![]() |
![]() |
|
MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge... |
Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija? | |||
Mesmer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 6,06% |
Engineer |
19 | 9,60% |
Thief |
21 | 10,61% |
Guardian |
29 | 14,65% |
Necromancer |
25 | 12,63% |
Ranger |
27 | 13,64% |
Warrior |
41 | 20,71% |
Elementalist |
24 | 12,12% |
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#3901 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Šališ se? Onda znaš šta ti je...
![]() LM, ceo dan sam proveo u WvWvW, PvE sam batalio skroz, nema smisla dok malo ne ujednače to. Juče je RvR bio nekako dosadan, danas je bilo baš epski... Skontam da crveni napadaju Greenlake, odem tamo usput dozivajući naše, odazove se 1 lik... koji je bio u blizini i nadogradio neke strele i top... Utrčimo unutra, a ovi već ubijaju stražare pred kapijom... Zaspemo ih odozgo i dalje tražeći pomoć na /team... nema nadogradnje, supply na nuli, kapija oštećena, depoti zauzeti sa obe strane... I tuci odozgo, popravljaj kapiju sa 10 supply ukupno... kad počeše dolaziti ljudi... 1, pa 2... pa 5 sa druge strane... i tukli smo se pola sata, ako ne i duže (njih je bilo u jednom trenu 25, nas negde 15, al' smo bili glasniji)... i odbijemo ih jednom, al' neki naši se zeznu, krenu za njima, pa izginu od legendary npc-ova, pa ovi opet na nas... a mi i dalje nemamo supply... I nekako ih odbijemo 3x za redom, ukupno sat vremena ako ne i više. Onda pošaljemo petočlanu ekskurziju na desni supply depot, otmemo ga, dupliramo stražu, nadogradimo stražu i unajmimo čuvare za karavane... 3 se vrate, nas dva ostanemo da pratimo "prvi i najvažniji karavan"... Dok smo došli do kule, ona opet pod napadom, bitka pred samim vratima... nekako sprovedemo karavan unutra da ne zaginemo... E onda da vidiš u sekundi niče ulje, 2 radnika krpe vrata i zidove... Posle su napadali još dva puta, ali smo ih toliko ubili u pojam da su se povukli iz našeg borderlandsa skroz. Ostalo nas 3 na celoj mapi da čuvamo ta dva ulaza, ostali odjurili na EB za njima... izašao sam kad smo držali preko 75% ukupne teritorije (onaj skor na slovo B). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3902 |
Član
Član od: 5.3.2012.
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 35 puta na 15 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3903 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
|
![]()
Behemotha sam ja iz cuga "doživeo" odmah prvi put kad sam zašao u močvaru. Istina niko živi nije znao šta treba tamo da radi ali smo valjda onako raštrkani po celoj oblasti tamaneći sve živo usput (bube, demone, portale) uspeli da ga "aktiviramo". Iskustvo jeste bilo okej ali opet previše natrpano i potpuno konfuzno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3904 |
Član
Član od: 9.10.2011.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Evo i ja svoje utiske ukratko da iznesem. Nisam se upustio u levelovanje i nista preko prvih par questova nisam video od PvE, ali moram priznati da WvW ima ozbiljan osecaj masivnosti bitaka i vrlo je zanimljiv i osvezavajuc feature. Mozda se u onim turnirima primecuje malo disbalans u profesijama, ali to je i stvar skilla. Sveukupno sam zadovoljan, ne odusevljen ali ne ni razocaran. Nisam igrao GW1 pa ne mogu da vrsim poredjenja, ali ona nisu ni potrebna. Imam doduse par zamerki, ali treba sacekati da igra bude "ready" pa onda da se sagleda situacija. Verujem da ce Anet poslusati primedbe zajednice i ispolirati igru do kraja pre launcha, bar se nadam da ce biti tako!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3905 | |
Član
Član od: 14.3.2012.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 46 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
Evo mojih utisaka: Prvi dan kad sam igrao nije mi bio toliko dobar doživljaj, igrao sam Charr-a iz prošle bete i uglavnom je bio problem podsećanje gde sam stao, kud sam krenuo. I uglavnom zato što sam bio smoren jer ne mogu da se prebacim na RoF server, pa je sve to nekako bilo više u fazonu čekanja. Kada sam se konačno prebacio i upao u naš esnaf (guild), vrlo brzo smo se organizovali za WvW i onda je zabava počela. Dok nismo celu mapu ofarbali crveno. Spoiler za Eternal Battegrounds Dominated:
Što se tog dela tiče, jako mi se dopada. Treba učiti mapu, skontati koji keep/tower dobija supply iz kog centra, što je postalo jako bitno kad smo prisvojili jedan tower za esnaf. Pa računanje koliko supply treba za svaku nadogradnju. Pa je čak i patroliranje i čuvanje onog presporog dolyaka dobilo smisao. Spoiler za Mala ali odabrana ekipa:
Chat meni sasvim odgovara. Otvoriš tabove, podesiš šta koji vidi, po tagu se vidi koji je channel, imaš prečice /s /m /p za brzo prebacivanje (nisam samo skontao koji je za squad) a i bojom je jako uočljivo. A da ne pominjem jumping puzzle koji smo Joorn i ja radili sat i nešto. Dok mu nisam objasnio kako da isključi double-tap dodge ![]() Spoiler za Dohakali smo mu, ipak:
No, kad smo već po treći put zacrveneli WvW, odlučio sam da krenem novog lika. Napravio sam human commoner necromancer i sjajno sam se proveo. Spoiler za Korva Grimm:
1. Animacije za skillove su predivne. Sekira je preslatka, sa onim kandžama što cepaju mobove, ih. <3 Nisam ni isprobavao druga main oružja. 2. Doduše uzeo sam i staff. On je potpuno ranged, 4/5 su targeted skills i sjajno mi se uklopio sa drugom kombinacijom sekira/bodež. Tek sad sam zaista osetio šta znači weapon swap i koliko borba nije jednostavna. Uz izbegavanje, kombinovanje efekata, različitim cooldown, prilagođavanje različitim neprijateljima... borba je vrlo aktivna, zahteva veštinu i učenje, i jako mi se dopada. Uopšte je ne vidim kao spamovanje veština, stalno sam obraćao pažnju na poziciju, gde se krećem, gde se nalazim, da li imam nekog saveznika u blizini da mu namamim neprijatelja ako mi je previše težak ![]() 3. Igra je prevelika, to je moj utisak. Išao sam postepeno po mapi, kad vidim gde mi je sledeći personal story waypoint onda se potrudim da očistim zonu i srca do tamo. Mislim, to sam i do sada radio u svim MMO igrama, čistio sam mapu od uzvičnika do uzvičnika. Ali ovo je mnogo bolje. Jeste 10 X i 15 Y skoro svaki put, ali su zadaci zanimljivi. A onda u međuvremenu naletiš na neki nasumični događaj pa i to bude super. A onda malo odmakneš od početne zone pa uletiš i u dinamički lanac zadataka. Prvo oteraj kentaure, pa ih spreči da otmu seljake, pa spasi žito, pa vrati seljake, pa zauzmi njihov kamp, pa odbrani kamp od protiv napada. I sve lepo teče, NPC pričaju, komentarišu, vuku te za rukav, pratiš ih od mesta A do mesta B, prosto naslutiš da ima neka priča - pa čak i ako ne bude neki quest za nagradu, ipak si ispratio neki događaj (čak sam odgledao dramu i raskid jednog charr-a i charr-kinje što je bilo zabavno samo po sebi). 4. Personal story mi je sasvim dobar. Imena nikad nisam ni pamtio, ali onog Hruuda i Mallusa ću bogami zapamtiti. Priča ima svoj tok i interesantna je, jedino što mi posle SW:ToR ovaj načina dijaloga likova deluje previše distancirano od priče. Lepi su modeli, ali fali mi skriptovanje scena, da se nešto dešava. 5. Crafting tek naslućujem da je zakukuljen, ali vrlo prost za shvatiti. Novi recepti se lako nalaze ali ispratiti koje si kombinacije probao a koje ne, od koje ćeš dobiti XP a od koje nećeš, kako optimizovati dobijanje XP-a i trošenje materijala. Tu me jedino nervira što se materijali vuku samo iz vreća koje nosim, a ne i iz banke. 6. Svet je lep. Nije predivan, nije maksimalni domet grafike, ali ima neki svoj šmek koji mi jako prija. Ali mi je igra toliko prijala da sam se retko da slikam stvari i događaje koji su mi se dešavali. Nekoliko puta mi i palo na pamet, možda tamo mogu da se popnem, i kad uspem bude mi super ako ništa drugo a ono zbog pogleda na svet oko mene. Spoiler za Panorama Divinity's Reach:
7. Što se opreme tiče, primetio sam da ono što se u igri dobije slabo prati moj lvl. Takođe se redovno dobije nešto što uopšte ne mogu da koristim, ali kontam da je to dobro za pribavljanje materijala. I ono što napraviš je u nekakvim skokovima 10-15-20 lvl. Ali pređem i četiri nivoa sa likom i ne pomislim da mi fali opreme ili da ona nije dovoljno dobra. Tek, svako pomalo mi se desi da u torbama nađem nešto što je jače od ovog što koristim i kao kul. Ali kontam da će mi trebati milion transmutation stones jer već prvi oklop koji sam sebi napravio je i oklop koji želim da zadržim do kraja igre! Jedino što mi je na kraju kvarilo zabavu jeste znanje da će mi lik i sav progres biti obrisani kad igra izađe. I poneki bug/glitch ali su mnogi od njih bili i zabavni, biće bedak kad ih srede ![]() Spoiler za Ja radim u rudnimuuuuuu:
Spoiler za Ne brini - ti nisi ovca, ja nisam vuk:
Spoiler za Neuništiva žaba:
Spoiler za Nisam Jona, ali mogu da pogledam:
Spoiler za Beži bre, smrdi ti iz usta:
Spoiler za Imaš mrkvu?:
Poslednja ispravka: cunning (11.6.2012 u 1:00) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku cunning na korisnoj poruci: | ||
Krilce (11.6.2012), Pile_glodje_kost (11.6.2012) |
![]() |
#3906 |
Član
|
![]()
I na kraju, kontam ljude koji kažu "ovo nije Guild Wars". Razlika je očigledna i prilična, ali od momenta kad su najavili GW2 znalo se da će to biti potpuno nova i drugačija igra. A naziv igre pretpostavljam da je logičan iz razloga što je isti IP. I Arena Net je bio jako transparentan šta radi sa igrom, nigde tokom igre nije bilo iznenađenja - ovo je sve što sam i očekivao i mislio da će biti, samo zaista mnogo bolje nego što sam se nadao. Uostalom, GW1 još živi, ali neće mi nedostajati dok budem igrao GW2.
I ima tu još mnogo utisaka o kojima bih mogao da pričam i prepričavam, ali kontam dosta vam je jedan fanboy rant ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
Član
|
![]()
To je to. Može Kaaboom da ispriča, ja sam se već nakucao. Ali bilo je epski kako smo zauzeli i čuvali i branili i hranili naš tower. <3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3908 | |
Član
Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3909 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
To je jedna od teorija na zvaničnom forumu. Druga je da jednostavno dobijeni XP još nije prilagođen, ili da su autori toliko željni da igrači sve vide i isprobaju, da su odlučili da ih nateraju na to. Međutim, iz ove poruke
Citat:
Dakle, reč je o potrebi da se fino naštima xp koji se dobija na različitim mestima, kako u finalnoj verziji ne bi bilo osećaja da moraš da se vraćaš i radiš nešto po desetak puta, da bi mogao da nastaviš dalje. Shvatam da ima ljudi kojima nije problem da obiđu sve tri početne zone sa istim likom... posle valjda sve tri lvl15-25 zone, pa sve tri lvl 25-35 i tako dalje... ili da provedu dane u WvWvW ili u praveći torbe... Ali činjenica je da prosečan igrač mora da bude u mogućnosti da prođe u sledeću zonu sa nekih 60% urađenih stvari, a da ne zaostaje za propisanim nivoom iskustva. To mu, pre svega, omogućava da ima osećaj slobode da istražuje AKO ŽELI, ide dalje kroz priču AKO ŽELI, vrati se kad želi... pravi puške 30 dana za redom, ili ne napravi nikad ni jednu... Uostalom, igra radi downlevel prejakih igrača, tako da višak XP-a ne može doneti negativne efekte. Al' dobro, daleko je release date... ko zna na šta će ličiti do kraja. Za sad nema alliance chata, šta dalje pričati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3910 | |
Član
Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 165 puta na 70 poruka
|
![]() Citat:
Te zone nisu nicim povezane sa odredjenim rasama sem "geografski". Znaci time sto igras zonu 15-25 koja se nalazi pored Sylvari Grove-a a nisi sylvari, neces spoilovati pricu vezanu za sylvari niti ces raditi DE koji su pravljeni samo za sylvari-e. Time sto human startuje ispred Divinity Reacha ti je samo jedna ponudjena opcija i nista ne gubis ako odlucis da odmah odes u Hoelbrak ili Black Citadel i odigras tu zonu. Ako bas hoces da igras samo jednu startnu zonu gubis 80% sadrzaja pa nemoj da te cudi sto nemas dovoljno xp-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3911 |
Veteran
Član od: 19.9.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 226 puta na 122 poruka
|
![]()
Moji utisci. Igrao sam sa warrior-om i zavrsio kao 29lvl. Izabrao sam neki od low popilation servera. Igram na laptopu (Asus G73JH, 5870M, 8GB, i7, 1920x1080). Grafiku sam podesio na maksimum i u 98% slucajeva radi savrseno. Na momente zna da uspori ali mislim da je zbog optimizacije. Npr u nekoj pecini gde nema nigde nikoga, ispred mystic forge-a i tako. Prilikom masovnih event bitki ne ili u gradu. Nisam igrao PvP jer sam PvE orijentisan pa ne znam kako bi se racunar tamo ponasao. Inace igra mi nije ni jednom pukla. Sve je radilo savrseno i nikad ne bih rekao da je rec o beti. Naisao sam samo na jedan bug i obavestio developer-e. Prilikom unistavanja nekog katapulta karakter bi se zaglavio u ostatcima. To bi se desilo svaki put kad unistim katapult u tom delu mape. Nisam od onih koji samo zele da leveluju brzo po svaku cenu. Istrazivao sam, resavao srca, skill-ove, otkrivao mapu i kada god je bio event blizu mene gledao sam da pomognem ili da ga odradim sam zavisi. Dosta njih se moze odraditi i solo. Neki zahtevaju grupe. Recimo 2 puta sam zavrsio world event u mocvari gde se ubija onaj ogromni boss. Jednom sam istrazivao i slucajno nabasao na fight. To je bilo iznenadjenje posto je boss ogroman i bilo nas je bar 30. Drugi put je neko u cetu napisao da pocinje event pa smo se svi portovali tamo. Naisao sam na 2 jumping puzzle i odlicno su uradjene jedino sto sam u oba slucaja dobio neki grey loot sto mi se nije svidelo jer posle ulozenog truda ocekivao sam nesto unique. Zavrsio sam kompletno prvu regiju (Divinity’s Reach-a) kao 17lvl. Zatim odlazim u Kessex Hills koji je bio malo tezi. I njega kompletno zavrsavam kao 24lvl pa odlazim u Gendarran Fields. On je u startu bio dosta tezi nego prethodne 2 regije. Tu sam napravio gresku jer sam usao u tu regiju iz Kessex Hills-a pa su u proseku mobovi 2-4 lvl-a iznad mene ali sam lagano dosao do lvl 27 tek da bi kasnije otkrio da postoji jedan deo na mapi iz koji se nalazi odmah iznad Lion’s Archa gde je deonica od 25-27lvl pa sam tu nagruvao jos 2 lvl-ai zavrsio kao 29lvl. Sto se same borbe tice i skilova ne bih da trosim previse reci odlicno je uradjena. Ali opet to je individualno. Meni se svidja jer mogu da dodge-ujem ako boss ili mob hoce da uradi specijalni napad a ne da stojim zakopan u mestu prilikom izvodjenja nekog combo-a. Sto se tice questova po meni nema grinda. Svaki se moze resiti pukim istrazazivanjem u odredjenom radiusu oko srca. Malo ubijate mobove, pokupite nesto, uradite ovo uradite ono. Gomilu questova sam resio ucestvovanjem u event-ima tako da necete ni primetiti a resavacete ih. Kad se samo setim lotra i ubijenih 10.000+ mobova samo zbog virtues ovo je pravo osvezenje. Sto jedan clan spomenu steta sto ce mi karakter biti izbrisam jer dosta truda ulozeno. Kad izadje igra mozemo se dogovoriti da svi budemo na istom serveru pa mozemo pikati zajedno. Na kraju kad se utisci saberu mogu samo da konstatujem da je igra stvarno fantasticna i zelim unapred da se izvinim sto cu zapostaviti moje maloletno dete.
I kada je zavesen beta event 2? Ja sam juce u ponoc i dalje mogao da igram najnormalnije ali sam morao na spavanje zbog posla. Poslednja ispravka: Dzigi (11.6.2012 u 11:19) Razlog: Pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Veteran
Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka
|
![]()
Uh, kao što sam i pretpostavio, teško je ljudima da se odviknu od klasičnih MMO pravila koja ne postoje u GW2. Mislim da će ovo mnogo bolje da legne klasičnim RPG-ovcima i TPS igračima nego starim MMO igračima, to se vidi po komentarima.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zuloom na korisnoj poruci: | ||
r0nIn (11.6.2012) |
![]() |
#3913 |
Član
Član od: 31.12.2005.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 201 puta na 110 poruka
|
![]()
Beta Weekend Event Finale - Plains of Ashford 11:20 PM PDT
jel radio neko ovo????? Bio je neki ogromni zmaj kazu EDIT: bice da je ovo deo toga, procitajte sta trazi event ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3914 |
Veteran
Član od: 18.4.2007.
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 293 puta na 156 poruka
|
![]()
Radio sam ja. Ako te ubiju mobovi iz eventa, postajes jedan od njih, dobijas nove skillove i mlatis po ostalim igracima... Ili oni po tebi.
![]() Kasnije cu okaciti neke slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Član
Član od: 31.12.2005.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 201 puta na 110 poruka
|
![]()
altase jel ti se desilo nekada na mes, kada koristis staff, i upotrebis drugi skill, onaj sto te teleportuje unazad i ostavi iluziju na tvom mestu, da propadnes kroz mapu i sve texture u neki okean ispod?
meni X puta, pa sam prijavio to. mada dobar bug, plivam ispod mape i otvaram WP. Desilo mi se kod Charova u oblasti to par puta i u PVP u onoj areni sa satom onim, battle za K nesto. edit: slike tog dogadjaja, uglavnom sam slikao kada sam na mapi trebao biti na zemlji a ne u vodi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Evo nekih mojih utisaka sada kad se beta konačno završila i kada sam se lepo naspavao.
![]() Pre igranja sam bio 99% siguran da će moj izbor rase/profesije biti human/elementalist. Iz tog razloga sam rešio da odaberem neku drugu rasu, da ne pokvarim sebi užitak kasnije. Počeo sam kao Norn ele, vodio ga do petnaestog nivoa i onda sam rešio da probam i neku drugu profesiju. Charr mesmera sam igrao svega 3 nivoa (nikako mi ne leži mesmer stil igre) i human guardiana (morao sam uzeti human na kraju jer me mrzelo da opet krećem sa čarom ![]() Prvi utisak je vezan za borbu. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na činjenicu da ne igram GW1 gde moraš stajati u mestu da bi bacio magiju (iako ima nekih kanalisanih, kao što je Meteor Shower, za koje moraš biti u mestu i, koliko sam primetio, ne možeš da ih prekineš ničim osim dodžovanjem ili bacanjem nove magije). Trči levo desno, pa podesi svu grafiku na low da ne bi gledao slide-show. ![]() ![]() Ovde ću napraviti paralelu sa pvp jer mi je to još uvek najsvežije (odigrao sam 3 partije 8 na 8, a WvW nisam imao prilike da probam jer je moj server držao 100% mape u tom trenutku). Vodio sam guardiana jer sam čitao da su ljudi imali problema sa zaglavljivanjem i bespovratnim ostankom u Mists, pa nisam hteo da zagubim elea zbog nekog tamo baga. Nisam se nešto posebno snašao jer sam dobio skillove na čije korišćenje nisam navikao, a i sama borba je mnogo mnogo mnogo dinamičnija od pve. Logično, živi ljudi imaju mozak i prste za razliku od mobova, a i bolje su opremljeni. U par navrata me navozao jedan ele samo tako. ![]() ![]() Napredovanje po nivoima je malo neizbalansirano. Većinu vremena sam išao koristeći XP booster, a igru sam završio na 20. nivou prešavši pre toga celu početnu norn oblast i bio sam na pola Diessa Plateau. "Srce kvestovi" koje sam radio su uvek bili 1-3 nivoa iznad mog, ali se razlika često ne oseti. Neke sam prelazio sam, a kad sam imao društvo prelazak je bio zagarantovan. Igrom slučaja sam imao 3500 gemova koje sam uglavnom potrošio na te bustere i par drugih zezancija, ali da nisam ko zna koliko bih niži nivo bio. Kad smo kod levelinga, moram da kažem da sam se čudio dok sam čitao vaše utiske o povratku na low level kvestove i borbu sa mobovima na čiji nivo ste "spušteni". Moje iskustvo je da sam sa njima jedva ostajao živ kada sam ih prvi put prelazio, dok sam ih kao ele 18. nivoa pržio uglavnom iz 2 udarca. Govorim o običnim mobovima 4. nivoa na koji sam skaliran. Eventovi nisu bili baš toliko laki jer se i oni skaliraju u odnosu na broj prisutnih igrača, ali opet se sa bossovima nisam mučio kao pri prvom prelasku. Jumping puzzles. Lično ne kapiram poentu njihovog ubacivanja u ovako nezgrapnom sistemu skakanja. Sama igra uopšte nije dizajnirana tako da se očekuje da ideš i preskačeš nešto osim u tim zagonetkama. Skok je više kao nešto što možeš da iskoristiš da preskočiš ogradicu i lično ga nisam koristio gotovo nikad osim u zagonetkama ovog tipa. Razumem da ima ljudi kojima se dopadaju i kojima su uber kul (tebe gledam Ice-Man ![]() ![]() ![]() Neko je već pominjao respawn protivnika u kratkim vremenskim razmacima. Shvatam da je to neophodnost u neinstanciranom svetu, ali bezveze je kad čistiš neki deo, a respawn ti zatvara put kojim si došao. Lično mi nisu baš padali protivnici na glavu, ali je bilo situacija kada sam morao dvaput da se borim sa njima, pri dolasku i pri odlasku sa lokacije. Mali broj skillova. Magije i sposobnosti koje su vezane za oružije su okej, makar oni koje sam imao na eleu. Ima prilično kombinacija koje se mogu iskoristiti za različite stvari. Vatra za aoe damage i postavljanje combo polja, vazduh za veću pokretljivost i spajkovanje pojedinačnih protivnika, zemlja za dodatnu odbranu/neranjivost i voda za lečenje (i sebe i saboraca). Jedino što nemam swap, ali onda bi zaista bilo preterano imati na raspolagjanju 8. kombinacija. ![]() Poslednja ispravka: Maladikt (11.6.2012 u 12:17) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Grafički igra jako lepo izgleda, čak i na minimalnim podešavanjima. Jako mi se dopada interfejs i upotrebljene boje. Stil ikonica je totalno drugačiji i nije da mi se ne sviđa, ali dok sam prebacivao predmete u banku imao sam WoW flešbekove.
![]() Čet je malo zakomplikovan, posebno guild chat. Jako dobra stvar je mogućnost članstva u više guildova, ali čemu to ako u jednom trenutku mogu da komuniciram samo sa jednom grupom drugara, a za ostale sam gluvo-nem? A ja volim da trtljam dok igram, nemojte mi to oduzimati. ![]() Crafting profesije mi deluju interesantno. Posebno kuvanje za koje mi je jako drago što sam ga isprobao. Iako ima nelogičnosti kao što su srpovi za skupljanje biljaka koji se troše nakon jedne upotrebe i nemogućnosti da kao low level praviš recepte koji su u stvarnosti neverovatno prosti, ali hej. To je igra, koga zabole uvo. ![]() ![]() AH dobro funkcioniše i može fin novac da se zaradi i od junk itema. Jedino što mi se čini da se uvođenjem AH gubi ona interakcija između igrača prilikom trgovine. "Jel može 5k jeftinije?" "Imam i druge zute petove ako si zainteresovan?" "Ako nabaviš još unid golda obavezno me whispuj" itd. Zapravo, sada ljudi praktično i ne moraju da komuniciraju. Svi se kreću ka dinamičkim događajima i obleću oko srce kvestova, što ima i svoje mane i svoje prednosti. Ali da je trgovina preglednija i efikasnija, to svakako jeste. Srce kvestovi su pola-pola. Neki su zanimljvii i odskaču od ostatka po inovativnosti (treniranje krava mi je bilo urnebesno), dok se dešava da uđeš u zonu za visok nivo i da te igra pozdravi zadacima kao što su "operi krave i naspi im vodu u korito". Zaista? Mogu da razumem to u početnoj zoni, ali mislim da je taj tip zadataka previše banalan da bi ga kasnije koristili. U globalu ja sam zadovoljan odigranim. Zadovoljan u smislu da sam se lepo zabavio i da sam video i saznao ono što me je interesovalo. Bolje sam sagledao neke stvari i produbio tematiku direktno komunicirajući sa ljudima ingame. Igra je jako dobra i sasvim sigurno ono što MMO meni može da ponudi u ovom trenutku, ali ima i mana koje ne bi trebalo prevideti. Moram da priznam da sam ranije čitao neke od komentara ovde i da sam mislio: "Ma nemoguće da je to baš tako", ali uglavnom stvari jesu takve. Sad ostaje pitanje ko preko toga može da pređe da bi igrao jako dobru igru, koja istinu govoreći ima jako malo zajedničkih stvari sa prvim delom. Nedostataka ima, ali u pitanju je beta tako da očekujem da će dosta toga popraviti ili promeniti dok igra konačno ne izađe. A što reče Ljuba, menjaće se sve to i nakon izlaska. Živi bili, pa videli. Izvinjavam se na dugačkom tekstu i još jednom veliko hvala Igrorami na mogućnosti da učestvujem u ovom beta vikendu. ![]() Poslednja ispravka: Maladikt (11.6.2012 u 12:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3918 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Event je kasnio dobrih 20 minuta pa ga nismo uspeli zavrsiti do 9 sati. Bilo je ok, zmaj je leteo iznad mape i nestajao povremeno u oblacima dok su na raznim delovima naletali neki champion mobovi.. Takodje je bila neka fora sa korupiranim waypointovima sto je moralo da se razbije etc.. Uglavnom nismo prosli taj deo eventa posle koga bi (pretpostavljam, ili barem nesto drugo epski) trebali da vidimo zmaja malo izbliza... Bedak sto nisu barem produzili malo event da ga privedemo kraju al to je sto je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3919 | |||
Član
Član od: 22.10.2011.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 202 puta na 111 poruka
|
![]()
Bio sam ja na finalu, samo nisam video zmaja, leteo je iznad nas, ja sam u tom momentu bio među nekim drvećem, i nisam ga mogao videti, dok sam se prebacio negde dalje, nestao je (ili odleteo, nemam pojma).
Finale je bilo da tako kažem ludnica, minimalno 100 igrača na malom prostoru, ako ne i više, bilo je tu nekih magičnih kutija, na koje kada klkneš, pretvore te u nešto drugo (silvari, charr, golem itd.), smanje te, uvećaju te, ili ti daju vatromet. To je trajalo desetak minuta, a onda je počela jurnjava po mapi za GM iz Arenanet-a, koji su pokretali te finalne evente, bilo ih je više na mapi u istom trenutku, pretpostavljam da su svi bili isti. Dugo sam se borio kao igrač, ali su i mene na kraju utabali, onda sam se transformisao u drugu formu i tukao igrače, kao na toj slici što si priložio. Lep vikend, vreme je opet proletelo sa finim društvom iz gilde i na TS-u. Švrljali smo po mapi, mlatili protivnike i radili kvestove, kada izleti neki event, trk tamo, i udri. ![]() Rezultat na kraju: ele lvl 37, kompletirana ova nova teritorija što je izašla (Gandaran Fields), i naravno, čeka se sledeći vikend, nadam se da će karakteri ostati, i neće biti izbrisani. Dungeon nismo radili, iako smo mogli da se organizujemo, bilo nas je dovoljno. Možda sledeći put, mada to nije toliko ni važno, radićemo ih dovoljno kada izađe igra, ne moramo po svaku cenu sada juriti za njima. Aukcijska kuća radi odlično, prodaja i kupovina, sa finim sortiranjem i pretragom. Svašta mi je napadalo, malo toga što mogu sam koristiti, tako da sam puno itema prodao na aukciji, a kupio ono šta mi treba, pretežno štapove, ali i nešto armora, mada se za njih ne isplati kupovina od igrača. Na primer, kupio sam na level 25 najbolje delove oklopa što su se mogli naći od igrača (koji nisu bili baš jeftini), 5-20 srebrnjaka po delu opreme, a kada sam došao na level 30, otišao sam kod NPC prodavca za oklope da bih uporedio, i rezultat je poražavajući za zelene oklop iteme, svi od NPC lvl 30 su bili bez razlike bolji od najboljih zelenih level 25, a razlika u ceni je ogromna, kod NPC (za level 30) je komad mogao da se kupi za oko 1 srebrnjak, dakle kompletan oklop 5 srebrnjaka. Tako da moja preporuka glasi: nema svrhe da jurite najbolje delove oklopa od igrača, i da ih plaćate preskupo, pošto svakih 5 levela možete kupiti bolje kod NPC-a za veoma malo novca. Ima ih na puno mesta, ali ko neće puno da se muči i da ih traži, može otići u Balthazar ulicu u Divinity Reach, tamo ćete naći prodavca oklopa veoma lako, pošto je poluprazna. I za kraj kratki video, nornica ele na jednom manjem dinamičkom eventu u akciji:
Par slika sa finala: Spoiler za slike:
|
|||
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Accuphase na korisnoj poruci: | ||
Pile_glodje_kost (11.6.2012), Pixie (11.6.2012) |
![]() |
#3920 |
Član
Član od: 17.4.2012.
Zahvalnice: 3