![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Član
Član od: 7.9.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
A koliko dozvoljava SBB da se zamrznem? Recimo javim im unapred da jula i avgusta ne zelim kablovski. Hoce li me cekati?
Drugo, koja je logika telekoma da uvede novi broj, (zgrada iza Zone3) i da na tom broju konekcija preko dial-upa ne prelazi 31.2Kb/s, a ni ADSL trenutno nije moguce uvesti, kaze jedan provajder. Sta, treba broj da se "ufati"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
A kakva je logika da ovakva pitanja postaviš na forumu?
Postavi ih nadležnim tehničkim službama tih provajdera u tvom gradu i vidi kakvi su uslovi na lokalnom nivou! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Član
Član od: 7.9.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
OK, znam za prednosti SBB-a, a jedna od njih je izgleda i to da na mom fiksnom broju starom mesec dana (Bulevar Nem.) ne postoji mogucnost uvodjenja ADSL-a, pa mi SBB jedini preostaje. Koje su mane, odnosno ogranicenja? Sta ce da me prepada s vremena na vreme?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
Član od: 8.2.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
|
![]()
Izbaci poruku da neko vec skida sa moje IP adrese
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Član
|
![]()
To se i meni desavalo ,ali ja nisam preko kablovskog interneta nego beotel i kad se logujem pisem username@beotel pa sam ih zvao i rekli su mi da napise username/ip@beotel i sad radi,, P.S. rapidshare radi ali je veza preko beotela ocajna nema dana da mi ne pukne veza bar 3-4 puta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Član
|
![]()
Da ne postujem novu temu da pitam ovde.kakva je sad situacija sa kablovskim provajderima u nisu.Vidim da se ljudi zale na ovaj jotel,jel se nesto promenilo ili je sve po starom.Ima li jos kablovskih provajdera i koji je najbolji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa zar nema i SBB u Nisu. Prilicno sam siguran da ima. Idi na njihov sajt i malo se raspitaj.
Po meni je on najbolji. Nikad nisam imao problema sa njima (sa KTV-om). |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Član
|
![]()
Ima sbb u nisu ali treba da vidim cija je mreza izgradjena u delu grada u kom sam ja(naselje durlan).Uzeo sam sa sajta broj telefona pa cu ih zvati.Javicu sta je bilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Novi član
|
![]()
Ljudi pre svega raspitaj te se kod ExeNet-a. Imam par drugova koji su kod njih i veoma su zadovoljni.
Poslednja ispravka: Iris (28.9.2008 u 22:44) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku wackledude na korisnoj poruci: | ||
DavidovicN.S (28.9.2008) |
![]() |
#31 |
Član
|
![]()
Raspitacu se,ma da treba da vidim cija je kablovska televizija u stanu.Valjda imam pravo da uzmem samo njihov net.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Član
Član od: 7.3.2006.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Gresis. Zasto ne mozes da imas vise kablovskih prikljucaka od vise operatera. Drugo je sada sto su oni medjusobno podelili grad pa ko ti se zapadne. Konkretno za Exe-net pruzaju iskljucivo internet usluge i to ti dovode opticki kabal do stana. Za cene pogledaj na njihovom sajtu. Ja koristim njihov Wireless vec godinu dana i zadovoljan sam i uslugom i cenom koja je definitivno najniza u gradu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Član
|
![]()
Pa posto ja sad nisam u nisu nego u zvorniku nemogu sad da se raspitam kako to ide ali raspitacu se.Bicu kod vise provajdera pa cu videti sta cu uzeti.Stan je na durlanu tako da neznam koji je provajder tamo zastupljen.U svakom slucaju javljam sta sam radio.A reci mi za wless kako ide sa nabavkom opreme kod njih i slicno.Jel oni montiraju i iznajmljuju.U nis cu sutra uvece.Osim toga ja nepoznajem najbolje ni grad,bio sam samo dvanaest dana dole.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Član
Član od: 7.3.2006.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Wireless-om je Durlan najbolje pokriven. Sto se tice opreme ja sam sam nabavio opremu a mozes da uzmes i od njih. Da bi proverio koja ti oprema (antena, kartica) potrebna slobodno pozovi ljude iz EXE-neta koji ce doci besplatno da izmere jacinu signala. Mada kao sto sam ti rekao, sigurno imas signal jer Durlan je pokriven sa 3-4 pristupne tacke. Trenutno imaju neku akciju gde ti oni iznajmljuju WIFI opremu besplatno na godinu dana ali moras da uzmes najmanji paket od 1mb. Moja preporuka ti je da sam uzmes neku YAGi antenu(ima u Nisu gde da se kupi) i TP-LINK AP gde ce sve da te kosta oko 80E + njihova montaza 10E. Ali na kraju mozes da uzimas koje god pakete zelis i nisi vezan samo za njih. Paketi su im zaista najraznovrsniji i najjeftiniji u gradu. Ako imas konkretnih pitanja pisi na PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Član
Član od: 1.4.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]()
Ovih dana je pocelo prikjlucivanje moje zgrade na Medianis wiereless Internet
sistem. Imaju zaista primamljive pakete,"za svaciji dzep". Do sada sam koristio ADSL,pa ne znam da li je vredno pokusaja da predjem kod pomenutog provajdera,jer iskustva drugih ljudi govore da bezicni internet nije najsrecnije resenje i da ne ide sve tako glatko kao sto pise u promotivnom materijalu. Prvenstveno se problemi javljaju pri odredjenim atmosferskim uslovima(kisa,magla,vlaga...). Mozda neko od trenutnih korisnika moze da da komentar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako je oprema na 5GHz i ako priključenje nije skupo i ako nemaš drugi vid neta onda slobodno idi na wifi. Ali ako se ne varam, ti imaš ADSL? Ako imaš, ne mrdaj se sa njega.
Naravno da wifi nikada nije ni bio najbolje rešenje (mada, opet zavisi koji wireless internet, na kojoj frekvenciji) i naravno obično ga koriste oni koji nemaju drugi vid konekcije... Ne mogu ti reći više o MediaNiš provajderu ali gledaj da će ti trebati i koja hilljada za priključenje kao i za opremu ili deo opreme, zavisi kakav je dogovor. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
salamander (3.10.2009) |
![]() |
#37 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Raspitaj se ti oko tih paketa da nemaju neku začkoljicu, tipa blokirani portovi (baj baj torenti), ograničenje konekcija (baj baj surf u full brzini) i slično.
Najbolje ti je da vidiš sa postojećim korisnikom tog provajdera jer ti on jedino može dati 100% tačne i relevenatne informacije kako net zaista radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Starosedelac
Član od: 16.7.2007.
Zahvalnice: 303
Zahvaljeno 676 puta na 365 poruka
|
![]()
Ja sam par meseci koristio njihov Wireless i mogu da kažem da je sasvim korektan (bio krajem 2007. i početkom 2008.). Sav P2P saobraćaj je radio dobro, jedino ne planiraj da igraš multiplayer jer je ping veliki. A desilo se jednom da zaborave da mi ugase net nakon isteka 30 dana.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Budimir_Trajkovic na korisnoj poruci: | ||
salamander (4.10.2009) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Najbolji provajderi Web hosting-a a usput dostupni | holodoc | Internet usluge | 3 | 9.1.2006 14:58 |