Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.9.2006, 10:21   #21
Andross
Kekule Mekule

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 662
Zahvaljeno 1.387 puta na 715 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Andross
Određen forumom Re: obaranje sistema - ( fraze, termini i ostale jezičke zavrzlame... )

Osim DiViIx Cd-ova postoje i DVD CD DiVX-ovi(pazi mozgove)! Ili "Sto ne mogu da igram Diablo kaze da Nod enauf rum za heroja???" a hard mu 100% pun od igara i programa koji treba da ima za "igrice".
Andross je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 11:14   #22
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
Određen forumom Re: obaranje sistema - ( fraze, termini i ostale jezičke zavrzlame... )

Citat:
Dreamfall kaže:
Evo jos jednog zanimljivog izraza
Ces mi narezes windows evo ti flopy
Cisto nerazumevanje pojma byte,KB,MB,GB,TB....
Ha, ili kad žene (nije da imam nešto protiv žena al je fakat da je većina operisana od tehnike) nasnime prečice svojih dokumenata na flopi i donesu ti da odštampaš
Mislim da je bila priča na Benchmarku da je neko nekome doneo disketu sa prečicama za Doom 3, Far Cry i Half Life 2, u fazonu "šta lupate da su velike igre, evo meni stale na disketu"
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 11:58   #23
Lord
Veteran

Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 24 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Lord

Evo baš malopre ide neka emisija o kompovima na RTSu i kaže lik:
...Niko vas ne sprečava da izmislite svoju igru...
Lord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 22:07   #24
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka

Pre neki dan gazda me zove da pogledam neki komjuter koji je on pokupio dzabe za svoju zenu. Kad ono neki muzejski primerak za procesorom od 120 MHz i 32 MB RAM-a. Jos sam morao da rasturam CD-ROM da bi izvadio disk, a onda ulazi zena (komp je upaljen) i pita me pokazujuci nesto na monitoru "sta je ovo shanel"
ja gledam monitor, gledam nju, ne znam sta da kazem, kakav shanel, nigde ne pise nista slicno.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 22:24   #25
steve89
Starosedelac

Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka

jedan lik na pijaci prodaje cd-diskove,i to napisao velikim slovima na papiru pa stavio ispred tezge.nemam sta vise da kazem...
steve89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 22:47   #26
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Ovamo kod mene svi zovu CD/DVD RW kao "piši-briši".
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.9.2006, 23:42   #27
priest (of_the_moon)
Član

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka

Ispeglati kod - ispraviti bagove i optimizovati kod, po mom prof. informatike iz gimnazije. Počeh od tada i ja da koristim.
priest (of_the_moon) je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2006, 12:37   #28
mare [bre]
Član

Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka

Pazi sad ovo...

Kaze drugar: Brate ajde da mi instaliras komp, nesto mi windows neradi
me:Sto, sta je bilo
on:Pa neradi !!

ili jos bolje
Jeli Mare jel znash mozda sto nemam zvuk na kompu?
MOlim?!
pa nesto neradi, ajde da mi ponovo instaliras sistem...
Odem kod coveka, a ono u "Volume Control" sve "Mute"-ovano....

E stvarno, za ovakve baljezgarije treba naplacivati, i to DEBELO!!!
mare [bre] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.9.2006, 9:54   #29
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
holmes2000 kaže:
eee, da dodam jednu baljzgariju koja me jezi kada je cujem.... "Kako da instalishem..." aaahhhhhh
To je verovatno smislio neki "jezicki cistunac" koji je utripovao da svaki glagol koji se zavrsava na "*irati" mora da bude hrvatska varijanta pa je promenio na "*isati" kao srpsku varijantu...
Citat:
steve89 kaže:
jedan lik na pijaci prodaje cd-diskove,i to napisao velikim slovima na papiru pa stavio ispred tezge.nemam sta vise da kazem...
To je isto kao kad kazu "PC racunar".
Citat:
hacker_aca kaže:
Ovamo kod mene svi zovu CD/DVD RW kao "piši-briši".
Da, to je izraz prilicno odomacen u narodu.

Nekako je vecina ljudi (bar koje ja znam) koja radi sa racunarima (naravno, ne mislim na igranje vec na ozbiljnije stvari) navikla da koristi engleske izraze... niko ne koristi izraze "nalepi", "fascikla" etc. Nikad nisam "instalisao" srpski windows jer se mnogo teze snalazim!
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.9.2006, 14:06   #30
101st Airborne
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka

Evo nesto vezano za igre - jeste li primetili da se cesto koristi izraz "nastavak" za svaki deo neke igre? Tako ispada da je prvi deo neke igre - prvi nastavak...nastavak cega?Ideje autora?

Ovo sam primetio kao relativno redovnu pojavu u domacim gaming emisijama, pa i u Game Overu koji se svojevremeno davao...
101st Airborne je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.9.2006, 22:29   #31
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Citat:
101st Airborne kaže:
Evo nesto vezano za igre - jeste li primetili da se cesto koristi izraz "nastavak" za svaki deo neke igre? Tako ispada da je prvi deo neke igre - prvi nastavak...nastavak cega?Ideje autora?
Tako je npr. WarCraft 3: The Frozen Throne za druge WarCraft "četvorka".

Danas u školi:
- Aco, imaš li neki program za formatizovanje HDD-a?
- ŠTA?!
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 15:58   #32
PeTkO
Banned

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO

U petak kada sam bio u skoli pricam ja mom drugu kako sam uzeo kablovski internet kako imam brzinu download-a od 14 kilo-bajta u sekundi, a on mi kaze (decko ima dial up) "E, be petko sto nisi uzeo ovaj dijalup (napisao sam bas kako je on rekao) meni brzina 50 kilobajta u sekundi" !!!!!Decko je mislio da mu je brzina downloada ustvari brzina konekcije!!!!

To je ono kad ljudi mesaju 50 kbps i 50 KB/s
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 16:29   #33
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka

Citat:
101st Airborne kaže:
Ja sam se s drugarima u osnovnoj sto godina objašnjavao da se prvi Terminator zvanično zove "Terminator" a ne "Terminator 1"
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 17:35   #34
PDarko
Veteran

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka

Citat:
Teva kaže:
Obaranje sistema se podrazumeva pod prepravljanjem ili brisanjem fajlova koji su neophodni za win da bi radio tipa system32,onda se desavaju tj. iskacu razni ekrani tipa blah,blah.dll don`t found pls reinstall windows pa plavi ekrani smrti itd....
A klasicna reinstalacija je ubacis disk i reinstalliras win....Mada reinstall + format je bolje od bilo kog antivirusa...

Plavi ekran smrti ne mora da znači da je vaš Windows "crk'o". Pokušajte da uradite sledeće:
Kod:
Manually crash Windows-XP 

Windows-XP has a "feature" with which it is possible to manually crash a
system by simply holding the right CTRL key and pressing the Scroll Lock
key twice. This feature can be turned on by the following steps: 

1. Start regedit. 
2. Navigate to [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters] 
3. Create a new DWORD value and name it CrashOnCtrlScroll 
4. Right-click on this newly created value and click on Modify 
5. Enter 1 in the Value data field and click on OK. 
6. Close regedit and reboot your system. 
7. Now you can blue screen (crash) your system by holding the right CTRL
key and pressing Scroll Lock twice. 

Note: Your system may reboot or show a blue screen whenever this crash
is initiated. If your system reboots after initiating the crash, and you want
to see the blue screen, follow these steps: 

1. Go to Control Panel -> System 
2. Click on the Advanced tab 
3. Under Startup and Recovery, click the Settings button . 
4. Under System failure, uncheck the option Automatically restart. 

Happy crashing...
Ovo je potpuno bezopasno po vaš sistem.
PDarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 17:48   #35
phoenix[illusion]
Veteran

Član od: 2.12.2005.
Lokacija: Subotica (u stvarnom zivotu) / data\unit_models (U M2TW-u)
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 66 puta na 41 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku phoenix[illusion]

Ima neko pa kaze:
"Ajmo na kantere, da igramo Warcraft"
phoenix[illusion] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 18:08   #36
dominator
Član

Član od: 17.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
voodoo_nbgd kaže:
Ha, ili kad žene (nije da imam nešto protiv žena al je fakat da je većina operisana od tehnike) nasnime prečice svojih dokumenata na flopi i donesu ti da odštampaš
Mislim da je bila priča na Benchmarku da je neko nekome doneo disketu sa prečicama za Doom 3, Far Cry i Half Life 2, u fazonu "šta lupate da su velike igre, evo meni stale na disketu"
Bio bih srecan kada bih nashao neku devojchicu koja se makar iole razume u tehniku!!! Ne mora da razbija na rachunaru, ali da ne brca toliko pojmova, prosto me uhvati jeza... Takvu ima odma' da ozenim. Al' odma'!!!
dominator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 20:39   #37
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

Citat:
PeTkO kaže:
U petak kada sam bio u skoli pricam ja mom drugu kako sam uzeo kablovski internet kako imam brzinu download-a od 14 kilo-bajta u sekundi, a on mi kaze (decko ima dial up) "E, be petko sto nisi uzeo ovaj dijalup (napisao sam bas kako je on rekao) meni brzina 50 kilobajta u sekundi" !!!!!Decko je mislio da mu je brzina downloada ustvari brzina konekcije!!!!

To je ono kad ljudi mesaju 50 kbps i 50 KB/s
Nazalost ni neki nazovi "experti" za kompjutere ne razlikuju brzinu konekcije od brzine download-a! Drug me je ubeđivao da u jednom internet klubu "skida" fajlove brzinom od 1mbps i ono kao ladno skines za pola sata ceo film od 600 mb Ja odem i zapocnem da "skidam" patch za Splinter Cell 3 (115 mb) i ono gle čuda brzina downloada 60/75 KB/S i periodicno se spustala do 25KB/S pa opet na gore... Trebalo mi je tacno 48 minuta
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 21:04   #38
SuperG
Veteran

Član od: 16.11.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 20 puta na 16 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku SuperG

Citat:
uros@3D kaže:
Nazalost ni neki nazovi "experti" za kompjutere ne razlikuju brzinu konekcije od brzine download-a! Drug me je ubeđivao da u jednom internet klubu "skida" fajlove brzinom od 1mbps i ono kao ladno skines za pola sata ceo film od 600 mb Ja odem i zapocnem da "skidam" patch za Splinter Cell 3 (115 mb) i ono gle čuda brzina downloada 60/75 KB/S i periodicno se spustala do 25KB/S pa opet na gore... Trebalo mi je tacno 48 minuta
Ocigledno nemas iskustva sa DL u caffeima ... brzina MNOGO varira (u zavisnosti od toga koliko ljudi skida u u tom trenutku).
SuperG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2006, 21:32   #39
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L

Citat:
uros@3D kaže:
Brzinom od 1mbps u najboljem slučaju može da se skida 128KB/s, što znači da bi film od 600MB mogao da se skine za nešto više od sat vremena, ali kao što svi vrlo dobro znamo maksimalnu brzinu downloada je teško postići i u kućnim uslovima, a kamoli u igraonici gde ko zna koliko ljudi koristi konekciju istovremeno, tako da je sasvim normalno da brzina varira u takvom rasponu.
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2006, 23:08   #40
Simke
Senio®

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka

četiri do pet zadnjih poruka nema veze sa ovom temom ...

ne kažem da nisu informativne i korisne,
jesu, zato nisu obrisane ali nisu za ovde,

tako da bi mogli da se vratimo na temu ...
Simke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:38.