![]() |
![]() |
|
Upravljačke simulacije Menadžeri, tycooni, "mali bogovi" i slično... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 1.9.2009.
Zahvalnice: 55
Zahvaljeno 132 puta na 89 poruka
|
![]()
Nema potrebe za EA logom, Paradox klasika, bagovita vanila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Veteran
Član od: 2.8.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 86 puta na 66 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
|
![]()
Peglao malo. Braćo moja mila, šta je sa framerate-om? Mašina koja vozi RDR2 na very high se muči sa ovim. Sve sam napredne grafičke kerefeke spustio, isključio blurove i čudesa, ma kakvi. Seče k'o testera. Pri tome sam dogurao do nekih 800 stanovnika. Šta će biti na 80k ne smem ni da pomislim.
Ovo koliko sam uspeo da igram, jako dobro koncipirano. Mada, zahvaljujući izmenama u gameplay mehanici, još nisam pohvatao ni osnove. Mislim da je slajder sa potražnjom zona malo loše odrađen ili baguje. Možda grešim. Npr. traži mi low density residental, pa odjednom padne. Pogledam statistiku, ima mesta burazeru koliko hoćeš. A ništa pipnuo nisam. Onda opet skoči iz čista mira. Servisne zgrade (škole, bolnice, kanalizacija, groblja itd) se mogu apgrejdovati, tako da nema potrebe da se gradi nova zgrada svaki put kada dostignete max kapacitet. Takođe, zgrade sada imaju mnogo veći "dobac" koliko dosežu do građana, samo imaju i area buff, tačnije podižu kvalitet života onih koji žive u toj zoni buff-a. Oni koje buff ne kači i dalje koriste tu zgradu, ali nemaju bonus. Dobro rešenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Po onome sto se moglo videti iz raznoraznih klipova, recenzija itd je da igra ima pregrst noviteta i sistema koji rade punom parom u pozadini....sto je izgleda i razlog katastrofalnog stanja optimizovanosti, velika je kolicina simulacije u pozadini da bi se ovo pustilo sada.
Trebace debelo peglanje, igra jednostavno nije smela da izadje sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Član
|
![]()
Izbacili su guide kako da poboljšaš performanse. Postoji jedna opcija koja se zove "dynamic resolution scale quality". Kada sam stavio na "constant" performanse su se znatno poboljšale. U principu je opcija da igra sama menja rezoluciju ako FPS padne, kontam da to poprilično kolje hardverske resurse ako igra konstantno menja rezoluciju. Sa anti aliasing off i ostalim stvarima isključenim ili na low i medium jes' da igra izgleda kao da je nešto iz 2010, ali sada klizi lepo.
Čeka se peglanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.159 puta na 1.329 poruka
|
![]()
Cities Skylines 2 runs with 20fps on an NVIDIA RTX4090 at 4K/High, even on an empty map
https://www.dsogaming.com/pc-perform...-an-empty-map/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Član
|
![]() Citat:
Onda sam pustio benchmark tool u pozadini i pogledao sistemske resurse dok igra radi i skontao da grafička (GTX 1080) i nije toliko zauzeta koliko sam očekivao (oko 60-70 procenata). Mnogo veće opterećenje je na procesoru (sama igra uzima skoro 80% slobodnog procesora) i varira +/-15%. Tako da ima logike to što pričaš. Verovatno grdne simulacije građana, saobraćaja, fizika vode i vetra, kalkulacije protoka vode i kanalizacije i boktisvetizna šta još jede procesorsko vreme. Engine same simulacije je neoptimizovan do bola, grafika nije toliki problem. E da, desilo mi se da igra zakoči i krahira na desktop u prvom gradu (koji sam batalio) na oko 4k stanovnika. Ovo mi se nije desilo u poslednjih bar 15 godina, zaboravio sam kako to izgleda. I dobio sam System Out Of Resources exception poruku od Unity engine-a. Vratilo me u ranu srednju školu kada sam pokušavao da teram Quake 3 Arena na max sa 366Mhz Celeron procesorom, 8 MB RAM-a i Riva TNT2. Fala Fincima za nostalgiju. ![]() Poslednja ispravka: sonebrate (26.10.2023 u 23:55) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku sonebrate na korisnoj poruci: | ||
perablenta (28.10.2023) |
![]() |
#30 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Izgleda da je problem sa performansama bespotrebno renderovanje gomile poligona po citavoj mapi, cak i dok je kamera udaljena. Zaj*balo i Cyberpunk sa brojem poligona i API poziva u nekim situacijama
https://www.pcgamer.com/a-tech-analy...in-comparison/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Veteran
Član od: 12.7.2007.
Zahvalnice: 314
Zahvaljeno 57 puta na 45 poruka
|
![]() Citat:
ispravice me neko ako gresim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.159 puta na 1.329 poruka
|
![]()
Cities Skylines 2 has surpassed one million sales
Kecu je trebalo mesec dana da dostigne istu brojku. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Civilization V | testera | Upravljačke simulacije | 899 | 12.12.2022 23:26 |
Cities Skylines | goranmax | Upravljačke simulacije | 469 | 26.5.2022 21:42 |
Cities XXL | perablenta | Upravljačke simulacije | 5 | 5.2.2015 23:13 |
Cities XL 2012 | Stranger2 | Upravljačke simulacije | 41 | 15.2.2013 0:27 |
Nat.Geo. - ancient lost cities of the world | ZoNi | Zanimljive Web lokacije | 0 | 30.8.2012 11:04 |