Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.9.2008, 15:52   #361
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka
Određen forumom Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Citat:
gorgilije kaže: Pregled poruke
Ma, da-totalno drugacija igra!(Valjda zbog tekstura metaka koji izlecu iz puske!!!)
Heh.A ja sam upravo to i rekao da su texture za otužje(i ne samo oružje) iste ili neznatno izmenjene.Razlike su u nečem drugom ali sad to je duga priča ti to nerazumeš.Možda Lijenština da ti objasni.U suštini texture iz SoC su kompatibilne sa CS ali ostali fajlovi nisu.Sad će biti malo teže u modovima uvesti nove tipove naoružanja.Ali to sad nije bitno ,ako je tebi igra potpuno ista ,onda je ista.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2008, 17:44   #362
lijenština
Starosedelac

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka

Citat:
elcobra kaže: Pregled poruke
Jel ima neka fora da vratim pare kada mi ih banditi uzmu(ona scena kada se onesvestim i tada ostajem bez icega pa i bez rubalja)...?Ja povratim stvari ali mogu da ga duvam sto se love tice...
Ne. Pogledaj spoiler.
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=327
lijenština je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku lijenština na korisnoj poruci:
elcobra (24.9.2008)
Stara 24.9.2008, 19:11   #363
purke62
Veteran

Citat:
vojkanos kaže: Pregled poruke
E gde da bezim kad me mitraljez gadja?Desno-levo?
Evo za tebe Vojkanos jedan video kako ući u Cordon pored mitraljeza a da te neokrzne ni jedan metak.Run Forrrest, run.
http://www.youtube.com/watch?v=WlGP7FZWl28
Stara 25.9.2008, 15:22   #364
MICROCOMP DOORS
Veteran

Član od: 26.1.2008.
Zahvalnice: 473
Zahvaljeno 182 puta na 77 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MICROCOMP DOORS
Thumbs up Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Ево и ја сам купио то чудо.Лепо изгледа.
Придружио сам се браћи СТАЛКЕРИМА .
Бзвз. је што кад сам са сталкерима нон стоп морам да помажем secret campu...
Питања:
јел се може придружити фридому или дутију касније ако сам сталкер?ТЈ.могу ли да се мењају фракције?
где су нестали артифакти!?
како зарадити мало више пара у Cordonu(2000-3000 РУ) а да није много тешко?
ТНХ унапред
MICROCOMP DOORS je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2008, 15:34   #365
shrafko
Starosedelac

Član od: 5.8.2007.
Zahvalnice: 1.580
Zahvaljeno 1.322 puta na 598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shrafko

Citat:
MICROCOMP DOORS kaže: Pregled poruke
где су нестали артифакти!?
Nisu nestali nego su nevidljivi. Jedini način da ih pokupiš je da si blizu anomalije i da izvadiš detektor (taster O po defaultu). Ukoliko u blizini postoji artefakt detektor počinje da pišti (drugačije pišti nego što pišti na običnu anomaliju). U zavisnosti od kvaliteta detektora, neki mogu da pokažu i razdaljinu do artefakta. Kada se dovoljno približiš artefaktu sa detektorom u ruci artefakt postaje vidljiv i možeš da ga pokupiš.

Citat:
како зарадити мало више пара у Cordonu(2000-3000 РУ) а да није много тешко?
ТНХ унапред
Odrađivanjem questova.
Prodajem nađenih artefakta.
Lootovanjem i prodajom oružja (mada teško da ćeš dobijati po 3000 RU za komad).

Za pridruživanje Dutyju i Freedomu ne znam, još uvek sam u Cordonu. Nema se vremena da igram po 24/7 kao ranije
shrafko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (25.9.2008)
Stara 25.9.2008, 16:25   #366
lijenština
Starosedelac

Mogu se menjati frakcije. Ponudu da pristupiš Duty-ju dobiješ posle odrađenog Agroprom underground-a, a za freedom posle kvesta sa čišćenjem merc-ova u Dark Valey-u.
Inače primetio sam jedan stvarno dosadan bug- bolje reći loš skript pa da upozorim ljude da se ne nerviraju i igraju ponovo dok ne provale šta treba da se radi.
U yantaru kada branite laboratoriju Sakharova od zombija morate biti dok svira alarm unutar metalnih ograda da bi se vrata od laboratorije posle otvorila. Ja sam prvi put snajpovao zombije sa obližnjeg brda i pošto sam celo vreme napada bio gore (izvan ograda) nisam mogao da uđem kasnije jer se nije aktivirao place trigger za skript.
Što se cena oružja tiče zavisi od tradera. Inače vintar je najisplativiji za prodaju sa oko 1200 rubalja komad- ima neke koristi od praćenja lonera- mada ću sad da pristupim duty-ju - posle onoga "prijateljstva" na mostu sa Strelokom (backstabbing) .
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku lijenština na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (25.9.2008), shrafko (25.9.2008)
Stara 25.9.2008, 19:11   #367
MICROCOMP DOORS
Veteran

Citat:
shrafko kaže: Pregled poruke
Nisu nestali nego su nevidljivi. Jedini način da ih pokupiš je da si blizu anomalije i da izvadiš detektor (taster O po defaultu). Ukoliko u blizini postoji artefakt detektor počinje da pišti (drugačije pišti nego što pišti na običnu anomaliju). U zavisnosti od kvaliteta detektora, neki mogu da pokažu i razdaljinu do artefakta. Kada se dovoljno približiš artefaktu sa detektorom u ruci artefakt postaje vidljiv i možeš da ga pokupiš.

Odrađivanjem questova.
Prodajem nađenih artefakta.
Lootovanjem i prodajom oružja (mada teško da ćeš dobijati po 3000 RU za komad).

Za pridruživanje Dutyju i Freedomu ne znam, još uvek sam u Cordonu. Nema se vremena da igram po 24/7 kao ranije
немора са Duty i Freedom са било ким.прво будем сталкер па одем нпр. код дутија да будем дутијевац па одем нпр. у фридом па у мекркове...
Stara 25.9.2008, 19:44   #368
shrafko
Starosedelac

Aha, pa evo onda kako sam se ja pridružio Stalkerima (dalje od Cordona još nisam stigao).

Pričaš sa Sidorovichem čim stigneš u Cordon, on te uputi na onog vođu Stalkera u Cordonu zarad onog ispitivanja (neću ići u detalje da ne spojlujem drugima), razgovaraš sa tim likom i ako ga tad pitaš da se pridružiš on će kao "ma ok si ti lik, ali moraš da odradiš par questova za nas, da steknemo poverenje u tebe".

Kad završiš taj quest za Sidorovicha i vođu Stalkera (opet neću u detalje), pričaj ponovo sa vođom i dozvoliće ti da se pridružiš "klanu". I ne samo to, "doniraće" ti par zgodnih sitnica za DŽ

I onaj prodavac kod Stalkera te smatra "frendom", pa ti valja robu mnogo povoljnije nego Sidorovich.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci:
MICROCOMP DOORS (25.9.2008)
Stara 25.9.2008, 19:51   #369
MICROCOMP DOORS
Veteran

Citat:
shrafko kaže: Pregled poruke
Aha, pa evo onda kako sam se ja pridružio Stalkerima (dalje od Cordona još nisam stigao).

Pričaš sa Sidorovichem čim stigneš u Cordon, on te uputi na onog vođu Stalkera u Cordonu zarad onog ispitivanja (neću ići u detalje da ne spojlujem drugima), razgovaraš sa tim likom i ako ga tad pitaš da se pridružiš on će kao "ma ok si ti lik, ali moraš da odradiš par questova za nas, da steknemo poverenje u tebe".

Kad završiš taj quest za Sidorovicha i vođu Stalkera (opet neću u detalje), pričaj ponovo sa vođom i dozvoliće ti da se pridružiš "klanu". I ne samo to, "doniraće" ti par zgodnih sitnica za DŽ

I onaj prodavac kod Stalkera te smatra "frendom", pa ti valja robu mnogo povoljnije nego Sidorovich.
ај већ кад си тако добар реци јел буг кад ми стално даје задатак:defend secret camp?само што се вратим по награду он опет па удри спринт...
Stara 25.9.2008, 21:34   #370
shrafko
Starosedelac

Ne znam koju verziju igraš (kod mene je 1.504) ali nisam imao tih problema.

Baci pogled na mapu, ako treba da odbraniš neku lokaciju biće ti higlightovano. Hoveruj pointer iznad oznake i dobićeš opis o čemu se radi.
Stara 26.9.2008, 1:36   #371
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Citat:
ај већ кад си тако добар реци јел буг кад ми стално даје задатак:defend secret camp?само што се вратим по награду он опет па удри спринт...
Ako je to secondary mission, samo je batali, igraj druge ili nastavi sa glavnom misijom .
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2008, 1:51   #372
shrafko
Starosedelac

Bem ti Clear Sky i bagove..
Igram 1.504, odradio maltene sve questove u Cordonu, zbrisao onu vojnu bazu na jugu, naštekao para i naoružanja (SEVA suit, Vintar, Chaser shotgun, Obokan - mada se u CS zove drugačije nego u SoC, itd itd) i sad mi konstantno crashuje kad probam da pređem u Garbage. Mislio sam i da je memory leak ali ni restart ne pomaže

Btw, AI je "malo" i povremeno na nivou leminga... dok još nisam nabavio Vintar, krenem sa AKm/U2 na ono vojno utvrđenje (junački ), uštekam se u zaklon na nekih 50ak metara od soldata, promolim nos na trenutak i pustim kratak rafal - i žrtva ni makac ! Par vojnika sam tako sredio a da se nisu ni pomerili.

Situacija broj dva.. upadnem u utvrđenje, pobacam par granata, ovi dignu uzbunu, frka i ludnica na sve strane, barut, znoj i krv (itd.) i 2 vojnika ladno protrčavaju pored mene i beže pa sam morao sprint za njima i par hitaca Chaserom (u leđa, ybg)... Stvarno šteta, igra ima potencijala da bude fenomenalna, još samo da izbace 100ti jubilarni patch i možda bude i igriva. Naravno, svaki sledeći patch će prethodne sejvove najverovatnije da napravi neupotrebljivim tako da.. džaba ste krečili !

E da, i još jedna stvar.. igra nasumično ume da zabode na deseti deo sekunde. I to ne kad je neka frka i gužva i kad se renderuje gomila poligona nego onako.. iz čista mira. Imam sasvim solidnu mašinu za CS i ovakve gluposti me stvarno nerviraju. Vidim da ću da pređem na Witchera EE dok se gospoda iz Ukrajine ne smiluju da izbace jedan "comprehensive" patch.

Poslednja ispravka: shrafko (26.9.2008 u 2:04)
Stara 26.9.2008, 2:15   #373
purke62
Veteran

[QUOTE=shrafko;615724]Btw, AI je "malo" i povremeno na nivou leminga... QUOTE]
Te stvari se i meni dešavaju redovno sa ovim 1504 patch-om.Neznam dali sam ja to umislio ili je to stvarno tako,kad sam igrao prvi put rusku verziju bez ijednog peča AI protivnika mi je bio strava dobro odrađen.Nesećam se da sam imao ovako glupe situacije.Onda mi je bio svarno izazov da zauzmem taj južni outpost.Sad to nije neki problem.Kad ih napadneš oni dignu uzbunu ali najmanje trećina njih pojma nemaju šta se dešava i stoje mirno kuliraju i gledaju negde u daljinu.Prvi pu kad sam igrao to samo prašte limunčeki po 5-6 odjednom.Ne smeš 10 sekundi da budeš na jednom mestu jer ode u k.
Čim je izašao odma su se žalili da je AI prejak i predobar.Mora da su nešto čačkali po njemu.

btw a šta ti je to leming?
Stara 26.9.2008, 2:46   #374
shrafko
Starosedelac

Leming može da ima više značenja, u "realu" je neka familija glodara, ali ono na šta sam ja mislio možda je najbolje opisano u encarti online:

2. doomed conformist: a member of a large group of people who blindly follow one another on a course of action that will lead to destruction for all of them.
A baci pogled i na istoimenu igru

P.S: Da ne bude skroz OT, proveo sam dobrih 7-8 sati uz igru, i do sada je na mene samo jednom bačena granata.

P.P.S: I šta se uopšte pede*išu sa debilizacijom AIa?! Igra ionako ima više stepena težine koje je moguće menjati in-game, pa kome je teška nek igra na Novice i kraj priče.

Poslednja ispravka: shrafko (26.9.2008 u 2:54)
Stara 26.9.2008, 3:44   #375
purke62
Veteran

A što se tiče tog za bombe.Kad sam igrao bez peča najteže mi je bilo proći onaj deo u Garbage nivou u onoj šumi gde je prvi prelaz u nivo Dark Walley.Sad su tu stalkeri a ranije su tu bili banditi ,njih 8-9.To je bila ludnica.Pokušavao sam svašta,i da im priđem noću i sve dok nisam nadogradio AK 74 za snajper nisam im mogao ništa.Sakrijem se iza nekog velikog kamena i či se tu zadržim deset sekundi doleti 7-8 bombi i nema šanse da pobegneš, game over.Ako kreneš na juriš tek si tada najbo.Ma funkcionisali su ko jedan organizam.I na samom ulazu u Garbage je stajala gupa bandita koji ti uzmu sve pare da bi prošao(opremu nisu uzimali),i bili su dosta nezgodni,ali je bilo lakše jer si imao gde da se kriješ iza onog autobusa iza kapije,ali ako stoji odma sledi porcija limunčića i kraj.Mnogo su izmenjene lokacije fakcija naročito u Garbage nivou.Većinom su ve držali bandit izuzev onih ruševina pred prolaz za bivši nivo Bar(taj prolaz sada drže Freedom a ranije su tu bili banditi i to većinom veterani)Na ruševinama su kao i sad stalkeri.Ceo garbage je vrveo od bandita.Pobiješ jednu grupu i dok izvšiš asanaciju bojišta eto ih stiže nova grupa u pomoć i opet krkljanac.Jeste bila puno teža i teže se dolazilo ido para i municije i medicine ali je bila zanimljivija.Na 1503 je bila previše laka,municije u kutijam na tone i svega.Do love dođeš bez problema.Sa 1504 su to dosta redukvali ali u odnosu na original ipak je lakše.
Stara 26.9.2008, 6:11   #376
lijenština
Starosedelac

Ne znam ali danas me je konačno poprilično smorila ova igra.
Faction war koji je trebalo biti glavni podsticaj za produženo igranje je definitivno slomljen i besmislen i predstavlja samo ikebanu i fikus za glavnu priču.
Danas sam, recimo, počeo da igram sa dutyjem i na ulasku u Mračnu Dolinu (jelda da zvuči smešno ) "Dužnosnici" na checkpoint-u odjednom zaviču na mene i promene attitude od prijateljskog do uzdržanog. OK. Međutim kada sam sledeći put prošao tuda oni počeše da pucaju na mene. Pokušavao sam da prođem bez oružja, vratio se na prethodni davni save u slučaju da nisam ubio u međuvremenu nekog dutijevca. Ništa... Koliko sam ja shvatio izgleda da su vajni developeri ponašanje NPC -a ovde vezali za mesto i kako su i Freedom NPC-ovi to isto radili- lupali te kundacima ako priđeš blizu i odjednom počinjali da pucaju na tebe bez upozorenja- tako mi je i zanimljivost igranja sa duty-jem naglo opala zbog te "krasote".

Posle 40 sati igranja mogu reći da sam izgubio strpljenje sa ovom igrom i drago mi je to je head ovog projekta dobio otkaz. Nije to zbog čestih ctd-a ili glitcheva već zbog toga što niti smrdi niti miriše- koncepcijski igra nema taj osećaj postizanja nekog cilja i smislenosti koji je imao SoC. Previše je respawnovanja u faction war-u koji je totalni mess sa beskonačnim ciklusima. Horor elementi nisu tako izraženi, priča nije ništa posebno, skriptovi su lošiji, squad borba je ping-pong bacakanje naokolo sa prijateljskim ai-jem (to je i mana u Soc -u ali tamo si uglavnom solo pa je problem bio kudikamo manji) koji ima običaj i da te dobro naprži sa leđa, AI je relativno dobar, ali to je više posledica nepreciznosti i brzog kvarenja oružja nego neke posebne taktike ... Mutanti su uglavnom smešni (pogotovu flesh koji je topovska hrana za unapređeni chaser i po meni najjadniji mutant ikada- od nekih 200+ što sam ubio zakačili su me dva puta samo i to jednom kada sam se jednom dezorijentisan vrteo oko sebe (zabagovao i ja) ). Blowouti su više chore namenjen igraču nego zanimljivost zone- danas su me recimo napadali banditi pred samo izbijanje- kako to da to njima ne smeta?
PDA ima manje informacija nego ranije- i veoma je zbunjujuće što ne pokazuje imena lokacija u faction war-u (već samo kada je to trenutni cilj). Slomljene sporedne misije (recimo sa flash drajvovima) su ništa posebno i da se ispune nema tu zanimljivih priča i događaja... Ima toga još dosta...

Opet. Ne znam. Originalnog Stalkera sam odigrao 5 puta. Ovog ću završiti jednom i neću više. Nije to trebalo ovako da izađe bez glave i repa, neispolirano, nebalansirano, nefunkcionalno... Od sjaja do očaja i nazad. Da je neko u GSC ljudski seo i igrao ovo još tri meseca i polirao i ispravljao što treba ispala bi mnogo bolja igra. Ovako ni na nebu ni na zemlji...

Poslednja ispravka: lijenština (26.9.2008 u 7:55) Razlog: flesh ne flash
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku lijenština na korisnoj poruci:
shrafko (26.9.2008)
Stara 26.9.2008, 6:18   #377
shrafko
Starosedelac

Upravo to što kažeš.. nažalost Mene je gadno razočarao nedostatak enciklopedije u PDA.. bilo je zabavno iščitavati sve one detalje..
Da iskuliramo mi malo CS dok ne ispeglaju sve kako treba (ako). Srećom pa je ovo doba godine kada se lansira dosta dobrih naslova, pa nam bar neće biti dosadno (ja upravo kupujem King's Bounty - konačno odradiše ljudsku lokalizaciju na engleski.. nedostajale mi te herojikolike zezalice).
Stara 26.9.2008, 14:43   #378
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Citat:
lijenština kaže: Pregled poruke
Ovog ću završiti jednom i neću više.
Ti ćeš bar to uspeti, ja sam se smorio i obrisao krš kad je odjednom počeo posle svakih 10 sek da mi izleće u Win. Danas valjda treba da izađe 1505, ako on ne sredi bar 50% stvari, ova igra je osuđena na propast zauvek. Nema čoveka koji je uspeo da je pređe a da debelo ne isp1zdi!
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2008, 15:25   #379
purke62
Veteran

@lijenština
Ovde nema šta da se doda na tvoj komentar osim nade da će sa novim 1505 ispraviti ove gluposti.Mislim da je ekipa podlegla nekim pritiscima kritičarima pa su nabrzinu pokušali da im izađu u susret i onda debelo zabrljali.Po mom skromnom sudu trebali su da se drže osnovne koncepcije i da samo otklanjaju bug-ove i ništa da nemenjaju.
Stara 26.9.2008, 15:39   #380
vozdovcanin
Član

Član od: 14.9.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 8 poruka

meni radi ma maximum super,ali kad ovako trcim bezveze negde secne mi kao da se ucitava nesto
vozdovcanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clear sky, stalker

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl BigBadVuk Akcione igre 1890 14.5.2025 19:41
Greške/zamerke Nash Knight Tekstovi u SK 285 23.9.2016 5:55
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a suspirija Akcione igre 5 2.5.2007 17:56
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer illidan Akcione igre 11 26.12.2006 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:53.