![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Proverio sam, nijedan mi ne deluje naduveno, to su ovi novije generacije, na linku maticne ploce takodje pise da su to neki pojacani, tj da im je duzi radni vek i sl. Ne verujem da su oni u pitanju, jer je maticna savrseno radila sa proteklim procesorom, od kada sam zamenio procesor i hladjenje, pocela je muka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Starosedelac
|
![]()
Tebi bi najbolje bilo ako proc možeš da proveriš na nekoj drugoj ploči
![]() Ovako,po dosad iznetom msm da je on glavni prob ![]() Smatram da,ako je sve OK po H/W pitanju proc ne bi trebao da se pregreva ni sa (predviđenim) Box kulerom.Možda eventualno posle 2-3 sata maximalne torture ali sigurno ne posle pola minuta u Prime testu ... Jel ima neke koristi od one LED dijagnostike na ploči? Šta prijavljuje pred isključenje i čim se isključi komp ? Kako su podešene termalne opcije u BIOSu (alert at: _ °C , power of at _ °C ) ? p.s. Ne razaznajem na snimku šta bi trebalo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Mislim da ovo nije pregrevanje. Gasenje racunara izaziva ili procesor ili slabo napajanje (mislim da je to jedino na sta jos moze da se sumnja). Temperature su ipak u granicama normale, kazes da su kondenzatori na ploci OK (a i pojavljivanje problema tek posle postavljanja novog procesora dosta ogranicava lokacuju problema), zvuk ne prepoznajem, ali sam siguran da dolazi iz problematicnog dela.
P.S. Ne bi bilo na odmet da na profilu izbacis kompletnu konfiguraciju. (: |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
![]()
CPU cu proveriti danas-sutra kod ortaka, on ima isto AM2 pa cu javiti desavanja.
Ona LED dijagnostika sa zadnje strane na maticnoj (ako na nju mislis) izmenja nekoliko razlicitih brojeva dok se pali komp u roku od 2-3 sekunde, zatim zakuca na 61 i tako stoji sve vreme, dok se ne ugasi komp. Pred iskljucenje se cuje samo zvuk koji sam postavio na linku ovde, ima ga na 1. stranici, nista vise, samo se cuje to pistanje, cak i za to vreme komp radi sasvim normalno, i samo se odjednom ugasi. Termalne opcije nisam proveravao, kasnije cu pa cu javiti. Moguce da je napajanje, ne znam da li je to normalno ponasanje ukoliko je procesor prejak u odnosu na napajanje? Maticna: JW-RX780X-AM2+ Napajanje: Nomak PX-450 (Max 275w) CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual-core 6400+ 3.20GHz RAM: Geil Black Dragon 2x1GB GPU: GeForce (Palit) GT240 512MB 128-bit GDDR5 HDD: Seagate Baracuda 500GB Cooling System: SilentMaxx CoolFlow Pro O.S.: Windows 7 Ultimate x64 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Ma to napajanje ti pravi problem, taj krš od napajanja nema sile da drži taj procesor. Ni za Čiftek od 450w nebih mogao da tvrdim da će da drži tog atlona a kamo li taj nomak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Starosedelac
|
![]()
Auh,taj Nomak stvarno može biti problem!
Očekivao sam da je psu iole kršten mada,i dalje stoji sumnja za cpu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
![]()
U redu, ajde da uzmemo da je Napajanje problem, ali kako onda objasnjavate to da ja igram neku igru, 2-3 sata... Zacuje se pistanje, ja odmah izadjem u windows tj minimiziram igru, sacekam oko 5-10 min i ja opet nastavljam da igram jos 2-3 sata? Zar se ne bi komp odmah ugasio posle pokretanja igre ili bih bio u mogucnosti da igram neograniceno ako je napajanje problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
PC - moderna (gaming?) platforma ili 30 godina star frankenštajn na steroidima? | bvitnik | Brbljaonica | 19 | 3.8.2011 1:33 |
Linux lošije iskorišćava hardware od Windowsa? | rudar | Slobodni softver | 35 | 2.8.2011 0:56 |
NTFS u FAT32! | Branislav Gavric | Operativni sistemi | 29 | 28.12.2009 22:04 |
Kuler na procesoru i senilan monitor | ribica-d-mikac | Kvarovi | 2 | 15.11.2009 18:19 |