![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#3381 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Ijaoj,gresis ali nema veze...
Amerika krije dobar broj izuzetnih bednova koji prave odlicnu muziku,samo je problem sto se neki od njih ne reklamiraju(ili eksponiraju)bas toliko-Agalloch npr U pitanju je bend iz Portlanda(Agalloch je inace vrsta cetinara ![]() Ukusi su razliciti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3382 |
Starosedelac
|
![]()
Za ime Boga, gde li ih samo nalaziš? Iz kog bureta si ti vadio te CDejeve?
![]() Inace, nisam znao da neko voli da sluša africke crnce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3383 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Treba umeti traziti
![]() Agalloch sam otkrio sasvim slucajno,a Isis je daleko da nepoznanice Gle koliko ima na wikiju http://en.wikipedia.org/wiki/Isis_%28band%29 BTW instrumental Mishapen Steed sa Agalloch-ovog albuma Pale Folklore je nesto najlepse sto sam u zivotu cuo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3384 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
![]() Kad rekoh Afrika, mislila sam na Femi Kutija, Alpha Blondy, Tinariwen, Ladysmith Black Mambazo... jazz, reggae, guitar rock, mbube, etno... svega ima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3385 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Da...
![]() BTW Covenante, evo ti da vidiš kako je hip-hop nekada izgledao dok se nisu pojavili ovi bling-bling crnci ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Old_school_hip_hop |
![]() |
![]() |
![]() |
#3386 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Salim se ![]() Agalloch i Isis nisu metal bendovi-oni su mesavina svega i svacega,tacnije nemaju odredjeni zanr ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3387 |
Starosedelac
|
![]()
E, Covenante, cuti i slusaj rap, aj leba ti!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
Član
Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka
|
![]()
malo da prekinemo ovu rock/metal/hc/hiphop/<insert genres here> raspravu
![]() jel'ima nekoga ovde da slusa recimo: aphex twin,squarepusher,plaid,four tet,dj shadow,coldcut, autechre,photek,the orb,future sound of london,bonobo,two lone swordsmen,flanger,biosphere,skalpel,herbaliser,tan gerine dream,jean michel jarre,vangelis,kitaro,mike oldfield... s'druge "strane" recimo: captain beefheart & his magic band,screamin jay hawkins,jimi hendrix...i da ne nabrajam ostalo sto sam npr. nabrojao u jazz fusion tredu ![]() koliko samo ima dobre muzike ![]() ![]() ![]() eh,da rolling stones su najveci bend svih vremena pa i da sviraju folk ![]() ![]() p.s.ajde da ovde pisemo sta sve ko slusa a ne: "ja slusam rep" pa 10 postova "crnci su trash metal rules" ![]() p.s.2 cenim ja da ovde ima najvise metal/rock/hc fanova...svaka cast ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3389 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Poslednjih par meseci se ovde pisalo uglavnom o hip-hop-u i techo-u
Reda je da malo presecemo-tek toliko da se zna ![]() To sto smo ja,bobi i Ulmawen uhvatili temu u masinu je doslo spontano,a priznajem posle smaranja i stagniranja upravo ove teme to mi apsolutno odgovara ![]() Jos kada sam pomenuo neo-folk i pokusao malo da presecem ne drugu stranu,ama bas niko nije se nije javio ![]() Neo-folk,sta je to-neki parfem ![]() Poslednja ispravka: Mrka Kapa (16.7.2007 u 13:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
détente
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3391 |
détente
|
![]()
Evo, odmah da nastavim u tom duhu... Nekolicina ljudi me kontaktirala i pitala za više informacija o afričkoj muzici, pa sam sastavila neku kvazi must-have listu afro-izvođača:
- Youssou N'Dour, Toure Kunda, Baaba Maal, Mc Solaar (Senegal): neka od ovih imena su vam možda poznata, sviraju afrikanizovanu verziju latino muzike i džeza uz veliki uticaj francuskog zvuka, pošto je Senegal veoma dugo bio francuska kolonija. Baaba Maal uz to svira fusion koji, iako su obilato korišćeni tradicionalni afrički instrumenti prija evropskim ušima zbog čestog korišćenja keltske muzike. Mc Solaar je jedan od prvih evropskih repera, izuzetno popularan u Francuskoj još od vremena acid-house-a. - Miriam Makeba, Johnny Clegg & Juluka, Mahotella Queens, Hugh Masekela, Ladysmith Black Mambazo (Južna Afrika): meni omiljena afrička muzika, koja mahom gaji dva stila muzike - džez i tradicionalne Zulu a capella stilove koji se zovu mbube i mbaqanga. Ovi poslednji se mahom koriste u afričkom vidu pop muzike. Miriam Makebu znate verovatno zbog hita "Pata Pata" (korišćen često u reklamama), Hugh Masekela je sjajan džez trubač, Johnny Clegg je imao silne hitove tokom '80-ih godina, koji su se vrteli na MTV-ju, a ostali izvođači su izuzetno popularni u Velikoj Britaniji, gde sam ih i prvi put čula - sarađivali su sa muzičarima kao što su Paul Simon, na sada klasičnom albumu "Graceland". U Južnoj Africi svira se i punk-rock i reggae, ali da ne detaljišem previše... (nastavlja se...) Poslednja ispravka: Iris (16.7.2007 u 13:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3392 |
Starosedelac
|
![]()
Da, Mozart je vrlo verovatno komercijala klasicne muzike. Mada to nikada ne bih rekao da sam analizirao samo njegova dela napisana pred smrt. Ko je slusao Reqiem uzivo znace o cemu pricam... Covek se najezi...
**************** Poslednja ispravka: oluja (16.7.2007 u 13:18) Razlog: morbidno |
![]() |
![]() |
![]() |
#3393 |
détente
|
![]()
Dalje:
- Fela i Femi Kuti, King Sunny Ade (Nigerija): Femi Kuti je pre nekoliko godina svirao na Tašmajdanu, a on i njegov otac, Fela su najpoznatiji džez muzičari u istoriji Nigerije. Zapravo, i svetski su poznati, a njihov stil (afrobeat) je prepoznatljiv jednom kada se čuje... Sunny Ade neguje tradicionalniji zvuk, tzv. đuđu, koji vuče na reggae. - Angelique Kidjo (Benin): Sjajna blues/gospel/jazz pevačica, podseća na Arethu Franklin po stilu. Izuzetno popularna u zapadnoj Evropi i u SAD. Preporučujem njen poslednji album, Djin Djin, na kome se pojavljuju Santana, Peter Gabriel, Alicia Keys, Brenford Marsalis... - Manu DiBango (Kamerun): Džez-saksofonista. Nuff said ![]() - Tinariwen, Tuarezi: Svirali u Beogradu prošlog ili pretprošlog leta, u okviru BELEF-a. Pripadaju nomadskom plemenu Tuareg, koje živi raštrkano po severozapadnoj Africi. Ne znam kako bi opisala njihovu muziku, osim kao guitar rock! Inače, sviraće kao predgrupa Stonsima ovog avgusta u Irskoj ![]() - Cesaria Evora (Kape Verde): I ona je nastupala u Beogradu... izvodi tipičnu kreolsku muziku pošto potiče iz zapadne Afrike, čije su države nekada bile kolonije Portugala. So Sabi kod nas izvodi identičan stil muzike, pošto je pevač Alberto iz Gvineje Bisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
détente
|
![]()
Ukoliko vam je sve prethodno ipak previše "afričko", predlažem crossover bendove kao što su Afro-Celt Sound System, African Head Charge, projekat Adiemus, Baka Beyond, Osibisa... čine ih američki i evropski muzičari u saradnji sa afričkim muzičarima ili pod uticajem afro-muzike.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
Starosedelac
Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka
|
![]()
Info:
4. Internacionalni NIŠVILLE jazz festival odrzaće od 15. do 18. avgusta 2007. na 2 stejdža letnje pozornice u Niškoj tvrđavi. Učestvuju: IKE TURNER & THE KINGS OF RHYTHM PENNY FORD (Snap, Soul to Soul) - USA LARRY CORYELL,LENNY WHITE & VICTOR BAILEY -USA DR DONALD BYRD- USA MILCHO LEVIEV & VICKY ALMAZIDU-USA-BULGARIA ENRICO RAVA-ITALY ZORAN PREDIN-SLOVENIA OSKAR SCHONNING -SWEEDEN DJABE-HUNGARY ILLINX-France THE BALKAN AVELANGE-Serbia Cene kompleta karata za sva četiri dana kreću se od 1500(za studente) do 2500din. Zvanična prezentacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Starosedelac
|
![]()
I dalje ne mogu da verujem da ima ljudi koji slusaju crnacke bendove...A da nisu reperi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
Starosedelac
|
![]()
Jel cuo neko remix pesme Umbrella od Rihane i Jay-z?Mnogo dobra stvar,original je extra,mada je i remix popio pohvale i ovih dana je na vrhovima uk lista.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Čim smo prestali da pričamo o metalu i Vagneru, tema zamrla!
![]() Evo, ja prilažem jednu fotografiju, možda vas malo razmrda. ![]() P.S.- Ko pogodi koja je poznata muzička legenda na slici, dobije Bambija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Man-O-War?
![]() Eh,nego je'l ide neko na cert Blind Guardian-a? Jos samo tri dana,nadam se da ce biti dobro kao i prvi put(nisam bio,ali sam cuo ![]() Cudnim sticajem okolnosti ipak idem na cert ![]() Odavno nisam slusao BG,odo malo da se podsetim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3400 | |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]() Citat:
A iz koje pesme, sa kog albuma, koje grupe, su stihovi: "Frank Zappa and The Mothers, were at the best place around, but some stupid with the flare gun, Burned the place to the ground". Ko tačno odgovori, dobiće nagradicu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |