![]() |
![]() |
![]() |
#361 |
Veteran
|
![]()
Evo i ja cu da uzmem ADSL pa mi treba preporuka: kod kojeg provajdera da uzmem? Nameravam EUnet, ali mi je drug rekao da svi provajderi, sem Telekoma, moraju da dobiju od Telecoma odredjenu brzinu koja meni treba. I od TC dobiju 512/64 a da meni radi net samo npr. 300 jer je opterecena mreza i oni salju to drugima. Kaze da je imao kod EUneta i da mu stalno bila takva brzina. A ako uzmem kod TC imam garantovanu brzinu od 512, jer nema posrednika. Iako se ne razumem puno u net, interesuje me da li u ovome ima istine? Iako mu ne verujem suvise, ne znam kako da proverim da li je ovo istina, sem da pitam vas. Zato molim vas odgovorite i recite kod koga da uzmem ADSL: Telecom, EUnet?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Svejedno ti je. Moja preporuka Telekom ili SezamPro. To sa brzinom nema veze, svugde ti je to isto.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
gamer4life (22.9.2008) |
![]() |
#363 |
Član
Član od: 24.1.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Ja imam Telekom 512/64 i zadovoljan sam sa njim.Koristim ga oko 9 meseci i do sada nikada nisam imao bilo kakav problem u vidu pucanja veze ili brzine mada nije 512 kako pise vec negde oko 480 do 500.Moja preporuka ti je Telekom.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivee na korisnoj poruci: | ||
gamer4life (22.9.2008) |
![]() |
#364 |
Veteran
|
![]()
E hvala vam, umirili ste me. Nego posto je svejedno koji je provajder, da li ima probni period za ADSL? Ono ako nisam zadovoljan brzinom ili necim da mogu da odustanem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koliko znam nema. Znaci uzmes opremu (kod nekih je oprema dz ako se potpise ugovor) i onda furas. Sta ima da budes nezadovoljan.
![]() Naveo sam ti 2 provajdera kod kojih neces imati problema sa vezom (provera situacija) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Starosedelac
|
![]()
Nije svejedno.. Pročitaj teme na kojima se ljudi žale na Neobee, Eunet i slično...
Koliko sam ja to skapirao oni jedank link ka internetu dele na više korisnika, što znači da kad se svi nakače veza će biti lošija.. Kod telekoma to ide, kako sam čuo, 1 korisnik 1 port... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Željko na korisnoj poruci: | ||
gamer4life (22.9.2008) |
![]() |
#367 |
Veteran
|
![]()
Znaci ipak je moj drug bio u pravu. Hvala svima na preporukama. E da, koliki je period cekanja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Od 4 - 30 dana
![]() @zeljko - navedoh 2 najpouzdanija kod kojih nisam ni sekundu imao problema. Npr. komsija ima PTT Adsl i radi mu super, cak i placa manje od mene (ali dobro ja imam wireless). |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
Svejedno je koji je provajder od onih koji dobro rade. Ima nekoliko provajdera koji su čista katastrofa. Uz određen broj ADSL priključaka Telekom provajderima daje i neki protok. Taj protok je minimalan i normalni provajderi dokupljuju veći link. E ima nekih koji su tu hteli da uštede.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
@gamer4life:
Imaš veliki broj tema koje se bave ovim pitanjem, računajući i ovu, budi ljubazan pa je pročitaj i pretraži ostatak foruma da ne ponavljamo iste stvari i odgovore za svakog pojedinca, pošto je većina potreba ADSL korisnika ipak univerzalna... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
gamer4life (22.9.2008) |
![]() |
#371 |
Veteran
|
![]()
Evo da kazem za kraj: Posle detaljnog proucavanja vasih postova, odlucio sam se za Telecom. Neka mi je Bog u pomoci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Necesh se pokajati.Moj drug ima SezamPro istu konekciju kao ja(512/64)i uporedjujuci moj(Tlekom) sa njegovim zakljuchio sam da je moj brzi.Jel je takva situacija realna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja sam gledao bas to isto i nisam primetio razliku. Oko 55-57 se kod oba provajdera kretao download.
Sad, ko zna sta tvoj drug ima u pozadini ukljuceno, mozda neki update necega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Samo se po tome razlikujemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E ovako imam jedan problem: Drug mi je dobio ITS ADSL internet (nije ni vazno koji je provider), a posto sam ja okoreli SBB-ovac moze li neko da mi sada napise detaljno uputstvo za instalaciju ADSL sistema? Trebaju li mi drajveri za maticnu, tacnije za ethernet (LAN) kao na SBB-u? Kako se hardware povezuje ima li nekih caka itd.
Molim za pomoc, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Ako prikljucujes na lan ne trebaju ti drajveri, znaci samo ubodi i vozi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 18.5.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 425 puta na 385 poruka
|
![]()
Pa ako prikljucujes na usb onda treba da se instalira drajver koji je dobio uz modem, a verovatno je dobio i uputstvo. Sad da si rekao koji je provajder i koji modem-ruter dobio bi precizniji odgovor, mada mislim da je i ovo dovoljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sve sam podesio.
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Novi član
Član od: 23.12.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
To nema veze sa tim jer i telekom koristi jedan link koje deli odredjen broj korisnika i port sa tim nema veze. Razlika je sto provajderi moraju da placaju cenu porta za svakog korisnika, cenu linka za transport od dslama do njih i link za internet. Telekom ne placa portove jer ih poseduje, ne placa lokalni transport jer poseduje svu infrastrukturu a placa samo medjunarodne linkove koje uvek moze da prosiri pre nego mali provajderi. Inace svi provajderi u svetu koriste oversubscription i ne garantuju protok za kucne korisnike i to je i kod nas tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, internet |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |