Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.2.2007, 14:21   #401
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.787
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
Određen forumom Re: Windows (XP) VS Linux

A ima i osmobitni ISA, sa samo levom "polovinom" slota.
player1 je offline  
Stara 2.5.2007, 18:54   #402
Marshall George
Veteran

Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 340 puta na 268 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George
Smile Re: Windows (XP) VS Linux

I ja sam nekada mislio da je Windows najbolji i najsavršeniji OS na svetu,ali od kada sam probao Linux više ne mislim tako...Daleko od toga da je Linux takav,ali i jedan i drugi imaju svojih prednosti i mana, i upravo to treba da bude tema ove rasprave..
Marshall George je offline  
Stara 2.5.2007, 18:55   #403
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka

U mom slučaju, neophodan mi je Trados (koristi se za prevod tekstova, ne postoji ništa bolje u toj delatnosti). Radi (skoro) isključivo sa Office-om, podrška za OpenOffice im je još uvek u beta fazi. Office ne mogu da pokrenuti bez Windows-a, kraj priče. To je samo jedan primer, pretpostavljam da bi se moglo naći još dosta sličnih, ali i ovaj jedan je sasvim dovoljan.

Poslednja ispravka: dbaja (5.5.2007 u 18:26)
Bryan Fury je offline  
Stara 2.5.2007, 21:10   #404
GoranSTX
Ex Parrot

Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.932 puta na 1.212 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku GoranSTX

Citat:
bl00dz3r0 kaže: Pregled poruke
A linux jos dele za dzabe po svetu (ubuntu) pa ga retko ko hoce.
Gde cuci problem?
Pa, dovoljno je da se prisetis kada si poslednji put video reklamu za linux na TV-u. Sa druge strane, malo malo pa nova donacija M$-a ili nova reklama ili novo upozorenje o procentu nelegalnog softvera....

Nego, zasto je vazno da linux (ili bilo koji drugi OS) uopste postoji? Pa da ne bi dosli u situaciju da budemo u apsolutnom monopolu velikog M$-a. Dokle god postoji druga strana uvek ce najbolje prolaziti korisnici... Win ti zavrsava posao? OK, koristi win. Neces da placas licence za koriscenje softvera, ok, koristi GNU/Linux i FLOSS... Pretpostavljam da postoje ljudi koji isto to sto se radi na winu mogu da urade i na linu (i web development i DTP i 3D i jos sto sta...) , sve je to stvar licnog ukusa i afiniteta. Licno pokusavam da u potpunosti predjem na OOffice, ali kao dugogodisnji (i, mislim da nije neskromno ako kazem, napredniji) korisnik M$ Office-a verujte da mi nije lako, ali polako, za koji mesec cu u OOffice-u raditi isto sto i na onom drugom...
GoranSTX je offline  
Stara 2.5.2007, 21:29   #405
Marshall George
Veteran

Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George

Solaris jeste serverski OS i to UNIX-based i on je kao takav majka za sve OS koji su serveski orijentisani...Što se tiče Linux operativnih sistema neki su user friendly,neki nisu,a razlog što ih mnogi izbegavaju je taj što mnogi korisnici ne znaju ni Windows da instaliraju/reinstaliraju sa drajverima za hardver u mašini,a kamoli da im neko da Linux,pa kada bi morali malko da kuckaju komande u terminalu..ili ne dao Bog da malo pretraže po internetu neka uputstva za korišćenje.. sačuvaj me Bože Imam na računaru instaliran i Windows XP sa SP1 i SP2,i Linux Ubuntu 7.04 Feisty Fawn,a imao sam i Windows Vista Ultimate 32-bit verziju final koju sam posle mesec dana izbrisao jer nešto od hardvera nije htelo da radi...A što se tiče tvrdnje da Linux tvrdi da je dobar desktop OS jeste tačna, a Windows je u nekim stvarima ne može prestići,pa ni najnovija Vista...
Stara 2.5.2007, 21:33   #406
bl00dz3r0
Banned

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku bl00dz3r0

Pa i linux je "unix-based" OS.

Citat:
ne znaju ni Windows da instaliraju/reinstaliraju sa drajverima za hardver u mašini,a kamoli da im neko da Linux,pa kada bi morali malko da kuckaju komande u terminalu
Aha znaci obican korisnik sve to mora da radi da bi imao OS
Terminal u 2007 god divota

Citat:
A što se tiče tvrdnje da Linux tvrdi da je dobar desktop OS jeste tačna, a Windows je u nekim stvarima ne može prestići,pa ni najnovija Vista...
Linux je desktop OS ali u pokusaju. A po cemu to linux prestize windows,
daj neke argumente. Lako je reci nesto treba potkrepiti tvrdnjama.
bl00dz3r0 je offline  
Stara 2.5.2007, 22:05   #407
Marshall George
Veteran

Smile Re: Windows (XP) VS Linux

Imam Ubuntu 7.04 Feisty Fawn final verziju...Ova verzija je STRAVA bukvalno...Još sa LiveCD-a je PREPOZNALA ADSL konekciju i radi BEZ DRAJVERA,a ruter mi je Sagem Fast 1201 preko USB 2.0,a provereno radi i Huawei MT882 Instalirao sam, skinuo sa Wikipedije Automatix 2 gde su objašnjenja za ovu verziju tamo sa direktnog linka, za oko 2 sata poskidao sve update,drajvere,kodeke,medija plejere,JAVA plugin i sve plug-in za Mozilla Firefox,CD/DVD programe za rezanje,ripovanje i 'shrink' DVD-a i to sa najslabijim 256/64 paketom...
E sada za 'Eye Candy' 3D efekte,tu je tzv. Beryl.. Inače u ovu 7.04 verziju je ugrađena bolja podrška za hardver za 'wireless' i 'wired network' konekcije,štampače,i svu ostalu multimediju koja se spaja preko USB-a,a za ATI i nVIDIA grafičke kartice omogućen je direktan download drajvera iz 'Administrative Tools'...Synaptic i Automatix 2 rade sve sami nije potrebno mukotrpno kucanje raznih komandi u konzoli tj. terminal-prozoru da bi se skinuli programi,kodeci itd...

A evo vam video snimak kako Open Source 3D efekti ubijaju Vistin 3D Aero, Windows Vista Aero vs. Linux Ubuntu Beryl 'Eye Candy':

http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ

I da,...zaboravio sam dodati da 7.04 verzija ima ugrađenu podršku za NTFS fajl sistem tako da se hard diskovi pod Windows XP-om formatiranim na NTFS sistem, mogu bezbedno čitati iz Ubuntua..a omogućeno je i pomoću programa 'Gnome Partition Editor 0.3', 'SimplyMEPIS 6.0-1' spašavanje podataka ako Windows 'pukne' tj. ovo su tzv. 'Live rescue' distribucije koje rade na Ubuntu i ostalim Debian-based Linux distribucijama..

Kako je Linux bolji od Windowsa: http://www.michaelhorowitz.com/Linux.vs.Windows.html

http://www.reichel.net/opensource/linuxtop10.html

http://www.whylinuxisbetter.net/
Stara 2.5.2007, 23:03   #408
Marshall George
Veteran

Vista nije prepoznala ni Intel EP536 modem ni ADSL ruter,ni Audigy 2 zvučnu,čak ni SATA HDD na mojoj matičnoj ploči,još je sreća da imam floppy pa sam ubacio Silicon 3112 drajver u 'savršenu' Vistu da bih uopšte mogao da je instaliram..Da,koristim Windows za igre a za SVE OSTALO(surfovanje netom,muzika,filmovi,chat..itd. Ubuntu mi je dovoljan) Mmmm daaa..a što se tiče programa za Windows, sve oko 5-10 puta gabaritiniji u MB od onih za Linux..I da nisam rekao da je Linux savršen već da je meni bolji u nekim stvarima od Windowsa...A niko kaonačno da se zapita kako je pobogu čika Bili zaradio 40 milijardi dolara...
Stara 2.5.2007, 23:08   #409
bl00dz3r0
Banned

A reci mi ovako. Sve te drajvere imas na CD koje si dobio uz racunar.
Npr na linuxu ti ne prepozna mrezni uredjaj npr modem kog imaju najveci postotak korisnika ovde. Naravno sve su sanse da modem ne bude prepoznat
i kako onda da svuces drajvere za bilo sta? Naravno instaliras windows
ili odes od nekog ko ima konekciju pa svlacis drajvere , hackujes da bi modem
proradio itd. Ako ti je Intel EP536 prepoznat po defaultu zeleo bih da vidim taj shot.
Jes da skoro nisam koristio modem na linuxu ali ako ti je ubuntu prepoznao modem
onda super.
Pa sto ne igras igre i na linuxu vidis da Covenant kaze da sve igre skoro rade
bl00dz3r0 je offline  
Stara 2.5.2007, 23:28   #410
urke
ex Laki pingvin

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka

Upravo sam odradio poslednje čišćenje teme pred zaključavanje i eventualno brisanje.

Dakle, rasprava može da se nastavi SAMO I JEDINO u smeru upotrebe operativnih sistema iz naslova teme u kućnoj atmosferi, t.j. za kućne korisnike. Zašto? Zato što su na forumu u velikoj većini desktop korisnici.

Svaka poruka koja bude sadržala i jednu reč flejma i fantazije o profesionalnoj primeni, biće uklonjena, bez obzira na kompletan sadržaj poruke.

Flejmove radite na PM.

Dakle, ako imate šta korisno da kažete za OS koji ste probali/koristili, i šta korisno za druge a da nije dobro, recite, t.j. napišite. Znači, samo ono što će početnicima biti od koristi. Jedan je primer recimo poruka člana Marshall George koji je izneo utisak u radu sa Vistom.

Naravno, imate pravo da se ne složite sa mojom odlukom da ova tema nastavi u ovakvom „ruhu“, ali me taj detalj ne zanima ni najmanje.

Prijateljski pozdrav
urke je offline  
Stara 2.5.2007, 23:40   #411
Bryan Fury
Deo inventara foruma

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka

Citat:
Marshall George kaže: Pregled poruke
Vista nije prepoznala ni Intel EP536 modem ni ADSL ruter,ni Audigy 2 zvučnu,čak ni SATA HDD na mojoj matičnoj ploči,još je sreća da imam floppy pa sam ubacio Silicon 3112 drajver u 'savršenu' Vistu da bih uopšte mogao da je instaliram..Da,koristim Windows za igre a za SVE OSTALO(surfovanje netom,muzika,filmovi,chat..itd. Ubuntu mi je dovoljan) Mmmm daaa..a što se tiče programa za Windows, sve oko 5-10 puta gabaritiniji u MB od onih za Linux..I da nisam rekao da je Linux savršen već da je meni bolji u nekim stvarima od Windowsa...A niko kaonačno da se zapita kako je pobogu čika Bili zaradio 40 milijardi dolara...
Drajver za Audigy si mogao naći na Creative-ovom sajtu. Čipset za tvoju ploču zvanično nije podržan (nforce2) tako da nije čudo ako si problema sa drajverima. Ruteri obično imaju ethernet port i tu nema problema osim ako ga nisi priključio preko USB-a. S obzirom da nam provajderi dele ADSL modeme od pre Hrista (ActionTec&Co) takva situacija je očekivana.
Što se tiče gabaritnosti, HDD od 160GB je 50€, tako da mislim da +- par gigabajta ukupno više ne predstavlja bitnu prednost.
Bryan Fury je offline  
Stara 2.5.2007, 23:48   #412
bl00dz3r0
Banned

Citat:

-ako se neko bavi profesionalno grafikom(3D/2D-mada postoji Maya za linux dodajem ja),video montazom/obrada zvuka,pripremom za stampu,web dizajnom,obradom fotografije)
Maya je super stvar i to je ok.
Video obrada / linux kombinacija ne uspeva
zasto? Zato sto sw za video obradu je pisao za win platformu. Naravno pricamo
o profesionalnim stvarima. Postoje izuzetci i entuzijasti kao i projekti tipa
"pa to moze da se uradi i na linuxu" ali su jos daleko iza visokobudzetnih alata
na windowsu. Obrada zvuka stanje isto. Linux u skorije vreme nece zameniti
MacOS i windows po tom pitanju.
Web dizajn
LAMP je definitivno jedna od retkih stvari koje imaju five stars sto se tice
linux sveta. Ali takodje AMP mozes terati i na windowsu bez ikakvih ogranicenja
i sputavanja dirty hackova i sl. Linuxu manjka pravih razvojnih alata za web dizajn.
A da ne pominjem programe za autorizaciju/obradu slika/ itd. Pri tome mislim na
photoshop koji je svakako daleko ispred GIMP-a. Ok gimp zavrsava deo posla ali
samo toliko deo posla . Prava razvojna okruzenja su na windowsu a da ne
pominjem razvoj pr0 aplikacija za .asp i asp .NET. Ako neko misli da se sve
pro i velike web applikacije pisu u PHP taj grdno gresi.
Priprema za stampu Sto se tice ove teme i preloma strana tu linux nece
imati dugo dugo nikakvu primat. MacOS koji je odlican za ove stvari i win
ce uvek biti no1.

Citat:
-ako je neko strastveni gamer-iako mnogi kazu da od igranja Win igara pod linux-om nema nista,to nije bas tacno jer postoji emulator Cedega preko koga moze da se potera 70% Win igara bez problema
Opadanje perfomansi zbog emulacije , postotak igara koje nece raditi ,
namestanje igara da bi proradile i cemu sve to? Win je prava gaming platforma
kada ne racunamo konzole i pricamo samo o PC trzistu.
bl00dz3r0 je offline  
Stara 2.5.2007, 23:48   #413
bl00dz3r0
Banned

Citat:
Reda je da pomenem i profesionalnu primenu linuxa-odlican izbor za network administraciju i mreze,servere,cluster sisteme,
Ovo je tacno. Linux i uopste unixoidi su odlicni za server resenja.
LAMP je definitivno dobra stvar.

Citat:
programiranje(C++,Kylix(Delphi),Java,Perl, PHP....),baze podataka....itd
Baze podataka (moja struka) su relativno polje. Ukoliko se radi o manjim bazama
uvek se moze koristiti neke lite bazice tipa MySQL ili Postgre SQL. Medjutim
kada se radi o pravim bazama gde je load ogroman gde su podaci ogromni
i u velikim kolicinama uvek cemo videti win platformu i velike DBMS tipa ORACLE.
Linux je iznedrio odlicna IDE okruzenja i odlicne softverske frameworke tipa
eclipse. Ali M$ ce uvek imati jedan Visual Studio i .NET tehnologiju koje je
buducnost (uopsteno menaged code). Dok raditi na linuxu komercijalne aplikacije
u MONO-u je pravi mazohizam. Takodje ni VB nema neki ekvivalent vredan paznje
u linux svetu (gambas npr).

Citat:
te i tome besplatan,sigurniji i stabilniji OS,ostaje da ne postoji ni jedan drugi razlog(sem navedenih)da covek ne krene da koristi linux....
Moj uptime workastationa je 108 dana tako da ja ne vidim kod sebe problem
sa stabilnoscu. Sigurniji je bio svakako do pojave viste i njene implementacije
sigurnosnih mehanizama. Sada da bi na linuxu imao npr grsec , selinux ili
sta slicno potrebno je vec znanje i recompile kernela.

I u cemu je onda problem sa linuxom zasto ga koristi mizeran deo trzista 3-4%?

Conclusion
Linux se rapidno razvija i tako treba da bude. Za sada moze da vam obezbedi
samo alternativu ukoliko iz nekih razloga niste u stanju da koristite
win/macos. Takodje ukoliko ste istrazivackog duha zelite da istrazujete nesto novo
da probate nesto novo opet mozete da probate linux i zadovoljite apetite. Necete
naci skoro nista bolje nego sto imaju druge platforme. Napomena da se dosta
morate koristiti dokumentacijom , forumima i googlom ukoliko zelite da vam sve
radi kako valja. Naravno to nije uvek slucaj.

KOJI JE CLAN PRAVILNIKA PREKRSEN OVIM POSTOM? Tema je linux vs windows

FULAO SI TEMU
Citat:
Dakle, ako imate šta korisno da kažete za OS koji ste probali/koristili, i šta korisno za druge a da nije dobro, recite, t.j. napišite. Znači, samo ono što će početnicima biti od koristi. Jedan je primer recimo poruka člana Marshall George koji je izneo utisak u radu sa Vistom.
Ovo je tema linux vs windows a ne tema WINDOWS VISTA teko da je taj korisnik napravio offtopic ajmeeee Boze...
bl00dz3r0 je offline  
Stara 3.5.2007, 9:48   #414
Gogisha
Novi član

Član od: 24.3.2007.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Windows (XP, Vista) VS Linux

Da budem iskren, i ja sam hteo da probam Linux, ali posto nema drajvera koji bi omogucili potpunu funkcionalnost moga HP nx6125 (normalno to bi trebalo da bude obaveza samog HP-a, ali jbga) ja sam "osudjen" na XP.
Gogisha je offline  
Stara 3.5.2007, 10:43   #415
urke
ex Laki pingvin

@Gogisha: pogledaj ovo:
http://www.linux-on-laptops.com/hp.html https://jonare.wordpress.com/2006/06...nx6125-laptop/

@bl00dz3r0: Šta znači „fulao”? O poimanju OT teme sa pominjanjem Viste objasnio sam na temi koju si postavio u „Forum o forumu”. Ono što je u zagradi, uvek se tretira kao opciono.
urke je offline  
Stara 3.5.2007, 11:48   #416
Gogisha
Novi član

Član od: 24.3.2007.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Talking Re: Windows (XP, Vista) VS Linux

Hvala Urke, ja sam to vec vid'o. Pod "potpuna funkcionalnost" mislio sam da mi sve radi: bezicna, plavi zub, TV izlaz itd. Ipak, da napomenem da slabo baratam terminalom, a nesto i nemam bas vremena i volje da to sad savladjujem. Vise bih voleo nesto: Next, Next ...
P.S. Posto koristim aplikacije koje su pisane samo za Win (ChemOffice, ChemWin, SymApss, HyperChem, MathCad) morao bih da koristim neki emulator, zar ne?
Gogisha je offline  
Stara 3.5.2007, 12:02   #417
urke
ex Laki pingvin

U tom slučaju moraš da koristiš Windows
urke je offline  
Stara 3.5.2007, 16:28   #418
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Primetio sam da se u ovakim raspravama malo po malo,kad nestane valjanih argumenta zagovornici Win-a presaltaju na profesionalnu primenu gde je Windoza realno u vecini aspekata bolja i drze se toga i igara kao pijani plota
A opet realno,treba se zapitati koliki je(mizeran)broj ljudi koji se bave necim profesionalno u odnosu na masu desktop korisnika koji gleda filmove,slusa muziku,ide na net i igra igre
Zapeli ljudi za Photoshop,Adobe Premiere i sl a 99% tih istih ljudi ih upotrebljava za najosnovnije stvari,pa i manje od toga-sta ima veze kad su ih dobili za dz
Ja licno nikad nisam osetio potrebu da u zivotu pipnem Photoshop i instaliram nesto od 800 i kusur MB samo da bi retusirao neku fotku i bavio se nekim uobicajenim stvarima koje vecinu ljudi i interesuju
Tu na scenu stupaju manji i besplatni/jeftiniji programi kao sto je Gimp npr. i koji kao sto sam vec rekao mogu da zadovolje sve uobicajene potrebe,pa i vise od toga,jer je Gimp odavno prerastao status amaterskog alata
Slicno je i sa ostalim programima u video i audio bransi,ako posmatramo iz ovog aspekta
Opet,zasto npr papreni Sound Forge kada sve poslove prosecnom korisniku moze da zavrsi Audacity npr koji je jos pride i besplatan
I da dodjemo do tih famoznih igara-mozda vam je ispala iz vida cinjenica da se dobar deo korisnika racunara ne igra uopste,a da ne pominjemo i konzole
Dakle dolazimo do zakljucka da takvima Windows na kompjuteru nije potreban uopste ako spadaju u pomenutu kategoriju i da ne postoji jedan jedini razlog zasto bi neko sa takvim profilom uopste koristio Win
Ko se profesionalno bavi necim ili voli da se igra taj neka koristi Win
Za ostatak i linux moze biti dobro resenje
Covenant je offline  
Stara 3.5.2007, 21:01   #419
urke
ex Laki pingvin

Lightbulb Re: Windows (XP, Vista) VS Linux

Citat:
bl00dz3r0 kaže: Pregled poruke
Ako cu za 200$ da imam sistem u koji mogu da se pouzdam , za koji imam podrsku itd onda cu ih rado dati. Naravno ukoliko mi isti taj OS donosi pare.
Da ne pricam o Srbiji gde taj OS kosta 50 din.
Izvini, moraću da te pitam pošto vidim da nikada nisi pročitao Microsoft Windows EULA, da li znaš koliko korisnik licencirane kopije Windows OS-a ima pravo na _besplatnu_ tehničku podršku?

Čudi me da kao neko ko je pre 4 godine počinjao da se interesuje za GNU/Linux OS i dugo koristio Debian, i čini mi se Slackware, odjednom počinje da zastupa stav profesionalnog korisnika Windows softvera. Zašto si ti uopšte 2003. hteo da koristiš Linux? Zašto to nisi uradio na primer 1996.?

--- nastavak poruke se tiče same teme a ne replike ---

Meni je tata pre 10 godina kupio PC sa Windowsom i gomilom softvera, sve 4free i koristio sam ga 5 godina, zato što sam čuo da je Linux mnogo komplikovan. A onda sam sâm sebi kupio novu mašinu i hteo da vidim šta je to tako komplikovano.

I evo, već pet godina nalazim svakojake programe za Linux za koje nisam ni znao da postoje, a koriste mi. Na primer, danas su mi dobri ljudi na Linuxo forumu preporučili da pogledam Manslide i ManDVD programe za pravljenje video slideshow-a na Linuxu (ovaj drugi primarno za jednostavan DVD authoring), a do juče sam mislio da tako nešto ne postoji i da samo na Windowsu ima takvih alata.
urke je offline  
Stara 3.5.2007, 21:15   #420
bl00dz3r0
Banned

http://support.microsoft.com/

Citat:
Čudi me da kao neko ko je pre 4 godine počinjao da se interesuje za GNU/Linux OS i dugo koristio Debian, i čini mi se Slackware, odjednom počinje da zastupa stav profesionalnog korisnika Windows softvera. Zašto si ti uopšte 2003. hteo da koristiš Linux? Zašto to nisi uradio na primer 1996.?
Ja sam poceo mnogo davnije da se interesujem za Open Source svet.
Trenutno radim na svojoj distribuciji (LFS) tako da sam okupiran time. Tek onda
kad udjes dublje u linux internale shvatis sta znaci los model nepostojanje pravog ABI , stabilnog API , uniformisanosti itd.
Takodje jedan od poslova mi je administriranje jednog wispa gde je glavni
srv OS Debian mada tezim da osnovne servise (dns,mail,web) prebacim na OpenBSD jer sam definitivno odusevljem tom platformom. Tako da veruj mi da sam jos uvek duboko u linux svetu :-)

Citat:
Zašto si ti uopšte 2003. hteo da koristiš Linux? Zašto to nisi uradio na primer 1996.
Zato sto sam tad imao 10 god LOL. Zar ocekujes da dete od 10 god koristi linux (smeh). Poceo sam da ga koristim ranije od 2003.

Poslednja ispravka: bl00dz3r0 (4.5.2007 u 0:13)
bl00dz3r0 je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema Kostarum Rex Persia Operativni sistemi 5 26.12.2008 22:05
windows Vista! Master Neo Operativni sistemi 316 5.11.2006 17:35
Windows Vista Sale2322 Operativni sistemi 117 20.5.2006 1:42
linux i windows kole racunic Slobodni softver 27 6.3.2006 16:44
windows Vista theme pack Master Neo Modovi 1 6.12.2005 20:09

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:56.