![]() |
![]() |
![]() |
#3781 |
Član
Član od: 14.11.2008.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 27 puta na 18 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3782 | |
Veteran
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3783 | |
Član
Član od: 28.4.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka
|
![]() Citat:
Ovakva vrsta filmova je za jednokratnu upotrebu, i njihov najveci kvalitet je u obrtu u poslednjih par minuta. Gledati ih po drugi put postaje besmisleno i zato se ne mogu svrstati u "velike" filmove, koji se gledaju vise puta i uvek se uziva i pronalazi nesto novo i zanimljivo. Ali svako ima svoja merila, pa je nekima i taj poslednji minut dovoljan da film svrstaju u legende, isto kao sto drugi strpljivo gledaju celu sezonu neke serije ocekujuci da se u poslednjoj epizodi nesto "epohalno" desi. Meni je ipak draze da kvalitetne filmove odgledam vise puta, a ima ih dosta. "Fight Club" sigurno ne spada u tu grupu. (6/10) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3784 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Ocigledno niste gledali filmove tipa Gone With The Wind, Schindler's List , Pianist itd posto su i oni uzeli brdo oskara(nagrada).
Ovo su samo neki od primera a ima ih dosta, naravno ne mislim da svi nagradjivani filmovi spadaju u isti ovaj kos ali da ne gledam film zato sto je uzeo dosta nagrada je po meni glupo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3785 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
Evo najiskrenije, kad sam prvi put odgledao Fight Club film me prilicno smorio. Drugi put posle par godina slucajno ga odgledam opet i film mi bude mega-zanimljiv i kul. Nije bas sve u vrednosti filma, ima neceg i u tvom momentumu!
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zvjer na korisnoj poruci: | ||
>>ScReAmEr>> (12.3.2012) |
![]() |
#3786 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
Od gore navedenih, smatram da su i Sindlerova lista i Pijanista odneli nagrade iz cisto politickih razloga (a i Spilbergu su lepo rekli - ako ikada hoce da osvoji Oskara, mora da snimi film koji nema veze sa vanzemaljcima ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
BrunnenG (20.3.2012) |
![]() |
#3787 | |
Veteran
Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka
|
![]() Citat:
Spilberg, popularan i uspešan režiser, pokušava da se domogne Oskara, ali rečeno mu je da mora da snimi film koji nema veze sa vanzemaljcima, ako uopšte misli da više uđe u konkurenciju. Bezuspešni su bili svi njegovi napori i nikako nije mogao da napravi pravu stvar. "Film u kome nema vanzemaljaca i kako-tako, ali radnja filma koja nema veze sa vanzemaljcima, pa to je nemoguće napraviti, šta da radim, o šta da radim?!" - ponavljao je sebi iz dana u dan neutešni Stiven. ![]() I tako, jedne besane noći pune nemira, dima, alkohola i odbačenih zamisli, kada je bio već van svake nade u spas, Spilbergu kao kroz kakav san dođe u posetu niko drugi do sam đavo i dade mu ponudu koju nije mogao da odbije. U svom očajanju zbog bolesne želje za prestižnom nagradom on potonu najdublje što čovek može i prihvati da proda svoju dušu u zamenu za film koji nema veze sa vanzemaljcima i koji će dobiti onoliko Oskara koliko i smrtnih grehova ima. Kasnije te večeri Spilberg se trgnu, ležao je na podu nenameštene sobe, sam, nikoga tu nije bilo, sem njegovog sopstvenog smrada. Prvo je pomislio da je izgubio razum kad mu se javljaju takve stvari, ali sledeće što mu je palo na pamet beše ideja o kombinaciji Drugog svetskog rata i pogroma Jevreja. "That's one hell of an idea, and surely an instant win!!!" - tought Steven. ![]() Da ne bude off Pogledao sam ponovo Delirious i Raw sa Edi Marfijem i preporučujem svima koji žele dobro da se nasmeju. Ja sam gledao gomilu puta i uvek je dobro i uvek mi je nešto drugo smešnije nego prošli put i tako sve u krug. Savršeno 10/10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3788 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3789 | |
détente
|
![]()
Tačno, ostalima dominiraju socijalne i kulturološke razlike, problemi društva, rasna pitanja i položaj ljudi sa invaliditetom
![]() Oskar za najbolji film, a da je ovaj pravljen u duhu čiste zabave je dodeljen poslednji put 1936. godine... Isto je i za nagrade za najbolju ulogu. Tu se vrte ratovi i ratnici, kraljevi i kraljice, siromasi, muzičari, mafijaši, likovi koji su u ludnici ili treba da izađu iz nje itd... Ah da, tu su i politički korektni filmovi koji dobijaju nagradu "po zasluzi"... Citat:
![]() Poslednja ispravka: Iris (12.3.2012 u 17:22) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
BrunnenG (20.3.2012) |
![]() |
#3790 |
Banned
|
![]()
Iris, ozbiljno ne razumem sta zelis da kazes?
BreBombona, sinoc bas malo guglao za stand up komedijama (koje inace ne volim) i naleteo na te dve Marfijeve kao kultne. No, zavrsio sam na Red, White and Brown i bilo mi zabavno. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zvjer na korisnoj poruci: | ||
mentolbrebombona (12.3.2012) |
![]() |
#3791 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
Kidja (12.3.2012), Nash Knight (12.3.2012) |
![]() |
#3792 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3793 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Pazi i ove pogledaj, probaj, ja sam recimo uhvatio taj talas i potonuo od smeha sa Raw, pa sam tek kasnije gledao Delirious......mada ako ti se ne svidi nemoj posle da bude, e onaj tamo mentol, ona tamo brebombona meni kao tu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3794 |
Banned
|
![]()
Moram da zakeram, al sta cu, dosadan sam covek.
Svidelo mi se zafrkavanje sa stereotipima vezanim za cele grupe, nije mi se svidelo dobacivanje pojedincima u publici. U jednom trenutku je to izgledalo bas ruzno.. Ne pratim stand-up pa ne znam da li je to cesta praksa, ako jeste i ne zelim da pratim. -- Da se razumemo, nista nije strasno kad je na finjaka i bezazleno. Ali kad devojka ustane i krene da izadje napolje, a lik za binom krene da prica o njenom *****nju i da pusta zvuke prdeza, to ama bas nista nije smesno. To jest, taj detalj mi oborio ukupan utisak o komicaru za 50 stepeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3795 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Nađi bar negde na netu neke delove, recimo o filmu Roki, o tome kako belci igraju, pa o strancima, turistima koji ga prepoznaju na ulici pošto su gledali nastupe, imitacija Bila Kozbija, Ričarda Prajora .... i ima toga gomila i sve je prožeto sa dosta imitacija glasova, pokreta, ma svega...a tek delovi o problemima muškaraca sa ženama i obrnuto... Poslednja ispravka: mentolbrebombona (12.3.2012 u 20:36) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3796 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Fightclub može da se ne svidi samo onome ko ga nije razumeo. Bez obzira što glumi Bred Pit vredi ga odgledati i netačno je da se ne može gledati više od jednom. Zapravo posle prvog gledanja sve scene gledaš drugim očima jer kapiraš šta se zapravo u pozadini dešava(lo) umesto da se tokom filma prisećaš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3797 | |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]() Citat:
![]() Usput, odgledao sam u prethodna dva dana filmove za koje nikad ne bih rekao da cu uciniti, ali sta cu, morao sam da ucinim jednoj osobi: The Holiday Nikad, ali nikad mi nece biti jasno sta navodi ljude da snimaju ovakve filmove ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hitch Za razliku od predhodnog, ovaj bar ima par da ne kazem komicnih ali smesnih scena, pa je laksi za prevariti, savetujem i litru koka kole, za brze varenje. Sve u svemu gore 4.5/10, drugi 6/10...pa ko voli nek izvoli. *cisto zbog posta ispod, da razjasnim nesto sto ni meni nije jasno, nikad nisam vario Pit-a...ali moram da priznam da ima nekoliko filmova u kojima sam uzivao, fight club je jedan od njih uz Meksikaca koji me je takodje odusevio. Moram priznati, ma koliko se zbog toga kidao u sebi, mozda je on ipak dobar glumac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3798 | |
détente
|
![]() Citat:
![]() (a i ženu menjaj, kad gleda tako očajne filmove ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3799 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3800 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 636
Zahvaljeno 292 puta na 235 poruka
|
![]()
@Belfegor Kad već pomenu Meksikanca, Pita (koji mi je inače jako drag) sam slabo i primetio pored Jamesa Gandolfinija. Par scena sa Gandolfinijem sam pogledao bar 50 puta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |