![]() |
![]() |
![]() |
#3601 |
Starosedelac
Član od: 19.10.2011.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 245 puta na 227 poruka
|
![]()
mislim da nijedan kablovski operater (na svetu) ne nudi dva modema. kako bi ti podelili protok? svaki modem unosi neke smetnje u povratni smer.
ja bih provukao utp kabl izmedju parketa i zida (iza lajsne) ili stavis kanalice ili stemujes itd. jeste 'cimanje'.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3602 |
Starosedelac
|
![]()
A zašto to SBB ne radi ? Da li su oni svesni da 99% ljudi u Srbiju neće znati sami da reše takav ili sličan problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 72 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Covek iz SBB-a mu je dao razumnu alternativu,DLAN+WIFI moze da resi gotovo svaki problem ko ne zeli da se bakce sa kablovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Starosedelac
|
![]()
Manje više svako ko živi u malo većoj kući ima problem sa signalom, tako da to nije tako redak slučaj. Zato i pitam pošto vidim da oni svi rešavaju taj problem sami umesto da SBB ima neku alternativu za njih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3605 |
Veteran
Član od: 14.3.2006.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 402 puta na 204 poruka
|
![]()
Ne bih da izigravam advokata SBB (ili bilo kog drugog provajdera), ali njihov posao je "dovedu" uslugu do kuće/stana, a ne da postavljaju lokalnu mrežu. Naš (nisam ni ja mnogo bolji) problem je što kada su savremene tehnologije u pitanju ništa ne želimo da platimo, sve nam je skupo... Dođe vodoinstalater spoji par cevi, naplati 300€ i to je OK, a da platimo nekome da nam razvede poštenu mrežu po kući/stanu ne pada nam na pamet...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku namcor na korisnoj poruci: | ||
DArthShone (5.9.2019) |
![]() |
#3606 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Da li neko ima problem sa EON kutijicom? Malo malo pa se restartuje za vreme gledanja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3607 |
Član
Član od: 28.8.2017.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 10 puta na 7 poruka
|
![]()
Koliko SBB naplacuje pretplatu za fiksni? Da li je ona vec ukljucena u cenu paketa? Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3608 |
Banned
Član od: 28.4.2009.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 273 puta na 199 poruka
|
![]()
Meni ovaj današnji šturo pomenuti "nestanak struje" u SBB-a, doveo do potpunog brljavljenja D3 Mini-ja.Obrisalo mi listu omiljenih kanala (što je problem, jer sam zbog starih lica u familiji prinuđen da vezujem kanale za određeni broj; jedino ih tako pamte) i "otključalo" neke silne nove .
Trebaće mi tri dana gnjavaže da sve vratim u normalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3609 |
Starosedelac
|
![]()
Dosta čudni simptomi. kada se vratio signal radio je svaki 6-7 kanal. Ovi između nisu ni postojali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |
Član
|
![]() Citat:
Ujedno, zašto sami korisnici, ako već znaju da provajder nije obavezan da razvodi kablove i konekciju po kući, stanu, kancelarili, to ne pokušaju da urade sami, pre donošenja rutera-modema? Mrzi ih? Ili ne znaju da to urade. Ta kućna infrastruktura ne košta puno, i što je najvažnije nije vezana za provajdera, služiće i za ADSL i za Kablovski Internet. Ali, retko ko u tom pravcu razmišlja, i obično se vodi pričom da mu ne trebaju kablovi po kući. Još kada u jednačinu uključimo to da svi moderni modem/ruteri imaju WiFi, eto nama zabave za celu porodicu. To što je Wifi podložan interferenciji, što modemi/ruterti obično imaju slabe ili skoro nikakve emitere, pa je signal slab, to je posebna priča. Sa druge strane, nisu ni provajderi cvećke, pa ni SBB to nije. Oscilacije brzine protoka, uvaljivanje modema/rutera starije generacije praćeno bagovitim softverom, lošim kablovima i tome slično nisu strane ni SBB-u. O NAT-u da i ne govorim. Ili o situaciji u kojoj dva potpuno fizički nevezana korisnika istog ISP-a, ometaju protok jedno drugome, to jest file hosting serveri prepoznaju zahteve sa dva potpuno nepovezana računara (dva fizički nepovezana korisnika, dva modema-rutera, udaljenih jedno od drugog koji km) kao zahtev sa istog IP-a. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DArthShone na korisnoj poruci: | ||
dexoni (13.9.2019) |
![]() |
#3611 |
Novi član
Član od: 15.8.2015.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja imam dva Cisko modema, rutera, jedan je bio moj a drugi njihov. Oba koristim. Svaki ima svoj pasword. Posto se bas ne razumem toliko u te stvari, mislim da moj sluzi kao ruter, tako da imam dva rutera i oba rade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3612 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.940
Zahvaljeno 2.134 puta na 1.186 poruka
|
![]()
Imam SBB-ov paket internet + televizija. I ruter i D3 uredjaj su u jednoj sobi, i koliko sam primetio D3 mora da bude povezan na ruter?
Sad, hocu da prebacim kompjuter u drugu sobu, tako da ce mi trebati net tamo, nije neophodan za ovu prvu sobu. Koje je najbolje resenje? Necu valjda morati jedno 20m kabla da uzimam i lepo uza zid i stok da provlacim i zakucavam jer ce i ruter i D3 morati da ostanu u prvoj sobi zbog televizije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3613 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Kod mene u kuci su stavili spliter i jedna kabla ide u D3 a druga u ruter. Tako da to mozes da odradis.
Svakako ces morati da kupis kabl. Jeftnije ces da prodjes ako kupis koaksijalni i samo uradis ovo sto sam rekao gore nego da kupis 20m UTP kabla, to ce papreno da te kosta. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Kidja na korisnoj poruci: | ||
filpan (25.11.2019) |
![]() |
#3614 |
Član
Član od: 30.3.2013.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka
|
![]()
Par trenutaka sam razmišaljao da postujem ili ne. Naime o čemu se radi, pre mesec dana imao sam problema sa internetom koji je pucao neprekidnoa i ljubazni službenik sa one strane telefona mi je pruzio podršku tako što mi je dao savet da utp kabli prebacim iz potra 1. u port 2.
Jedva čekam da prođe još ovih par meseci i da ekpresno pronađem drugog operatera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Kapiram da tehnicka sluzba varira od grada do grada . U KG dodju u toku dana i rese problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3616 | |
Član
Član od: 15.3.2006.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 72 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Auuu katastrofa stigla poruka iz SBB da u premium i ekstra paketu ide Nova sport kanal, meni direktan razlog da raskinem osnovni Total paket. Da li neko zna koja je procedura za to? Ja sam u šoku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3618 |
Starosedelac
|
![]()
Nije ti baš jasan post. Jel ti hoćeš da raskineš ugovor i promeniš provajdera ili da uzmeš paket sa Nova Sport ? Takođe navedi i koliko je prošlo od potpisivanja ugovora sa njima.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku director na korisnoj poruci: | ||
todos (2.12.2019) |
![]() |
#3619 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imam oko 26 meseci total osnovni paket 1395 dajnera. Ja sam opet kažem u šoku. Pominju pošti koja im otkazuje a sad dobijam za total ovo. Ni dinar mi ne pada na pamet da produžujem sa njima ako njima nova sport ne bude u osnovnom paketu. Na drugom tv imam iptv sa arenom. A ovaj je povezan na satelitsku antenu najviše zbog sport kluba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3620 |
Starosedelac
|
![]()
Obzirom da je prošlo dve godine samo im vratiš svu opremu koju si od njih dobio i poneseš ugovor kada budeš išao da ga raskineš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Slike sa digitalnih fotoaparata - razno | Iluminator | Fotografija | 1074 | 11.10.2007 1:14 |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
leadtek Winfast 2000 expert - nemogu da dobijem signal na s-video ulazu sa sat. risiv | ural | Foto i audio/video | 17 | 30.8.2006 1:36 |
sporo startanje windowsa sa wirelessom | Paladin | Internet usluge | 9 | 19.7.2006 20:40 |