Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.7.2010, 14:10   #321
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee
Određen forumom Re: Baldur's Gate

Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Igram trenutno BG II i zastao sam kod quest-a "Investigate and destroy eyeless",e sad trebalo bi da udjem u jedan od hramova,ali koliko sam cuo to zavisi od alignment-a.Igram kao Paladin(znaci lawfull good).U koji hram bi trebalo da odem?
Ako se dobro sećam, quest se dobija u Helm-ovom hramu, znači prvi hram koji vidiš kada uđeš u tu oblast.
Tokom tog questa ćeš moći da regrutuješ Keldorna, jednog od najboljih likova u igri.
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
Psycho13 (14.7.2010)
Stara 14.7.2010, 18:43   #322
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

Citat:
Psycho13 kaže: Pregled poruke
Igram trenutno BG II i zastao sam kod quest-a "Investigate and destroy eyeless",e sad trebalo bi da udjem u jedan od hramova,ali koliko sam cuo to zavisi od alignment-a.Igram kao Paladin(znaci lawfull good).U koji hram bi trebalo da odem?
Verujem da si se vec snasao, ali da razjasnimo, zavisi od alignment-a AKO si cleric.. Onda ides u svoju "maticnu" kucu.. Bilo koja druga klasa ide kod Helm-a
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 0:38   #323
Juraj
Starosedelac

Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 524
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka

Mislim da sam upravo svršio moment kada mi je onaj ludi dwarf iskovao oklop od crvenoga zmaja. -1 AC. Koja igra.

Edit: HAHAHAHAHA! Edwin-Edwina! Hahahahahah!

Poslednja ispravka: Juraj (16.7.2010 u 1:24)
Juraj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.7.2010, 16:10   #324
Miki
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
Slanje poruke preko AIM-a korisniku Miki Slanje poruke preko MSN-a korisniku Miki Slanje poruke preko Yahooa korisniku Miki

Mogu da kažem da monk razbija. I na samom početku je rame uz rame sa Minskom.
Miki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2010, 20:27   #325
Juraj
Starosedelac

Citat:
Miki kaže: Pregled poruke
Mogu da kažem da monk razbija. I na samom početku je rame uz rame sa Minskom.
Moj fighter pobije čitavu moju party kada me pogode onim mentalnim gadarijama, a paladina s svetim osvetnikom raskomada u 10ak sec. Minsc je očajno loš.
Stara 18.7.2010, 15:27   #326
Juraj
Starosedelac

Lvl sam 20. Koje dobre posebne mogućnosti, nevjerovatno.
Stara 18.7.2010, 15:51   #327
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

Uh bre, što kudite tolko Minsca i Keldorna?
Ovi likovi su me par puta spasli od sigurne katastrofe - posebno zahvaljujući načinu na koji su bili naoružani. Sećam se da je moj protagonista (Fighter, Fighter/Mage) pri kraju SoA i u celom ToB koristio Longsword Blackrazor, dobijen od jednog od demona pre finalne bitke sa Irenicusom (Vulee, nadam se da si prešao taj deo, pa ovo ne dolazi kao težak spojler ).

Statistike mača su sledeće:
Blackrazor has a +3 enhancement bonus, and when wielded grants regeneration and immunity to Charm and Fear effects. It has a chance with each hit to drain the target's life force (levels) and convert it into healing energy and a temporary boost of speed and strength for the wielder.

Opako naoružanje, i imajući u vidu koje sve bonuse daje - najjače oružje u igri!
E sad, drawback je što Alignment automatski vuče u Evil (znači, ko je chaotic good, postaje chaotic evil kad ga uzme, zeznuto!).

Koliko je Blackrazor dobar, govore i činjenice da je moj F postao ultimativni DPS-er, i to bez ikakvih healova i buffova (pošto Blackrazor healuje i hasteuje kako kida protivnike). Recimo, u ToB u pećinama kod Sendai, napadaju vas horde melee drow ratnika - 5 članova u jedan ćošak na jednom kraju dungeona, lika sa Blackrazorom u swarm Drow fajtera i ono je čudesno

Međutim, iako sjajan, Blackrazor je ograničen činjenicom da je "samo" +3 oružje. E tu sam enormno bio zahvalan Minscu i Keldornu (pa i Anomenu povremeno, Mazzy i drugim "nebitnim" fajterima), zato što se povremeno pojavljuju bossovi koje povređuje isključivo +4 ili +5 (Slayer of Cyric, Demogorgon, itd), i da nije bilo Minsca sa Reaverom +5, Keldorna sa Carsomyrom, Anomena sa Flail of Ages (zbudžen na +5 zahvaljujući Cespenaru ), propao bih samo tako. A i kad Keldorn i Minsc zveknu sa dvoručnim oružjem, vidi se da boli
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
LoshMeeBre (18.7.2010)
Stara 18.7.2010, 16:45   #328
Vulee
Deo inventara foruma

Citat:
shrafko kaže: Pregled poruke
Uh bre, što kudite tolko Minsca i Keldorna?
Ovi likovi su me par puta spasli od sigurne katastrofe - posebno zahvaljujući načinu na koji su bili naoružani. Sećam se da je moj protagonista (Fighter, Fighter/Mage) pri kraju SoA i u celom ToB koristio Longsword Blackrazor, dobijen od jednog od demona pre finalne bitke sa Irenicusom (Vulee, nadam se da si prešao taj deo, pa ovo ne dolazi kao težak spojler ).
Mora da si zaboravio da si mi se zahvalio na postu gde sam sumirao svoje utiske posle prelaska ToB-a.
A taj mač sam dao onom džiniju.
Stara 18.7.2010, 18:50   #329
Nikola95
Veteran

Član od: 7.1.2008.
Zahvalnice: 791
Zahvaljeno 238 puta na 168 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nikola95

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke

A taj mač sam dao onom džiniju.
I ja isto, nikad od mene power gamera.
Nikola95 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2010, 19:35   #330
LoshMeeBre
Starosedelac

Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 1.209
Zahvaljeno 370 puta na 287 poruka

Nije to power gaming.. Jednostavno jedan put kojim mozes krenuti.. Odlucio si da ne budes zao, za razliku od ovog, ovog, ovog Shrafka ovde

Btw. Pridruzujem mu se, NAROCITO Keldorn, ali i Minsc su odlicni borci.. Keldorn je praaava seckalica i DPS i Tank, a Minsc je poprilicno fleksibilan, ima malo (jako malo doduse, ali ima) magija, flail + bow, sve sto zatreba, solidan armor (on je nosio kod mene gloves of dex ne secam se koliko 18-19)..

Keldon je VISE nego koristan (njegov dispel magic je preeeeteran + carsomyr), ali ja ga kao dobar karakter uvek pustim da se vrati porodici (zao mi coveka), a kao zao ga ne koristim (ne bih bas da se okrene protiv mene)..
LoshMeeBre je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoshMeeBre na korisnoj poruci:
shrafko (18.7.2010)
Stara 19.7.2010, 0:04   #331
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

^^
Da, u pravu si.. Ja, ja, ja.. stidim se, iskreno
Ja sam u suštini igrao kao good aligned character (Chaotic Good), s tim što bih se veoma često vodio i pohlepom i oportunizmom kada je to meni odgovaralo (isto kao što radim u Mass Effectu zarad otključavanja high-tier alignment skillova).
Međutim, Baldur me je provalio da igram kao sebični skot u stvari (mislići, ovo zlodelo radi koristi ću sprati davanjem 500GP Crkvi Latandera), i promenio mi je alignment u Chaotic Evil pošto sam uzeo mač, straight away.
Hold on, igra me je provalila i okarakterisala me kao zlog, stavivši me u isti koš sa npr. Firkraagom! (koji izlaže druge mučenju radi ličnog užitka), a ja sam, zarad ebenog mača ubio onog Genia koji je zapravo hteo da mi pomogne.

Baldur's Gate.. vrhunska igra i posle toliko godina..
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
Juraj (19.7.2010), Marti Misterija (19.7.2010), Nikola95 (20.7.2010), Psycho13 (19.7.2010), Vulee (19.7.2010)
Stara 19.7.2010, 0:19   #332
Juraj
Starosedelac

Citat:
^^
Baldur's Gate.. vrhunska igra i posle toliko godina..
Istina.
Taman sam danas prešao SOA, LG do kraja, lijep mač, ali neka, Roleplay je bitan(iako jesam lopov kada može Jan i Imoen ukrasti). Što više prelazim to je igra savršenija.
Stara 19.7.2010, 16:35   #333
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka

Citat:
Hold on, igra me je provalila i okarakterisala me kao zlog, stavivši me u isti koš sa npr. Firkraagom! (koji izlaže druge mučenju radi ličnog užitka), a ja sam, zarad ebenog mača ubio onog Genia koji je zapravo hteo da mi pomogne.
Kad tako kažeš zvuči kao naučna fantastika, ali mi taj mehanizam izgleda prilično prosto. Za ubijanje geniea i krađu mača dobijaš mnogo evil poena (zamislimo da ih ima ), a za doniranje para crkvi nešto malo. Kažeš da si se često vodio pohlepom, dakle već si se prilično približio tamnoj strani pre tog gnusnog čina. Moglo je lako da se desi da ostaneš dobar da si tokom cele igre bio dobrica. Znači, nije bilo da igra kaže: "E postao je zao, ubio ga, a ovaj samo hteo da mu pomogne" nego si ti prekršio svaku meru.

Ali u svakom slučaju, odličan mehanizam za sprečavanje "varanja".
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.7.2010, 16:47   #334
Draugdur
Član

Član od: 21.11.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 29 puta na 26 poruka

Citat:
shrafko kaže:
Ih bre, što kudite tolko Minsca i Keldorna?
Jes' vala. Ja doduše nisam imao Keldnorna u ekipi - to jest, jesam kratko pri prvom prelasku, ali mi bilo žao da ga odvojim od porodice ali Minsk je bio obavezan pri svakom. E, pri zadnjem sam malo eksperimentisao pa sam od njega napravio dual-flail/mace/morningstar-wieldera. U početku nije djelovalo posebno, ali poslijeeeee... U Bodhinom skrovištu, opremljen disruptorom i Flail of the Ages, sa onom Negative plane protection ogrlicom, i improved hejstom (ili bi obični whatever) je napravio rezance od onih jadnih vampira. Moj lik je uspio da zatuče svega dva-tri - a tu govorimo o lovcu na nemrtve naoružanim Karsomirom Još da sam imao i trećeg fajtera pa da ga pošaljem u borbu sa vorpalom...
Draugdur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Draugdur na korisnoj poruci:
shrafko (19.7.2010)
Stara 19.7.2010, 16:56   #335
Juraj
Starosedelac

Citat:
Draugdur kaže: Pregled poruke
Jes' vala. Ja doduše nisam imao Keldnorna u ekipi - to jest, jesam kratko pri prvom prelasku, ali mi bilo žao da ga odvojim od porodice ali Minsk je bio obavezan pri svakom. E, pri zadnjem sam malo eksperimentisao pa sam od njega napravio dual-flail/mace/morningstar-wieldera. U početku nije djelovalo posebno, ali poslijeeeee... U Bodhinom skrovištu, opremljen disruptorom i Flail of the Ages, sa onom Negative plane protection ogrlicom, i improved hejstom (ili bi obični whatever) je napravio rezance od onih jadnih vampira. Moj lik je uspio da zatuče svega dva-tri - a tu govorimo o lovcu na nemrtve naoružanim Karsomirom Još da sam imao i trećeg fajtera pa da ga pošaljem u borbu sa vorpalom...
Viconia ih je pobila sve jednom magijom. Treba znati tko koga ubija.

Saladrex je pao. Sam sam ga uz pomoć paloga anđela kojega je Edwin prizvao roknuo uz pomoć dragonslayer mača. Imun na fear .

Poslednja ispravka: Juraj (20.7.2010 u 1:12)
Stara 21.7.2010, 1:21   #336
Juraj
Starosedelac

Kraj jednoga predivnoga iskustava. Moram reći da je ovo jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, odmah uz Arcanum, duboka, golema, jednostavno predivna.
Stara 12.8.2010, 23:31   #337
Great_Sun_Jester
Veteran

Član od: 11.8.2010.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 458 puta na 183 poruka

AAAAAA! Ne mogu da verujem! Baldur's Gate je najpokvarenija igra svih vremena! Kako je samo mrzim zbog ovoga !!! ))))):< X_X +_+

Znaci prica kaze sledece:

Imam svog lika i mali je maher. Uzeo sam da igram BG sa svim korisnim i mogucim WeiDu dodatcima i odlucio da ovaj put hocu da predjem legendarni Baldur's Gate SOLO. I mogu vam reci da je bilo na momente zanimljivije bez druzine. I onda dodje i taj momenat, najtezi fajt u celom prvom delu, susret sa Aec'Letecom Tanar'ri zverinom prizvanim iz beskonacnih prstenova Abyssa. Pre fajta naravno popio sam svaki moguci potion koji sam mogao i uleteo u borbu ne misleci na sutra...i without further ado, da vas upoznam sa malim (:

Evo ga:

I krene fajt, kultisti i ona wizardkinja shmizardkinja padnu u prvih 5 sekundi fajta i nasummonujem ja preko wanda bilion kreatura i pocnem da Zverinu biberim strelama iz daljine pre nego sto uletim u melee iz straha od holda...i potraje fajt dobrih 5-6 minuta i taman pre nego sto ce demon da bude pobedjen igra mi ga smesti kako se samo zamisliti moze:

...

No comment. NO FREAKING COMMENT. FU BALDUR's GATE, TO JE BIO MOJ FRAG! GRRRRR! X_X

Ne, ali ozbiljno, znaci posle svih muka da mi igra ovo priredi, mislim stvarno XD

Great_Sun_Jester je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2010, 23:35   #338
Vulee
Deo inventara foruma

Idi begaj, ja pomislio da ti je igra krešovala pa si morao opet da se boriš.
Stara 12.8.2010, 23:40   #339
Great_Sun_Jester
Veteran

Član od: 11.8.2010.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 458 puta na 183 poruka

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Idi begaj, ja pomislio da ti je igra krešovala pa si morao opet da se boriš.
Covece, samonovani glupi OGRE dobije 20 na roll i critical tacno kad je ovom majmunu ostalo svega 10-20 helta a ja ga pre toga tukao dobrih 5 minuta...znaci mogu samo da kazem

d:
Great_Sun_Jester je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2010, 0:05   #340
zorx
Veteran

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka

Pa dobio si 16k exp, toliko se dobije kad ga ubiješ, siguran sam 90%, naravno može se proveriti. Nisam igrao BG baš dugo, ali mislim da se exp. ne prenosi na summonovane 'saborce' tj. ako oni nešto ubiju onda se to ravnomerno deli na party.
zorx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
baldur's gate, tales of the sword coast

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:52.