![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
povela se generalna diskusija o tome da li je mac adresa jednostavno dostupna sajtu koji posetis ili nije. nije vise bilo vezano za konkretan slucaj.
posto naravno da nije dostupna, kad mi neko kaze da jeste necu da cutim i pustim da me pravi budalom samo zato sto je offtopic. ako je offtopic nek se brise sve pocevsi od originalne tvrdnje da moze da te identifikuje po njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ja stvarno ne znam koji deo izuzetno prostog spoja rechi "u teoriji" nije bio jasan shiroj javnosti. Devojka je pitala da li postoji drugi nachin da se identifikuje sem IP adrese ili cookie-a, maila ili chega vec, ja sam rekao da postoji, shto je homo.doc
![]() Nisam upoznat sa strukturom gorepomenutog generatora, uglavnom sa vlasnikom sam bio u dosta dobrom kontaktu, on mi je rekao da vrshi filtriranje preko MAC adrese jer generatoru uglavnom pristupaju ljudi iz istochne Evrope i sa Bliskog istoka koji izbegavaju gorenavedene identifikacije, dok je generator dizajniran da obavlja 5 downloada po korisniku, da ne bi bilo pretrpavanja. Nije bio potreban download nikakvog softvera da bi se isti pokrenuo, a nisam siguran da li je to moglo da se obavi preko javaskripte, to bi vec holodoc morao dodatno da obrazlozhi. Koje tehnike je on koristio da do te adrese dodje, takodje ne znam. Za identifikaciju preko IP opsega nisam bash siguran koliko bi mu znachila, zavisno od toga koja grupa korisnika posecuje isti sajt. Svakako ne verujem da bi bio toliko uporan da bi trazhio zabranu od provajdera... mene bi mrzelo ![]() Poslednja ispravka: Doomche (13.8.2009 u 19:33) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
Što se tiče trika pod rednim brojem jedan da li će funkcionisati ili ne pre svega zavisi od toga kako je podešen provajderski DHCP server i njegov "DHCP lease time" o čemu sam ovde već nekoliko puta pisao. Praktično u zavisnosti od ovog podešavanja zavisi da li će isključivanje i ponovno uključivanje modema imati za posledicu dobijanje nove IP adrese ili ne a u velikom broju slučajeva neće jer je vrednost pomenute "lease time" vrednosti prevelika. Čak i da dobije novu IP adresu ona će biti dodeljena iz polla IP adresa provajdera čime se opet identifikuje poreklo pristupa i gubi svaki smisao da se ovako nešto uopšte radi. Drugu i treću stavku i pored toga što su poprilično popularne ne preporučujem uopšte zato što podrazumevaju korišćenje anonimnih proksi servera i tako dok su korisnici ubeđeni da će njihovim korišćenjem biti sigurni uz zagarantovanu anonimnost ti isti proksi serveri lepo keširaju sve od korisničkih imena, lozinki pa sve do brojeva kreditnih kartica i sl. Da stvar bude gora neki od tih proksi servera su tako modifikovani da simuliraju tehniku eksploatacije HTTPS protokola pod nazivom "man in the middle" pa su čak moguće i malverzacije u vidu krađe podataka koji idu kroz "sigurne" SSL/TLS konekcije. Specijalni programi koji nude "all in one" uslugu rade na potpuno identičan način a nisu ni retki slučajevi da se zloupotrebi poverenje lakovernih korisnika koji se iskorišćavaju na gore navedeni način. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku holodoc na korisnoj poruci: | ||
Oggy (14.8.2009) |
![]() |
#24 | ||||
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka
|
![]() Citat:
Btw. evo ja sam modifikovao jednu skriptu za prikaz MAC adrese u lanu (pod XAMPP web serverom za testiranje). Probajte sa virtuelnom masinom. PHP kod:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku el_corona na korisnoj poruci: | ||
Doomche (17.8.2009) |
![]() |
#25 |
Novi član
Član od: 31.8.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ako sam dobro razumeo, ti bi da te na tom forumu vide kao drugu osobu i eventualno iz neke druge zemlje. E onda lepo instaliraj mozillu i skini program tor, koji inace ima za mozillu dodatak kao plagin, po instalaciji restartuj mozillu i po pokretanju ce ti se u desnom uglu pojaviti crveno Tor disable, jednim klikom na to pisace zelenim Tor enable, kada je zeleno mozes da ides na bilo koji sajt anonimno, znaci nece znati ni ko si ni odakle si, posto sam program koristi nekoliko proxija da bi zavarao tragove. Naravno ovo koristi ako su radnje legalne. Da napomenem da malo usporava surfovanje po netu kad si ukljucio tor. Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Gledanje online filmova uz prevod na srpskom | Parsifal | Video/TV softver | 23 | 24.5.2012 15:38 |
Svet Kompjutera je dobio upozorenje od BulmaSofta | Branislav Gavric | Forum o forumu | 267 | 25.6.2009 21:44 |
Persiranje na forumu? | Deusdies | Brbljaonica | 33 | 28.1.2009 23:48 |
Avatari na forumu | Sasa | Forum o forumu | 1 | 16.1.2007 18:29 |