![]() |
![]() |
![]() |
#3561 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Insidious je ubedljivo najbolji horror film koji je izasao prosle godine.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3562 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 605
Zahvaljeno 2.479 puta na 595 poruka
|
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0480687/
Hall Pass (2011.) Odlicna komedija o musko-zenskim odnosima ![]() A nije da se nisam pronasao u nekim situacijama. Zabavan od pocetka do kraja, 7/10 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mciggzy na korisnoj poruci: | ||
pedjosav (6.2.2012) |
![]() |
#3563 | |
Starosedelac
Član od: 17.5.2008.
Zahvalnice: 1.192
Zahvaljeno 661 puta na 483 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ja ne dajem ocene, ali preporucujem za gledanje. I odgledajte i posle odjavne spice, ima jos... (a ne kao u bioskopu kad vecina ustaje odmah i zaklanja vidik, I hate those....) Poslednja ispravka: VojaM (6.2.2012 u 17:44) Razlog: popravka citata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3564 | |||
Član
Član od: 28.5.2011.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 244 puta na 158 poruka
|
![]()
American Splendor
![]() Ovo je biografski film o Harviju Pikaru, piscu autobiografskog andergraund strip serijala "American Splendor". Ko je bio Harvi Pikar, to vam ovaj klip najbolje moze reći.
|
|||
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku hate na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#3565 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
Seeking Justice
Zamislite ogromnu crnu rupu. Crne rupe se inace ne vide, ali zamislite da ova bas zjapi i da je sva nelogicna. E to je prica ovog filma. Neopevana glupost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3566 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Evo jos malo zaturenih i previdjenih bisera
Cronos http://www.imdb.com/title/tt0104029/ ![]() Prvi film Guilerma Del Tora Jos jedna varijacija vampirske tematike ali na vrlo orginalan nacin - odlicna prica, likovi i radnja uz povremene ispade crnog humora Tesko je odrediti i zanr, najpribliznije bi bilo reci da je u pitanju horor-drama ![]() Pod stavku obavezno! Tale Of A Vampire http://www.imdb.com/title/tt0105527/ ![]() Radjen po prici Edgara Alana Poa Niskobudzetni film, ali glumci su svejedno sjajno odradili svoj posao - Julian Sands (poznat po horor serijalu Warlock) i ne toliko poznata odlicna engleska glumica Suzanna Hamilton Opet prica o vampirima i opet prilicno neuobicajni pristup dobro poznatoj tematici Nije bas za svakog i ima tesku svarljivu atmosferu, ali dajte mu priliku i necete se nimalo pokajati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3567 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3568 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - jos od kad se pojavila knjiga drugarica me davila za nju pa posle za Svedsku verziju filma koji sam se spremao da odgledam ali kad sam video da Fincer radi svoju verziju resih da sacekam. Mogu da kazem da je prica verovatno najprecenjenija u zadnje vreme od tih bestselera ispred nje je jedino Twigliht. Nisam nista posebno video sto bbi me odusevilo a prica mi je nekako delovala kao kopija 8MM i film mi jednostavno ostavio najveci utisak na polju fotografije i prelepih Svedskih predela. Kad sam odgledao trejler bio sam siguran da ce Rooney Mara dobiti oskara a sad znam zasto ce ga prepustiti Meryl Streep, pa jednostavno u dva i po sata ona nema neku zapazenu ulogu, nema neki dobar dijalog sve je nekako na brzinu na tu njenu nadrkanu foru i jedva se i sazna zasto je ona toliko nadrkana a inace to sto je dobila fenomenalno je uradila i voleo bih da ipak njoj daju oskar, Daniel Craig pozitivno iznnadjenje i dobar za ovu ulogu, Christopher Plummer najmanje vremena i najaci utisak ostavio na mene i steta sto nije imao jos malo vremena pa da dobije nominaciju za sporednu ulogu, Robin Wright apsolutno iz druge price i nikako se nije uklopila ali nije toliko ni bitna. Sad je sve jasnije da se Fincher sa Fight Clubom popeo na Everest a sve posle toga je lagani spust niz planinu. Meni je ovaj film bukvalo isti kao i The Social Network nit smrdi nit mirise.
Nebih da ocenjujem i preporucujem ko pogleda nece izgubiti vreme ko ne pogleda nista posebno nije propustio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3569 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Upravo sada na RTS-u film Baaria http://www.imdb.com/title/tt1081935/, ne znam kako sam uopste zaboravio da preporucim ovaj film.
Film o zivotu jednog sicilijanskog gradica, toliko vam je dovoljno, film jednostavno pleni humorom, mogao bih da ga gledam 100 puta. Ogromna preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3570 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ja sam pogledao nekoliko zaostalih filmova na odmoru, pa evo ukratko utisaka, poshto je vecina njih vec dobila review od nekog drugog:
Limitless - dobra ideja, vrlo zanimljiv film, vrhunski soundtrack. Prvih sat vremena prodje virtuelno za 10 minuta, dok nakon toga film malo gubi na tempu, pa i sam kraj deluje previshe jednostavno i ne zadovoljava bash. Od mene 7.5/10. X-Men: First Class - vrhunska zabava, ima nekih rupa u prichi (pogotovo vezanih za Kubansku krizu), ali lepo objashnjava neke stvari vezane za samu sagu i predstavlja film u toku kog ne treba previshe razmishljati, vec se jednostavno zabaviti. Par glumaca me je prijatno iznenadilo, a Kevin Bacon je bio sjajan. 8/10 Mr. Nobody - ne kapiram bash hajku oko ovog filma... buduci da sam veliki ljubitelj filma The Butterfly Effect, ovo mi deluje kao obichan ripoff, iako je esencija drugachija. Chak se na jednom mestu i pominje "efekat leptira" kao pojam. I ne samo to, prepoznao sam 2-3 scene u samom filmu koje su pokradene iz drugih dela, a na IMDB postoji ceo topic u kome se ispostavlja da je maltene svaka scena u filmu ukradena. Gluma je prosek, director's cut je jednostavno razvuchen i predug, soundtrack je takodje prosek. Na momente previshe patetike i romantike tamo gde im nije mesto. Ima nekih svetlih momenata i dobrih linija, sem toga nishta specijalno. 6.5/10, osecam se velikodushno. Oldboy (Oldeuboi) - Uffffffffff... shta sad da kazhem. Sjajan film. Sjajna brutalna atmosfera, odlichan i dramatichan twist i kraj zbog koga se cuti 15 minuta po zavrshetku filma. Shto vishe pratim azijsku kinematografiju, sve vishe mi je zhao shto je ne pratim redovnije, ovo je zlatna zhila. 9/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3571 |
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
^ Obavezno onda i celu The Vengeance Trilogy odgledaj (ako naravno već nisi gledao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3572 |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 130 puta na 113 poruka
|
![]()
Mala ispravka, to i jeste pojam
![]() Butterfly effect je ne samo ime filma, vec i termin koji se vezuje za tzv. Teoriju Haosa i kao takav se pominje u mnogo filmova, serija, itd. ![]() Inace, odgledao The last king of Scotland i svidja mi se, ne znam koliko je "istinit" , ali meni je legao. http://www.imdb.com/title/tt0455590/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3573 | |
V.I.P. Test Drive
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]() Citat:
Hvala za preporuku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3575 | |||
Član
Član od: 28.5.2011.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 244 puta na 158 poruka
|
![]()
Ronal Barbaren
![]() Danski animirani film, parodija fantazi žanra, prilično vulgarn. Odlična animacija.
|
|||
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku hate na korisnoj poruci: | ||
Belfegor (9.2.2012), Doomche (9.2.2012), Marshall George (12.2.2012), Nash Knight (9.2.2012), toxic (9.2.2012) |
![]() |
#3576 |
Banned
|
![]() Factotum
Ekranizacija Bukovskog. Knjigu nisam citao, ali s obzirom da se ona nadovezuje na Bludnog sina lako sam se uklopio u celu pricu. Film je odlican, da je ovako odradjen Bludni sin rekao bih da je to najbolja ekranizacija knjige koju sam pogledao... Bem ga, vreme mi proslo zacas, nasmejao sam se par puta zestoko, ostalo mi par citata u glavi, a i prepoznas se sa Henrijem iako si u sustini 70% drugaciji... I Met Dilon je strava izneo ulogu. To je Bukovski kojeg sam imao u mislima dok sam citao Bludnog... Jes, sa puno manje oziljaka od zapaljenih akni ali to je to. Meni mnogo bolji nego Rurki u Barskoj musici.. Citam neke komentare.. ljudi se zale da film nema pricu. Crko sam od smeha, meni to nije ni palo na pamet. Izgleda da ko je procitao bar deset strana od Bukovskog zna da tu nema price, vec samo prezentacija zivota individue koja se davi u alkoholu, kafanskim tucama i losim zenama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3577 |
Deo inventara foruma
|
![]()
La piel que habito http://www.imdb.com/title/tt1189073/ ili The Skin I Live In
![]() Uf, kakav film. Mene je odusevio. U pocetku mozda spor, ali kako radnja pocinje da se odvija....nista vam vise necu reci, samo odgledajte film, bez ikakvih trejlera i objasnjenja, samo sirovo iskustvo. Almodovaru jos jednom skidam kapu, scene u kojima likovi skoro da i ne govore vrede vise od hiljadu reci. Zaista odlican film. Svaka preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3578 | |||
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Moj favorit za Oskara namenjenog kratkim filmovima:
Kako da ne zavolite film o junaku Spoiler za radnja:
P.S. Verovatno bi trebalo da naglasim da je film 18+. ![]() Poslednja ispravka: Iris (9.2.2012 u 19:36) |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci: | ||
LoshMeeBre (3.3.2012) |
![]() |
#3579 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Anonymous (2011) - Interesantna prica kako je Sekspir bio nepismeni glumac koji je spletom okolnosti prikupio slavu Edward De Verea za koga se smatra da je napisao sva Sekspirova dela. Ovo je prvi put da Roland Emmerich snima ovakav fim umesto uobicajenih prirodnih/vanzemaljskih katastrofa/napada i bolji je od svega sto je do sad uradio ali bilo bi mnogo bolji film da ga je neki bolji reditelj snimio. Vredi pogledati cito zbog price.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3580 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
Skoro da sam zaboravio za ovaj serijal...jedan od gorih delova iz serijala se upravo emituje na B92, pa ko je zainteresovan:
Highlander II: The Quickening (1991) PS uspeo da odgledam do pola... Poslednja ispravka: Belfegor (9.2.2012 u 23:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |