![]() |
![]() |
|
Role-Play FRP, RPG... |
Pregled rezultata glasanja: Omiljena klasa u FRP/RPG-u | |||
Fighter |
![]() ![]() ![]() ![]() |
42 | 26,58% |
Thief |
26 | 16,46% |
Druid/Cleric |
7 | 4,43% |
Paladin |
31 | 19,62% |
Bard |
2 | 1,27% |
Mage |
38 | 24,05% |
Ostalo |
12 | 7,59% |
Glasova: 158. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Veteran
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka
|
![]()
U igrama koje koriste 3. ediciju D&D pravila (NWN, ToEE, IWD2) svaka klasa moze da koristi svako oruzje i oklop ako prethodno izabere taj feat. Dexterity bonus se, za razliku od 2. edicije AD&D pravila, primenjuje ako lik nosi light armor ili ga uopste ne nosi.
Familiar daje bonuse svom "gazdi" kao npr. Constitution bonus, animal companion ne, ali ima bolji BAB (Base Attack Bonus). Cleric je po mom misljenju bolji nego Druid u melee borbi (bar se meni bolje pokazao) + poseduje veci broj magija (+ domain magije). Neke magije, koje Druid nema, podizu mu privremeno borbenu sposobnost na nivo Fightera, dobijaju se odmah, a upotrebljive su i protiv zlikovaca visokog nivoa. Npr. lev. 1 magija Divine Favor. Dobar izbor prestiznih klasa (ako nekog zanima) za NWN (oko 100) + novi featovi, skilovi i magije mogu se pronaci ovde + 99% je sve verno preneseno iz 3.5 edicije pravila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
![]() Iance nesto licno i ne volim klase druida ili clereic-a-ali to je individualno... Bolji su mi recimo pladin ili "cist" mag PoZ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Ako odmah završiš questove za Mabeth i odmah povedeš Dakona sa sobom. Visoka inteligencija u Tormentu znači puno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() Citat:
Razlika izmedju 4 i 6 miliona xp je sto imas nekoliko hp-a vise. A sa multiclass likom dobijas bonuse za obe klase. Naravno ovo sam govorio sa bg serijal. Recimo druid u bg serijalu je dosta slab lik, dok bi u pravom AD&D bio ozbiljan lik... Zavisi kako je igra optimizovana... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Veteran
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 294 puta na 133 poruka
|
![]()
Wizard (sa ofanzivnim magijama)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Član
Član od: 19.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ma barbarian...sve na strenght i udri...to je moj moto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Novi član
|
![]()
MONK sta bi drugo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Novi član
Član od: 16.1.2006.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Ja sam u pocetku igrao samo sa Fighterima
a posto me brzo smore obavezno uzmem nekog Mage-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
U pocetku je to bio wizard, a posle fighter...
BG 2 -sam igrao sa samo 4 karaktera (fighter bio main+3 npc-ja). Ne znam sa kojom drugom klasom bi bilo igrivo na taj nacin, mada ko zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Član
Član od: 12.12.2005.
|
![]()
zavisi od sistema do sistema...uglavnom (tachnije, obavezno) idem na neki multyclass...
a u SPECIAL i DnD sistemima nemam omiljene klase, samo omiljene atribute: charisma, agility/dexterity i intell... dakle, cilj mi je da svaki lik sa kojim igram ima sto vise dialogue opcija i sto vishe action poena po rundi... jedine klase kojih se gnusham su fizikalci...fighteri/barbariani/warriori sa low intellom...ochajno je igrati sa likom koji prica kao trogodisnji ogre (Me want barter! ili You hit me? i CHRUSH you! i tako to) |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
Član od: 3.2.2006.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Ja uvek biram sorcerera najvise ga volim iako je tacno da se teze gura na manjim nivoima. U principu multiclass je dobar ali ja ne volim mesavine i kapiram ih kao neku vrstu varanja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Član
Član od: 6.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Rogue ......... ups nema
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Član
Član od: 29.1.2006.
Zahvalnice: 1
|
![]()
nindza kornjacha sa lightsaberom..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Član
|
![]()
ili sam spellcaster , ili sam paladin ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ranger definitvno nema boljeg!pod 1.veliki je baja,pd 2.zna da leci i baci poneku magiju,pod 3.bije ko lud,pod 4.zna covek da cita tragove pa znas na koga ces da naletis u kraju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Veteran
Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 45 puta na 34 poruka
|
![]()
prvi RPG koji sa igrao bio je Spellforce i tu sam imao maga [i to black magic] eee zivot mi je pojeo, znaci uzas kako su odradili spellcastere, warriori su bili u neopisivoj prednosti. Zatim Morriwind gde sam se opametio pa odma uzeo da razvijam lika u warrior pravcu ste se pokazalo jako pametno jer je ova igra imala isti sindrom ko i Spellforce...znaci na kraju igre [tj onda kada vise nisam imao sta da radim vise, jer igra nema kraj] 90% protivnika je padalo iz samo 1 mog udarca
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Novi član
Član od: 7.12.2005.
|
![]()
Nema smisla... bre ljudi nigde RANGER-a...
A klasa je savrsena... Malo je losiji u melee fightu, malo bolji strelac, malo losiji nature mag, od ostatka druzine ali animal companion + brdo skillova, vise nego kompenzuju mane..... . On je ustavri ono sto ljudi govore za barda, Master of all trades... Znaci svaki rpg koji sam ja igrao (Icewind Dale 1 i 2, Baldurs Gate 1 i 2, neveerwinter.....) + Bilo koji stoni , Ranger je bio moj prvi i osnovni izbor za llika u druzini... Definitivno je moj favorit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Takve igre je tesko optimizovati za spellcastere. U pravom AD&D, snaga magova je u tome sto se drze zajedno u raznim udruzenjima ili bar imaju ucenike, vojsku iza sebe, stronghold itd... Samo najmocniji magovi operisu sami. U bg2 je prilicno glupo bilo to sto, kako god da napravis maga on tesko moze da bude bolji od edwina. Zato su neke kombinacije, tipa fighter/mag u tavim igricima po mom misljenju bolje od cistog maga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Starosedelac
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 154 puta na 115 poruka
|
![]() Citat:
![]() |