Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.1.2010, 15:18   #21
vlajo
Starosedelac

Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
Određen forumom Re: sta mislite o ovoj maticnoj

Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Zamisli treba nesto da odradis na racunaru kod kuce i crkne ti graficka. Ili si jednostavno pri kupovini racunara odlucio da ides pametnijim putem i uzmes kvalitetnije komponente (da ne stedis na napajanju,maticnoj,kupujes Apacer memorije,bofl kineska kucista..) i preskocis kupovinu graficke kartice.
Msm, nije što imam Apacer memoriju, nego bih voleo da mi malo objasniš ovu konstataciju. Koliko se sećam Apacer je klasični mid proizviđač, a jače serije se uglavnom i ne prodaju kod nas, inače je dugo isporučivao memoriju za Mac kompjutere i imaju jako mali škart.
vlajo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 15:27   #22
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Citat:
vlajo kaže: Pregled poruke
...Koliko se sećam Apacer je klasični mid proizviđač, a jače serije se uglavnom i ne prodaju kod nas...
Mislim da si sam sebi dao delimican odgovor. Za iste pare mozes da nabavis bolju memoriju. Nisu lose samo za klasicnu default upotrebu. Isti djavo je i sa Geil Black Dragon odnosno Ultra modelima,Kingstone VR serije.. U jeftinijem segmentu DDR2 memorija ima Transcend aXe kit koji jede 90% memorija u toj klasi
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 15:33   #23
vlajo
Starosedelac

E bre, obožavaš da preteraš....upravu si za Trascedent, ali ove nagrdi najgore, nisu oni baš loši, a kod memorija važi ono pravilo, sa lošom pločom džaba i najbolji moduli.
Stara 2.1.2010, 15:43   #24
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Umm.. Ne.. Imao sam prilike da radim sa Apacer memorijama koje su znale da prave probleme,ali nista posebno sto bi se dalo isticati iz mase. Sto se Black Dragon i Ultra memorija tice one su po meni crna rupa. Nesto skuplje od ostalih,a nikakve za bilo kakvo zatezanje ili OC. Ne vidim poentu za vecu cenu. VR serije Kingstona su u istom kosu za mene. Kao zahtevniji korisnik gledam da svaka komponenta daje lufta za "cackanje". Licno nemam nista protiv gore pomenutih memorija,ali ih isto tako ne volim. Ok su mi za Mid range konfiguracije,ali opet gledam da ih izbegavam. Ni ova moja Black Drago Evo One memorija nije nesto posebno za OC,ali je sasvim ok za zatezanje na polju latencija. I sto je meni najbitnije hladna kao smrt licno. Od svih pomenutih memorija (osim ove moje) za istu sumu novca aXe sece po pitanju kvaliteta,ponasanja u radu,brzini u sintetickim testovima,mogucnosti OCa... Pa ko voli nek izvoli.
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 17:41   #25
maska
Starosedelac

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 241 puta na 173 poruka

Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Sto? 80% "kancelarijskih" racunara koje sam servisirao imaju zasebnu grafiku. Uopste nije slucaj kao sto govoris. Proslo je vreme P4 sa SIS i VIA cipsetovima sa bljak integrusama koje su chamile u raznim kancelarijama (gde ih 90% osoblja nije znalo koristiti)..

Smisao imati integrisanu graficku.. Hm.. Smisao.. Zasto da ne? Zamisli treba nesto da odradis na racunaru kod kuce i crkne ti graficka. Ili si jednostavno pri kupovini racunara odlucio da ides pametnijim putem i uzmes kvalitetnije komponente (da ne stedis na napajanju,maticnoj,kupujes Apacer memorije,bofl kineska kucista..) i preskocis kupovinu graficke kartice. Kad bude bilo para opet uzece se. Nekim ljudima nije problem bez igranja igara na racunaru i ne seku vene u tamnom cosku svoje gamer-ske sobe jecajuci Crysis OMG,OMG..

I da,procitao sam par puta tvoj post koji je doneo kantu spama.. Ok je,samo nisi bas uspio reci onako kako si zamislio. Otud i pogresno tumacenje posta
Bas obrnuto kod mene ja sam za 3 godine sigurno stavio 70% integrusa, doduse jeftinih u kancelarijama alii ajde to je individualno vec....

Problem je sto ovde pojedini ljudi OCIGLEDNO ni ne citaju postove vec samo spamuju ko muve bez glave.... usustini nisu i niti ce pomoci onome koji je otvorio pitanje....

Pitanje je bilo o Ga ma770t - ud3p ploci a ne o nekoj drugoj...

On je udelio savet, ja sam mu dao svoje misljenje o ploci i dao joj moje preporuke a on mi drvi o nekoj levoj ....ako je decko trazio misljenje za ovu plocu napisi mu nesto korisno o NJOJ ako imas ako nemas batali se spama....
maska je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 18:09   #26
_-_Terminator_-_
Novi član

Član od: 7.12.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

upravo tako ko sto je reakao @maska. Ja vas lepo pitam dali valja maticna dali se isplati kupovati je dali ima neka bolja za iste pare ili skuplje a bolje.
_-_Terminator_-_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 18:17   #27
maska
Starosedelac

Citat:
_-_Terminator_-_ kaže: Pregled poruke
upravo tako ko sto je reakao @maska. Ja vas lepo pitam dali valja maticna dali se isplati kupovati je dali ima neka bolja za iste pare ili skuplje a bolje.
Uvek 9imas bolje ali i skuplje naravno... Ja ti samo toplo preporucujem ovu jer sam i ja trazio 2 nedelje koju bih mogao kupiti a da uglavim i ddr3 i solidan procesor. Bitno je da tebi ulazi u kombinaciju sa kesom... Znam ja i bolje ploce ali u ovom cenovnom rangu ova ti je idealna + je od vodeceg proizvodjaca ploca, zato ne beri brigu!!!
Stara 2.1.2010, 18:49   #28
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

...i tu ulece mirovna misija UNICEF-a predvodjena mojom malenkoshcu (gde ja da izbegnem dobru svadju ), pa da i ja neshto rechem posle neshto duzheg vremenskog perioda.

Ovde je pitanje o tome koja je plocha bolja, a ne o tome da li ce integrisana grafika (koju on verovatno nece ni koristiti, samim tim je totalno nebitna u prichi) korisna ili nije. Dakle, @maska - po chemu je GA-M770T-UD3P bolja od Asus M4A785TD-V EVO, kratko i jasno? Prekrsti se i pochni.

Iz meni dostupnih tehnichkih specifikacija plocha, Asus ima bolji chipset (bitno), podrzhava neshto brzhu memoriju (prilichno nebitno), ima 1 vishe PCI-E x16 slot (mozhe da znachi, a i ne mora), ima manje PCI-E x1 slotova, dok ima vishe PCI slotova (stvar izbora shta ti vishe treba). Asus ima 1 manje SATA slot, shto je nadoknadjeno 1 eSATA slotom (verovatno + za Asus, retko ko i iskoristi svih 6 SATA slotova, a eSATA mozhe biti koristan), 1 manje firewire (kome josh trebaju 3 firewire porta!?) i ne zaostaje sa presvetim overklokom.

U ovim gore specifikacijama cu veshto da izbegnem reklamne trikove i jednih i drugih (vishe copper slojeva, solid kapacitatori, Asus GreenDesign i ostale kerefeke). Koliko su efikasni, mozhe neko drugi da protumachi... Shto se mene tiche, za bednu razliku u ceni ove 2 ploche, dovoljno je shto prva ima snazhniji chipset i potencijalno korisnu integrisanu grafiku, koja ima i malo sideport memorije itd, ali to je manje bitno. Sad, shta njemu treba, neka sam odluchi, ako mozhe da izdvoji tih 700-800 dinara vishe i kupi Asus - shto da ne?

Josh jedna stvar - ne postoji "vodeci proizvodjac ploca", isto tako kao shto ne postoji vodeci proizvodjach RAM memorija, grafichkih procesora, automobila, niti vodeci proizvodjach chokolada, stoga bi mogli da se prestanete da se gadjate fanboyizmom, mada neshto chisto sumnjam da ce ova molba da ima nekog efekta.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.1.2010, 20:06   #29
vlajo
Starosedelac

E pa to se zove odgovor na pitanje....Ja se ne bih dvoumio i uzeo bih Asus. Inače, pozzz za Dooma
Stara 3.1.2010, 4:37   #30
maska
Starosedelac

Talking Re: sta mislite o ovoj maticnoj

Citat:
Doomche kaže: Pregled poruke
Josh jedna stvar - ne postoji "vodeci proizvodjac ploca", isto tako kao shto ne postoji vodeci proizvodjach RAM memorija, grafichkih procesora, automobila, niti vodeci proizvodjach chokolada, stoga bi mogli da se prestanete da se gadjate fanboyizmom, mada neshto chisto sumnjam da ce ova molba da ima nekog efekta.
Pogresno sam se izrazio a posto nema trenutno on-line pun tekst novog broja lepo si otvori voljeni ti SK na strani 23. i procitaj uvodni deo o Gigabyte ploci i samo ce ti se kasti....

Ako te mrzi da trazis evo citiram:
" Sledeca na testu bila je GA ploca. Od LIDERA NA TRZISTU kakav je gigabyt navikli smo da......" Aleksandar Obradovic

Stara 3.1.2010, 23:09   #31
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Ako je tebi dovoljna jedna rechenica iz jednog chasopisa (ma koji da je, nemam ja nishta protiv SK... uglavnom ) da bi zakljuchio da je neko lider na trzhishtu, onda ti i ja stvarno nemamo o chemu da raspravljamo.

Sa druge strane, poshto takodje dugo godina chitam SK, primetio sam da Sasha Uzelac & co. veshto izbegavaju generalna "zapaljiva" poredjenja (ATI vs nVidia, Intel vs AMD, ploche, periferije itd.), za shta imaju moju punu podrshku, tako da sam prilichno siguran da je gosn. autoru teksta na umu bio genitiv mnozhine imenice "lider" koji se pishe isto kao genitiv jednine (dodushe, fali mu genitivni znak, koji nije obavezan, ali necu ulaziti u Vojinu oblast previshe da ne bih popio klempu ), a chak i da je u pitanju genitiv jednine, opet se rechenica (verovatno) mozhe protumachiti kao "jedan od lidera", jer su i Gigabyte, Asus, MSI, EVGA i DFI svi lideri na trzhishtu u svojim sektorima plocha, tako da je komentarisanje povodom toga suvishno.

Uostalom, o chemu mi trabunjamo ovde kad se chovek koji je otvorio temu ne javlja
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2010, 1:07   #32
VITKO
Starosedelac

Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka

Hm Asus M4A785TD-V EVO je mozda bolji izbor, noviji cipset, 4200 integrusa za 7790 din u odnosu na Gigabyte MA 770T UD3P. Mada mi se cini da Gigabyte jedini omogucava i kontrolu brzine obrta cpu kulera koji nisu predvidjeni za regulaciju putem biosa, tipA TX2 kuler, koja to obavlja putem menjanja samog napona.To drugi nemaju, pa sad ako planitas cpu kuler koji nemam 4-pinski prikljucak za regulaciju iz biosa onda Gigabyte ima prednost. Ja licno volim da ploca ima i integrusu, ako crkne grafa i dok se ostvari garancija 45 dana .... da mogu da koristim komp.
BTW Doomche dobrodosao nazad i srecna ti Nova Godina !!!
VITKO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2010, 13:21   #33
nikola87
Deo inventara foruma

Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka

obe ploce sam dosta koristio (cak stavise sad u ruci drzim 770T a u kompu imam asus 785 evo) i mogu reci da su isti djavo, sve sito rade i nemam nikakve razlike sem u integrisanoj grafici, nekom slotu vise i dosta boljem hladjenju na asusu. Ja sam za sebe useo asus zato sto me izadje 6900din i zato sto ima integrisanu grafu .
nikola87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Shta mislite o ovoj konfiguraciji??? maSSive_aTTack Šta da kupim? 38 13.12.2007 3:16
sta mislite o ovoj konfiguraciji djole 022 Šta da kupim? 14 5.9.2007 14:17
Sta mislite o ovoj konfi? Alexv Šta da kupim? 10 1.4.2007 0:02
Asus Crosshair >Da li ce biti kod nas i sta mislite o ovoj maticnoj? zokocx Vesti 14 20.12.2006 3:35
pomagajte ljudi! (uzeo bih ati 1300pro/256mb) barkley ŠDK - Grafika 15 20.5.2006 11:19

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:43.