![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#21 |
information junkie
|
![]()
Da li je velika razlika izmedju 512 i 1024 nivoa pritiska? (nemo' niko da se pravi pametan, lepo pitam)
Da li je bolje uzeti Trust-ovu A4 tablu ili Wacom-ovu A6, pošto su cene otprilike iste... ili Genius A5? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
|
![]() Citat:
Po meni, tacnije po mojoj logici, velika je razlika izmedju olovke sa 1024 i 512 nivoa pritiska.Znaci ti ces moci sa olovkom sa 1024 nivoa pritiska duplo vise linija povuci (mislim na debljinu) od one olovke sa 512 nivoa.To je moj cist zakljucak.Ako sam mozda pogresio, neka me neko ispravi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
meni je tabla trebala za fakultet, posao i zezanje :P
tako da sam uzeo wacom. maksimalan kvalitet (i cena O_o), olovka i mis bez baterije (doduse mis je crap al mi i ne treba), i eventualno dobar softver uz tablu (kada sam ja kupovao imao sam ogroman izbor od JEDNE graphire 3 table, tako da sam dobio neki crap softver) su bili presudni :P ima 512 nivoa pritiska, sto je meni dovoljno ali smatram da bi bilo bolje da ima 1024 (zato stekam pare za intuos)... ako cete da se zezate za male pare, uzimajte geniuse i ostale proizvodjace sa olovkama od 100 grama ![]() zavisi sta je cilj kupovine table :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
"nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari" Tako da bih uzeo neku bolju wacomovu tablu (skuplju) A da li ima 512 ili 1024, mislim da je potpuno svejedno. Mislim da ima mnogo vise faktora koji su bitniji od toga. Na primer, preciznost, ergonomija, odziv...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
information junkie
|
![]()
Pa vidite, ova Trustova tabla ima olovku bez baterije, ali ima 512 nivoa pritiska, dok Genius ima bateriju u olovci ali sa 1024 nivoa (ili sam bar tako skoro pročitao)
![]() Pakom trenutno ima ovakvu. Poslednja ispravka: Highlander (1.2.2007 u 20:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Novi član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
heh.. i mene po neshto interesuje.. uzeo bih neku tablicu da je do nekih 50e..
shmekam za nekih 30e genius g pen 450 i genius wizard pen istih dimenzija radne povrshine pa mi nije jasno zashto je wizard jeftiniji i pritom ima duplo vecu rezoluciju?! (g pen 2000lpi a wizard 4000lpi) i gledao sam i mouse pen 8x6 koja ide u paketu sa mishem (na zalost) i vredi li dati 20e vishe za malo vecu tablu sa mishem u paketu? i zar wacom nema za te parice samo neku malecnu sa 512 nivoa pritiska? pochetnik sam i ovo ce mi biti prva tabla ![]() pa bi mogli i neshto oko kasnjenja preciznosti i dr. karakteristikama o kojima nemam pojma shta znache i kako se manifestuju.. parice su mi u dzepu i jedva chekam da pazarim tablicu pa vas molim da mi pomognete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Veteran
Član od: 5.7.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
![]()
Judi dajte predlog 18i mi 19 feb.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
pa ono grafir 4 klasik? u piramidi bi trebalo da ga ima, oni su zvanicni distributer vakomov O_o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Član
Član od: 19.12.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Treba da razmisljite o Trust TB-4200.
Ja sam je uzeo pre nekih nedelju dana u Pakomu i super me sluzi.Doduse,nemam bas puno iskustva,ali mislim da vredi svake pare. Cena je negde oko 110 evra.Jeste malo vise,ali tabla je super. Da,meni je olovka (iako ima bateriju u sebi) sasvim dobre tezine.Ili sam se ja brzo navikao ili je to normalna tezina olovcice ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Novi član
Član od: 9.2.2007.
Zahvalnice: 0
|
![]()
cena je presudila pa sam uzeo g pen 450 za nekih 2500.-
odushevljen sam! stvarno mi nije potrebna veca tabla jer se sa ovom ekstra dobro snalazim (mada nisam nikada ni probao vecu).. olovchica je malo teza od neke parkerice i malo pomerena masa ka gore, ali meni ne smeta ![]() vredi za male parice skroz jedino mi u fotoshopu ne odgovara nivo pritiska jer bash treba pritisnuti da bi se ostavio trag pune debljine... zato u fleshu kida skroz! zakljuchak.. sumnjam da cu ikada vishe povuci liniju mishem! ![]() malo para i veliko zadovoljstvo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Novi član
Član od: 16.8.2007.
|
![]()
treba mi jedan savet vezan za ,,olovcice za komp". Stvari stoje ovako:
Drugarici iz odeljenja uskoro ide rodjendan ( 18.) i posto likusa zeli da sudira arhitekturu mislim da bi joj idealan poklon bio pen tablet... Problem je samo sto su svi u odeljenju stekare, niko neda kintu, tako da ce nam konacan budzet za kupovinu biti sigurno ispod 100 evra... ![]() Devojka se nikad do sad nije susrela sa necim takvim, ali zato prelepo crta na sveskama A5 formata ( sto znaci da nema potrebe za nesto preterano vecom tablom)... ![]() Ja se ne razumem bas nesto mnogo u ,,olovcice za komp'' , tako da bi mi po koja rec onih sa visegodisnjim iskustvom jako dobro dosla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Chivan na korisnoj poruci: | ||
DrJOE (5.10.2008) |
![]() |
#33 | |
Novi član
Član od: 16.8.2007.
|
![]() Citat:
Ja taman krenuo da prelistavam unazad svoju kolekciju SK-a ![]() Ono sto sam mogao da zakljucim iz tekstova Bojana Živkovića je da Wacom marka odiše kvalitetom i poverenjem u svetu ,,olovcica za komp'' i da pri njihovoj kupovini uvek treba prvo potraziti modele te marke, pa onda razmatrati sve ostale... Problem je sto kvalitet obično povlači i visoku cenu, a prilikom kupovine poklona cena je kljucni fakrot koji ce presuditi sta ce se naci zapakovano ispod ukrasnog papira i leptir masne.... Razmisljam o jednom od ova tri modela: Wacom Bamboo Fun (ali small varijanta), Genius G-Pen F610 ili Wacom Graphire4 Classic Ali sve u svemu na kraju nece biti nista od onog klasicnog ,,iznenadjenje'' prilikom urucenja poklona, jer je drugarica ta koja ce se odluciti da li joj vise odgovara laka olovka, manja aktivna povrsina (A6) i kvalitet naspram osetljivije olovke sa baterijom, vece aktivne povrsine (A5) ali nesto losije marke... Hvala jos jednom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Gaming komp za oko 1000 evra - jesen 08. | Lord of Doom | Šta da kupim? | 27 | 15.12.2008 23:15 |
Gasi Se Komp Ponekad Kad Ga Restartujem | kiconi | Kvarovi | 1 | 17.11.2007 14:09 |
Treba mi nov komp | milke | Šta da kupim? | 33 | 26.9.2007 13:25 |
da li je moguce da se komp restartuje zbog hdd-a? | miksajlo | Nosači podataka | 9 | 11.2.2007 23:10 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |