![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 | |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Mislim da si sam sebi dao delimican odgovor. Za iste pare mozes da nabavis bolju memoriju. Nisu lose samo za klasicnu default upotrebu. Isti djavo je i sa Geil Black Dragon odnosno Ultra modelima,Kingstone VR serije.. U jeftinijem segmentu DDR2 memorija ima Transcend aXe kit koji jede 90% memorija u toj klasi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Starosedelac
|
![]()
E bre, obožavaš da preteraš....upravu si za Trascedent, ali ove nagrdi najgore, nisu oni baš loši, a kod memorija važi ono pravilo, sa lošom pločom džaba i najbolji moduli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
WALL-E
Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
|
![]()
Umm.. Ne.. Imao sam prilike da radim sa Apacer memorijama koje su znale da prave probleme,ali nista posebno sto bi se dalo isticati iz mase. Sto se Black Dragon i Ultra memorija tice one su po meni crna rupa. Nesto skuplje od ostalih,a nikakve za bilo kakvo zatezanje ili OC. Ne vidim poentu za vecu cenu. VR serije Kingstona su u istom kosu za mene. Kao zahtevniji korisnik gledam da svaka komponenta daje lufta za "cackanje". Licno nemam nista protiv gore pomenutih memorija,ali ih isto tako ne volim. Ok su mi za Mid range konfiguracije,ali opet gledam da ih izbegavam. Ni ova moja Black Drago Evo One memorija nije nesto posebno za OC,ali je sasvim ok za zatezanje na polju latencija. I sto je meni najbitnije hladna kao smrt licno. Od svih pomenutih memorija (osim ove moje) za istu sumu novca aXe sece po pitanju kvaliteta,ponasanja u radu,brzini u sintetickim testovima,mogucnosti OCa... Pa ko voli nek izvoli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Starosedelac
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka
|
![]() Citat:
Problem je sto ovde pojedini ljudi OCIGLEDNO ni ne citaju postove vec samo spamuju ko muve bez glave.... usustini nisu i niti ce pomoci onome koji je otvorio pitanje.... Pitanje je bilo o Ga ma770t - ud3p ploci a ne o nekoj drugoj... On je udelio savet, ja sam mu dao svoje misljenje o ploci i dao joj moje preporuke a on mi drvi o nekoj levoj ....ako je decko trazio misljenje za ovu plocu napisi mu nesto korisno o NJOJ ako imas ako nemas batali se spama.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Novi član
Član od: 7.12.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
upravo tako ko sto je reakao @maska. Ja vas lepo pitam dali valja maticna dali se isplati kupovati je dali ima neka bolja za iste pare ili skuplje a bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
...i tu ulece mirovna misija UNICEF-a predvodjena mojom malenkoshcu (gde ja da izbegnem dobru svadju
![]() Ovde je pitanje o tome koja je plocha bolja, a ne o tome da li ce integrisana grafika (koju on verovatno nece ni koristiti, samim tim je totalno nebitna u prichi) korisna ili nije. Dakle, @maska - po chemu je GA-M770T-UD3P bolja od Asus M4A785TD-V EVO, kratko i jasno? Prekrsti se i pochni. Iz meni dostupnih tehnichkih specifikacija plocha, Asus ima bolji chipset (bitno), podrzhava neshto brzhu memoriju (prilichno nebitno), ima 1 vishe PCI-E x16 slot (mozhe da znachi, a i ne mora), ima manje PCI-E x1 slotova, dok ima vishe PCI slotova (stvar izbora shta ti vishe treba). Asus ima 1 manje SATA slot, shto je nadoknadjeno 1 eSATA slotom (verovatno + za Asus, retko ko i iskoristi svih 6 SATA slotova, a eSATA mozhe biti koristan), 1 manje firewire (kome josh trebaju 3 firewire porta!?) i ne zaostaje sa presvetim overklokom. U ovim gore specifikacijama cu veshto da izbegnem reklamne trikove i jednih i drugih (vishe copper slojeva, solid kapacitatori, Asus GreenDesign i ostale kerefeke). Koliko su efikasni, mozhe neko drugi da protumachi... Shto se mene tiche, za bednu razliku u ceni ove 2 ploche, dovoljno je shto prva ima snazhniji chipset i potencijalno korisnu integrisanu grafiku, koja ima i malo sideport memorije itd, ali to je manje bitno. Sad, shta njemu treba, neka sam odluchi, ako mozhe da izdvoji tih 700-800 dinara vishe i kupi Asus - shto da ne? Josh jedna stvar - ne postoji "vodeci proizvodjac ploca", isto tako kao shto ne postoji vodeci proizvodjach RAM memorija, grafichkih procesora, automobila, niti vodeci proizvodjach chokolada, stoga bi mogli da se prestanete da se gadjate fanboyizmom, mada neshto chisto sumnjam da ce ova molba da ima nekog efekta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Starosedelac
|
![]()
E pa to se zove odgovor na pitanje....Ja se ne bih dvoumio i uzeo bih Asus. Inače, pozzz za Dooma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Ako te mrzi da trazis evo citiram: " Sledeca na testu bila je GA ploca. Od LIDERA NA TRZISTU kakav je gigabyt navikli smo da......" Aleksandar Obradovic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ako je tebi dovoljna jedna rechenica iz jednog chasopisa (ma koji da je, nemam ja nishta protiv SK... uglavnom
![]() Sa druge strane, poshto takodje dugo godina chitam SK, primetio sam da Sasha Uzelac & co. veshto izbegavaju generalna "zapaljiva" poredjenja (ATI vs nVidia, Intel vs AMD, ploche, periferije itd.), za shta imaju moju punu podrshku, tako da sam prilichno siguran da je gosn. autoru teksta na umu bio genitiv mnozhine imenice "lider" koji se pishe isto kao genitiv jednine (dodushe, fali mu genitivni znak, koji nije obavezan, ali necu ulaziti u Vojinu oblast previshe da ne bih popio klempu ![]() Uostalom, o chemu mi trabunjamo ovde kad se chovek koji je otvorio temu ne javlja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Starosedelac
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka
|
![]()
Hm Asus M4A785TD-V EVO je mozda bolji izbor, noviji cipset, 4200 integrusa za 7790 din u odnosu na Gigabyte MA 770T UD3P. Mada mi se cini da Gigabyte jedini omogucava i kontrolu brzine obrta cpu kulera koji nisu predvidjeni za regulaciju putem biosa, tipA TX2 kuler, koja to obavlja putem menjanja samog napona.To drugi nemaju, pa sad ako planitas cpu kuler koji nemam 4-pinski prikljucak za regulaciju iz biosa onda Gigabyte ima prednost. Ja licno volim da ploca ima i integrusu, ako crkne grafa i dok se ostvari garancija 45 dana .... da mogu da koristim komp.
BTW Doomche dobrodosao nazad i srecna ti Nova Godina !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
obe ploce sam dosta koristio (cak stavise sad u ruci drzim 770T a u kompu imam asus 785 evo) i mogu reci da su isti djavo, sve sito rade i nemam nikakve razlike sem u integrisanoj grafici, nekom slotu vise i dosta boljem hladjenju na asusu. Ja sam za sebe useo asus zato sto me izadje 6900din i zato sto ima integrisanu grafu .
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Shta mislite o ovoj konfiguraciji??? | maSSive_aTTack | Šta da kupim? | 38 | 13.12.2007 3:16 |
sta mislite o ovoj konfiguraciji | djole 022 | Šta da kupim? | 14 | 5.9.2007 14:17 |
Sta mislite o ovoj konfi? | Alexv | Šta da kupim? | 10 | 1.4.2007 0:02 |
Asus Crosshair >Da li ce biti kod nas i sta mislite o ovoj maticnoj? | zokocx | Vesti | 14 | 20.12.2006 3:35 |
pomagajte ljudi! (uzeo bih ati 1300pro/256mb) | barkley | ŠDK - Grafika | 15 | 20.5.2006 11:19 |