Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > MMORPG igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge...

Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija?
Mesmer 12 6,06%
Engineer 19 9,60%
Thief 21 10,61%
Guardian 29 14,65%
Necromancer 25 12,63%
Ranger 27 13,64%
Warrior 41 20,71%
Elementalist 24 12,12%
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.7.2012, 18:06   #4661
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
Određen forumom Re: Guild Wars 2

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
kako ne volim sto ce toliko wow igraca doci u gw 2, i cim dodju ima da postavljaju neke glupave svoje wow-olike zahteve kao ovaj peske sistem koji ti samo trosi vreme...
Verovatno cu da zazalim ali..... Kakav "peske sistem"?
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:12   #4662
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
Zato sto sam u dilemu sta da kupim. Fala za odgovor
U svakom slucaju GW 2 ti je mnoooooooooooogo jeftinija opcija, a mozda u celini bolja odluka. Sada zavisi sta ti vise odgovara. Ovde kupis jednu igru i jos nemas pretplatu, znaci igras kad zelis. Sa druge strane razlike su povece. Jedino slicno je fantasy okruzenje. Borba ovde ti je aktivna za razliku od WoW-a gde je uglavnom pasivna. U WoW ti moras da stojis kako bi bacao magije dok je ovde borba dosta aktivnija i moras stalno da se kreces. Imas i dodge opciju koja ti omogucuje da izbegavas nadolazece napade. Takodje svaki skill na raspolaganju ima svoju svrhu i upotrebu u borbi, jedan usporava protivnika, jedna te leci, nemas klasicnu rotaciju kao kod WoW-a gde moras da bacas magije po odredjenom redosledu kako bi izvukao maksimum damage-a u GW2 koristis magije u zavisnosti od situacije i po zelji. Najbitnija razlika je da nemas tenk, dps i healer trojstvo. Sve klase mogu same da se lece, prave dps i tenkuju, nije potrebno da jedan clan grupe bude tenk, healer ili dps, to trojstvo u GW 2 uopste ne postoji. Procesljaj temu malo, ima dosta gameplay klipova pa vidi sta ti se vise dopada.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
ljubo-exyu (25.7.2012), zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 18:14   #4663
zuloom
Veteran

Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka

@Zvjer

Odgledaj ovaj video, misljenje strucnjaka:

TB

Otprilike ces da shvatis razlike, prednosti, mane itd. Moja preporuka je GW2 takodje, kao sto Sale rece.
zuloom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zuloom na korisnoj poruci:
zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 18:15   #4664
Illuvios Nais
Član

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 263
Zahvaljeno 107 puta na 58 poruka

Citat:
Sale013 kaže: Pregled poruke
Verovatno cu da zazalim ali..... Kakav "peske sistem"?
Pa ono što je lik pre par strana pisao da ga odvraća od GW2 to što možeš da "telepatski teleportuješ" stvari iz inventara u banku, jer "to nije hardkor".
Illuvios Nais je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:16   #4665
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

Gameplay klipovi mi bas nista ne znace. U stvari, na njima mi obe igre izgledaju bezveze (slicna stvar mi i sa skajrimom, dragon age, new vegasom, diablom - igrama koje su me odusevile)

Ali vec sada sam mnogo blizi odluci da kupim ovu igru, sto zbog cene sto zbog aktivnije borbe.

---

zuloom, odgledacu!
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:20   #4666
zuloom
Veteran

Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka

Citat:
Gameplay klipovi mi bas nista ne znace. U stvari, na njima mi obe igre izgledaju bezveze

Ali vec sada sam mnogo blizi odluci da kupim ovu igru, sto zbog cene sto zbog aktivnije borbe.

---

zuloom, odgledacu!

Ok, razumem da nisi imao iskustva sa MMO igrama, ali gameplay nije isti ni priblizno, pusti neki WoW video pa ces videti. Ali nisam ti okacio video samo zbog gameplay-a, ako znas engleski, odslusaj Biskvita sta prica, potpuno je objektivan, cak i previse brine po pitanju endgame-a, recimo
zuloom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:27   #4667
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Odličan je taj klip od TBa, pokazuje stvarno kako lepo mogu da se vežu event-ovi i srca (načini qvestinga u gw2) sa exploracijom onako kako vama odgovara.

Da ne pominjem structuredPvP 5vs5 na raznim mapama, gde ste sa likom odma 80 lvl i gde će se naredne rasprave više vršiti u vezi skilla igrača i taktike nego kolko imaš criticala na maču.

A i naravno atrakciju a to je WvWvW gde ovo W su serveri koji se bore na mapi (battlegroundu) veličine koliko i ceo Gw2 svet, a odvojeno je od njega. Igra je masivna, neko je pomenuo da je 3 puta veća od WoW al ovo me ne vataj za reč to sam lupio, to ti možda mogu reći bivši koju su ga igrali.
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:32   #4668
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

Bas mi se dopada sto je karakter konstantno u pokretu za vreme borbe.

Definitivno kupujem GW2.

Jos samo jedno pitanje, kolika je prednost Delux verzije?
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 18:33   #4669
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
Bas mi se dopada sto je karakter konstantno u pokretu za vreme borbe.

Definitivno kupujem GW2.

Jos samo jedno pitanje, kolika je prednost Delux verzije?
Nikakva ako ti nije bitan šareniš.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 19:03   #4670
Bokile
Banned

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
kako ne volim sto ce toliko wow igraca doci u gw 2, i cim dodju ima da postavljaju neke glupave svoje wow-olike zahteve kao ovaj peske sistem koji ti samo trosi vreme...
E imam da dođem,e imam i da pitam šta me volja,za moje pare i moje vreme imam da učim o igri koliko oću, i ti tu ništa ne možeš da uradiš.
Bokile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 19:04   #4671
Illuvios Nais
Član

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 263
Zahvaljeno 107 puta na 58 poruka

Zapravo je Deluxe na neki način daleko manje vredan, jer si za tu novčanu razliku mogao da uzmeš zaista bitne stvari - još character slotova i/ili mesta za torbe u inventaru, zavisno od preference.

Inače, kad se kupi ono proširenje za broj torbi u inventaru, je l' to važi za sve karaktere koje napravim, ili treba za svakog da kupujem posebno?
Illuvios Nais je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Illuvios Nais na korisnoj poruci:
zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 19:06   #4672
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Illuvios Nais kaže: Pregled poruke
Inače, kad se kupi ono proširenje za broj torbi u inventaru, je l' to važi za sve karaktere koje napravim, ili treba za svakog da kupujem posebno?
Account based. Znači da jednom kad otvoriš slot na bilo kom karakteru slot ćeš imati za svakog sledećeg karaktera kojeg napraviš.
Illuvios Nais (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 19:24   #4673
Psycho13
Deo inventara foruma

Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka

WoW izgleda smesno kad se gleda na klipovima, ali kad se igra to je nesto sasvim drugacije. Obavezno odigraj do 20 lvl-a, a posto se od danas ne isplati poceti sa WoW-om(do 25.septembra) bolje ti je pocnes da igras na nekom privatnom serveru(Molten). Moja preporuka ti je Wotlk expanzija posto je cata lose odradjena na tim serverima, a i generalno Wotlk je bolji. Ako ti se svidi na privatnom serveru onda za retail ne moras da brines, jer je na retailu sve 10x bolje odradjeno.
Psycho13 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 19:28   #4674
Okonjac
Novi član

Član od: 5.7.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Pozdrav svima, prvi put se javljam, ali redovno čitam sve o GW2. Od MMORPG do sada sam igrao samo LOTRO (lord of the rings), zato što volim Tolkina. Igrao sam duže vreme, dva char-a izlevelovao do 75, i na kraju prestao, jer me igra žešće smorila. Glavne mane: stupidni i neinventivni kvestovi (ubi toliko, sakupi onoliko, odnesi ovo...i svaki put moraš da se vratiš do npc-ja), moraš da pobiješ često stotine nekih zveri da bi nabudžio trejtove (osobine) svog char-a (što je neviđeni smor), dosadan sistem kraftovanja koji oduzima jako mnogo vremena, besomučno grindanje jednih te istih instanci i rejdova da bi konačno dobio neki dobar gear ili nakit, stroga podela uloga u grupi (pa se često ubiješ dok ne nađeš hilera, tenka), i najveća zamerka je što je igra soloplay-friendly do imbecilnosti (praktično možeš da stigneš do lv60, a da ne uđeš ni u jednu grupu, što tamo ljudi masovno i rade - po mom mišljenju potpuno u suprotnosti sa konceptom MMO igara). E sada, bio bih zahvalan da mi neko kaže da li se GW2 suštinski razlikuje u spomenutim aspektima? (Po ovome što sam do sada pročitao, čini mi se da je značajno različita i verovatno bih je kupio u tom slučaj). Izvinite što možda smaram
Okonjac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 19:47   #4675
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

@Okonjac
Sto se tice kvestova, GW 2 ih nema....njih zamenjuju Dynamic Events. U sustini ovi events su ti zamaskirani kvestovi...ne uzimas ih od NPC-jeva vec istrazivanjem sveta nailazis na njih. Pojavi ti se New Event Nearby i ti uletis da pomognes ako zelis. U zavisnosti od toga da li je taj event uspesan ili ne aktivira se novi chain i nastavljas dalje. igra te jednostavno vuce da radis event za eventom jer ih ne prihvatas od NPC-jeva vec se pojavljuju ako naletis na njih. Takodje svaki NPC ima nesto da kaze a vrlo cesto se desava da razgovorom aktiviras neki novi event. Ja sam recimo pratio neki konvoj bez ikakvog razloga (nit je pisalo event, nit sam prihvatio nesto od strazara) pa sam naleteo na zasedu i imao sam zadatak da odbranim konvoj. Naravno to je dalje otvaralo nove situacije. Znaci slicno kao kvestovi samo mnogo bolje i dinamicnije. Sto se tice kraftinga ja moram da priznam da nisam probao tako da ne znam tacno kako funkcionise...znam da mozes sam da otkrivas recepte i kombinacije. Grind u GW 2 je sveden na najnizi nivo, nije da ga nema (svaki MMO ga ima). Sto se tice opreme tu ne moras da brines...kada si u tamnici svako dobija svoj loot i nema rolovanja i tuce za opremom...svako dobija po neki primerak. Ono sto je najbolje je da ne moras biti u grupi da bi delio zasluge za nekog ubijeng kripa ili npc-ja...ako pomognes dobijas i ti loot. Ovde nema podela klasa na tenka, healera ili DPS...svako ima svoj heal ima i odredjene magije koje mogu da healuju ostale, ali nema potrebe da trazis tenka, dps ili healera specificno, tog trojstva u GW 2 nema, to mozes da zaboravis. Biras koju god klasu zelis bez razmisljanja o tome da li ces sporije nalaziti grupu zbog uloge. Sto se tice timske igre tu je GW 2 prva liga. Nema potrebe da se grupises sa ljudima vec jednostavno naidjes na par igraca koji su u borbi sa nekom zivuljkom i jednostavno pridjes i pomognes. Takodje vrlo cesto se desi da pogines i neki igrac pridje pa te ozivi (jer dobijas XP za svaku pomoc koju pruzis). Sto vise ljudi na EVENTU ili u borbi to je borba teza. Ti mozes sam da igras ako zelis, ali posto je tu sistem Eventova retko kada ces biti sam u nekoj borbi sa mobovima, uvek se tu nadje neki igrac koji pomogne. PvP je posebna prica, tu je timski rad potreba. Izgraditi katapult, napadati zamak, stititi konvoje, donositi potrepstine, sve je to deo timske igre i bez nje nema PvP-a.
Odgledaj onaj video par postova iznad tu ti sve fino kaze ukoliko dobro baratas engleskim.

Evo http://www.youtube.com/watch?v=xtG0kkDviTU
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
ljubo-exyu (25.7.2012), Okonjac (25.7.2012), zvjer (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 19:52   #4676
twin
Član

Član od: 17.11.2009.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 11 puta na 7 poruka

Generalno svuda su ti isti questovi, tu ne mozes da izmislis nista novo, jedni je razlika sto je to lepse spakovano u gw2, daju ti recimo posebno oruzije kojim ces obaviti zadatak ili se transvormises u nesto... U svakom slucaju potrudili su se da taj aspekt igre bude sto zanimljiviji. I da, nema odlazenja do npc-a po nagradu, dodje sve postom Kvestovi(u gw2 se zovu eventi) se aktiviraju kada nabasas na njih, i spobodan si da nastavis svojim putem ili da zastanes i da ih odradis.

Ja nisam igrao puno pve pa ce ostali forumasi biti od vece pomoci, pa toliko od mene.
twin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku twin na korisnoj poruci:
Okonjac (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 20:05   #4677
Nebojsha91
Član

Član od: 17.3.2012.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 18 puta na 13 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Account based. Znači da jednom kad otvoriš slot na bilo kom karakteru slot ćeš imati za svakog sledećeg karaktera kojeg napraviš.
Jel ti to iz iskustva ili? Jer bas sam video da kukaju na forumu oko prosirivanja broja torbi(forum je nazalost zatvoren sad pa ne mogu da proverim) kako je to character based i pitanje je da li ostaje cak i ako obrises lika pa napravis novog na njegovom mestu.

Dok je bank storage account based i to je permanent verzija, ali ga dele svi likovi.
Nebojsha91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.7.2012, 20:09   #4678
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Nebojsha91 kaže: Pregled poruke
Jel ti to iz iskustva ili? Jer bas sam video da kukaju na forumu oko prosirivanja broja torbi(forum je nazalost zatvoren sad pa ne mogu da proverim) kako je to character based i pitanje je da li ostaje cak i ako obrises lika pa napravis novog na njegovom mestu.

Dok je bank storage account based i to je permanent verzija, ali ga dele svi likovi.
Provereno. Tako je bar bilo za ovu poslednju betu. Napravio sam necro asuru i sylvari thiefa nakon otključavanja slota kod norn warriora i otključani slotovi su bili preneti.
Nebojsha91 (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 20:17   #4679
altas
Veteran

Član od: 18.4.2007.
Zahvalnice: 222
Zahvaljeno 293 puta na 156 poruka

@zvjer i @Okonjac
Pogledajte i klipove od ovog coveka: http://www.youtube.com/user/CaraEmm/videos, krenite od poslednjeg.

@zvjer
'vako i tako ti izgledaju kukulelestovi u Wow-u, takvo nesto sigurno neces videti u GW2: http://www.youtube.com/watch?v=xo9jB...ature=youtu.be (smanjite zvuk, muzika je neprikladna za slusanje, ali ide uz video).
A, 'vaki ti je utisak posle wipe-a na bossu starom 7 meseci i sa 25% nerfa, posto je Wow, jelte, teska igra, u rangu kvantne fizike, mehatronike, razvoja AI, robotike i kibernetike i pravljenja spejs satlova za odlazak u druge galaksije: http://www55.zippyshare.com/v/73829293/file.html
altas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku altas na korisnoj poruci:
Iceman_37 (25.7.2012), Okonjac (25.7.2012)
Stara 25.7.2012, 20:34   #4680
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Novi HoM video od arena neta
http://www.youtube.com/watch?v=BCNxP...eature=g-all-u
Hall Of Monuments

I dodatni blog post
http://www.arena.net/blog/john-stumm...l-of-monuments

Poslednja ispravka: Sale013 (25.7.2012 u 20:50)
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Sale013 na korisnoj poruci:
ljubo-exyu (25.7.2012), Nebojsha91 (25.7.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
guild wars 2, mmorpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guild Wars Sale013 MMORPG igre 4095 7.6.2023 18:02
Guild Wars pitanja primeyuri Mrežne igre 288 27.11.2009 17:47
Guild Wars ! !Hand-of-blood! ! Tekstovi u SK 2 19.11.2007 14:09
Guild Wars - Internet konekcija?! eXtreme Role-Play 12 25.9.2006 8:24
neka pitanja o Guild Wars... barjaktar Mrežne igre 6 11.4.2006 18:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:35.