Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.3.2012, 11:05   #3781
ekvi
Član

Član od: 14.11.2008.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 27 puta na 18 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
mp3lopov kaže: Pregled poruke
...(mada jos nisam pogledao The girl with the dragon tattoo)...
Odgledaj ga obavezno, film je fenomenalan!
ekvi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 11:13   #3782
Dushan
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka

Citat:
ekvi kaže: Pregled poruke
Sad odgledah
The Grey
sa Liamom Nisonom i potpuno se razocarah...
Niti je dobra drama, ni akcija, niti neki survival fazon, a sve to jeste ali pomalo.
Po meni, bez veze protracenih sat ipo.
Upravo.
Dushan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 12:45   #3783
Reshatnayak
Član

Član od: 28.4.2010.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka

Citat:
SaT|WarLord kaže: Pregled poruke
Ни ја не видим било шта паметно у вези дотичног филма.
Сви ти високо награђивани филмови су по мени неизмерно досадни (по чему могу да изведем и то да су глупи), па их у 100% случајева избегавам.
Donekle se slazem sa tobom, ali mislim da ne treba biti previse strog i da se film moze pogledati.
Ovakva vrsta filmova je za jednokratnu upotrebu, i njihov najveci kvalitet je u obrtu u poslednjih par minuta. Gledati ih po drugi put postaje besmisleno i zato se ne mogu svrstati u "velike" filmove, koji se gledaju vise puta i uvek se uziva i pronalazi nesto novo i zanimljivo.
Ali svako ima svoja merila, pa je nekima i taj poslednji minut dovoljan da film svrstaju u legende, isto kao sto drugi strpljivo gledaju celu sezonu neke serije ocekujuci da se u poslednjoj epizodi nesto "epohalno" desi.
Meni je ipak draze da kvalitetne filmove odgledam vise puta, a ima ih dosta. "Fight Club" sigurno ne spada u tu grupu.
(6/10)
Reshatnayak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 13:06   #3784
Kidja
Deo inventara foruma

Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka

Ocigledno niste gledali filmove tipa Gone With The Wind, Schindler's List , Pianist itd posto su i oni uzeli brdo oskara(nagrada).
Ovo su samo neki od primera a ima ih dosta, naravno ne mislim da svi nagradjivani filmovi spadaju u isti ovaj kos ali da ne gledam film zato sto je uzeo dosta nagrada je po meni glupo.
Kidja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 13:11   #3785
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

Evo najiskrenije, kad sam prvi put odgledao Fight Club film me prilicno smorio. Drugi put posle par godina slucajno ga odgledam opet i film mi bude mega-zanimljiv i kul. Nije bas sve u vrednosti filma, ima neceg i u tvom momentumu!
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zvjer na korisnoj poruci:
>>ScReAmEr>> (12.3.2012)
Stara 12.3.2012, 14:40   #3786
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
Kidja kaže: Pregled poruke
Ocigledno niste gledali filmove tipa Gone With The Wind, Schindler's List, Pianist itd posto su i oni uzeli brdo oskara(nagrada).
Ovo su samo neki od primera a ima ih dosta, naravno ne mislim da svi nagradjivani filmovi spadaju u isti ovaj kos ali da ne gledam film zato sto je uzeo dosta nagrada je po meni glupo.
Definitivno ne treba generalizovati... Niti je svaki film osvojio nagradu zbog veza ili politicke konotacije (pri tome posebno mislim da filmove od pre nekoliko decenija), niti sa druge strane svaki nagradjeni film zasluzuje da bude smatran najboljim...

Od gore navedenih, smatram da su i Sindlerova lista i Pijanista odneli nagrade iz cisto politickih razloga (a i Spilbergu su lepo rekli - ako ikada hoce da osvoji Oskara, mora da snimi film koji nema veze sa vanzemaljcima . Dodas ratnu tematiku i pogrom Jevreja u kombinaciju, i eto ti instant win...)
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
BrunnenG (20.3.2012)
Stara 12.3.2012, 15:53   #3787
mentolbrebombona
Veteran

Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka

Citat:
Iris kaže: Pregled poruke
Od gore navedenih, smatram da su i Sindlerova lista i Pijanista odneli nagrade iz cisto politickih razloga (a i Spilbergu su lepo rekli - ako ikada hoce da osvoji Oskara, mora da snimi film koji nema veze sa vanzemaljcima . Dodas ratnu tematiku i pogrom Jevreja u kombinaciju, i eto ti instant win...)
Super je to hehe jel bi gledali takav jedan film možda?

Spilberg, popularan i uspešan režiser, pokušava da se domogne Oskara, ali rečeno mu je da mora da snimi film koji nema veze sa vanzemaljcima, ako uopšte misli da više uđe u konkurenciju. Bezuspešni su bili svi njegovi napori i nikako nije mogao da napravi pravu stvar.
"Film u kome nema vanzemaljaca i kako-tako, ali radnja filma koja nema veze sa vanzemaljcima, pa to je nemoguće napraviti, šta da radim, o šta da radim?!" - ponavljao je sebi iz dana u dan neutešni Stiven.
I tako, jedne besane noći pune nemira, dima, alkohola i odbačenih zamisli, kada je bio već van svake nade u spas, Spilbergu kao kroz kakav san dođe u posetu niko drugi do sam đavo i dade mu ponudu koju nije mogao da odbije. U svom očajanju zbog bolesne želje za prestižnom nagradom on potonu najdublje što čovek može i prihvati da proda svoju dušu u zamenu za film koji nema veze sa vanzemaljcima i koji će dobiti onoliko Oskara koliko i smrtnih grehova ima.
Kasnije te večeri Spilberg se trgnu, ležao je na podu nenameštene sobe, sam, nikoga tu nije bilo, sem njegovog sopstvenog smrada. Prvo je pomislio da je izgubio razum kad mu se javljaju takve stvari, ali sledeće što mu je palo na pamet beše ideja o kombinaciji Drugog svetskog rata i pogroma Jevreja.
"That's one hell of an idea, and surely an instant win!!!" - tought Steven.

Da ne bude off
Pogledao sam ponovo Delirious i Raw sa Edi Marfijem i preporučujem svima koji žele dobro da se nasmeju. Ja sam gledao gomilu puta i uvek je dobro i uvek mi je nešto drugo smešnije nego prošli put i tako sve u krug.
Savršeno 10/10.
mentolbrebombona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 16:11   #3788
zvjer
Banned

Citat:
Dodas ratnu tematiku i pogrom Jevreja u kombinaciju, i eto ti instant win...
Nece biti, ima brdo takvih filmova koji nisu postigli instant win.
Stara 12.3.2012, 17:07   #3789
Iris
détente

Tačno, ostalima dominiraju socijalne i kulturološke razlike, problemi društva, rasna pitanja i položaj ljudi sa invaliditetom

Oskar za najbolji film, a da je ovaj pravljen u duhu čiste zabave je dodeljen poslednji put 1936. godine... Isto je i za nagrade za najbolju ulogu. Tu se vrte ratovi i ratnici, kraljevi i kraljice, siromasi, muzičari, mafijaši, likovi koji su u ludnici ili treba da izađu iz nje itd...

Ah da, tu su i politički korektni filmovi koji dobijaju nagradu "po zasluzi"...

Citat:
mentolbrebombona kaže: Pregled poruke
kada je bio već van svake nade u spas, Spilbergu kao kroz kakav san dođe u posetu niko drugi do sam đavo i dade mu ponudu koju nije mogao da odbije.
Zapravo, došlo je nekoliko producenata jevrejskog porekla, sa ponudom koju nije mogao da odbije

Poslednja ispravka: Iris (12.3.2012 u 17:22)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
BrunnenG (20.3.2012)
Stara 12.3.2012, 17:19   #3790
zvjer
Banned

Iris, ozbiljno ne razumem sta zelis da kazes?

BreBombona, sinoc bas malo guglao za stand up komedijama (koje inace ne volim) i naleteo na te dve Marfijeve kao kultne. No, zavrsio sam na Red, White and Brown i bilo mi zabavno.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zvjer na korisnoj poruci:
mentolbrebombona (12.3.2012)
Stara 12.3.2012, 18:09   #3791
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka

Citat:
Reshatnayak kaže: Pregled poruke
Donekle se slazem sa tobom, ali mislim da ne treba biti previse strog i da se film moze pogledati.
Ovakva vrsta filmova je za jednokratnu upotrebu, i njihov najveci kvalitet je u obrtu u poslednjih par minuta. Gledati ih po drugi put postaje besmisleno i zato se ne mogu svrstati u "velike" filmove, koji se gledaju vise puta i uvek se uziva i pronalazi nesto novo i zanimljivo.
Ali svako ima svoja merila, pa je nekima i taj poslednji minut dovoljan da film svrstaju u legende, isto kao sto drugi strpljivo gledaju celu sezonu neke serije ocekujuci da se u poslednjoj epizodi nesto "epohalno" desi.
Meni je ipak draze da kvalitetne filmove odgledam vise puta, a ima ih dosta. "Fight Club" sigurno ne spada u tu grupu.
(6/10)
Просто морам да одговорим. "Fight Club" је екранизација једне феноменалне књиге, коју је можда и боље прочитати након вишеструког гледања филма. Тај "обрт", за разлику од већине "обртних" филмова није ништа посебно нити му даје моментум који надува оцену нас квазикритичара који филм целим својим постојањем већ не створи. Финчер је бриљантно екранизовао једну компликовану и интелигентну књигу и узео најбоље могуће глумце да реализују цео пројекат. Филм је феноменалан већ у првих 15 минута.. Мислим, не разумем. Све те метафоре, хиперболе, филозофија, социологија, сва та питања и ти одговори, сама идеја, само биће овог филма, зато је филм високо оцењен. Филм може да се гледа 150 пута. Мислим, сцена када се претучени и полунаг Бред Пит са омаловажавањем обраћа Нортону и ословљава га са "Ikea-boy" у савршеном магновењу разлога и аргумената.. Прича позива толико детаља да је она сама готово небитна, иако је и тај turnover јединствен. Мислим, можда и није филм за сваког, не знам...
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci:
Kidja (12.3.2012), Nash Knight (12.3.2012)
Stara 12.3.2012, 19:25   #3792
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Citat:
Spilbergu kao kroz kakav san dođe u posetu niko drugi do sam đavo i dade mu ponudu koju nije mogao da odbije
Citat:
Zapravo, došlo je nekoliko producenata jevrejskog porekla, sa ponudom koju nije mogao da odbije
What's the difference?
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 19:32   #3793
mentolbrebombona
Veteran

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
BreBombona, sinoc bas malo guglao za stand up komedijama (koje inace ne volim) i naleteo na te dve Marfijeve kao kultne. No, zavrsio sam na Red, White and Brown i bilo mi zabavno.
Eeee to je dobro, bravo...naravno da ti je bilo zabavno.
Pazi i ove pogledaj, probaj, ja sam recimo uhvatio taj talas i potonuo od smeha sa Raw, pa sam tek kasnije gledao Delirious......mada ako ti se ne svidi nemoj posle da bude, e onaj tamo mentol, ona tamo brebombona meni kao tu...
Stara 12.3.2012, 20:00   #3794
zvjer
Banned

Citat:
Eeee to je dobro, bravo...naravno da ti je bilo zabavno.
Moram da zakeram, al sta cu, dosadan sam covek.

Svidelo mi se zafrkavanje sa stereotipima vezanim za cele grupe, nije mi se svidelo dobacivanje pojedincima u publici. U jednom trenutku je to izgledalo bas ruzno..

Ne pratim stand-up pa ne znam da li je to cesta praksa, ako jeste i ne zelim da pratim.

--

Da se razumemo, nista nije strasno kad je na finjaka i bezazleno. Ali kad devojka ustane i krene da izadje napolje, a lik za binom krene da prica o njenom *****nju i da pusta zvuke prdeza, to ama bas nista nije smesno. To jest, taj detalj mi oborio ukupan utisak o komicaru za 50 stepeni.
Stara 12.3.2012, 20:27   #3795
mentolbrebombona
Veteran

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
Moram da zakeram, al sta cu, dosadan sam covek.

Svidelo mi se zafrkavanje sa stereotipima vezanim za cele grupe, nije mi se svidelo dobacivanje pojedincima u publici. U jednom trenutku je to izgledalo bas ruzno..

Ne pratim stand-up pa ne znam da li je to cesta praksa, ako jeste i ne zelim da pratim.

--

Da se razumemo, nista nije strasno kad je na finjaka i bezazleno. Ali kad devojka ustane i krene da izadje napolje, a lik za binom krene da prica o njenom *****nju i da pusta zvuke prdeza, to ama bas nista nije smesno. To jest, taj detalj mi oborio ukupan utisak o komicaru za 50 stepeni.
To su neki bolesni momenti o kojima ne znam šta da kažem, ali iskreno sada tek mislim da bi trebao da pogledaš Raw, jer to nema veze sa tim, opet kažem meni je fenomenalno kako je on to odradio, jer se meni sviđa taj smisao za humor, imitacije...ako ti je najveći problem ovo što si naveo i plus to što ne pratiš standup(ne pratim ni ja nešto preterano), onda sa Edi Marfijem nećeš imati nikakvih problema.
Nađi bar negde na netu neke delove, recimo o filmu Roki, o tome kako belci igraju, pa o strancima, turistima koji ga prepoznaju na ulici pošto su gledali nastupe, imitacija Bila Kozbija, Ričarda Prajora .... i ima toga gomila i sve je prožeto sa dosta imitacija glasova, pokreta, ma svega...a tek delovi o problemima muškaraca sa ženama i obrnuto...

Poslednja ispravka: mentolbrebombona (12.3.2012 u 20:36)
Stara 12.3.2012, 23:34   #3796
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Fightclub može da se ne svidi samo onome ko ga nije razumeo. Bez obzira što glumi Bred Pit vredi ga odgledati i netačno je da se ne može gledati više od jednom. Zapravo posle prvog gledanja sve scene gledaš drugim očima jer kapiraš šta se zapravo u pozadini dešava(lo) umesto da se tokom filma prisećaš.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 23:42   #3797
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka

Citat:
Rockstar kaže: Pregled poruke
Просто морам да одговорим. "Fight Club" је екранизација једне феноменалне књиге, коју је можда и боље прочитати након вишеструког гледања филма. Тај "обрт", за разлику од већине "обртних" филмова није ништа посебно нити му даје моментум који надува оцену нас квазикритичара који филм целим својим постојањем већ не створи. Финчер је бриљантно екранизовао једну компликовану и интелигентну књигу и узео најбоље могуће глумце да реализују цео пројекат. Филм је феноменалан већ у првих 15 минута.. Мислим, не разумем. Све те метафоре, хиперболе, филозофија, социологија, сва та питања и ти одговори, сама идеја, само биће овог филма, зато је филм високо оцењен. Филм може да се гледа 150 пута. Мислим, сцена када се претучени и полунаг Бред Пит са омаловажавањем обраћа Нортону и ословљава га са "Ikea-boy" у савршеном магновењу разлога и аргумената.. Прича позива толико детаља да је она сама готово небитна, иако је и тај turnover јединствен. Мислим, можда и није филм за сваког, не знам...
Film* se jednostavno mora odgledati i tacka...kao osnovna lektira za skolu koja se mora procitati. Po meni jedan od naj filmova uz Mementa

Usput, odgledao sam u prethodna dva dana filmove za koje nikad ne bih rekao da cu uciniti, ali sta cu, morao sam da ucinim jednoj osobi:

The Holiday
Nikad, ali nikad mi nece biti jasno sta navodi ljude da snimaju ovakve filmove, kad bolje razmislim verovatno isto sto i pisce onih malih romana na trafikama...kic, sund, smor, .... ali njen osmeh i pogled na kraju odgedan filma nemaju cenu

Hitch
Za razliku od predhodnog, ovaj bar ima par da ne kazem komicnih ali smesnih scena, pa je laksi za prevariti, savetujem i litru koka kole, za brze varenje.

Sve u svemu gore 4.5/10, drugi 6/10...pa ko voli nek izvoli.

*cisto zbog posta ispod, da razjasnim nesto sto ni meni nije jasno, nikad nisam vario Pit-a...ali moram da priznam da ima nekoliko filmova u kojima sam uzivao, fight club je jedan od njih uz Meksikaca koji me je takodje odusevio. Moram priznati, ma koliko se zbog toga kidao u sebi, mozda je on ipak dobar glumac.
Belfegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2012, 23:51   #3798
Iris
détente

Citat:
Belfegor kaže: Pregled poruke
The Holiday
Nikad, ali nikad mi nece biti jasno sta navodi ljude da snimaju ovakve filmove, kad bolje razmislim verovatno isto sto i pisce onih malih romana na trafikama...kic, sund, smor, .... ali njen osmeh i pogled na kraju odgedan filma nemaju cenu .
Gledao si pogrešan Holiday . Nađi ovaj i nećeš se kajati...

(a i ženu menjaj, kad gleda tako očajne filmove )
Stara 13.3.2012, 0:35   #3799
zvjer
Banned

Citat:
Belfegor kaže: Pregled poruke
Moram priznati, ma koliko se zbog toga kidao u sebi, mozda je on ipak dobar glumac.

Dobar glumac i dobar covek!

Ateista i vegan de ces bolju kombinaciju!
Stara 13.3.2012, 0:53   #3800
malo blesav
Starosedelac

Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 636
Zahvaljeno 292 puta na 235 poruka

@Belfegor Kad već pomenu Meksikanca, Pita (koji mi je inače jako drag) sam slabo i primetio pored Jamesa Gandolfinija. Par scena sa Gandolfinijem sam pogledao bar 50 puta
malo blesav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:09.