Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.4.2007, 13:39   #461
kvare_cg
Član

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 50 puta na 43 poruka
Određen forumom Re: S.t.a.l.k.e.r.

Citat:
Master Neo kaže: Pregled poruke
Stavi lighting na full dynamic light, pa da vidis sta su senke... Mada sa tvojom grafom seckace ti ko ludo...
Pitanje za sve: Koje je najbolje odelo, dali ona exosceleton odela ili neko drugo. Trenutno imam ono zeleno, sto je isto kao ono narandzasto, samo bolje jer stiti i od metaka. Bolje je i od SEVA odela. Jel ima neko bolje?
To ti je najbolje, sceleton odijelo jes da bolje stiti, ali si tezi i ne mozes da trcis, sto zna malo da smara, jer ti trebaju one limenke i dok hodas, a kamoli da skocis, ne daj boze, odma dvije kile iskoce coeku tako da ti je moj savjet da ostanes na to odijelo
kvare_cg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 21:22   #462
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Nesto su "izbalavili" o zoni na ovom linku.

http://www.b92.net/zivot/nauka.php?y...&nav_id=243312
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 21:40   #463
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Ljudi, imam jedan problem. Us.o sam motku... Otisao sam odma u sarkofag i nasao ono go.no od wish grantera, i ne mogu nista drugo da uradim osim da pozelim tajnu zelju i da poginem. Jel zna neko kako da ovo ispravim a da ne prelazim igru ponovo.
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 22:00   #464
Maverick78
Veteran

Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka

Citat:
Master Neo kaže: Pregled poruke
Ljudi, imam jedan problem. Us.o sam motku... Otisao sam odma u sarkofag i nasao ono go.no od wish grantera, i ne mogu nista drugo da uradim osim da pozelim tajnu zelju i da poginem. Jel zna neko kako da ovo ispravim a da ne prelazim igru ponovo.
Mislim da se ne moze vratiti iz NPP nazad u Prypjat.... znaci samo ako imas neki sejv koji je u Pipyatu ili ranije. Ali pokusaj da izadjes odatle,pod uslovom da si odradio onaj kvest sa doctorom i ako si uzeo decoder u Pripjatu. Probaj da izadjes iz sarkofaga i treba da nadjes secret lab.... znaci ovo samo vazi ako imas decoder,ako nemas, mislim da onda jedino neki raniji sejv moze pomoci,jer bez decodera nista ne mozes uraditi.
Maverick78 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 22:01   #465
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Ma niti sam uzeo dekoder niti bilo sta... Videcu da li imam neki raniji save.
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2007, 22:11   #466
Maverick78
Veteran

nista onda bez decodera ti nista ne znaci sve i da izadjes iz sarkofaga ja cak mislim da sam citao na jednom walkthrough da kad udjes u NPP nema vise vracanja u Pripjat. Znaci samo neki sejv iz Pripjata ili ranije i onda trebas kod Guide-a,pa kod Doctora,pa tek onda u Pripjat po decoder. Ja imam samo jedan quick save i to sa kraja,nisam pravio vise sejvova da imam ..... neko je cini mi se govorio ovde da ima vise sejvova,ne znam tacno ko,prelistaj malo ovde.
Stara 25.4.2007, 22:23   #467
Nicolas
Deo inventara foruma

Imam ja , nisam igrao doduse 7-8 dana, samo sam sinoc iz garbage-a s puta od brain s*#%@ dosao do guide-a i batalio, poslednji mi je kod guide-a kada mi je dao uputstva pa ako ti treba Neo javi.
Stara 26.4.2007, 3:20   #468
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool Re: S.t.a.l.k.e.r.

Ja ga pređoh večeras. A nikako mi nije jasno kako ono može da bude "secret lab" kad sam je našao bez frke dok "wish granter" nisam ni stigao da vidim. Pucnjava u samoj NPP je zezanje u poređenju sa onom kad tek treba da uđeš unutra (gomila spetnaz-a koji su ubedljivo najzayebaniji protivnici i još imaju podršku Hind-ova, koji izuvaju za pola sekunde! ). Monolith-i i nisu toliko zeznuti, Prpyat sam prešao (zajedno sa hotelom) za manje od 15 min. Oni snajperi su vrljavi samo tako kad brzo pretrčavaš teren, niko me nije ni okrznuo. Video sam prvi dobar kraj i odna učitao save neposredno pre toga i odbio ponudu da bih video i drugi. Taj "drugi dobar kraj" je takav smor, da je to strašno. Šetnja kroz one teleporte i napucavanje sa vojnicima koji se beskrajno spawnuju su me smorili načisto. Oni snajperi sa Gauss-om se tako dobro uštekaju da je to strašno. Pola oružja nisam ni video, na kraju mi je favorit ostala ona ruska puška sa integralnim prigušivačem 9x39mm. GP37 je isto odličan, ali ako nemate pancirnu municiju, slabo je upotrebljiv pred kraj. Opet, pancirna municija za ovu VL je izuzetna a ima je u izobilju pred kraj. Gauss sam koristio samo da skinem protivničke Gauss snajpere kad su preko 200m daleko i kad običnom puškom nemam šanse....nije me nešto oduševio, više mi se svideo Dragunov sa onom dobrom municijom. Puške sa bacačima granata i nisam koristio (sem onaj Kalaš koji sam našao u Strelokovom skrovištu na koji sam kasnije dodao jedan kao i optički nišan i vukao ga sve do Yantara), baš slabo ima municije za njih. Sve u svemu, baš mi se svidela igra, sad mi se čini i malo kratka. Oni sporedni questovi što vam nude razni NPC su dosadni i gubljenje vremena.

P.S. Jel' zna neko gde igra čuva save-ove, nisam uspeo nigde da ih iskopam.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2007, 3:28   #469
Nicolas
Deo inventara foruma

Ovde -> :\Documents and Settings\All Users\Documents\STALKER-SHOC\savedgames

Po defaultu. Ja nisam igrao vec 7-8 dana, pocela da me smara nevidjeno. Izgleda da cu ubacivati neke modove, ima za lepo vreme modova, za realizam, itd.

I ja sam ocekivao mnogo vise od brain skocera, i oni monolithi nisu nista posebno zaista, meni je mnogo teze bilo u pocetku sa onim laksim teroristima nego s njima. Ustvari i sada kada naletim na obicne teroriste, bandite zapravo predstavljaju mi vece cimanje od monolitha. Ta puska koju si uzeo je resenje jednog questa, neki lik iz bara trazi tu pusku, mada nije da se isplati bas. Meni je najstrasnije bilo ciscenje sela od bloodsuckera u army warehouse-u, nije tesko koliko sam se ja unapred uplasio, i onaj podrum u jednoj kuci, ima dobra puca. E da, i one katakombe sa conrolerom na kraju, u oblasti Instituta i na trecem mestu bi bio lab x16. Sve ostalo je boza, lakse je sve vremenom, govorim o ovome sto sam presao.
Stara 27.4.2007, 9:52   #470
sasagrof
Član

Član od: 18.12.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 75 puta na 26 poruka

S.T.A.L.K.E.R nije Oblivion...ali je blizi po atmosferi fallout-u nego sto je ijedna igra do sada.Da nije pseudo nelinearan i da nema manjih bagova bio bi mozda najbolji fps do sada ovako je igra samo odlicna.Na D805 2GB i 7900gto igrao sam u 1600*1200 sve na max i grafika izgleda fenomenalno,igra potpuno iskoristava drugo jezgro tako da mi nije secnula nijednom cak i kod okrsaja sa 10 - 15 protivnika.Dizajn nivoa AI rutina ,zvuk ,oruzje u svemu autorski tim je dao maximum nama igracima tako da mi je zao sto nisam kupio original ali nije kasno, jer trud programera treba nagraditi a ovo je prava igra za to.Znam da ce mladjariji koja se igra od juce ovo biti samo jedna nova pucacina ali onaj ko pamti prve woodoo karte znace da ceni renderovanje trave koje ide do horizonta.A da je kao Oblivion? Fallout u 3d kome ne bi bilo premca u igrackoj industriji ultimativna igra za trosenje vremena i igranje u kasnim nocnim satima ali nema veze posle gomile gluposti zvanih COD i slicno napokon igra za dusu...
sasagrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2007, 12:19   #471
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
NikolaS kaže: Pregled poruke
I ja sam ocekivao mnogo vise od brain skocera, i oni monolithi nisu nista posebno zaista,
One ruske Spetnaz jedinice su mnooogo gore. Imaju oklop kao tenk. Da imaju puške kao monolith-i, mislim da mi nikad ne bi uspelo da ih pobijem! Srećom pa se pojavljuju samo par puta... A ta puška o kojoj pričaš je ona sačmara (dvocevka) u onom prolazu kad se krene za Yantar. To znam, vratio sam je onom liku. U tom prolazu je i Gordon Freeman...xexe
Stara 27.4.2007, 12:58   #472
DukeofSerbia
Starosedelac

Član od: 21.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 353 puta na 261 poruka

Ala se učitava sporo, a imam RAID 0...
DukeofSerbia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2007, 13:11   #473
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
DukeofSerbia kaže: Pregled poruke
Ala se učitava sporo, a imam RAID 0...
To je zbog RAM-a i proc-a, nije hard kriv. Mnogo ljudi se žali na to. Meni učitavanje između nivoa nije nikad trajalo duže od 5sek. a kad prvi put pokrenem igru, možda 10-ak.
Stara 27.4.2007, 13:16   #474
DukeofSerbia
Starosedelac

Moram povećati page file, na to mi se žali da fali.
Stara 27.4.2007, 13:23   #475
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
DukeofSerbia kaže: Pregled poruke
Moram povećati page file, na to mi se žali da fali.
Vrlo moguće. Meni proždere sav RAM i još 1GB sa harda. A igrao sam u 1024x768 sa svime na max i 4xAA, 16AF.
Stara 27.4.2007, 23:33   #476
DukeofSerbia
Starosedelac

Ha, rešio problem! Prebacio sam page file na stripped particiju gde su mi igre i programi, i učitavanje mi je spalo sa 4 minute na 1,5. Odljično.

A grafika se raspada...
Stara 27.4.2007, 23:45   #477
Nicolas
Deo inventara foruma

Citat:
Rocker kaže: Pregled poruke
One ruske Spetnaz jedinice su mnooogo gore. Imaju oklop kao tenk. Da imaju puške kao monolith-i, mislim da mi nikad ne bi uspelo da ih pobijem! Srećom pa se pojavljuju samo par puta... A ta puška o kojoj pričaš je ona sačmara (dvocevka) u onom prolazu kad se krene za Yantar. To znam, vratio sam je onom liku. U tom prolazu je i Gordon Freeman...xexe
E ali i onaj kalas sa bacacem je nagrada za jednog, sigurno, Obokan se zove bese. A da, specnac su najjaci definitivno, meni su oni zadavali najvise muke, i ovi u ghost odelima malo ali ne kao oni. A ima negde da se uzme specnac odelo, mislim da je u Yantaru negde ka ulazu u lab x18, kod jednog vojnika se krije, ima dosta slabije specifikacije od Seva, a cak i od onog Duty crnog za crvenim na grudima. Steta sto nema vise odela, malo da se zacini igra, i mozda neki dalji pogled, povremeno da vidimo kako nam izgleda vojnik, trebali su da porade na tim sitnicama malo, neke maske da dodaju i slicno, kao sa scope-ovima. Mada verovatno ima neki mod koji nadoknadjuje to.
Stara 28.4.2007, 0:21   #478
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
E ali i onaj kalas sa bacacem je nagrada za jednog, sigurno, Obokan se zove bese.
Ne, na Obokan ne može da se zakači bacač granata, zato što ima dužu cev od standardnog AK74. Zato je ubojitiji. Mada, taj bacač granata i nije nešto, jer se municija baš retko nalazi. Ja sam ga samo par puta upotrebio. Posle kad sam našao neke granate, nisam imao puklu sa bacačem i tako...
Citat:
A da, specnac su najjaci definitivno, meni su oni zadavali najvise muke, i ovi u ghost odelima malo ali ne kao oni. A ima negde da se uzme specnac odelo, mislim da je u Yantaru negde ka ulazu u lab x18, kod jednog vojnika se krije, ima dosta slabije specifikacije od Seva, a cak i od onog Duty crnog za crvenim na grudima.
Ima kad je radijacija, struja i ostalo u pitanju, ali od metaka štiti samo tako! To odelo inače traži onaj doca u Yantaru i za uzvrat ti daje ono njihovo, "naučničko" . Ja sam tada kupio ono crno (SEVA beše?) i od tada ga vukao do kraja. Jeste me namučio Spetnaz i Hindovi oko elektrane zbog toga što slabo štiti od metaka, ali opet mislim da bih od radijacije pre ugasio da ga nisam imao.
Stara 28.4.2007, 0:37   #479
Maverick78
Veteran

Da,Obokan je sa scope-om ugradjenim i ne ide na njega granade launcher,a onaj Thunder cini se ima sa ugradjenim granade launcherom,mada ni meni se te bombe nisu bas dopale,dok prebacis na njih.... ovako brate metak je zakon
Seva odjelo je i meni bilo najbolje,a dobro je i ono Duty-jevsko i ono Stalker odjelo sto se moze kupiti kod barmena. A za radijaciju vodka je zakon,jednom sam uletio bio u radijaciju i otislo mi u crveno,nisam imao onih vakcina pa sam popio jedno 5-6 flasa vodke... jaooooo teturao sam se jedno 20 minuta,muti se slika,pa pobjeli, ono kao padne haha... ono su extra odradili. Btw. Stalker je jedna od rijetkih igara koja se moze igrati uz pivo ili rakiju i prsut kao meze,provjereno
Stara 28.4.2007, 1:01   #480
Rocker
Neozbiljni kolega

Citat:
Maverick78 kaže: Pregled poruke
Da,Obokan je sa scope-om ugradjenim i ne ide na njega granade launcher
Ne, Obokan nema optiku, mada je moguće postaviti (ista ona koja ide uz AK74). Ti si verovatno naleteo na nekog ko je već imao. Mada, od svih tih verzija Kalaša, najbolji je onaj u Strelokovom skloništu (ima zelenu strelicu na sličici) zato što ispaljuje metke duplo brže od ostalih. Time nadoknjađuje relativno slab damage. Mada, ovo uopšte nije realno, jer ruski 5.45x39 metak, ima daleko veću kinetičku energiju od američkog .223 (tj. 5.56mm NATO). Kalibar jeste manji, ali je punjenje jače a i zapremina čaure je veća (samim tim staje više baruta). Mislim da su Kalaši nepravedno među najslabijim puškama u igri. Opet, to nepravdu su delimićno ispravili sa Thunder-om i VL-om, jer onaj metak 9x39 stvarno "izuva"!
Koliko ste love imali na kraju? Ja preko 100K, jer nisam imao na šta da potrošim. Nije tačno da ne može da se ima dobar kraj ako imate puno kinte, samo je fora kako ćete odigrati.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Shadow Man caine Akcione igre 5 23.5.2014 20:28
Shadow Factory miša topola Male igre 4 20.12.2009 13:53
Shadow Quest Nash Knight Male igre 6 22.11.2008 17:29

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:47.