![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Novi član
Član od: 17.1.2006.
|
![]()
Ako zelite da vidite kako neki antivirus opterecuje sistem probajte ga na nekoj slabijoj masini. Imao sam nabudzeni Celeron 400(500),AbitZM6,196MB koji je radio kao zmaj, a kad na njega instaliram Kasperskog ili Pandu (Nortona treba zaobilayiti u sirokom luku) treba da cekam i po dve sekunde da mi izadje Start meni (o ostalom da vam ne pricam).
Elem, poceo sam da koristim Avast i on me je lepo sluzio jedno dve godine (u kombinaciji sa ZoneAlarm-om) sve dok mi se nisu uvukla dva tri virusa za samo par dana (nije ih imao u definicijama koje su bile sveze). Posto su to bili neki virusi koji su se tek bili pojavili, pretragom na net-u sam video da ih je u svojim definicijama tada imao samo TrendMicro PCCilin. Tako sam poceo da trazim pouzdanije resenje i mogu vam preporuciti sledece: Ako volite "sve u jednom" programe: - moja preporuka je Trend Micro PCCilin Ako volite antivirus i firewall posebno: - Nod32 i ZoneAlarm (ja ovo koristim) Pozdrav i nadam se da ce ovo nekom biti od koristi. PS:Najbolji antivirus je onaj koji ima kvalitetnu i brzu tehnicku podrsku (definicije), jer uzalud vam "fancy" antivirus ako im definicije "kasne" po nekoliko dana (i vise). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Član
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Aman, ljudi, ko jos drzi non stop upaljen antivirusni program. To je u potpunosti nepotrebno i nepozeljno. AV treba startovati samo kada ste na netu ili kada u kompjuter ubacujete neproverene diskove. Koristio sam Nortona (2003 i 2005), NOD32, AVG, a trenutno koristim Kaspersky. Norton zna da uzme i do 80 MB RAM-a, a o zauazecu procesora necu ni da pricam pa ga svakako treba zaobilaziti. NOD je izuzetno dobar i nije mnogo zahtevan, ali Kaspersky u odnosu na njega deluje kao teska artiljerija. Sto se tice zahtevnosti, Kaspersky se nalazi negde na pola puta izmedju NOD-a i Nortona, ali zato otkriva zaista sve stetocine (ovo nije reklamna zvaka). Topla preporuka za Kaspersky i NOD (za sporije kompjutere).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
![]() Inace kakva je korist od AV-a ako ga drzis ugasenim? Pa ne prenosi se virus samo preko neta. & zbog cega je nepozeljno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 4
|
![]()
Koristim AVG Free edition. free je pa nema cimanja. Inace Nod je strava ali kao sto je neko vec napomenuo, skup je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Član
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
AV koji radi u pozadini ce ti usporiti bilo koji racunar bez obzira na jacinu. Naravno neki manje a neki vise ali ce biti sporiji nego sto si platio. U svakom slucaju usporenje je primetno i nepotrebno.
Virusi nisu Dalaj Lama pa da se materijalizuju, moraju da dodju od negde. Ako nisi na netu i ne koristis sumnjive diskove, diskete ili usb flash-eve (a to je normalan rad na kucnom kompu) AV NE MORA da bude startovan. A zasto je nepozeljno, pa probaj da igras neku zahtevniju igru sa i bez ukljucenog AV-a pa ces videti. ![]() Veruj mi skeniranje sistema dva puta nedeljno uz pridzavanje gornjeg pravila je sasvim dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Starosedelac
|
![]()
Evo ovako.Zivotinjke treba da ostanu zivotinjke(Panda,...) a antivirusi-antivirusi.Ali,na kao Kasperski koji uspori komp,pa da se ne lazemo,jedno tri puta.I da nastavim pricu.Nikada ja u mom zivotu ne stavljah antivirus niti firewall u start-up.Navikao jos od P1 i 24mb rama da se stekam...I tako ja lepo instalirao NOD32,cisto da ga proba.Restart.Aj cu igram malo COD2.Picim ja tako,igram 2 sata.Dosta vise,ispadose oci.Iskljucim igru,krenem na net,hocu da ukljucim NOD32,a ono-on bio ukljucen sve vreme!Mislim sta reci...?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Veteran
|
![]()
NOD32 definitivno!
Kaspersky ni slucajno!Puno memorije zauzima, a jedva da ista radi! NOD32 sve nalazi i jako malo zauzima memorije! Jednostavno objasnjenje!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Pa vece usporavanje ce ti biti vreme potrebno da ugasis ili upalis AV, nego da ti je stalno aktivan Citat:
Citat:
![]() A da... kao antivirus koristim NOD32 P.S. Ovo sto ti kazes se EVENTUALNO moze odnositi na Norton 2005 ili 2006 jer sam njih probao (izmedju ostalih) i oni su mi usporavali sistem , ali cak ni onda mi igrice nisu seckale zbog njih! Poslednja ispravka: The Finest Serbian Since '82 (19.1.2006 u 0:14) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Starosedelac
|
![]()
Norton je obicna krmaca.Dobar je za korisnike koji nisu bas vesti sa kompjuterom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Novi član
|
![]()
Ja koristim Avast Professional 4.7, extra je, ne uzima mnogo resursa, svaki dan updateovanje, lako se podešava,etc...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Starosedelac
|
![]()
Ja koristim Kaspersky... jeste da zauzima mnogo RAM memorije ali mi nešto ne smeta mnogo jer ga uključujem kad idem na net...
Inače mislim da je KAV i najbolji.... Otkrili su da može da se napravi multi platformski virus... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Član
Član od: 10.2.2006.
|
![]()
Ja koristim Antivir PE Classic free je i potpuno sam zadovoljan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Član
|
![]() Citat:
Imate 3 brzine: Hi-Speed, standardnu i maximalnu. Ako vam je do resursa, stavite realtime na Hi-Speed, kad ste na netu maximum. As simpje as that. Vote for kasper 6. Sto neko rece, zaista ima 20 topica o ovome. A mene banuju kad postavim nesto jednom u ... Just kidding BUUHAAHAA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Novi član
Član od: 15.4.2006.
|
![]()
Definitivno Nod32 jer ponekada downloaduje definicije po 2x u toku dana, a nekada cak i vise puta.Zbog toga smatram da pruza efikasnu zastitu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 58 puta na 33 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Novi član
Član od: 30.5.2006.
|
![]()
Ja mislim da je korišćenje antivirus programa, za iole naprednije korisnike računara, uzaludno trošenje resursa računara. Možda za sve ostale ne predstavlja loše rešenje, naročito zbog njihove psihološke sigurnost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Član
|
![]() Citat:
Iako postujes nod, slozices se da je kasper najfrekventnije updejtovan. |
|
![]() |
![]() |