ići u korak s vremenom (tehnologijom). „Time is on our side! (Yes it is!)“ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3368 |
Starosedelac
|
![]()
Evo, ja sam se naspavala, pa su i utisci sa koncerta prenoćili. A jutro je pametnije od večeri
![]() Prvo da kažem da sam uvek volela koncerte koji spajaju generacije. Na žalost, bila sam samo na 2 takva, od kojih je jedan sinoćnji koncert Stonesa. Tim prilikama, jaz generacija postaje zanemarljiv, razlike se ugl. ogledaju u prioritetnim temama. Da ne pominjem iščašen humor svojstven narodima i narodnostima brdovitog Balkana. ![]() Sinoć sam imala sreću da stojim u krugu nekolicine pobornika Stonesa koji su porodično došli da odaju omaž legendama. Lepo sam se ispričala sa jednim sedamnaestogodišnjakom (slobodna procena), dok su njegov tata i stric živo ćaskali sa mojim tatom. Na časnu reč, ta je situacija bila kao u crtanom filmu (»B-e-n-z-i-n; kako čudno pišu reč voda!« ![]() ![]() ![]() (To be continued...) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci: | ||
vladale (15.7.2007) |
![]() |
#3369 |
Starosedelac
|
![]()
Približavanjem te satnice, ljudi su postajali sve nestrpljiviji. Tako je jedan kulturan gospodin prokomentarisao svoje nestrpljenje rečima »Trebali su da puste Beatles-e, brže bi izašli Stonesi!« (izvini Aerochivija : ) ). Komentari na samom koncertu zreli su za jednu celu knjigu »Beografita«.
![]() ![]() Jedna raznežena mama je svom sinčiću posle pesme »Brown sugar« rekla: »Ih, sećam se kad je izašao »Sticky fingers«! Bila sam, šta, peti, šesti razred....«. Roni Vud se u jednom trenutku presvukao u kanarinac žutu majicu sa natpison »Iron lion Zion«, gde je ovo »Iron« bilo napisano u »Iron maiden« stilu. Tu su i najsumnjičaviji pobornici tvrđeg zvuka popustili. Počeli su da šuškaju »E ovi Stonesi, stvarno su profesionalci!«. ![]() Izvinjavam se na iscrpnoj studiji, ali.. Bilo je jače od mene! ![]() Za kraj, jedan citat iz »Blica«, na koji mogu samo da dodam- ![]() »Stonsi posadili drveće Članovi grupe Rolingstons zasadili su juče sadnice drveća u Parku mira i prijateljstva na Ušću. Mik Džeger, Kit Ričards, Roni Vud i Čarli Vots zasadili su po jednu sadnicu na prostoru parka, po dolasku u bekstejdž. Park mira i prijateljstva podignut je u znak sećanja na Prvu konferenciju nesvrstanih zemalja, koja je održana u Beogradu, u septembru 1961. godine.« |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci: | ||
aerochivija (15.7.2007), vladale (15.7.2007) |
![]() |
#3370 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Evo, Ulmawen vam je gotovo sve rekla! Nisam ni ja planirao da idem, ali da nisam bio, kajao bih se samo tako! Penzosi su otkinuli!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3371 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Uvek se obradujem kad čujem da koncert nije tezgaroški odrađen, a najbolje je ako su imali dobar connection sa publikom.
Svaka čast ako je tako bilo. Nego, kakve su bile predgrupe? I da li je bilo problema oko napuštanja lokaliteta na kraju koncerta, kao što je bilo za RHCP? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3372 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3373 |
Starosedelac
|
![]()
Rocker je malo preterao.
![]() ![]() A napuštanje mesta zločina bilo je veoma uzbudljivo. Srećom, ceo taj deo oko Ušća bio je zatvoren za saobraćaj, pa se masa brže kretala, ali je i ovako trebalo prilično vremena da se izađe odatle, jer je bilo baš mnogo ljudi. Naravno, jednom kad se izašlo, ni ona dodatna vozila na linijama gradskog saobraćaja nisu bila dovoljna da prevezu onolike ljude, taksiji su svi bili zauzeti, kako to obično i biva posle događaja kojima prisustvuje veliki broj ljudi. Ljudi koji su došli kolima probijali su se mic po mic kroz talase pešaka, ali cenim da su se ipak brže probili nego ostatak koji je išao prevozom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3374 |
Član
Član od: 8.1.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 16 puta na 4 poruka
|
![]()
Zao mi je sto ulecem u "red" postova (mrzelo me da citam 100 i vise strana
![]() ![]() Btw. El cuo neko za Grave digger? Nemacki heavy metal bend. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3375 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3376 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.174
Zahvaljeno 4.256 puta na 1.277 poruka
|
![]()
TNX@ Ulmawen, aerochivija, Rocker... niste ostavili mnogo mesta da se jos nesto kaze.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3378 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3379 |
Starośeđelac
|
![]()
Od ovoga nabrojanog prva tri rulaju, ali zesce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3380 |
Član
Član od: 8.1.2007.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 16 puta na 4 poruka
|
![]()
Hvala vam narode! \../
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |