Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Mrežne igre Multi-player igre

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.7.2009, 23:31   #361
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
Određen forumom Re: eRepublik - dobili smo Srbiju! Učlanite se i pomozite u borbi!

^ prvo se zaposli to ti je market->job market
Ispod slova Job market imas 3 kartice,na prvoj izaberi nakovanj ili nesto drugo,a na drugoj svoj skill,pise ti odmah sa desne strane koji ti je skill, i zaposli se

onda odradi posao za taj dan my places->company->work
onda upload-uj avatar to ti je klikes na sliku ispod koje pise tvoje ime pa sa desne strane edit profile i browse...uploadujes sliku neku...onda si lvl2

onda ides na my places->army->train

pare zaradjujes preko plate a kada stignes do lvl 6 dobijes 5 golda...za vise pomoci cimaj u igri nekoga svi ce ti sigurno pomoci al pazi da nisu hrvati koji vole da obmanjuju nase igrace...pozz

evo mozes da cimas mog druga za vise pomoci http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1362796
jer su mene (opet) banovali http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1350553
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.7.2009, 19:40   #362
Wolfstain
Član

Član od: 13.7.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 16 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: eRepublik - dobili smo Srbiju! Učlanite se i pomozite u borbi!

Saljem invite-ove za sve one koji zele da se prikljuce igrici. Ukoliko neko zeli da se ukljuci neka mi samo posalje adresu svog maila na PM. Inace, posto se za svaki invite koji stigne lvl 6 dobija 5 golda, svakog koga ja pozovem dobice od tog invite polovinu odnosno 2.5 golda.
Wolfstain je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.7.2009, 19:50   #363
Flash91
Veteran

Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 215 puta na 121 poruka

Ljudi, u sledece 2 nedelje nam stize i citizenship modul tako de ce igra postati jos kompleksnija i mnogo zanimljivija.

Spoiler za Izvor:
Dear citizens,

One of the most awaited feature in eRepublik, if not the most awaited, is citizenship. We can easily understand why, as citizenship is just another word for nationality. And nationalism is one of the strongest feelings a human can have. This is the feeling that drives nations, and the feeling that has started wars throughout human history. The feeling that made you grab your friends and dance on the streets when your national football/soccer team won the World Cup, the feeling that makes you proud when you answer the simple question “what country are you from?” Patriotism makes you put your country's flag on your avatar because you are proud of your nation. And you want everybody to know that.

eRepublik is about “personal winning,” but it's also about “national winning.” Would it feel so good to be a respectable, successful and appreciated character worldwide, all while your nation struggles in mediocrity? No, it wouldn't - you would do anything to help the rise of your entire nation. Many citizens have sacrificed themselves, and their social status, for the sake of their nations, which only proves how strong the love for the homeland is.

Our team has worked hard in the last months for the introduction of this vital feature, citizenship. Older citizens recall the existence of an incipient concept of having a nationality in Beta, when you had to live in a country for 10 days in order to have the right to vote. But this wasn't enough, that's why we worked hard to improve the concept.

So, let's start describing the citizenship module. If you open a citizen's profile, in addition to old information, you will also see his/her citizenship.

The citizenship will be offered as follows:

-for new citizens, after they have chosen country and region, the citizenship will be granted automatically

-for registered citizens, the citizenship will be granted according to the country they live in at the moment of the citizenship module implementation. So make sure that you are living at home that day!

-if you wish to change your citizenship, you may do that by requesting new citizenship from another country.

A citizen can have one and only one citizenship. So, if you are let's say an Italian and want to become an American, you will have to move to the USA and request American citizenship. Your request will then be added to a list, along with those requests of others, which will then be at the disposal of Congress. There's a formula which limits the maximum number of granted citizenships to 10 % of country's population. So, in the USA each congressman can offer a maximum of around 35 citizenships/month, with the current population/regions configuration. Your request will be visible for five days to all the congressmen of America, in our example. If after five day no one has pushed the “Yes” button, your request will be automatically deleted. After five days you may post another citizenship request. A congressman can only accept a pending request, he can not cancel nor delete it. Also, if you wish to leave the country for which you've requested citizenship, you will have to either cancel the request (you are “tied” to the country, like Congress Members are) or wait until you are offered citizenship.

With the introduction of the citizenship module, the diaspora voting becomes reality. If you have citizenship and decide to move temporarily to another country for a better life, you will be voting for candidates back home, not the ones in your new country. In congressional elections you will vote for candidates in the last region in which you lived before moving to the other country. In the country presidential election, you will have the same list like everybody back home. So, politically you are bonded by your citizenship to your home land. From now on, in which country you reside will have no importance - you will vote according to your citizenship.

The citizenship module is not aiming to completely stop takeovers, but to offer the possibility to fight back and protect from those political takeovers.

We'll be moving around some things on the profile page in order to accommodate the new information. During this evaluation of the home page, we spent time assessing what should go where in order to optimize the page's layout, and one of the changes we wanted to inform you about is the movement of the Ambassador achievement - which will now be considered a honor, and will live next to your citizen name. We thought this was a logical move, since it is not as in-game related as the other achievements - but still a very important acknowledgment that many citizens deserve and are eager to obtain. And on that note, thanks to all of our current ambassadors - the program is a work in progress, so we thank you for your patience while we iron out the wrinkles and get everything up and running smoothly. For now, we will be moving the Ambassador icon from the achievement section and promise it will make its reappearance with the updated profile page in the coming month - being an Ambassador will proceed as usual.

About the time-frame, our team is working on the final details, so we expect to have the new citizenship module implemented in the next two weeks. We hope you will like it!

Further details, and answers to some questions, will be available in future Insiders.

Regards,
The eRepublik Team

LINK

A inace sad je najbolje vreme da se pocne igrati eRep jer je novi svetski rat poceo i bice experienca i damagea za sve..
Flash91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.7.2009, 11:59   #364
Antony Kidis
Veteran

Član od: 29.10.2007.
Zahvalnice: 406
Zahvaljeno 509 puta na 176 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Antony Kidis Slanje poruke preko Yahooa korisniku Antony Kidis Slanje poruke preko Skypea korisniku Antony Kidis

Za koji dan završavam prevođenje eRupublik-a na srpski. Prevod će moći da se instalira pomoću Greasmonkey-a. Kad završim okačiću link.
Antony Kidis je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.7.2009, 10:11   #365
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Ljudi, samo me zanima, oce li Peace skoro da svrati do Kalifornije? Vec sam spremio rusko-srpsku zastavu i okacio na vrata moje kompanije.
Ovde u eUSA ne da je kriza, vec je urnebes. U isto vreme su ostali bez Dakote,Vajominga i Nevade. Mnoge kompanije su smanjile plate drasticno.
Ili se meni cini, ili se dosta stabilizovala situacija u Srbiji? Vidim da su i plate na solidnom nivou (mozda negde cak i bolje nego u eUSA), pa razmisljam da se ponovo vrnem u eSrbiju da pomognem u ratovanju. Hocu bas ja da osvojim Kaliforniju!
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.7.2009, 23:37   #366
Antony Kidis
Veteran

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Antony Kidis Slanje poruke preko Yahooa korisniku Antony Kidis Slanje poruke preko Skypea korisniku Antony Kidis

Zavrsio sam prevod.

eRepublik on Serbian.

After first script who was for BETA to test how its works, here is second script who is full translated on Serbian and added some things, now you can upgrate your beta to full version, you must have greasemonkey and then update/install script, this is very big help for new Serbs in this game.

Notes:
1) You must have Mozilla Firefox.
2) You must have Greasemonkey addon.
3) And install script eRepublik on Serbian.
Stara 27.7.2009, 11:18   #367
Ayatollah
Član

Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 96 puta na 38 poruka

Citat:
Red Dragon kaže: Pregled poruke
Ljudi, samo me zanima, oce li Peace skoro da svrati do Kalifornije? Vec sam spremio rusko-srpsku zastavu i okacio na vrata moje kompanije.
Ovde u eUSA ne da je kriza, vec je urnebes. U isto vreme su ostali bez Dakote,Vajominga i Nevade. Mnoge kompanije su smanjile plate drasticno.
Ili se meni cini, ili se dosta stabilizovala situacija u Srbiji? Vidim da su i plate na solidnom nivou (mozda negde cak i bolje nego u eUSA), pa razmisljam da se ponovo vrnem u eSrbiju da pomognem u ratovanju. Hocu bas ja da osvojim Kaliforniju!
Nadam se da si imao spremnu indonežansku zastavu. Ako nisi, brzo skini plavu traku sa te zastave koju imaš, možda te ne provale. U suprotnom
Ayatollah je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2009, 9:41   #368
Antony Kidis
Veteran

Imam nekoliko pitanja.

Koliko wellnessa dobijam ako kupim q1 kucu?
Ako napravim kompaniju u jednoj drzavi mogu li da je premestim u drugu?
Kako da dobijem sto vise xp poena?
Da li mogu da imam dva drzavljanstva?
Stara 30.7.2009, 10:30   #369
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
Antony Kidis kaže: Pregled poruke
Imam nekoliko pitanja.

Koliko wellnessa dobijam ako kupim q1 kucu?
Ako napravim kompaniju u jednoj drzavi mogu li da je premestim u drugu?
Kako da dobijem sto vise xp poena?
Da li mogu da imam dva drzavljanstva?
1. dobijas jedan. Imas ovde da izracunas sve.
2. koliko ja znam, ne mozes. Mozes ORGanizaciju da premestis, ali ne i fabriku (sto je i mene dovelo u nezgodnu situaciju od kad su Indonezani osvojili Kaliforniju, pa ne mogu da prodajem proizvode na trzistu, a za sada mi se ne daje gold za licencu za druga trzista. Jos gora situacija - fabrika u Indoneziji, a radnici iz USA , pa im placam u dolarima. Razmisljam cak i o prodaji fabrike)
3. rad, trening i ratovi
4. ja mislim da ne moze, ne znam da li ce implementirati kasnije

Imam i ja dva pitanja.
1. Da li neko zna kakva je sad situacija u Rusiji, Japanu i Indoneziji? Trenutno sam u Srbiji, osrednja mi je plata (land skill mi je presao 6, a zaradjujem 18 din), ali nesto nema ratova, wellness brzo opada, pa bi se mozda privremeno preselio. Ne ide mi se natrag u USA, jer je tamo raspad sistema. Ako neko oce da me zaposli, dobija vrednog radnika.
2. Moja kompanija u Kaliforniji ne moze da prodaje robu zbog Indonezije. Da li ima neki nacini da ponovo prodajem robu, a da se to ne svede na kupovinu licence za drugu zemlju?

ps - da li ste primetili koliko su kriminalno niske plate za land skillove? Negde cak se daje i duplo vise novca za manufacuring?
Stara 30.7.2009, 10:53   #370
Ayatollah
Član

Citat:
Red Dragon kaže: Pregled poruke
Imam i ja dva pitanja.
1. Da li neko zna kakva je sad situacija u Rusiji, Japanu i Indoneziji? Trenutno sam u Srbiji, osrednja mi je plata (land skill mi je presao 6, a zaradjujem 18 din), ali nesto nema ratova, wellness brzo opada, pa bi se mozda privremeno preselio. Ne ide mi se natrag u USA, jer je tamo raspad sistema. Ako neko oce da me zaposli, dobija vrednog radnika.
Evo makar na ovo da ti odgovorim. Ja imam land skill 6, i radim u Brazilu za platu od 24,5 BRL, a 1 gold je između 34 i 37 BRL, što znači da mi je dnevna plata oko 0,66 golda. Plate su svakako veće nego u Japanu (hteo sam tamo da idem, pa sam odustao), a ima i posla za radnike visokog land skilla. To što se u Srbiji nudi je smejurija, svi praktično rade samo za državu i hranu, ništa ne ostaje, i tamo se skoro neću vraćati (ej, plata za skill 6 manja od 0,25 golda). Za Indoneziju i Rusiju ne znam, mada mi se čini da je Indonezija tu negde na nivou Brazila.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ayatollah na korisnoj poruci:
Red Dragon (30.7.2009)
Stara 30.7.2009, 11:05   #371
Antony Kidis
Veteran

Ja radim u indoneziji sa land skillom 5 za 20 IDR ili 0.64 golda.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Antony Kidis na korisnoj poruci:
Red Dragon (30.7.2009)
Stara 30.7.2009, 22:59   #372
Antony Kidis
Veteran

Kakva su vasa iskustva, vredi li praviti kompaniju, tj. isplati li se?
Stara 31.7.2009, 21:44   #373
Red Dragon
Starosedelac

Citat:
Antony Kidis kaže: Pregled poruke
Kakva su vasa iskustva, vredi li praviti kompaniju, tj. isplati li se?
Kako-tako. Ja je imam neko vreme (mada sam je zatvorio zbog rata u eUSA). Zaposljavao sam low level radnike, u pocetku bio u minusu, ali vremenom sam poceo da ostajem na nuli. I mene zanima od iskusnijih igraca mogu li ovde da se zarade neke pare. Mada koliko vidim, jedino ratovanje i rad kod drugog donose neki novac.
Najgora stvar jeste kad druga drzava osvoji teritoriju na kojoj imas fabriku, zbog trade embargoa ne mozes da prodajes rou nikome, i onda moras da kupis licencu (a 20 golda je ipak malo mnogo).
Stara 1.8.2009, 19:48   #374
morhuhny
Član

Član od: 24.8.2008.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 46 puta na 19 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku morhuhny

red dragon, u tvom slucaju licenca kosta samo 5 golda (za indoneziju)

http://www.erepublik.com/en/referrer/morhuhny

ajmo trebaju nam stanovnici

Poslednja ispravka: morhuhny (1.8.2009 u 20:33)
morhuhny je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2009, 18:40   #375
icemama
Veteran

Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka

Ima li neko iz 7. brigade 2. bataljon tu sam glavni .
icemama je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.8.2009, 20:29   #376
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.793 puta na 1.852 poruka

imao sam i ja profil...mozete jos dan dva da me vidite...Markus Nexus...ortak otiso na more i KONJ mi dao da mi klikcem na 3 njegova profila...i admini me banuju,zatim i suspenduju...glupandere adminske ...
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2009, 2:09   #377
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

http://www.erepublik.com/en/referrer/Milos+C

Ajmo da igramo, klinite na ovaj link, može vam donijeti kolor televizor

Citat:
Ayatollah kaže: Pregled poruke
Evo makar na ovo da ti odgovorim. Ja imam land skill 6, i radim u Brazilu za platu od 24,5 BRL, a 1 gold je između 34 i 37 BRL, što znači da mi je dnevna plata oko 0,66 golda. Plate su svakako veće nego u Japanu (hteo sam tamo da idem, pa sam odustao), a ima i posla za radnike visokog land skilla. To što se u Srbiji nudi je smejurija, svi praktično rade samo za državu i hranu, ništa ne ostaje, i tamo se skoro neću vraćati (ej, plata za skill 6 manja od 0,25 golda). Za Indoneziju i Rusiju ne znam, mada mi se čini da je Indonezija tu negde na nivou Brazila.
Brale, ti si puk'o... Na šta ćeš da trošiš novac u erepublik? Na piće i žene?
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2009, 11:20   #378
Ayatollah
Član

Citat:
NjegovaWisost kaže: Pregled poruke
http://www.erepublik.com/en/referrer/Milos+C

Ajmo da igramo, klinite na ovaj link, može vam donijeti kolor televizor

Brale, ti si puk'o... Na šta ćeš da trošiš novac u erepublik? Na piće i žene?
Pa, recimo na oružje ili na otvaranje kompanije. Rad u Brazilu mi omogućava da prištedim i za jedno i za drugo - ratujem sa oružjem skoro svaki dan po 4 puta (stigao do čina pukovnika), a usput sam i uštedeo skoro 50 golda. U Srbiji ovako nešto ne bi bilo moguće.
Stara 7.8.2009, 12:05   #379
anarchy
Član

Član od: 7.7.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
imao sam i ja profil...mozete jos dan dva da me vidite...Markus Nexus...ortak otiso na more i KONJ mi dao da mi klikcem na 3 njegova profila...i admini me banuju,zatim i suspenduju...glupandere adminske ...

Eeeee mnogi su pali zbog sitovanja acc-a. i to charovi u koje je ulozeno 5-6 meseci, treba izbegavati to...
anarchy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2009, 12:44   #380
Gradimir
Veteran

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka

Citat:
Ayatollah kaže: Pregled poruke
Pa, recimo na oružje ili na otvaranje kompanije. Rad u Brazilu mi omogućava da prištedim i za jedno i za drugo - ratujem sa oružjem skoro svaki dan po 4 puta (stigao do čina pukovnika), a usput sam i uštedeo skoro 50 golda. U Srbiji ovako nešto ne bi bilo moguće.
Kako ne bi bilo moguće?.Ja sam skill 6 i imam dve kompanije,otvaram uskoro novu,dva orga,novine,borim se sa oružijem i sve to od Monetary i Black marketa i kompanija,a živim u Srbiji. Od rada nema ništa.
Gradimir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
browser igra, e-republik, erepublik, republik

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 15:01.